Alle innlegg Sukkerforum

Å nei, ikke si at du er norsk?

Vis siste innlegg
(mann 33 år fra Oslo) ti. 6 des. 2011 09:47 Privat melding

Hadde besøk av noen kamerater fra Sydney i helgen, det ble to hyggelige turer ut til Hannibalshybel på akerbrygge og god stemning og alt var topp.

På Lørdagkveld traff vi en jentegjeng som slang seg på, og siden guttene ikke snakket norsk ble det ikke snakket norsk generelt.
Når jeg plutselig tar telefonen og svarer på norsk, sier en av jentene å nei er du norsk?
Etterpå sier jeg - ja hvorfor det?
Fordi norske gutter er så jævla feminine og dølle gråmus, til et enstemning "mhm" fra venninneflokken.

De mente det ikke gjalt meg, og jeg tenkte ikke mer over det.

Men i ettertid ble jeg litt irritert, burde jeg ikke si ifra og protestere når jeg hører sånt? De hadde neppe likt det om jeg sa det motsatte til dem...og en kan liksom ikke slenge ut..."så finn deg en thai-mann da om du er så misfornøyd" De samme motargumentene hjelper liksom ikke.

(mann 47 år fra Oslo) ti. 6 des. 2011 09:58 Privat melding

Pfft. Jeg bare vifter dem bort med lanken og vender tilbake til frimerealbumet mitt når jeg får slike kommentarer.

Skjult ID med pseudonym uflaks ti. 6 des. 2011 10:03

Tror dette må ha vært en spesiell jentegjeng, mental alder fjorten, eller deromkring.

(mann 57 år fra Oslo) ti. 6 des. 2011 10:05 Privat melding

Problemet er ikke å invitere dem med hjem for å se på frimerkesamlingen din. Problemet er reaksjonen du får når du kommer hjem med henne, går bort i hylla og finner frem frimerkene.

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) ti. 6 des. 2011 10:05 Privat melding

så det ble litt "smak på egen medisin" da altså Jimjimj ;p hihi

(mann 47 år fra Oslo) ti. 6 des. 2011 10:09 Privat melding

Harald:
Når tror du egentlig de lumpne kommentarene hennes begynte å hagle?

(kvinne 41 år fra Buskerud) ti. 6 des. 2011 10:11 Privat melding

Jeg tviler vel på at du er spesielt feminin Jimjimj, så jeg tror du klarer deg.

Skjult ID med pseudonym Paraply ti. 6 des. 2011 10:12

Snakkes det om meg her??

Jeg sier _alltid_ det når jeg treffer norske gutter ute på byen. Det er jo litt hektisk å si ifra til alle, men det får så være... Opplysningsplikt, kaller jeg det :)

(mann 33 år fra Oslo) ti. 6 des. 2011 10:24 Privat melding

@Nortibia - Så fordi jeg synes norske jenter er de peneste jentene i verden så ble det min egen medisin? å gå ut med australske gutter i Oslo er ikke gøy, så fort jentene hører de snakke løper de bort og klenger på dem..hehe

Skjult ID med pseudonym Mannehora ti. 6 des. 2011 10:26

Det er vel bare prisen norske menn generelt betaler for likestilling og likeverd i samfunnet, det er det hele. At jentene synes vi har blitt så forbanna kjedelige og lite maskuline. Men det er jo mye avhengig av hvor i livet jentene er da. Norske menn er "feminine, dølle grå mus" mens jentene er unge og skal rase fra seg, da er afrikanere, asiater og latinoer bedre, men bare vent til jentene har passert 30 – 35 og omsider tenker på å slå seg til ro og få barn. Da er det langt mer sjeldent mørkhudete bad boys de går etter. Om de norske gutta som har blitt ignorert i 10 – 15 år fortsatt vil ha de verpesjuke, falmende skjønnhetene er imidlertid en annen ting...

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) ti. 6 des. 2011 10:35 Privat melding

hehe neida jimjimj, men du er jo ikke akkurat ukjent på forumet for å klage på norske jenter, og snakke om å reise til utlandet for å finne noen som setter pris på deg.. at norske jenter er så fordomsfulle etc :) var bare det ^^ er da lov å erte litt her da ;)

Skjult ID med pseudonym nortibia ti. 6 des. 2011 10:47

huff da.. vil ikke ha noe av det du ramset opp da ^^ hahaha

(mann 33 år fra Oslo) ti. 6 des. 2011 10:48 Privat melding

Nei, jeg har aldri under noen omstendigheter klaget på norske jenter, aldri.

Jeg har skrevet at JEG <------------ som person ikke er interessant for den gjennomsnittlige norske jenta, at det er JEG som ikke har de nødvendige trekkene utseendemessig eller egenskapene.

Men jeg har aldri noen gang klaget over norske jenter, jeg har skrevet mange ganger at jeg synes norske jenter er de peneste, vakreste, smarteste og sterkeste i hele verden.

At jeg ikke har rufsete hår, snowboard, hytte, afterski-fortellinger, thailand bilder på facebook, speilreflekskamera, ikke har lubne kinn og manbag med dårlig skjeggvekst osv eller liker Ylvis-brødrene er min feil, ingen andres.

Så beklager Nortibia der tar du feil, jeg kan ikke se hvilken egen medisin jeg skulle smake fordi jeg selv ikke innehar det som er nødvendig og ikke heller ønsker saggebukse eller lue på innendørs.

(kvinne 44 år fra Oslo) ti. 6 des. 2011 11:15 Privat melding

Du kommer da borti folk som sier en del rare ting JimJim. Det kan kanskje hende de hadde drukket litt og likte å provosere, eller syntes det var såååå spennende med utlendinger? Det er jo det jeg sier, hvis man ikke generaliserer er man langt nærmere sannheten. At de sa hva de sa betyr ikke at alle jenter mener det, eller at et flertall mener det. Det er på en måte ikke en uttalelse en hører ofte (første gang jeg har hørt den påstanden). Hører du det ofte så kan du jo forsøke andre steder i byen, kanskje folk er litt annerledes. Folk trekker vel sammen og det danner seg vel en kultur der de som liker å være på et sted kanskje blir litt like og enige om hva som er "normalt". Skjønner allikevel det er noe irriterende å få snodige negative kommentarer på vegne av den ene halvdelen av den norske befolkningen. Hadde nok blitt litt med i diskusjonen, ja. Pust ut, det er mange som har mindre pisspreik å komme med ;)

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) ti. 6 des. 2011 11:20 Privat melding

hei, du slettet posten og postet den på ny nå jimjimj :p så svaret mitt på posten din kom før posten din :p haha veldig spesielt ^^ så jeg bare henviser til min post OVER din post :p

(mann 33 år fra Oslo) ti. 6 des. 2011 11:32 Privat melding

@Nortibia - Men jeg forstår fremdeles ikke hva som er din hensikt? Hvordan kan jeg klage over norske jenter når jeg sier de er best i alt, er ikke det..det motsatte av klaging?

@ETC - Men hvorfor den enorme trangen til utdaterte, eldgamle og tildels sure herskerteknikker,....er ikke det noe en barnehagetante rett fra pedagogen på UIO sier til et lite barn? der hun skal gjøre et forsøk på å knuse barnets selvtilitt -...du hører mye rart du!.
Jeg har hørt det en millionganger og lest det 100vis av ganger på forumet.
Det må da være minimumskrav til hvor lite observang en har lov til å være.

I en by der en av vestens verste voldtektsbølger, massakre og bombeangrep med flere overdoser og tilfeller enn blindvold enn mange amerikanske storbyer så er det vel ikke en liten kommentar spesielt rart?
jeg er forøvrig forundret at det er første gang du hører den påstanden da vi diskuterte på forumet for en stund siden der en jente skrev det samme og der du svarte ganske utbredt..så da kan det umulig være første gang.

(kvinne 32 år fra Rogaland) ti. 6 des. 2011 12:25 Privat melding

Synes ikke at du er feminin i det hele jeg Jimjim :) manndig til det fulle du da.
Men mer feminine menn,det er asiatiske menn det. Kanskje derfor jeg ikke like mitt eget "rase" så godt.
Liker manne mann jeg :)

Skjult ID med pseudonym Moniker ti. 6 des. 2011 12:32

Jeg ville nok alltid valgt en norsk mann fremfor en australsk :-) - under like omstendigheter.....

Har jobbet sammen med mange australske menn rundt om i verden, og gjennomgående har jeg opplevd australske (og new zealandske) menn mer macho og har et mindre sympatisk kvinnesyn - og behandler kvinner dårligere.

Ok - jeg generaliserer kanskje altfor mye her!! Jeg ser det, men det endrer ikke min egen opplevelse.

Så TS: damene skjønte nok ikke sitt beste ;-)

Hurra for norske menn!!

Skjult ID med pseudonym oslomann ti. 6 des. 2011 12:35

Kan hende jeg bare beveger meg i miljøer med mange utlendinger, og damer som liker slike, og kanskje gjør du det også JimJimJ. Det kan jo være verdt en tanke. Men jeg opplever like fullt til dels det samme som deg. I det minste i Oslo ser det ut til at veldig mange av jentene foretrekker utlendinger. Absolutt ikke alle, men mange gjør åpenbart det. En av mine jentevenner er sammen med en fra England, en annen jentevenn med en fra Peru, en tredje med en fra Thailand (det finnes tydeligvis jenter som får seg kjærester derfra også), en fjerde med en fra Ghana (som for øvrig er en kompis av meg), en femte var inntil nylig sammen med en fra Sør-Afrika, en sjette skal nå avgårde for å besøke en mexicaner nå i jula (hun har ikke sagt at det er noe mer mellom dem, men jeg klarer å lese såpass mellom linjene), en sjuende holdt på med en nordafrikaner nå sist sommer, en åttende styrte med en annen mexicaner ganske lenge (men akkurat hun har fått seg en norsk kjæreste hun har flyttet sammen med nå, som hun tydeligvis har planer om å slå seg til ro med), etc. Det er selvsagt naturlig at mange finner seg utenlandske kjærester i en by hvor kanskje 20 – 25 prosent av de unge mennene er innvandrere, men det slår meg jo HVOR mange som gjør det. Og felles for samtlige av disse jentene jeg nevnte over er at de er veldig flotte jenter som definitivt ikke ville hatt vanskeligheter med å plukke på øverste hylle også blant de norske gutta, men de velger altså heller utlendinger.

For ordens skyld så er et par av de nevnte jentene svenske, så det gjelder vel kanskje for svenske jenter også det her.

Som min afrikanske kompis påpekte her om dagen over noen øl. Det er ikke rart at det er flere norske menn enn kvinner som er innvandrerfiendtlige, for det er jo de norske mennene som opplever innflytterne som ny rivaler og som i mange tilfeller blir utkonkurrert. Du vil oppleve det samme hvor som helst ellers i verden også, inkludert i hans eget hjemland. Jeg tror nok han har helt rett i det. Jeg har nemlig enda til gode å møte noen (mannlige) innvandrermotstandere som egentlig hadde noe særlig i mot de utenlandske jentene tror jeg. Det er gutta de ikke liker.

(mann 33 år fra Oslo) ti. 6 des. 2011 12:37 Privat melding

Oslomann - jeg printet nettopp ut innlegget ditt og skal henge det opp på pulten min, helt seriøst..........det er ganske vanskelig å si noe i Norge uten å få " hvilken verden lever du i a?" fantastisk bra innlegg :)

Skjult ID med pseudonym banditten ti. 6 des. 2011 12:44

@Oslomann - nu er det vel vigtigt at påpege at du og din kammerat har hovedet i røven når den slags udtalelser kommer på bordet. Procentdelen af voldige udlændinge er hvor stor når det gælder mænd og hvor stor når det gælder kvinder af totalsummen?

Hvad angår det Jim skriver, så oplever jeg som dansk også forskelsbehandling i forhold til mine norske kammerater. Jeg er mere interessant fordi jeg netop ikke er 'herfra' og selvom DK bare er over vandet, så er det stadigvæk "anderledes".
Da jeg var i japan sidst var jeg ekstremt populær, ikke fordi de kendte mig eller noget - men fordi jeg netop var i så stærk kontrast til alt de kendte. Og i asien er det på ingen måde uvanligt at asiatiske kvinder jagter udenlandske mænd, da det jo er et statussymbol at være sammen med sådan en i visse kredse.

(kvinne 44 år fra Oslo) ti. 6 des. 2011 12:46 Privat melding

Beklager hvis du oppfattet det som en nedlatende kommentar og hersketeknikk. Det var ikke meningen. Heller det motsatte. Mente i grunn å støtte deg i at dette er en kjip uttalelse å bli møtt med.

Det jeg mente var at jeg ikke omgås med folk som omtaler norske menn på negativ måte eller avskriver dem. For meg blir det da veldig rart å bli fortalt at det er en veldig vanlig mening blant folk. De kan selvsagt referere til en mann som gjorde et eller annet negativt, men ikke til norske menn som sådan. Det har vært mye snakk om hva menn og kvinner mener og jeg vet nok hvilken tråd du refererer til. At det der var noen som sa at norske gutter er jævla feminine og dølle grå mus, det husker jeg ikke. Leste kanskje ikke alt like nøye.

Da er altså slike uttalelser vanlig blant de menneskene du omgir deg med og treffer på. Det er ikke vanlig blant de jeg omgir meg med. Er slike kommentarer du har hørt en million ganger og lest hundrevis av ganger er det desto verre. Da er din og min verden ulike, eller i alle fall så er erfaringene våre det.

Kanskje jeg er lite observant. Ev. kan det hende at jeg ikke husker slikt fordi det faller på sin egen urimelighet? Jeg har i alle fall litt problemer med å ta det alvorlig og henge meg opp i det. Hører du det så ofte at du tenker alle mener det og det er det som er den vanlige meningen blant damer skjønner jeg det om du blir oppgitt.

Det er vel ikke et ønske at norske damer skal avskrive norske menn, så da er det vel positivt at det i alle fall er mange meninger om den saken? Jeg tenker at det kanskje kan være litt ok å høre at ikke alle blir møtt med slike kommentarer, eller sier dem selv, og at veldig mange av oss ikke mener at norske menn er verken kjipe, dølle eller femi? Er det mange meninger i omløp kan man jo håpe å henge mest med de som har meninger som henger litt mer på grep. (Jeg sier dette blottet for ironi eller ønske om å angripe deg på noe vis.)

(mann 47 år fra Oslo) ti. 6 des. 2011 13:07 Privat melding

Gresset er alltid grønnere osv. Mye lettere for en norsk mann å flørte med damer i utlandet også, så det der går nok begge veier.

Skjult ID med pseudonym oslomann ti. 6 des. 2011 13:22

@ banditten

Hvor i all verden står det noe om "voldelige utlendinger" i mitt innlegg? Men du mener kanskje at fremmedfrykt og innvandrermotstand kun skyldes den vold og kriminalitet som enkelte (mest mannlige) utlendinger ufører? Det er klart det betyr noe det også, absolutt, men for å si det slik: Hvis du som oslogutt drar til omtrent hvilken som helst liten bygd eller småby i utkant-Norge og går på den lokale kroa, og begynner å flørte med jentene der, så vil du meget sannsynlig finne at noen av de lokale mennene ikke akkurat er vennlig innstilt mot deg. Enkelte steder vil du, særlig blant de yngre årgangene, også risikere å få bank av de lokale heltene, slik mang en ung vernepliktig soldat har opplevd i årenes løp. Og det skyldes nok ikke at de lokale har så mange dårlige erfaringer med oslofolk som kommer rekene for å stjele, voldta eller drepe. Det samme gjelder nok også hvis du spaserer inn på en lokal bar og begynner å legge an på de lokale jentene i både Mexico, USA, Ghana og hvor det nå enn er. En del av de lokale gutta kommer ikke til å sette pris på det. Nei, jeg tror det der er universelt. Menn liker ikke at andre menn utenfra kommer og utfordrer dem på damefronten. De har mer enn nok rivaler blant sine "egne", så når det kommer andre som ikke en gang er en del av samme miljø, nasjon eller kultur vil de ofte være mistenksomme og kanskje også fiendtlige. Og når mange av disse gutta utenfra har desto mer draget på damene fordi de nettopp er mer spennende, eksotiske og mystiske, desto verre. Tror jeg. Dette forklarer SELVSAGT ikke all innvandrermotstand, men jeg mener at det i det minste forklarer noe av det. Og ikke minst hvorfor langt flere menn enn kvinner er erklærte innvandrerskeptikere eller -motstandere, og stemmer deretter.

Jeg er forøvrig ganske godt kjent med vold og kriminalitet, og også både utlendinger og fremmedfiendtlige nordmenn, etter å ha vokst opp på indre Oslo øst og tilbrakt godt og vel 30 år der. Og jeg husker godt at selv de norske gutta som i tenåra hadde masse konflikter med utenlandske gutter og som selv noen ganger erklærte at de var rasister, selv de hadde ikke bare noen jentevenner som hadde en annen hudfarge enn dem selv, men også enkelte ganger kjærester som hadde det. Samt en og annen kompis med innvandrerbakgrunn. Så påstanden min står ved lag.

@ JimJimJ

Takker og bukker :)

Skjult ID med pseudonym banditten ti. 6 des. 2011 13:36

@Oslomann - du skrev intet om vold, men du bragte fremmedhad op i et forsøg på at repræsentere din holdning til sagen. Jeg bragte så voldsstatistikken op for at pointere at korellationen mellem fremmedhad og køn nærmere er baseret på den type af problemer i samfundet end det er fordi de har en tissemand eller tissekone.
Jeg er udlænding, men jeg er ok fordi jeg er "dansk" og har ingen problemer i barer osv. Men min kammerat fra Sri Lanka kan ikke vide sig sikker.

Dit nye argument synes jeg er meget mere interessant end det første du kom med når det kommer til debattens emne.

Skjult ID med pseudonym Powpow ti. 6 des. 2011 13:51

Kunne ikke brydd meg mindre egentlig. Folk har lov til å mene hva de vil og jeg klarer ikke å bli provosert, samme hvor mye jeg prøver. :P

Skjult ID med pseudonym oslomann ti. 6 des. 2011 13:54

Hehe, jeg har jo vært på tur utenlands noen ganger jeg også, og ja, det er stort sett alltid populært blant jentene med utenlandske gutter. Det er sjeldent jeg har klart å sjekke opp jenter så lett, og såpass pene jenter også for øvrig, som i Polen, Russland, Latvia og Frankrike. Og i Danmark. Men jeg har også opplevd lokale guttegjenger som absolutt ikke var like glad for å se meg og kompisene mine der, for å si det slik. Tro meg, de latviske gutta er absolutt ikke noe mer glad i at de lokale jentene flørter mer utlendinger enn det mange norske gutter er…

Jeg synes for øvrig dette er en skikkelig uting, for menn som oppfører seg slik oppfører seg jo nesten som om de "eier" jentene og har rett til å bestemme hva slags folk jentene bør kunne flørte med eller være sammen med. Og det har de selvsagt ikke det minste rett til. Jeg konstaterer bare at det nok ofte kan være slik likevel.

Og for oss norske menn? Vel, vi må vel bare forsøke å være de beste mennene vi kan være da, for å henge med i konkurransen om de flotte norske jentene. Alternativt selv finne oss noen utenfra. Og det ordner seg jo for de fleste av oss også til slutt, om ikke for alle.

Skjult ID med pseudonym kar ti. 6 des. 2011 14:00

Latvia og Litauen er i ferd med å tømmes for damer, de tar utdannelse og kommer seg bort derifra. Kan se for meg at mannfolka er litt på vakt der.

Og jeg er enig i at det er noe spennende og eksotisk over de som kommer fra et annet sted. Ofte er de lettere å komme i kontakt med også siden en på mange måter har mer å snakke om når bakgrunnen er ulik.

(mann 33 år fra Oslo) ti. 6 des. 2011 14:32 Privat melding

@Oslomann - Selv om jeg er mye enig med deg vil jeg også påstå at det gjelder utseende, det kan ikke bare være tilfeldighet at de australske guttene blir de kjekkeste uansett hvilket utested de velger i Oslo...de fleste norske gutter i deres aldersgruppe på gitt utested har rett og slett ikke mye å stille opp med når det gjelder utseende og naturlig sjarm.
Jeg liker å henge med dem fordi det smitter over på meg og, jenter er beinharde når det gjelder bedømming av gutters utseende på utesteder og gutter får i mye større grad høre det enn jenter, observer en mann på 165cm på et innsted i Oslo en lørdagskveld....åh jesus han får gjennomgå noe så jævlig.

Det du sier om dine venninner stemmer også overens med mine, jeg kan ikke huske sist noen av dem hadde en norsk kjæreste, det nærmeste jeg kommer er en dansk volleyballspiller.

Når det kommer til norske jenter mener jeg overlegent at de er penere enn alle andre jenter i hele verden, dette skaper et stort misforhold mellom norske menn og kvinner rent kravmessig.

Skjult ID med pseudonym oslomann ti. 6 des. 2011 15:23

@ JimJimJ

Nåja, jeg har jo noen norske kompiser som har norske kjærester også da, og en og annen venninne som har det samme, så helt håpløst kan det jo ikke være. Skjønt det virker som de gutta ofte har fått disse kjærestene etter at jentene har funnet ut at det er på tide å slå seg til ro og stifte familie, sånn i 28 – 30 års alderen. Vet ikke om dette er tilfeldig eller ikke, men mistenker at det i det minste ikke bare er tilfeldigheter. De mennene jentene liker å rase fra seg med er jo ikke alltid samme type menn som de ønsker å slå seg til ro med. Mitt inntrykk er i hvertfall at selv om mange veldig pene jenter gjerne sikter etter de 5 eller 10 prosent kjekkeste gutta når de bare skal ha det gøy, så går de etter litt andre ting når de begynner å tenke på og stifte familie – og da er det ikke alle som en gang vil ha en av de aller kjekkeste, fordi de vet at slike ofte vil ha mange andre tilbud og derfor sikkert vil være vanskeligere å holde på, og kanskje også å stole på. Så da blir det mer sånn "ikke kjekkest, bare kjekk nok" tankegang. Samtidig finnes det jo definitivt norske menn som har draget når de er yngre også, og ikke bare etter at de har passert 30, å hevde noe annet blir jo bare dumt. Så helt svart – hvitt er det vel ikke.

Jeg tipper forresten at dine australske rugbykamerater gjerne ville ligget over snittet i forhold til å være veltrente og suksessfulle på damefronten i Australia også. For sååå atletisk er ikke gjennomsnittsmannen der nede heller, selv om kroppsfokuset kanskje er enda større enn her i et land som alltid (etter norske forhold) har sommer. Jeg har bodd der selv. Men mange av dem har nok en litt mer macho væremåte enn mange nordmenn ja, og det liker jo mange jenter.

Og min ene søster har forresten australsk kjæreste hun også ;)

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt on. 7 des. 2011 01:24

Slik du presenterer deg her på forumet TS er du vel den siste som fortjener åh-nei-er-du-norsk-kommentaren. *ler* Hadde jeg vært noe i nærheten av drømmedama di, så skal du ikke se bort fra at jeg hadde stemplet deg ditto med stor D og stor M!

Men det er faktisk en del sannhet i uttrykket. Som svensk jente/ dame/ kvinne (stryk det som ikke passer) ga jeg min mor klar beskjed om at åh-nei-du-er-så-flaut-norsk senest nå ikveld. Det er en del kulturforskjeller også mellom våre naboland, og norske mennesker skjemmer ofte ut seg selv i svensk målestokk, rett og slett fordi de er norske i sin opptreden og væremåte.

Åh-nei-er-du-norsk er altså ikke forbeholdt mennene. På ingen måte! *ler*

:-)

(kvinne 37 år fra Oslo) to. 15 des. 2011 16:49 Privat melding

Synes dette kanskje var en type jenter som kanskje ikke helt hadde sosiale antenner.. Men det er bare min mening..

Jeg synes norske menn er tipp topp på mange måter.. Litt trauste og initiavtivløse innimellom.. Men det gjelder sikkert ikke alle ;)
Og hva vet jeg.. sikkert jeg som gjør dem slik :p

Skjult ID med pseudonym plasticfat to. 15 des. 2011 16:56

det er gråmus som gjør hverdagen levbar Ikke thai.
(Som om ikke no. gjennom generelle norskspråklig døll.)