Alle innlegg Sukkerforum

Jeg har fått sluttregning fra en advokat...

Vis siste innlegg
(kvinne 39 år fra Sør-Trøndelag) ti. 6 des. 2011 15:18 Privat melding

Og legger merke til at han tar 680 kr for en telefonsamtale som varer i 3 minutt.
Hvis jeg ringer og klager på dette...... må jeg betale nye 680 kroner da?

Skjult ID med pseudonym yeppyepp ti. 6 des. 2011 15:32

Per påbegynte kvarter, ikke så galt det. Der jeg jobber er det per påbegynte time.

(mann 33 år fra Østfold) ti. 6 des. 2011 15:33 Privat melding

Dyr kvarter pris må jeg si

Skjult ID med pseudonym klient ti. 6 des. 2011 15:57

En advokat jeg måtte ta i forbindelse med klage på bad mot et eierskifteforsikringsselskap (klagen førte fram, for øvrig! :-) ), der dekket for øvrig forsikringen kostnaden for advokaten, og der framkom det at advokaten hadde et "taksameter"-system på PC som han brukte til å notere medgått tid til samtale med klienten, og samtaler med
alle andre parter, så og så mange minutter her og der. Fikk ikke inntrykk av at det var noe startgebyr for hver samtale, da ville jo advokaten ha kostet mer enn utbedring av badet! :-o

Jeg mener sluttsummen tilsa en fair måte å beregne tida på også, men det er flere år sida.

Ja, det kan tenkes situasjoner der advokaten gjør forarbeid, som gjør det rimelig å ta så mye for én telefonsamtale, men ikke når samtalen er en av flere, eller en del av en helhet.

Ellers kunne jo en advokat i prinsippet greie 20 samtaler i timen á kr 680, men vel, det finnes vel forretningsdvokater som sikkert opererer med sånne priser, men neppe overfor privatpersoner.

Skjult ID med pseudonym ANtON ti. 6 des. 2011 16:20

Jeg foreslår at du setter advokat på saken! Det der er urimelig! :p

Skjult ID med pseudonym neptun ti. 6 des. 2011 16:27

Den dagen jeg i det hele tatt frykter jeg kan få behov for en advokat, kjøper jeg en advokatforsikting. Som LO-medlem koster det 110 kroner i måneden, noe som tydeligvis tilsvarer én telefon i halvåret hvis man ikke har advokat, og det finnes også alternativer for dem som av en eller annen merkelig grunn ikke er LO-medlem.

Da bestefaren min (som var enkemann) døde for snart to år siden, var noe av det første faren min gjorde etter begravelsen å tegne en slik forsikring. Og gudene skal vite at det var en lur ting å gjøre, ellers kunne arveoppgjøret fort kostet ham mye mer. Nå er det riktignok for sent for TS, slike forsikringer må tegnes før behovet oppstår, men det er ikke dumt å ha som en ekstra forsikring der i bånn.

Skjult ID med pseudonym Principe ti. 6 des. 2011 16:45

Nå skriver du ikke hva saken gjaldt, hvor i landet du henvender deg eller lignende, men objektivt sett virker ikke selve prisen urimelig. Som yeppyepp skriver, enkelte advokater/advokatfirma fakturerer per påbegynte kvarter - forutsatt at det er snakk om at prisen inkluderer mva, snakker vi om en timepris på rundt 2200 kroner eks mva - i hvert fall i de større byene er ikke dette regnet som en urimelig pris.

Jeg har imidlertid ikke noen forutsetninger for å vurdere noe som helst angående om dette er urimelig med såpass lite faktum som er presentert her.

(kvinne 39 år fra Sør-Trøndelag) ti. 6 des. 2011 19:37 Privat melding

yeppyepp
Da håper jeg klienten blir opplyst om det når vedkommende ringer, at h*n kan snakke timen ut :-)

Magge
Det syntes jeg og!

Kommode1
Urimelig er vanskelig å si, regner med det ville blitt nye 680 kr for å opplyse om de faste takstene? Litt morsomt egentlig, hvis jeg tenker hardt :-)
Men takk for tips!
Jeg ble forespeilet en pris på ca 3000, kanskje litt mer. Men endte opp med 10 000.

(kvinne 39 år fra Sør-Trøndelag) ti. 6 des. 2011 19:53 Privat melding

ANtON
Godt forslag! (tror jeg velger en jeg kjenner denne gangen)

neptun
Jeg bruker advokat en sjelden gang, sist fikk jeg fri rettshjelp pga lite inntekt. Men advokaten sa det ikke var noe vits i å søke når det gjaldt denne saken.
Forsikring høres fornuftig ut.

Principe
Trondheim er byen :-)
Hva saken gjelder? Har det betydning for timesprisen?
Noe av faktureringen er oppført pr kvarter, men de samtalene vi har hatt (3 stk à 4 min) har kostet 680 pr stk.
Og to av de var pga hans rot med papirer og feilinformasjon.
Mitt innlegg var ment ironisk, samtidig som jeg er litt nysgjerrig på hva som er vanlig rundt omkring.

(mann 39 år fra Vestfold) ti. 6 des. 2011 19:56 Privat melding

Skilmisseadvokater o.l mm må være den mest lukrative businessen å drive. Man vet at statistikken taler for en... kundene vil alltid være der.
Been there, done that osv. Koster skjorta å være kar :-)

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt on. 7 des. 2011 00:52

Har nettopp vært ute for liknende, @TS. Ble forespeilet 1500 - 2000 kr og fikk en regning på 6000. Plutselig var den innledende rådgivningstimen før jeg ga han oppdraget medregnet (den hadde altså vært gratis hvis jeg ikke hadde gitt ham oppdraget), og de korte telefonsamtaler vi har hatt koster en time hver...

Forsøkte en argumentasjonsrunde uten å komme særlig langt. Det skulle jo egentlig bare mangle; Han hadde jo ikke vært den advokaten jeg hadde valgt ellers. *ler*

Problemet er ikke å gi ham kronene. Det var egentlig innsatsen hans verdt. Men som forbruker forventer jeg faktisk at det er samsvar mellom forhåndspris og sluttregning når produktet ellers samsvarer med forhåndsestimatet. Hvis advokater kan ture frem på denne måten, så er det vel ganske fritt frem for alle andre tjenesteytere å blåse kunder på samme måte? Og hvem orker å bruke advokat på å vinne klager på advokaten? Egentlig?

Skjult ID med pseudonym erfaren on. 7 des. 2011 00:57

Sett dere inn i ka interesseorganisasjoner - dere evt kan knytte dere til - og meld dere inn - kanskje dei kan hjelp?? Min sønn fikk i allefall hjelp der... :/ innimellom kan det få store økonomiske konsekvenser... til forbrukeres fordel... :)

(mann 47 år fra Oslo) on. 7 des. 2011 01:01 Privat melding

Selv tar jeg betaling per vers.