Alle innlegg Sukkerforum

Har hun lov til det?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Student ti. 6 des. 2011 21:13

Heisann!

Jeg har levert alle innleveringer, hatt alle prøver og nesten alle framføringer i norskfaget. Jeg har i gjennomsnitt karakter 4 (noe jeg forsåvidt er fornøyd med!), men så sier læreren min at den éne fremføringen jeg ikke hadde må hu gi meg strykkarakter på. Altså karakter 1. Derfor faller snittet mitt i norsk med en hel karakter. Spørsmålet er da: har hun lov til dette?

Takk for svar.

Skjult ID med pseudonym Student ti. 6 des. 2011 21:13

Dette er forresten videregående norskfag.

Skjult ID med pseudonym Snurr.. ti. 6 des. 2011 21:14

Høres rett og rimelig ut det.

Skjult ID med pseudonym Retallion ti. 6 des. 2011 21:20

Gå til legen å få dokumentert fraværet, deretter ringe du til John Christian Elden og ber han sende deg visitt-kortet sitt. Ligg begge delar ved sidan av kvarandre på pulten til læraren, og spør "Kven av dei velger du?"

Skjult ID med pseudonym Kevin1985 ti. 6 des. 2011 21:22

Nei er ikke lov, er ikke lov til å gi karakter på noe som ikke er innlevert og da kan det ikke regnes med. Står ett eller annet om det i forskriftene, Var hvertfal sånn, om det har endret seg vet jeg ikke.

Skjult ID med pseudonym :) ti. 6 des. 2011 21:27

Eg er heilt "ute" fra det derre der.... og kan dessverre ikj hjelpe. Sorry... :( Men klag du - så ser du ka resultat du evt får av en "objektiv" part... :)

Skjult ID med pseudonym Student ti. 6 des. 2011 21:30

:) @ ja, jeg vurderer å ta det opp med ledelsen. Men jeg har vanskeligheter for å tro at det er selve læreren som har "bestemt" at det skal være sånn. Må nok tråkke litt mer til og ta kontakt med de som sitter på lover osv for hva som er lov iforhold til skole osv.

Skjult ID med pseudonym Retallion ti. 6 des. 2011 21:41

Gjer det enkelt, følg mitt eksempel

Du, av divererse grunna slit i eit fag. Du er for mykje vekke, du hatar faget, du likar ikkje læraren, læraren likar ikkje deg, du tabba deg ut på ein prøve, whatever.

Spekuler i å få akkurat det faget på eksamen, det er lotto, men gud hjelpe meg så artig det er når det skjer. Eksamenskarakteren står sterkare enn standpunktskarakterer, alle prøvar til sammen, kva læraren syns om trynet ditt, kva fravær du har og litt til.... og trynet til læraren når han ser kva som skjer....PRICELESS!

Om du er så heldig å få oppleva akkurat det der, då er heile det året på VGS verdt det kun pga av den situasjoen der. Tru meg!

Skjult ID med pseudonym Mr.Average ti. 6 des. 2011 21:48

Hvorfor skulle hun ikke ha lov til det? Om fremføringen var obligatorisk og du ikke møtte opp, så kan jo ikke det bety noe annet enn stryk, og det skal merkes. Ellers kunne en jo bare gjort en ekstra innsats på de par-tre første obligatoriske innleveringene/fremføringene og fått 4, 5 eller 6, og så bare skippet resten fordi en ikke ville dra ned snittkarakteren med dårlige resultater der. Men det er jo ikke slik det fungerer :)

Hadde du gyldig grunn til å ikke ha fremføringen, så skal du selvsagt ha en ny sjanse slik at du har mulighet til å gjøre ditt beste. Var det skulk, så må du bare innse bommerten og tenke litt smartere neste gang ;)

Men du kan jo regne ut snittet av dine karakterer selv også og se om karakteren 1 betyr at snittet faller såpass mye. Om det ikke faller en hel karakter så kan du jo finne ut om den fremføringen vektlegges mer av læreren enn andre innleveringer/fremføringer dere har hatt. Mener det var slik da jeg gikk på videregående, at enkelte resultater var viktigere enn andre. Foreksempel tentamener eller 2 timers prøver etc. Dermed ble ikke sluttkarakteren fastsatt utifra et rent matematisk snitt, men også utifra hvilke innleveringer/fremføringer som utifra læreplanen betydde mest.

Grav og spør, så finner du ut,

Skjult ID med pseudonym Boble® ti. 6 des. 2011 22:04

Om hun ikke hadde hatt lov til det så kunne du bare ha gitt blaffen i resten av prøvene siden du nå var fornøyd med den første 4 prøven du fikk.. Er klart du må få trekk om du har udokumentert fravær.

Melding fra lege er omtrent eneste godkjente grunn til fravær.

(mann 38 år fra Østfold) ti. 6 des. 2011 22:07 Privat melding

Du går ikke ned en HEL karakter, men karakterer gis vel i hele tall... 1,2,3,4,5 og 6. Hadde du hatt 4 på alt i ett fag, så hadde du fått 4. Hadde du fått 4 i alt bortsett fra én ting som du fikk 1 på, vel... Da har du faktisk ikke 4 i det faget sammenlagt, da har du 3.ettellerannet, som i "hel" karakter blir 3.

Hvis du syns dette med å regne ut et gjennomsnitt er uforståelige greier, så følg med litt bedre i mattetimene.

Skjult ID med pseudonym Mort1 ti. 6 des. 2011 22:26

Hvis det er snakk om udokumentert fravær fra din side, så kan hun faktisk la være å gi deg karakter i det hele tatt, dersom fremføringen var obligatorisk.

Hadde du gyldig grunn (legeattest f. eks), skal fremføringen enten sees bort fra i karaktersettingen, eller så må du få sjansen til å gjennomføre den på nytt.

Skjult ID med pseudonym neptun ti. 6 des. 2011 22:33

Jeg vet ikke hvordan det er på skolen i våre dager, men jeg kan ikke helt huske at man i min tid måtte dokumentere fravær med legeattest utenom eksamen. Så med mindre du har fått beskjed om å skaffe legeattest eller dokumentasjon på annen gyldig grunn, så kan jeg ikke se at du ikke skal få anledning til å ta fremføringen på nytt. Vel å merke med forbehold om at reglene ikke har endret seg siden jeg gikk på skolen.

Skjult ID med pseudonym mio on. 7 des. 2011 18:18

Man kan ikke sette karakteren 1 om du ikke møtte opp. Om du var der og hadde muligheten, men valgte å ikke fremføre, er det en annen sak. Du skal ha en karakter ut fra hva du har prestert, alternativet er IV ( ikke vurdering)

Skjult ID med pseudonym mio on. 7 des. 2011 18:32

Og ja, regler har endret seg de siste årene. Ingen krav til legemelding. Om du går inn på udir.no og søker på vurdering finner du den regelen jeg snakker om. En lærer kan ikke la det påvirke en fagkarakter om du er borte fra en vurderingssituasjon.

Skjult ID med pseudonym Ms.Lektor on. 7 des. 2011 19:23

Kongkebab: For et latterlig resonnement, hva med å gjøre litt research før du uttaler deg om ting du åpenbart ikke har peiling på?

Student: Dette kan du trygt gå videre med, du har regelverket på din side. Hun har ingen rett til å hverken stryke deg eller sette deg ned i karakter. Lykke til!:)

Skjult ID med pseudonym mio on. 7 des. 2011 19:41

Helt riktig Ms.Lektor. Dessuten skal ikke standpunktkarakteren din være et gjennomsnitt av delkarakterer. Det er sluttkompetansen som skal vurderes.

(mann 39 år fra Hordaland) on. 7 des. 2011 19:42 Privat melding

Å herregud er det så unge folk her, vel læreren har vel lovt til å gi stryk om du ikke har hatt fremføringen men du har da også rett til å klage om du mener du hadde god grunn til å være borte fra den

Skjult ID med pseudonym mio on. 7 des. 2011 19:48

Nei, en lærer kan ikke gi karakteren 1 fordi du var borte fra en fremføring. Du trenger heller ikke oppgi grunn for at du var borte. Dette er ikke noe man kan synse om. Regelverket er helt klart. Hilsen lærer.

Skjult ID med pseudonym Ms.Lektor on. 7 des. 2011 19:55

Signerer de to siste innleggene til mio.

Dette er det helt klare regler for, og hvis ikke den aktuelle læreren har satt seg inn i disse er det kanskje på tide nå.. :)

(mann 39 år fra Hordaland) on. 7 des. 2011 20:00 Privat melding

Sier dere to lærere at jeg i mine skole år faktisk kunne ha skulket alle mine fremføringer, som jeg hatet, uten noen som helst betydning for karakteren min?

Skjult ID med pseudonym mio on. 7 des. 2011 20:09

Er ikke det vi sier. Om du skulker unna mange vurderingssituasjoner skal du ha IV . Det vil si ikke vurdering i det faget og dermed ingen karakter. Men man kan ikke sette ned en karakter fordi du ikke er på en vurderingssituasjon. Det læreren skal gjøre er å gi eleven en ny vurderingssituasjon. Så den karakteren du får skal være reell ut fra det du har prestert.

Skjult ID med pseudonym Ms.Lektor on. 7 des. 2011 20:17

Jeg snakker ikke om hvordan det var når du du gikk på skolen, det har jeg lite kunnskap om. Men jeg vet veldig godt hvordan det er i dagens skole. Hadde du gått på videregående i dag, og skulket alle framføringer, ville du risikert å få IV - ingen vurdering. Dette fordi læreren ikke har tilstrekkelig vurderingsgrunnlag for å gi deg en standpunktkarakter. Fravær på en eller flere prøver eller lignende skal ikke ha innvirkning på standpunktkarakteren, karakteren skal settes utelukkende på bakgrunn av det eleven har prestert.

Skjult ID med pseudonym Ms.Lektor on. 7 des. 2011 20:19

Hehe, vi får tåle litt gjentakelse her ;)

(mann 39 år fra Hordaland) on. 7 des. 2011 20:26 Privat melding

Jeg ser lett at dere er lærere ja, burde ha rukket opp hånden før jeg spurte spørsmålet :)

Skjult ID med pseudonym mio on. 7 des. 2011 20:31

Husk alltid å rekke opp hånden :-)