Alle innlegg Sukkerforum

Smør på flesk

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Paraply on. 7 des. 2011 09:04

Jeg har notert meg at mange kvinner har skrevet på forum at de ønsker komplimenter i meldingene de får, og følgelig er det naturlig at menn følger rådet og kjører på med nettopp dette.

Jeg synes forøvrig det er litt merkelig å bli overøst av komplimenter fra fremmede folk som ikke vet annet om meg enn det lille som (egentlig ikke) står i profilen min. Når jeg så mottar meldinger som består av en rekke komplimenter med syltynne overganger fra det ene til det andre, så tror jeg jo ikke at mannen skriver dette på grunn av at det er dette han vil skrive. Nei, jeg tar det for gitt at dette er en suppe som produseres etter oppskrift fra kvinners formaninger om at de vil strykes med hårene.

Resultatet blir at jeg ikke svarer på meldingene. For en melding full av ting han ikke vil skrive, og ting jeg ikke vil høre... og for meg blir det rett og slett litt klamt.

Jeg skjønner at man ikke skal klage på positive meldinger altså, men det blir så innmari påtatt. Mange kvinner fremprovoserer jo dette. Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor det er ønskelig...

(kvinne 41 år fra Buskerud) on. 7 des. 2011 09:08 Privat melding

Jeg synes det er hyggelig og si fine ting til folk, og gjør det til stadighet her inne. Det er vel alltid koselig med et kompliment?

Teit og gjøre det til en kvinne/mann greie. Synes jeg. :-)

(mann 43 år fra Akershus) on. 7 des. 2011 09:57 Privat melding

Et og annet kompliment basert på det lille man vet ut fra profilen er vel ok.
Men det er vel ikke meningen at vi skal sleike dere damene oppetter ...........

Det får bli ved passende anledning, på et senere tidspunkt :)

Skjult ID med pseudonym tdh on. 7 des. 2011 10:05

Er det mange kvinner vil "ha" iflg dem selv så da kjører man på med det i den tro at slik skal det være. Tar heller dette når jeg vet jeg mener det, er jo ikke noe poeng i å kjøre på med komplimenter man ikke mener.

Synes det er hyggelig med komplimenter, ikke det at man blir overøst med det selv, kunne godt hatt noen flere :)

Hva er i grunn gjengs oppfatning blant dere kvinner angående komplimenter på utseende f eks?
Er det positivt eller negativt? Eller kommer det ann på dagsformen, måten det er skrevet på, hva/hvilken del av kroppen osv?
Er jo det man ser først her, samt en liten del av hva personen gjør og noen ganger personlighet gjennom skrivingen ( litt vanskelig for det fleste da mye er oppramsing av ting man gjør osv ).

(mann 57 år fra Oslo) on. 7 des. 2011 10:07 Privat melding

Det er jo alltid hyggelig å starte opp en henvendelse med å si noe hyggelig. Men det skal ikke være tatt ut av lufta. Så jo tynnere en profil er, jo mindre grunnlag har man for å si noe individuelt. det blir å starte i motbakke. Men det er jo i motbakke det går oppover.

(mann 38 år fra Oslo) on. 7 des. 2011 12:05 Privat melding

Selv gir jeg komplimenter stort sett uten å tenke over det, rett som det er til helt fremmede. Så fra meg er det ikkeno' påtatt, så vet dere det om dere blir belemret med en slik oppmerksomhet fra min side. ;-p

Det TS beskriver er vel et typisk kvinnelig fenomen som de fleste menn som har vært i et seriøst forhold er kjent med. Et mer konkret eksempel er kvinnen som sukker og hinter "diskrét" om hvor synd det er at mannen aldri gir henne romantiske overraskelser som blomster levert på jobben etc, og som et par dager etter er like misfornøyd med å faktisk ha fått blomster levert på jobben etc, fordi det var ikke romantisk, det var bare noe mannen gjorde fordi hun sa hun ønsket seg det.

Kvinnfolk, ass. Dere kan ta dere ei bolle hele gjengen. ^^

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) on. 7 des. 2011 12:19 Privat melding

hvis hele meldingen er ett kompliment av et av bildene mine for eksempel, så er det ikke sikkert jeg gidder engang å svare.. eller bare svarer takk.. synes det er fryktelig kjedelig ^^ må jo være noe mer enn det :p er ikke redd for å gi komplimenter selv, men det er aldri hovedfokusen min da.. det er noe jeg gjerne tilføyer ekstra..

Skjult ID med pseudonym Lady on. 7 des. 2011 13:27

Når man mottar meldinger som aldri sett hottere dame på din alder tidligere skal
man da vurdere å ta frem nonnedrakten eller skal man tro vedkommende?:)
Det får jo være grenser for hva en kjerring i min alder skal innbille seg:)

Skjult ID med pseudonym uflaks on. 7 des. 2011 13:32

Det er klart at man sliter når det er alle andre det er noe galt med.

Mht komplimenter burde Sukker lage en veiledende ordliste der adjektivene er graderte:
Førstemeldinger: Positive men beherskede adjektiver.
Melding 2-5: Adjektiver som får en til å føle seg spesiell, utvalgt. Komplimenter som angår utseendet skal helst ikke ha seksuelle undertoner.
Melding 6-10: Vage og tvetydige komplimenter, slike som fremkaller (skam)rødmen og et ønske om mer.
Etter dette: Slibrigheter

Hvis dette ikke funker er det ikke liv laga. Tror jeg. Har ikke prøvd det ut ennå.

Skjult ID med pseudonym Søtstoff on. 7 des. 2011 13:44

Sa Severin Suveren.

Skjult ID med pseudonym uflaks on. 7 des. 2011 13:45

Nei, han har deaktivert profilen sin.

Skjult ID med pseudonym Powpow on. 7 des. 2011 13:57

Noe kompliment får ikke jenter fra meg før vi har blitt bedre kjent og jeg faktisk blir interessert.
Tror faktisk jeg skiller meg mer ut med en slik beinhard linje enn å overøse dem i kompliment som alle de andre guttene. :P

(mann 47 år fra Oslo) on. 7 des. 2011 14:07 Privat melding

Du fortjener et kompliment for nøktern og prinsippfast innstilling, powpow.

(mann 39 år fra Sør-Trøndelag) on. 7 des. 2011 14:14 Privat melding

Dere jenter/kvinner er utrolig flinke til å ikke vite hva dere vil ha, og tro dere vil ha noe dere egentlig ikke ønsker :P

Dette viser seg jo til gangs når man gnåler om hvor lite romantiske nordmenn er etter å ha blitt overøst av komplimenter fra en eller annen italiener med en oppførsel som ville ført til anmeldelse og besøksforbud om en nordmann hadde forsøkt det samme ;)

Masse komplimenter blir på sikt veeeeldig kjedelig og lite utfordrende. Bevisst eller ubevisst. Har blitt såpass "voksen" at jeg har skjønt dette går begge veier. Tror det funker best å være litt på samme "nivå" kan man si. Personlig har jeg også alltid spart litt på noe av dette - fordi jeg mener at det virkelig skal bety noe når det først sies. Spiser man biff hver dag blir det ikke like mye å glede seg til.

Skjult ID med pseudonym TheWayItIs on. 7 des. 2011 14:44

Problemet er hva man skal skrive hvis en profil nesten ikke inneholder noe annet en bilder... Man kan jo selvfølgelig finne på et eller annet som bare er artig men ikke har så mye med bildene å gjøre, eller småerte litt, men mistenker at de bak disse profilene enten:

- Ikke tar dette dette seriøst i det hele tatt, og ikke gidder by på seg selv.
- Kun er ute etter oppmerksomhet på utseendet sitt.
- Rett og slett er sjenerte, eller engstelige for å eksponere seg på nett.

Sender av og til en meldig i håp om at det kanskje er det siste punktet, men mulig jeg burde tatt hintet for lenge siden og skjønt at det er bortkastet tid.

Skjult ID med pseudonym Egentlig. on. 7 des. 2011 15:22

Jeg gir komplimenter fordi jeg ØNSKER å gi komplimenter; ofte bare bobler det opp i meg når jeg ser bildene og leser teksten. Men det er klart - dette er også ødelagt nå. "Alle menn/kvinner er jo bare sånn og sånn og gjør jo bare sånn og sånn fordi de vil ha sånn og sånn". Takk.

(mann 47 år fra Oslo) on. 7 des. 2011 15:26 Privat melding

Er jo en grei utsilingsmetode andre veien også, da. Gir jeg ei dame et ærlig kompliment og hun blir irritert, så mister jeg fort interessen selv.

Skjult ID med pseudonym TheWayItIs on. 7 des. 2011 15:28

@Egentlig
Sånn er jeg også. Velger også å tro det beste om mennesker til det motsatte er bevist, og tilogmed litt etter det. Synes vi alle fortjener samme behandling. Dessuten kan man ikke gå rundt å være så mistroisk, da kveler man jo ethvert tilløp til kjærlighet før det får muligheten til å utvikle seg til noe som helst...

Skjult ID med pseudonym T-L on. 7 des. 2011 16:49

Jeg mener at man skal skrive det man har lyst å skrive, og som er riktig for den som skriver. Hvis det ikke er riktig for mottaker så er det jo bare å innse at det kanskje ikke er noen bra match.
Vi er jo tross alt her inne for å finne noen som matcher oss, og hvis man da skriver en masse komplimenter eller annet piss som man egentlig ikke mener så er det jo mot sin hensikt.

Vær ærlig mot deg selv og den du skriver til.

(mann 30 år fra Hordaland) on. 7 des. 2011 17:42 Privat melding

Gir kanskje for lite komplimenter jeg...

(mann 38 år fra Oslo) on. 7 des. 2011 18:35 Privat melding

Hvorom allting er; vi burde kanskje alle være litt sparsomme med dette smøret på flesket. Det er jo smørmangel og greier, så vis litt hensyn.

(mann 43 år fra Oslo) on. 7 des. 2011 18:42 Privat melding

Enig med paraplyen her, det må være noe for at det skal føles naturlig.

(mann 47 år fra Møre og Romsdal) on. 7 des. 2011 18:42 Privat melding

hvis en skal være litt seriøs, så må jo varme opp litt først før det tar av og blir brennhett. teksteforspill altså. og får en ikke respons så er det ikke noe vits. men det er jo moro hvis begge responderer på hverandre, helst med litt humor i tillegg , da kan det jo ta helt av

Skjult ID on. 7 des. 2011 19:26

Det finnes ingen grenser over hva forumfolka er i stand til å klage på!

Skjult ID med pseudonym kv33 on. 7 des. 2011 20:54

Spør du meg så kunne vi mennesker - og kanskje nordmenn spesielt - være flinkere til å gi komplimenter og si positive ting til hverandre. Jeg jobber selv med å bli bedre på det. Hvorfor skal vi ikke si det hvis vi har noe pent å si til andre? Vil ikke det bare gjøre hverdagen litt lysere for oss alle sammen?

Påtatte og falske komplimenter er selvfølgelig ikke like stas. Men nå tror nå jeg at hvis en mann først har valgt å skrive til meg, så er det vel en grunn til det. Da må han jo ha funnet noe ved min profil som han likte, så om han da velger å fortelle meg hva det er, så synes jeg det er riktig hyggelig.

I tillegg har jeg lyst til å treffe positive mennesker som tør å gi komplimenter og ros til andre, og får andre til å føle seg vel. Så da ser jeg nødvendigvis også etter mennesker som oppfører seg slik.

Skjult ID med pseudonym lektor on. 7 des. 2011 22:10

1) Det heter EN kompliment, ikke ET.

2) Smør på flesk er i vinden.

(mann 32 år fra Hordaland) on. 7 des. 2011 22:28 Privat melding

kv33: Fint brukernavn!

Skjult ID med pseudonym sans on. 7 des. 2011 23:34

Enig med trådstarter, komplimenter skal være ektefølt og ikke bare copy--paste fra en eller annen udugelig sjekkebok, ord og klisjeer man trooor at kvinner vil høre. Og det er utrolig kjipt å få følelsen av at vedkommende bare sender ut disse samme liksomkomplimentene til ørtogførti kvinns, bare for å få napp et sted, og uten egentlig å ha funnet noe ekte interessant ved profilene. Enkelte meldinger oser det desperasjon av, og da blir man skeptisk til å svare. Mater ikke sjekkedesperate menn!

Men finfint med menn som gir komplimenter rett fra hjertet og VIRKELIG mener det! Sånne menn vil vi ha! :)

Må smile av Søtstoffet her!
Klassikeren med kvinnen som sukker over mannen som aldri gjør romantiske ting, og så kommer "romantikken" som bestilt dagen etterpå, og frøkna er misfornøyd fordi mannen bare gjorde det fordi HUN sa det.. ;) Gjenkjennelig..hehe. Skal vi ta oss en bolle, sier du? Jammen, da overrasker du hjerterdamen med nybakte boller bakt med kjærlighet når hun kommer sliten hjem fra jobb da, vettu - spontant og roooomlemantisk! <3
Og så tar hun seg en bolle, og begge blir glade og fornøyde og mette og klare for enda mer bolling! =D Hurra!