Alle innlegg Sukkerforum

Vet de ikke hva de vil ha?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym bumpy:) sø. 25 mars 2007 22:52

Det virker på meg som om mange ikke er helt i kontakt med seg selv her inne når det gjelder hva de er ute etter hos sin fremtidige bedre halvdel.

Jeg kan f.eks. være nr. 1 eller 2. hos noen, men så lese beskrivelsen av vedkommendes drømmepartner og absolutt ikke kjenne meg igjen.

Enten har hun vel da slurvet med avkryssingen, eller så er hun kanskje ikke bevisst på hva slags kvaliteter hun er ute etter?

Thoughts?

-bmp:)

Skjult ID med pseudonym Mann ma. 26 mars 2007 15:20

Det kan nok stemme at en del ikke vet hva de vil ha. Likevel tror jeg at saken du refererer til handler om at en høy match i seg selv ikke nødvendigvis gir et riktig bilde av hvem man tiltrekkes av.

Eks: Dersom man selv ikke er veldig glad i å ta beslutninger kan det være bra å treffe en person som er relativt tydelig beslutningsorientert. Tilsvarende er det noen som ikke er aktive når det gjelder å ta sosial kontakt med andre men som mer enn gjerne vil bli tatt med på aktiviteter eller i sosiale sammenhenger. Noen er veldig snakksalige og ønsker seg en partner som er litt stillere og kan lytte. I disse eksemplene blir match ikke viktig og blir faktisk et dårlig kriterie for å søke. Poenget er at de fleste av oss ønsker en partner som utfyller oss og som ikke foretrekker å gå inn i de samme rollene som andre.

Det er en fordel å være like på en del områder og ulike på andre. Hemmeligheten er å kjenne seg selv godt nok til at man vet hvor man ønsker at en partner skal være lik og ulik. Et tips er å gjøre avansert søk der du kan søke spesielt på inntil tre kriterier. Dersom man for eksempel er veldig opptatt av friluftsliv og "må" ha en partner med interesse for dette kan man sette friluftsliv til "høy" og du får opp potensielle partnere med samsvarende interesse.

Jeg antar at dette er noe av forklaringen men er også enig i at det ofte er stor forskjell på hva man skriver og hva man faktisk ønsker seg.

Skjult ID med pseudonym Sukker.no ma. 26 mars 2007 16:36

Det er ikke helt så enkelt at vi matcher en til en. Vår match opererer med matriser som blant annet tar hensyn til nettopp det du påpeker. På ca 15 av dimensjonene vil man få høyere matchtall om man er litt forskjellige (varierende, avhengig av hvor forskjellige man er)
Vi tror heller at noen kan svare litt fort uten helt å kjenne seg selv. De fleste har forstått at uærlighet i dette systemet vil føre til at man lurer seg selv, men dette gjelder jo selvfølgelig ikke alle. Vi oppfordrer vi til at man fyller ut sammen men noen man kjenner og på denne måten får alle mest ut av systemet.

Skjult ID med pseudonym lille my ma. 26 mars 2007 17:35

kunne det ikke være sånn at man også krysset av om man ønsket en partner som var lik en på de punktene man svarer på?

(kvinne 58 år fra Oslo) ma. 26 mars 2007 17:56 Privat melding

Det er det, "lille my". Det kalles "absolutt krav". Om du velger det og har svart f.eks. 7 på et spørsmål, får du match med de som har svart 6, 7 eller 8. Alle de som har svart høyere eller lavere enn det faller bort. Er det for strengt for deg kan du jo velge "svært viktig" som er romsligere. Det viktigste er vel å bruke litt tid på spørsmålene... og ikke minst svarene :-)