Alle innlegg Sukkerforum

Nakkesmerter

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym neptun sø. 11 des. 2011 00:41

Siden dette er forumet for alt...

Har, med jevne mellomrom, slitt med "ristefølelse" i nakken, og her i dag fikk jeg beskjed av legen om at det trolig var anspente muskler i nakkeregionen, noe som lyder tilforlatelig. Og til behandling skrev han ut både kremer og piller. Og, for all del, jeg tror sikkert at det hjelper, ristefølelsen er mindre enn den var.

Derimot er jeg mer usikker på om det hjelper på årsaken. Jeg er imidlertid litt usikker på hvor jeg skal henvende meg for å få gjort noe med det. Derfor spør jeg ekspertpanelet - fysioterapeut, kiropraktor, muskelterapeut eller noe helt annet?

(kvinne 63 år fra Troms) sø. 11 des. 2011 00:44 Privat melding

Det er naprapatene som er de flinkeste til å se hele mennesket, ikke bare nakken.
Dessverre er de ganske dyre, men til gjengjeld virker behandlingen deres veldig raskt"

(kvinne 39 år fra Sør-Trøndelag) sø. 11 des. 2011 00:45 Privat melding

Manuellterapeut kombinert med trening anbefales.

Skjult ID med pseudonym tdh sø. 11 des. 2011 00:46

Alle gode ting er tre? Er vel bare å prøve noe å se om det hjelper. Akupunktur kan vel også brukes i noen tillfeller vil jeg tro.
Kan være så mangt dette - psykologisk ( stress ) eller fysisk, så da er det å finne det som løser grunnen til at man har vondt. Kan nok ikke anbefale hva som funker mot hva dessverre. Godt er det ihvertfall ikke, kan skrive under på det.

Skjult ID med pseudonym Naprapaten sø. 11 des. 2011 00:49

Forsøkt å kutte ned på onaneringa??

(kvinne 63 år fra Troms) sø. 11 des. 2011 00:55 Privat melding

Naprapaten har tydeligvis erfaring med stive ting :-)

Skjult ID med pseudonym tdh sø. 11 des. 2011 00:56

Men der hjelper det på stivheten med massasje da. Også er det stresslindrende i tillegg.

Skjult ID med pseudonym småtrøtt sø. 11 des. 2011 01:20

jeg anbefaler osteopati, de har en enda bredere tilnærming enn naprapatene. OK-klinikken i oslo er et meget godt altenativ.

Skjult ID med pseudonym Newbie sø. 11 des. 2011 01:28

evt bare kjøp deg en sånn magisk varmepose-ting (som du hiver i mikrobølgeovn noen minutter), sett deg godt til rette i en komfy lenestol med lite lys på i rommet, snurr noe god avslappende musikk, og nyt livet mens du sitter godt tilbakelent med varme rundt nakken. Pakk deg gjerne litt ekstra inn om du vil, med dyne eller pledd. Om du sovner er det bare et pluss.

Kommer selvsagt an på hvor alvorlig tilfellet ditt er, men for meg er det ihvertfall et veldig effektivt hjelpemiddel. Gjerne kombinert med litt sjokolade.

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt sø. 11 des. 2011 01:32

Manuellterapi hos osteopat! Han jeg legger igjen penger hos er i alle fall nest inntil trollmann. :-)

Skjult ID sø. 11 des. 2011 01:48

Trening

Skjult ID med pseudonym neptun sø. 11 des. 2011 02:06

@Skjult ID
Og hva får deg til å tro at det er noe jeg ikke gjør?

Skjult ID med pseudonym ANtON sø. 11 des. 2011 03:15

@neptun: Når du sier risting, mener du da type leamus eller at du får skikkelige skjelvinger som sprer seg både opp og ned? Skjelvinger kan være hypotyreose eller mye annet rart, så da kan det være lurt å se en endokrinolog. Leamus-lignende kan være så enkelt som saltbalansen din.

Men det er viktig at du snakker med en spesialist om slik og ikke tar alt for mange råd fra folk som ikke har sett an ditt spesifikke problem.

(kvinne 39 år fra Sør-Trøndelag) sø. 11 des. 2011 07:48 Privat melding

Kiropraktor hjelper meg :)
Men uansett hva du velger, gjør det NÅ før du får dårlig rygg i tillegg. Det sprer seg som ild i tørt gress sånn der muskelstivhet.

(kvinne 44 år fra Oslo) sø. 11 des. 2011 10:17 Privat melding

Jeg vil snarere anbefale psykomotorisk fysioterapi (grunnutdanningen hos de som har denne kompetanse er fysioterapi, men ikke alle fysioterapeuter kan psykomotorisk fysioterapi, så etterspør dette konkret). Det er en behandlingsmetode som nettopp tar tak i selve årsaken til at du spenner deg opp og hjelper deg å jobbe med hele kroppen, de følelser som fører til anspenthet, holdningen mm. I tillegg er det ikke så dyrt, da det dekkes av tilskuddsordning hos godkjente behandlere, du betaler bare 200 pr gang. Veldig effektivt, har selv strevd mye med nakke og skuldre og er blitt så godt som symptomfri!

Skjult ID med pseudonym neptun sø. 11 des. 2011 13:10

Takk for tips, alle sammen!

@ANtON
Legen mente nok det kunne være stressrelatert, kombinert med det faktum at nakken min har utviklet seg litt uheldig siden jeg, med mine nesten to meter, inntil jeg fikk fysioterapeut til å se på arbeidsplassen min for tre år siden, stort sett har hatt lesesal- og kontorplasser som er alt for små for meg. Så det er ikke faktisk risting, det bare føles slik, omtrent som når du legger hodet inntil en bussrute når bussen står på en holdeplass.

@småtrøtt
Når jeg så på nettsiden til OK-klinikken ble jeg litt skeptisk, ser jo nesten ut som det er den samme som har designet Vakttårnet, jo... :-) Men jeg så noe som het Klinikk for alle, og de ser ut til å ha mange typer pøyter, pater og praktorer, så jeg tror jeg bestiller en time der, så kan de sikkert si hva slags klemmer som er riktig for meg.

Skjult ID med pseudonym Lanza sø. 11 des. 2011 13:20

Slik som jeg ser det så går alle her inn på å behandle symptomet og ikke årsaken. Vet det ikke er lett men det hadde definitivt hjulpet å finne ut hva som gjør at du får denne ristingen. Er som å bruke paracet for å bli kvitt hodepine...

Skjult ID med pseudonym neptun sø. 11 des. 2011 13:24

@Lanza
Selve årsaken ligger nok bakover i tid, med mange år med uheldig arbeidsstilling, og det får jeg ikke gjort noe med. I tillegg ville det sikkert hjulpet om arbeidsgiver ikke hadde spekulert i å spare penger ved å holde ledige stillinger ubesatte lenge slik at jeg til tider har jobbet 10-11 timer om dagen, og det ville sikkert også hjulpet dersom arbeidsplassen min ikke hadde blitt utsatt for et terrorangrep i sommer. Men det er vann som allerede har rent i elva, så om det kan bli bedre ved hjelp av en pat, pøyt eller praktor, takker jeg ja til det.

Skjult ID med pseudonym Lanza sø. 11 des. 2011 13:25

Tja, neptun, hvis du fortsatt jobber 10-11 timer daglig over perioder så har du kanskje svaret ditt der?

Skjult ID med pseudonym småtrøtt sø. 11 des. 2011 13:31

@neptun. hehe, jeg har fått behandling der flere ganger, og jeg lover at det har ingenting religiøst over seg, men håper du blir fornøyd med de du har valgt, lykke til og god bedring

Skjult ID med pseudonym moonlight sø. 11 des. 2011 13:33

Rosenterapi

Skjult ID med pseudonym neptun sø. 11 des. 2011 13:42

@småtrøtt
Etter å ha sett denne:

http://solabladet.no/index.php?page=vis_nyhet&Gamm elArtikkelID=37582

...er det mulig jeg prøver OK likevel...

Skjult ID med pseudonym Jepp sø. 11 des. 2011 13:47

I din situasjon ville jeg foreskrive en pille Placebo 300mg morgen og kveld i et par uker. Hjelper ikke det, er det rett på askeavkok, årelating og rensing av chakraer. Noe som vel tilsvarer 600mg.

Skjult ID med pseudonym neptun sø. 11 des. 2011 13:50

@Jepp
I ditt mislykkede forsøk på å være sarkastisk - jeg er særdeles skeptisk til såkalt "alternativ" behandling. Men både fysioterapøyter og kiropraktorer har faktisk en offentlig godkjenningsordning i Norge, det var derfor jeg først spurte om dem. Akupunktur, koppin, rolfing og hva det nå heter, holder jeg meg uansett langt unna.

Skjult ID med pseudonym Jepp sø. 11 des. 2011 13:53

Neida, jeg skjønte jo det. :-) Og forsøket var da greit nok, om ikke så morsomt.

Skjult ID med pseudonym bors sø. 11 des. 2011 17:08

Jeg har en IR sauna.
Før jeg fikk anskaffet den, kjentes overkroppen min halvveis ødelagt ut, nå føles den mye bedre.

Skjult ID med pseudonym sans sø. 11 des. 2011 17:39

"All work and no play..." osv.

Kan være du har magnesiummangel, det er knyttet til muskulære plager (både spenninger/krampe/dirring og svakhet/kraftløshet/skjelvenhet) forårsaket av kluss med nerveimpulser.
Ellers kan tilskudd av ingefær hjelpe hvis det skyldes leddsmerter (i skuldrene f.eks.) som har krøpet videre opp i nakken.

Trenger ikke være noe hokus pokus. Litt dårlig/feil/mangelfullt kosthold kombinert med masse stress/bekymringer og overtidsjobbing, og vips, så har man fort harde/vonde muskler/ledd.
Kan jo være en muskelstrekk du har pådratt deg på trening også? Men det ville vel legen fort kunnet konstatere.

Hvorfor er du skeptisk til akupunktur, forresten? Pga. nålene i seg, eller fordi det er "for alternativt" for deg?
Folk blir jo hjulpet av det også. (Jeg er ingen nålepusher selv, altså - bare lurte på hva som er grunnen til motstanden)

Skjult ID med pseudonym småtrøtt ma. 12 des. 2011 21:21

@neptun, hadde jeg visst hvem du var skulle jeg fortalt deg hvem den beste osteopaten der er, men jeg skriver ikke navnet hennes tilgjengelig for alle, for da kan det jo bli for lang venteliste hos henne.

Skjult ID med pseudonym nortibia ma. 12 des. 2011 21:22

@ småtrøtt, hva om DU skriver med åpen profil da? så kan jo neptun kontakte deg privat? ;)

Skjult ID med pseudonym neptun ma. 12 des. 2011 21:27

@småtrøtt
Jeg var hos en osteopat i dag, og han vrei og vrengte på nakke og rygg slik at det sa "knekk" både her og der. Så får vi bare se om det hjelper.

Skjult ID med pseudonym arneand ma. 12 des. 2011 21:28

@ts
Det første du kan prøve er å ikke snu deg så innmari kjapt når det passerer en fin dame.
Funker alltid for meg.
Ut over det aner jeg ikke hva som kan hjelpe :/

Skjult ID med pseudonym småtrøtt ma. 12 des. 2011 21:31

@neptun, så bra, da håper jeg at du fikk den hjelpen du trengte.

@nortibia....hahaha, de så ut som om jeg dreiv lekte smart for å få vite hvem neptun var der ja, :-) jeg ser den.