Alle innlegg Sukkerforum

Alt må tas med humor

Vis siste innlegg
Skjult ID ma. 26 mars 2007 23:35

Ærlig talt folkens, det virker som det er mange som er litt bitre og vonbrot'ne her inne. En som sutrer over en viss frk. som tydeligvis backet ut. Men heyy...det er jo her inne på nettet som ute i resten av verden, man kan da ikke forvente noe annet eller? Om dere ikke synes denne form for å bli kjent med, leke, date,chatte med er noe for den enkelt så finn på noe annet. Jeg har selv gått på en smell her inne, chattet frem og tilbake med en kjempekul fyr i flere måneder før vi møttes første gang i sommer, men etter noen måneders bekjentskap og masse kos og herlige stunder forstod jeg at for ham var jeg bare et leketøy...og at han hadde flere andre leketøy i tillegg til meg. Men halloo, slik er det jo overalt. Og jeg er ikke grinete og sur av den grunn. Bare glad jeg oppdaget det i tide før hjertet mitt ble skikkelig lagt for hugg.

Og jaaa, jeg er også en av de damene som ikke svarer alle henvendelser fra alle mannebein som kommer i innboksen min. Men ærlig talt, det er da virkelig ikke slik at man MÅ svare alle. Er da ikke gjentegnende som psykotisk eller bitch av den grunn.
Jeg svarer de jeg finne tiltalende. Finale slutt. Men jeg leker ikke med andre. Jeg er ærlig og rett frem sjel når jeg først begynner å innlede en chatteprosess.
Og dere som ikke har bilder - forget it! Merkelig at det er menn som er over 45 og oppover som for det meste ikke legger ut bilder av seg selv og som blir sure om jeg ikke svarer. Da foretrekker jeg heller de yngre, med mot og humor med bilder, og ja...helt sikkert noen playere til der ute blant dem, men skal lukte lunta litt tidligere neste gang. Hilsen snuppa på litt over førti! ;)

Skjult ID med pseudonym femogførr ti. 27 mars 2007 00:48

Får du virkelig så mange meldinger at det er umulig å svare høflig tilbake?
Altså, er det for mye forlangt å få et "Hei. Takk for hyggelig mail, men jeg er ikke interessert" tilbake? Det kan da ikke koste så forbanna mye tid, kan det? Jeg tror jeg brukte ca 10 sekunder på den setningen.
Tar det for lang tid, legg den i et dokument, klipp og lim neste gang.

Altså, her er det en person som har tatt seg bryet med å kontakte deg, og samma om det er nettet eller ikke, man snakker tross alt om folkeskikk mener nå jeg da.

Hvis vedkommende ikke tar hintet etter et høflig avslag, så overser man selvfølgelig. Jeg kan ikke fatte og begripe at enkelte jenter her inne ser såpass høyt på seg selv, at de ikke klarer å oppføre seg innenfor normale rammer av høflighet og folkeskikk. Kan noen forklare?

På forhånd takk!

Hilsen en som alltid svarer, og da naturlig nok må gi noen avslag. Hyggeligere å få et ærlig avslag, enn absolutt tyssnad.

Skjult ID med pseudonym mann ti. 27 mars 2007 13:15

Vanlig folkeskikk er å sette seg inn i enhver ny situasjons kutyme, og ikke forvente at samme kutyme gjelder for alle situasjoner.

Det er faktisk ikke alle som sitter på sukker hele tiden. Det er mange som er en kjapp tur innom, sjekker meldinger, og drar så raskt avgårde igjen hvis det ikke sto noe interessant. Og svarer du at du ikke er interessert kan du fort få tilbakemelding om at du er blærete bitch/idiot. Dette er en typisk catch 22 innen nettdating. Samme hva du gjør vil det alltids finnes folk der ute som ikke liker det du gjør, og som må på død og liv fortelle deg det.

Videre føler jeg at det er mye projisering ute og går når man hevder at kvinner/menn som ikke svarer har høye tanker om seg selv. For er det ikke nettopp derfor mange reagerer: man føler at man fortjener et svar tilbake? Hvorfor fortjener du det? Har man så høye tanker om seg selv at man forventer at andre skal oppføre seg slik en vil de skal oppføre seg?

Skjult ID med pseudonym kvinne ti. 27 mars 2007 13:49

Enig med mann her! Det er ulike normer for ulike sosiale situasjoner, også på nettet!

Når jeg får en melding i postkassa som sier, "halla babe, fine pupper" så gidder jeg ikke å svare... Trenger kanskje ikke forklare hvorfor??

Ser noen ganger også en del litt lengre brev som virker mistenkelig like de jeg fikk av samme person 14 dg siden. Klipp og lim virker ikke særlig tiltrekkende på meg.

Det virker nesten på meg som om folk har veldig dårlig selvtillit her. Frykten for å ikke få et svar, og at stillhet automatisk tolkes som at folk ikke liker en! Jeg har sett flere hyggelige profiler, men hvor det kanskje mangler det lille ekstra. Tilgi meg for at jeg ønsker meg en kjæreste og ikke mange nye venner...

(kvinne 37 år fra Oslo) ti. 27 mars 2007 14:50 Privat melding

Jeg er ganske enig med frøkenen øverst her. Det var akkurat som om jeg skulle skrevet det selv. Så klart man går på noen smell. "Er man med på leken får man tåle steken" fikk jeg høre ofte da jeg var mindre. Og sånn er det bare. Det handler om å se realitetene, ha selvtillit og en positiv innstilling. En annen ting. Jeg får da heller ikke alltid svar tilbake. Men jeg godtar det. Min selvtillit bryter ikke sammen av den grunn, og ikke håper jeg at andres selvtillit får seg en knekk når jeg ikke svarer dem. Jeg vil mye heller at gutter ikke skriver tilbake til meg, enn å skrive hva dem eventuelt ikke liker med meg, eller at dem ikke er interessert. Hvorfor skal jeg få en forklaring på det? Syntes dem ikke jeg er nok interessant er det jo ingen grunn til en date likevel. Min drømmemann syntes at jeg er fantastisk. Gjør han ikke det, er han ikke min drømmemann. Jeg skriver av denne grunn ikke tilbake til folk jeg ikke finner tiltalende for meg. Men det vil ikke si at andre ikke finner dem tiltalende. Og det er her selvtilliten kommer inn. Jeg håper og ønsker for folk at de har selvtillit. Men at jeg skal skrive brev om at de helt sikkert er flotte mennesker og at dem dessverre ikke er min type, forventer jeg at de skjønner selv. Og mener jeg at de er mindre verd som personer fordi jeg ikke har falt for dem, da er det jo meg det er noe alvorlig galt med. Bitterhet og negativitet ser ut til å forekomme ofte i disse diskusjonsforumene.. Det er ikke tiltrekkende heller så det er sagt (hvis det var noen som lurte på hva jenter liker og ikke liker) Annet vi ser ut til å glemme litt ubevisst. At noen ikke har samme interesse for en selv tilbake- det betyr ikke at han\hun er en dårlig person av den grunn. (Selv om man har høy match på sukker (en anne tråd her inne)eller god tone eller hva det måtte være) Jeg tenker ikke på meg selv som en dårlig person om jeg ikke faller for en av det motsatte kjønn. Det er ikke noe jeg velger med viljen min. Det er bare noe som skjer eller som ikke skjer. Og slik er det for dem som ikke faller for meg. Det er vanskelig nok det å prøve å finne den rette. Noen ganger prøver man til og med for hardt å bli forelsket, men får det ikke til likevel. Da vil man ikke høre at man er "blærete", "bitch" eller noe annet stygt.

Annet. Playere ja.. Heldigvis for meg er det noe av det mest utiltrekkende ved en gutt som finnes. Min drømmemann er ikke en player. Men så... hva er en player? En som skriver med flere enn en, dater flere enn e

(kvinne 37 år fra Oslo) ti. 27 mars 2007 14:55 Privat melding

en.. (alt kom ikke med som vanlig), innleder forhold med flere enn en? Her må enhver dra sin egen grense. For meg er en player en som leker spill med kjærligheten for å få seg sex eller annet. Man må jo møte mennesker for å finne noen, man må skrive med noen for å møte noen, og man må noen ganger (ikke alltid) bruke mer tid på et menneske om man ikke er sikker på om det kan være rett eller ikke. Det beste er vel å være ærlige om sine intensjoner og meninger og se om det faller i god jord eller ikke.

Annet. Tekst om hvem man er og hva man søker etter er noe jeg alltid leser og syntes er viktig. Er teksten og opplysningene spennende vil jeg gjerne se bilde. Så for meg er tekst kanskje like viktig som bilde.

Skjult ID med pseudonym femogførr ti. 27 mars 2007 15:01

Selvfølgelig, står det "halla babe, fine pupper", forstår vel de fleste hvorfor man ikke nødvendigvis får svar.

Det jeg tenker på er når vedkommende som sender melding har lagt seg litt flid, viser litt genuin interesse, kanskje er litt kreativ, eller bare tar kontakt på en høflig og skikkelig måte, slik som jeg vil forvente flertallet gjør - da må det vel være lov å forvente et svar? Det synes jeg i allefall.

Mulig jeg er helt på villspor, men om så du er innom nå og da, leser kjapt eller hva det måtte være, hvor tungt/vanskelig/tøft/utfordrende er det egentlig å avse 10 sekunder og svare en som på en hyggelig måte har prøvd å etablere kontakt?

Folk er så jævla fulle av seg sjøl at det er helt sykt. Her, en gang til, denne kan dere bruke uten at det koster dere noe, klipp og lim neste gang: "Hei! Takk for hyggelig melding, men jeg er ikke interessert".

Er det for mye forlangt når man har lagt en innsats inn for å ta kontakt på en hyggelig måte? Jeg synes ikke det. Det er bare forbanna piss at de som forventer svar har høye tanker om seg selv, men jeg har høye tanker om folk generelt. Jeg er fortsatt av den klassen som håper og tror at dagens mennesker, om de opptrer på nett eller i det virkelige liv, har et snev igjen av folkeskikk og høflighet. Mulig jeg tar feil. Når jeg ser oppførselen til enkelte individer, både på nett og i det virkelige liv, er jeg faktisk særs bekymret over hvor det skal ende.

Tilgi meg for at jeg ønsker et samfunn hvor det går an å oppføre seg som folk. Tilgi meg for at jeg ikke synes det er for mye forlangt å forvente folkeskikk både på nett og i virkeligheten. Tilgi meg for at jeg synes folk som bruker nett som unnskyldning for å være drittsekker er noen forbanna feiginger. (Drittoppførsel er greit, så lenge man er på nett, er det greia her?)
Tilgi meg for at jeg tråkker på tærne til folk som har dårlig samvittighet for at de ikke klarer å avse 10 sekunder til å svare en hyggelig melding (for, etter svarene her må jeg ha truffet en og annen tå).
Tilgi meg for at jeg ønsker meg ei jente som ikke er så forbanna overfladisk og full av seg sjøl at hun nesten ikke vet hvor hun skal gjøre av seg. Tilgi meg for at jeg nå begynner å forstå hvorfor flere og flere i dagens samfunn er single. Tilgi meg for at jeg er enkemann, men for at jeg allikevel håper å oppleve kjærligheten igjen. Tilgi meg for at jeg begynner å gi opp folk, for at jeg innser hvilket kaldt og kynisk samfunn vi lever i.

(kvinne 37 år fra Oslo) ti. 27 mars 2007 15:19 Privat melding

Noen ganger vil man ikke svare tilbake fordi man ikke vil såre en person. Man kan ikke lage et samfunn som er så kaldt og kynisk som du beskriver uten å tolke. Og jeg tror du tolker mye negativt. Men det du skriver får meg til å tenke så jeg skal vurdere hvert tilfelle. Men noe som skjer er også at man får spørsmål som "hvorfor ikke det?". Eller at det skal være noe som skal forhandles. Jeg har ikke tid til å skrive tilbake i tide og utide når jeg har mye annet som skal gjøres. Hadde alle godtatt et slikt svar som du gjør hadde det vært enklere. Men det er det ikke alle som gjør. Tilgi meg. Men jeg syntes du er altfor negativ i tolkningen din av samfunnet.

Skjult ID med pseudonym kvinne ti. 27 mars 2007 15:36

Jeg skjønner at man kan blir frustrert over å ikke få svar om man har lagt ned mye energi i en hilsen.

Men jeg funderer på om du kanskje legger litt for mye energi i den første hilsenen? La profilen tale litt for deg i begynnelsen. Legg energi i beskrivelsen av deg selv, ( selvsagt vær ærlig ;) !), legg inn noen bilder som viser deg som den du er!!

Jeg vurderer ofte profilen, opp mot de som blir skrevet i første melding, før jeg velger å svare. De som sender meg lange hilsner og som ikke har skrevet noe i profilen (og ikke har bilde heller) får ikke svar fra meg. For alt jeg vet (og jeg har erfart det et par ganger) så er det en god del menn som klipper og limer lange hilsner. Det virker ikke personlig og da tiltrekkes jeg ikke.

I en annen tråd her inne diskuteres det hvorvidt man skal legge mye energi og kreativitet i første date, eller andre date. Jeg tror på å legge inn jernet i andre date, og det gjelder også meldinger.

Du må få napp først! Skriv en kort hilsen, kommenter et eller annet du har lest i jentas profil! La profilen, matchen og bildene tale for deg! Får du napp skal man selvsagt følge ordinære proserdyrer om høflighet dersom man ikke lenger er interessert. Å bare avbryte en utveksling av meldinger er ikke høflig...

Du virker sympatisk og jeg er sikker på at det er noen som en dag vil svare akkurat deg... Men litt tålmodighet er viktig... Husk at hun som ikke svarer mest sannsynlig ikke er din utkårede... smil heller til neste jente, enn å frustrere deg over hun som ikke svarer :D

Lykke til!!

(kvinne 45 år fra Oslo) ti. 27 mars 2007 17:42 Privat melding

om jeg sender en melding, og mottaker ikke er interessert, vil jeg heller at han er taus, enn at vi har en treg dialog om ingenting fordi han er "høflig"
det hender også at jeg ikke svarer. av forskjellige grunner. om jeg har en time her inne så er jeg høfligere enn om jeg bare er innom. men i det store og hele så handler dette forumet om å fatte interesse, og jeg bruker heller tiden på å titte rundt her inne, enn å svare noen som jeg ikke har fattet interesse for. regner med det samme tilbake.

Skjult ID med pseudonym Atriani ti. 27 mars 2007 18:04

For meg ser det ut som om menn og kvinner ser på dette på forskjellig måte, menn blir dypt krenket og syndig fornærmet over å ikke få svar, syns vi er hovne og kaller oss hurper og bitch, mens for kvinner faller det helt naturlig å ikke svare hvis vi ikke er interessert.
Hvis du har 10-15 meldinger i innboksen hver dag kan det bli mye å svare på, det har ingenting med å sette seg selv høyt.
Det er bare slik vi kvinner er og menn pleier jo som kjent ikke forstå kvinner så jeg skjønner ikke hva de gnåler etter, hvorfor ikke bare godta det?

Skjult ID med pseudonym femogførr ti. 27 mars 2007 18:23

Atriani, får du virkelig 10-15 meldinger om dagen?

Det er jo flere meldinger enn jeg har sendt på ett år her inne. Sikker på du ikke overdriver?

Skjult ID med pseudonym Atriani ti. 27 mars 2007 18:52

Ja og jeg overdriver ikke, jeg har etterhvert funnet ut at det kan være lurt å gjøre noe med profilen som gjør at matchlista blir mindre.
Jeg hadde over 2100 personer på matchlista da jeg var ny her og jeg satt i begynnelsen og markerte dem med "ikke interessert" i begynnelsen for å luke ut de som var uinteressant.

Bare så det er sagt; det har selvfølgelig ikke noe med at jeg er spesielt attraktiv hvis noen skulle mene det, eller anta at jeg mener det. Det har å gjøre med at jeg er litt midt på treet uten bastante meninger om ditt og datt og at jeg har svart litt sånn midt imellom!
Det gjør at en matcher mange og ender opp med en matchliste som er kjempelang og uoversiktelig, men med noen velvalgte tastetrykk og å kjøre ny match har jeg halvert antallet.

men jeg får fremdeles mange meldinger....

(mann 38 år fra Oslo) ti. 27 mars 2007 20:13 Privat melding

Du har altså tid til å gå systematisk igjennom og markere profiler som ikke interessante, men ikke til å svare kjapt med en standard linje til de du får meldinger fra?

Skjult ID med pseudonym Atriani ti. 27 mars 2007 23:37

Jeg visste ikke at det var et spørsmål om tid!
Du har visst ikke lest det første jeg skrev, om forskjellen mellom menn og kvinner.

Det er rett og slett helt naturlig for meg som kvinne å ikke svare på meldinger fra menn som ikke interesserer meg, men i denne diskusjonen er det vel egentlig ikke så interessant hva jeg personlig gjør og ikke gjør.

Menn er jo så rasjonelle ellers, når en mann kommer på date og oppdager med et enkelt blikk at kvinnen ikke er så flott som han tenkte seg gjør han kort prosess og avslutter det hele.
Så en tråd her en plass på sukker om å være kreativ på første date,men de mennene som kommenterte dette mente at det var bortkastet tid fordi de med en gang kunne se om kvinnen var en han kunne tenke seg noe mer med ;-))) uten å skjønne at dette "mer" ikke er aktuelt hvis ikke kvinnen liker ham.

Så igjen; vi er forskjellige ....forstå det den som vil ;-)

(mann 70 år fra Akershus) on. 28 mars 2007 00:41 Privat melding

Nå er det det da at det har noe med høfflighet og svare på de henvendelsene man får. I vertfall er jeg så gammeldags at jeg mener det ikke er høflig å bare ignore de som tar seg bryet med å svare deg

(kvinne 40 år fra Oslo) on. 28 mars 2007 08:41 Privat melding

Det er mange forskjellige oppfatninger om hva som er rett og galt! Tviler på at vi blir enige :)

Det er mange uskrevne regler om spilleregler for kommunikasjon. Feks så er det forskjellige normer for hvordan vi kommuniserer i jobb og privat sammenheng, det er også forskjell på hvordan vi uttrykker oss skriftlig og muntlig. Vi innleder en telefonsamtale på en annen måte enn i et brev, og e-posten og sms har et mer muntlig preg enn teksten i brevet.

Ta et eksempel på feil fremgangsmåte på en arena som kan være riktig i en annen. Hadde en mann kommet bort til meg på byen og hilst og deretter presentert en lang hilsen hvor han fortalte hvem han var, før jeg hadde fått sagt hei tilbake, så hadde jeg rygget. I en slik setting er det naturlig med en rask og lett ordveksling først, før man eventuelt går mer og mer inn i ting. En lang presentasjon og hilsen er etter min mening noe som hører hjemme i mer formelle arenaer hvor det er naturlig med en lang presentasjon, eller som en videreføring av en samtale hvor man har fattet interesse for den andre gjennom den første ordvekslingen.

På nettet, særlig i diskusjonsforumer og datingsider mener jeg det finnes en del egne regler og normer. Normene har sin inspirasjon fra muntlige og skriftlige kommunikasjonsarenaer. I tillegg bærer kommunikasjonen preg av at det en privat arena (selv om ingen kjenner hverandre). Jeg oppfatter ikke denne nettsidene på sukker.no som en typisk skriftlig og formell arena. Det er et muntlig preg på kommunikasjonen her inne og jeg synes å ha oppfattet at mange av reglene for lett konversering (som finnes i muntlige settinger som på fester ol), også gjelder her inne.

Til hbau: når du er i et sosialt lag med mange mennesker og mingler snakker man ikke dypt og seriøst med alle. Ofte er det nok med øyekontakt og et nikk med hodet. Det er ikke så lett å få øyekontakt her inne, og derfor mister man noe av den naturlige hilsningsprosedyren som finnes i en del uformelle sosiale arenaer. At folk ikke svarer trenger ikke å ha noe med at man er uhøflig, arenaen her inne er bare ikke så formell at det er naturlig å svare alle.

Men jeg registrerer jo at mange synes man bør følge regler for mer formell skriftlig kommunikasjon. For meg er det mer naturlig å se det som en muntlig arena hvor jeg konverserer lett med folk som en innledning (leser profilen deres, vurderer om jeg har fått et hjerte osv) før jeg går inn for lengre hilsner og samtaler.

Regner med at en del er uenige med meg i hva

(kvinne 40 år fra Oslo) on. 28 mars 2007 08:42 Privat melding

som er rette normer her inne, til det vil jeg svare at selvsagt! Yngre og eldre nettbrukere har ulik oppfatning av hva som er korrekt, menn og kvinner kan ha ulik oppfatning, og vår sosiale og formelle bakgrunn er med på å avgjøre hva vi mener sømmer seg og er "naturlig". Husk at mange av de du treffer her inne ville du ikke ha truffet ute i det virkelige liv, nettopp fordi man ikke der omgås på de samme arenaene. Vi kan ikke forvente at alle her inne skal ha samme oppfatning, vi må bare ikke bli sutrete og fornærma når noen er annerledes.....

Skjult ID med pseudonym Båsløs on. 28 mars 2007 09:03

Jeg refererer til Atrianis innlegg ovenfor hvor hun skriver:
"For meg ser det ut som om menn og kvinner ser på dette på forskjellig måte, menn blir dypt krenket og syndig fornærmet over å ikke få svar, syns vi er hovne og kaller oss hurper og bitch, mens for kvinner faller det helt naturlig å ikke svare hvis vi ikke er interessert."

Jeg må si at jeg blir litt overrasket over denne type innlegg hvor man bruker en teknikk med å sette alle andre jenter i samme bås som en selv. Jeg er ei jente på 35 som ikke ønsker å bli satt i den samme båsen som Atriani. Jeg anser det som normal høflighet å svare med et "beklager, jeg er ikke interessert" på meldinger man ikke ønsker å følge opp videre. På samme måte som hvis en uinteressant, men hyggelig mann henvender seg til meg ute på byen så vil jeg da ikke bare se rart på ham og snu ryggen til. Jeg vil si det samme, der som her, "beklager, jeg er ikke interessert. Men tar han ikke beskjeden så vil jeg avvise ham uten svar, der som her.

Jeg skjønner ikke helt det her med at det gjelder andre regler for høflighet på nettet enn i det virkelig liv. Skal man virkelig ikke være høflig på nettet? Hvem har definert den regelen? Eller gjenspeiler bare mangelen på høflighet her inne mangelen på høfllighet i det virkelig vil?

Skjult ID med pseudonym mann on. 28 mars 2007 11:09

For meg er den første meldingen her inne det samme som å forsøke å opprette øyekontakt på byen. Får jeg ikke svar tilbake (blikk eller melding) så regner jeg med at personen ikke er interessert, og ser om jeg finner andre. Jeg ser ikke på folk som ikke sender blikk tilbake til meg på byen som uhøflige, og jeg ser heller ikke på kvinner som ikke svarer mitt første "blikk" her inne som uhøflige.

Så på samme måte som jeg ville funnet det merkelig om en jente jeg tittet på på byen skulle komme bort til meg og si hun ikke var interessert, finner jeg det nesten like merkelig at en jente her inne skal fortelle meg at hun ikke finner meg interessant etter min første korte lille melding. Og på samme måte som det kan være mange andre grunner enn kun manglende interesse som gjør at jeg ikke får blikk tilbake fra jenta på byen, regner jeg med at det kan være mange mulige grunner til at jeg ikke får melding tilbake her inne. Så i mine øyne - all den tid jeg seg på den første meldingen som et forsøk på øyekontakt - er det særs uhøflig av meg å forlange å få vite av denne kvinnen hvorfor hun ikke ser tilbake på meg.

Skjult ID med pseudonym femogførr on. 28 mars 2007 11:14

mann, poenget mitt er at jeg faktisk ytterst sjelden sender meldinger til jenter her inne, og når jeg først gjør det så er det fordi den personen virker veldig interessant for meg. Da legger jeg meg god flid i meldingen, prøver å være litt kreativ og morsom, og gir av meg selv. Det er ikke noe snakk om en kort "hei, søt du, skal vi tazte?" melding.

(kvinne 40 år fra Oslo) on. 28 mars 2007 11:54 Privat melding

Støtter deg mann!

Femogførr - Kanskje du skal endre taktikk? Et godt tips (som jeg ofte faller for) er at de kommenterer noe i min profil. Da viser de interesse i form av å faktisk vise at de har lest profilen og ikke bare sett på bilde!

Skjult ID med pseudonym mann on. 28 mars 2007 12:27

Men femogførr, jeg tror du er tjent med å se mer på den første meldingen som et blikk, og ikke et frieri ;)

Jeg tror at det for mange (særlig her på sukker) kan bli litt voldsomt å komme med en for lang melding i starten. Mer enn andre nettdatingsider, føler jeg at sukker fungerer som sjekking på byen. Og du starter ikke sjekking på byen med å fortelle hele livshistorien din, og hvorfor du finner den andre attraktiv. Du insinuerer gjerne en interesse - ved blikk, kroppsspråk og noen små komplementer - men du bretter ikke ut hele sjela di.

Og en kort melding trenger ikke være banal og enkel. Og det er kanskje for mange lettere å se at du faktisk har lest profilen deres ved at du sender en kort melding om en liten ting i profilen som du la merke til, framfor en lang melding. Særlig en lang melding som er basert på din tolkning av hva den andre faktisk har skrevet. Hvis du bommer på den, kan det fort føles som at du driver med shotgunning (altså at du skyter vilt, og ett av skuddene vil jo alltids treffe blink) og folk vil se på meldingen din som masseprodusert (selv om den ikke er det), og de velger å ignorere deg. Andre igjen kan være vant med å få lange spam-meldinger, og dropper å lese for lange meldinger da de regner med at det bare er nok en spam-melding.

Så min anbefaling er å være kort og konsis, men morsom og sjarmerende i starten. Hvis du er helt fersk i nettdating gamet så skal du vite at de fleste sliter i starten med å få dette til. For det er ikke lett. Men helt i starten bør du ta en god gjennomgang av profilen din. Her er det noen tips: http://www.datingnorge.com/articles/55/1/Noen-tips-for-a-lage-en-god-nettdatingsprofil/Page1.html

Løkke te.

Skjult ID med pseudonym femogførr on. 28 mars 2007 12:33

mov, det er jo det jeg gjør. Jeg blir interessert i helheten i profilen, bildet er ikke førstepri for meg, og kommenterer også ting jeg har lest som gjorde at jeg ble interessert i den profilen. Jeg har også funnet profiler uten bilde som har tilalt meg veldig.

Har vært her inne ett år, kanskje sendt 8-9 meldinger, og to har tatt seg bryet å svare. Hun ene positivt, hun andre skrev tilbake "Det ville ikke skjedd om du var den siste mannen på jord, din gamle gris. Hold deg unna meg, tulling!!!!!!!!!!!!!" (Direkte sitat). Jeg er 45 år gammel, hun var 43.. Gammel gris?

Ja, kan vel si jeg mer eller mindre har gitt opp heller sukker-greiene.

PS: mann, jeg ser ikke på det som et frieri, hva er det for noe tull? Jeg sender litt mer enn "Hei, snakke?" fordi jeg vil gi litt av meg selv og ikke bare sende et kort blikk.

Skjult ID med pseudonym cakegirl on. 28 mars 2007 19:11

Jeg sender da et høflig svar tilbake, selv om jeg ikke er interessert i vedkommende!

Hvorfor ikke gjøre livet så lite surt som mulig for hverandre?

Skjult ID med pseudonym Atriani on. 28 mars 2007 19:37

Ble en bra diskusjon dette, ;-))) kjekt å høre hva De forskjellige mener om dette og at så mange mener noe....

(kvinne 40 år fra Oslo) on. 28 mars 2007 19:46 Privat melding

Femogførr, skjønner at et sånt svar er surt å få, kanskje ekstra surt å få om man har store forventninger. Vi har alle vært barn en gang og hatt enorme forventninger til jul og bursdager, for deretter oppleve å bli skuffet. Forventninger er mye av stikkordet her. Om du legger inn all innsats i første omgang lever man farlig! Vær strategisk, beskytt deg selv i innledende fase.

Jeg står på at du kanskje bør skifte taktikk. Om nettdating ikke er noe for deg, er jo det helt greit!! Mange måter og sjekke på, folk er forskjellige og alle må finne sin stil!

(mann 38 år fra Oslo) to. 29 mars 2007 19:24 Privat melding

Det er mye rare mennesker her inne, enkelt og greit. Det er folk som har markert min profil som interessant, som fremdeles har unnlatt å svare når jeg har sendt en melding. De har forøvrig heller ikke fjernet meg som interessant i etterkant.

Damen på 43 du snakker om, "femogførr", var nødvendigvis ikke 43. Kanskje hun har barn, og at en av disse fant meldinga di - svarte på den og så slettet den. Det høres jo unektelig merkelig ut at en voksen dame på 43 år kan produsere et slikt svar.

Egentlig tror jeg det er mange potensielle gode par som går fløyten her inne fordi folk er perfeksjonister når de leser igjennom profiler og meldinger. Seriøst, 90% av jentene her inne har profiler som er omtrent helt like. De trener litt, liker å være med venner på cafeer, er snille, og vil ha en mann som er høy, mørk, selvsikker, morsom og gjerne i en jobb han trives godt i. Utover det blir det fort detaljer om de liker rød eller hvit vin og om de har reist mest i Asia eller Sør-Amerika.

Jada, jeg overdriver, jeg har lest flere veldig interessante profiler som stikker seg ut fra mengden og gjør meg interessert. Og nei, jeg sier på ingen måte at min profil er spesielt kreativ eller original. Den faller sikkert inn under kategorien "ordinær".

Jeg leser ikke så mange gutteprofiler akkurat, men om det samme stemmer den veien betyr egentlig det at de største forskjellene er de visuelle. Resten blir mest... fluff - så blir man først kjent når man eventuelt drar på en date, da det gjerne kommer fram at jenta egentlig ikke trener og at mannen har måne, er tykk og har vært tom for deodorant i et par uker.

Beklager, dette sporet helt av..

Skjult ID med pseudonym mann40 to. 29 mars 2007 22:44

Veldig enig i det meste som femogførr skriver. Jeg har vært på diverse datingtjenester og setter meg inn i de jentene jeg kunne tenke med å bli bedre kjent med. Selv om min åpningsmelding ikke er lang, så hadde det vært jævlig greit å fått et svar tilbake, og jeg skal ikke kreve at det skal være så høflig heller, men jeg er enig i at litt folkeskikk kunne være på sin plass.

Det blir jo gjerne til at man lurer på hvorfor den i andre enden ikke svarer når hun kanskje har markert deg som interessant, eller som på Match hvor man får et ”blunk” og så sender en melding til vedkommende hvor det da bare blir helst stille… hallo !!! Er det noen hjemme ?? eller er det stille for at vedkommende ikke har betalt og kan ikke svare. Som femogførr skriver så er det utrolig kjapt å bare sende i vei et høflig ”Takk for meldingen, men jeg er ikke interessert” Kan allikevel skjønne de som får 10-15 mail i innboksen sin hver dag at det blir slitsomt å svare på i lengden Skjønner også veldig godt de som ikke svarer da de får meldinger som "halla babe, fine pupper" og den slags. Det er faktisk mange av oss som ikke er ”playere” og som ikke er ute etter en ting, så da hadde det vært fint å få et svar tilbake på våre henvendelser.

Det har blitt sagt her at man ikke vil svare en person for å såre han/henne, men det er nå faktisk bedre å få et nei enn ingen ting syntes nå jeg.

Skjult ID med pseudonym Glasshus fr. 30 mars 2007 11:21

Vel Betto jeg sendte deg en melding jeg men du gad ikke svare. Så ikke kast stein i glasshus er du snill.

Skjult ID med pseudonym Atriani fr. 30 mars 2007 21:58

Morsomt det du skriver "Nicolay 79", kanskje de fleste her inne rett og slett er vanlige mennesker....*ler*....

Skjult ID med pseudonym Tjall on. 4 april 2007 16:47

Hmm

Ikke skal man legge mye energi i første hilsen, men samtidig være original, morsom etc etc. Det er en vanskelig balansegang og bommer du er du stemplet som uinteressant. Det virker unødvendig vanskelig...

Tråden startet med at det må taes med litt humor, andre sier at man ikke skal ta dette for seriøst - jeg må innrømme at jeg ikke ser moroa med å sende meldinger uten å få svar og kanskje de som ikke svarer tar henvendelsene de får litt for seriøst?

Hvis man synes det er en selvfølge å overse og ikke svare når man får litt oppmerksomhet i form av en melding - vel, da blir det etterhvert en selvfølge for de som ikke får svar å sende dårlige, uoriginale, kjedelige meldinger. Et lite svar og takk for melding kan være det som gjør at man får lyst til å legge litt arbeid i en annen melding. Jeg har sluttet å bruke mye tid på første melding, men da får man finne seg i at de blir lik hverandre - så kreativ er jeg ikke at hver melding blir unik og bra, selv om jeg legger inn en henvisning til noe fra vedkommendes profil.

Jada, jeg vet at dette er satt på spissen - det finnes helter og skurker på begge sider. Sukker burde hatt en liten boks man kan krysse av om man ønsker svar eller ikke på meldinger :) Forøvrig er det jo bare å merke vedkommende som uinteressant - det er jo et aktivt svar - det er det passive jeg ikke liker.

Skjult ID med pseudonym Tullerusk on. 4 april 2007 20:12


Jeg skjønner ikke problemet her. Som ellers i livet så gjelder normal folkeskikk. Jeg får mer enn 10 meldinger i innboksen om dagen, og har ingen problemer med å svare på de. De unntakene jeg gjør er til de som i første meldingen lurer på hvor store pupper jeg har, eller om hva slags stillinger jeg foretrekker i senga eller på kjøkkenbordet. Og hvis det er personer jeg ikke synes er så interessent, men som skriver en hyggelig melding, så gir jeg en hyggelig tilbakemelding. Er da andre menneskers følelser man snakker om.

Skjult ID med pseudonym missis to. 5 april 2007 15:29

Det kan av og til ha stor betydning å få en melding, istedet for bare å slutte å skrive.
Du kan være mer betydningsfull enn du tror i et annet menneskes liv!

Hvorfor skal vi ikke ta henvendelser på Sukker seriøst - andre menneskers følelser - vi er jo her pga et ønske om mer følelser i livet?

(mann 43 år fra Hordaland) on. 11 april 2007 22:35 Privat melding

Jeg synes det er uhøflig å stille krav til andre personers tidsbruk, bare fordi en selv ønsker oppmerksomhet. Andre folk lever sitt liv og gjør det de synes er best for seg, jeg gjør det jeg synes er best for meg, og det å irritere seg over andre personers eventuelle mangel på høflighet -- vel, jeg har nok med å passe på at jeg selv trår fram på varsom måte.