Alle innlegg Sukkerforum

Smørkrisen???

Vis siste innlegg
(mann 38 år fra Vestfold) on. 14 des. 21:17 Privat melding

Jeg lurer på noe her. Det snakkes om smørkriser i øst og vest, men det har jo vært smør i alle butikker jeg har vært i siste uken, og det i gode mengder. Sist i går kjøpte jeg en pakke, og det var haugevis igjen.
Noen som kan si meg hva som er problemet? Har resten av norge gått tom, foruten vakre Sandefjord?? Eller er det et spesielt smør det snakkes om??

Bruker ikke så mye smør at det betyr noe, men litt lei av maset om smør i alle medier!!

(kvinne 37 år fra Sør-Trøndelag) on. 14 des. 21:18 Privat melding

Tror det er meierismør det er snakk om..

(kvinne 38 år fra Sør-Trøndelag) on. 14 des. 21:21 Privat melding

Jeg har tenkt....
Det er ganske godt gjort å komme i smørkrise faktisk!
Tror det er bare Norge som greier en slik bragd.

(kvinne 37 år fra Sør-Trøndelag) on. 14 des. 21:22 Privat melding

Andre folk i verden synes visst også det er litt finurlig akkurat det :p

Skjult ID med pseudonym Lovely on. 14 des. 21:23

Tine Smør har spesielt store problemer med å levere smør. Men Melange og Vita hjertegod er samtlige som leverer smør. Meierismør også! Jeg ser ikke helt problemet? Spesielt ikke når det er spesielt én leverandør som ikke klarer å produsere...

Skjult ID med pseudonym Sulten on. 14 des. 21:26

Sandefjordsmør

Skjult ID med pseudonym neptun on. 14 des. 21:26

Melange og Vita leverer ikke smør, de leverer plantemargarin.

Selv har jeg smør hjemme, og er usikker på om jeg skal spise det eller tjene en god slump på finn.no. "Pent brukt smør..."

(mann 43 år fra Buskerud) on. 14 des. 21:30 Privat melding

Seppas: du lager ikke så mye mat, gjør du? Går det mest i Fjordland? Margarin er ikke smør, og ekte smør er det eneste du kan bruke om du vil lage god mat!

Skjult ID med pseudonym Veteran on. 14 des. 21:34

Hvorfor maser du om det hvis du er lei lav maset?

(mann 38 år fra Vestfold) on. 14 des. 21:35 Privat melding

@Flodo: lager mye mat, men ikke med usunn smør som basis for kyllingfileter eller biffer osv. Olje mann, olje!.

Senest i dag var det kyllingfileter på grønnsakseng med avocado, løk, raspet gulerøtter, champignon osv.. så lenger unna fjorland kommer man nesten ikke? Eller hva synes du?

Men ja, det hender at jeg slenger inn en fjordland, grandiosa og annet når jeg ikke har orken til å lage masse styr. Er altende, og det som passer anledninger er ofte ok. Det enkleste er ofte det beste :-)

(mann 38 år fra Vestfold) on. 14 des. 21:36 Privat melding

@Veteran: var et mørkt øyeblikk i sinnet, så det måtte bare ut..

Skjult ID med pseudonym neptun on. 14 des. 22:00

@seppas
Problemet med matolje er at flerumettet fett oksiderer ved høy varme, dermed går vinninga opp i spinninga. Dessuten mister du smaksopplevelsen. Biff stekt i olje? Nei takk...

(mann 40 år fra Akershus) on. 14 des. 22:04 Privat melding

Smør kan vel vanskelig erstattes i baking?

(mann 38 år fra Vestfold) on. 14 des. 22:08 Privat melding

albajos: på bakefronten holder jeg meg til pepperkaker, og deigen er enkelt hentet hos IKEA. Sjokoladekaken kan lages fra Freia, selv om jeg foretrekker den mer hjemmelagde varianten. Marsipankake mm bestilles glatt hos bakeren.
For å være ærlig, jeg liker å delegere viktige oppgaver til de rette personene som er best i sitt felt. Det gir meg det resultatet som trengs, og i dette tilfellet er det bakeren som gir den beste smaksopplevelsen.

Jeg venter i spenning på fruen som skal innta huset å ta seg av bakingen. Jeg kan godt lage de gode middagene, eventuelt sammen over et glass vin.

:-)

Skjult ID med pseudonym chuckboris on. 14 des. 22:27

Hva skjer med smøreturer til utlandet nå?

Skjult ID on. 14 des. 22:31

Jeg tror smørmangelen er sprita opp av div. butikkjeder og media, tror ikke det er folket som blir gal for at det mangler meierismør.