Alle innlegg Sukkerforum

Hva har skjedd med folkeskikken?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Høflig on. 14 des. 2011 23:17

Når man skriver en post til noen med seriøs henvendelse og håp om å poste litt for å bli kjent så er det veldig mange som aldri svarer. Vel, det er kanskje ikke rart, men spesielt høflig er det ikke.
Men, her om dagen fikk jeg sannelig svar ja. Og det ett skikkelig uhøflig ett. Der vedkommende syntes at mine bilder var lite tiltalende og ekle. Tåler mye jeg, men når tonen i svaret blir skikkelig ufin og så deretter umiddelbar blokking så synes jeg rett og slett at det kan ta motet fra en til å tro at man kan finne noen i det hele tatt.
Si meg, har det man en gang lærte om normal folkeskikk ovenfor de man ikke kjenner forsvunnet ett eller annet sted i evolusjonen?
Jeg oppfordrer derfor alle å svare på post, og svare på en vennlig måte. Om man avviser så går det ann å skrive dette på en veloppdragen og høflig måte og kanskje til og med komme med en enkel forklaring. Lykke til med å finne noen alle sammen!

(mann 47 år fra Møre og Romsdal) on. 14 des. 2011 23:19 Privat melding

Stortinget fjernet Lov om Folkeskikk i 1968. Sånn ere bare

Skjult ID med pseudonym tdh on. 14 des. 2011 23:23

Folkeskikk? Hva er det og i hvilken historiebok kan man lese om fenomenet?

(mann 57 år fra Oslo) on. 14 des. 2011 23:24 Privat melding

Jeg tror at den måten jeg behandler andre ikke bare gjør noe med den andres bilde av meg, men også med mitt eget selvbilde. Så når jeg vet at jeg opptrer bra overfor andre, tror jeg også selv at jeg er en bedre person. Og dette er min måte å bygge opp meg selv.

Skjult ID med pseudonym Newbie on. 14 des. 2011 23:25

Interessant. Andre her på forumet sliter med at folk ikke er ærlige nok.

Skjult ID med pseudonym arnold on. 14 des. 2011 23:31

Norge følge nå EU-standarden.

Ligger i samme gate som "å drikke vann er ikke nødvendigvis løsningen på å unngå dehydrering, ifølge EU" :)

Skjult ID med pseudonym Høflig on. 14 des. 2011 23:36

Helt enig med HaraldBK her.
Jeg svarer alle, greit, det blir kanskje ikke svar med en gang, men alle får svar. Og hvis jeg det ikke er noe som jeg tror kan tiltale meg med den andres profil så sier jeg helt enkelt akkurat det.
Men, jeg ville aldri funnet på å skrive noe som kan oppfattes støtende eller ufint.
Jeg tror som deg Harald at det gjør noe med mitt eget selvbilde å ha en høflig normal tone med menneskene rundt meg, selv om det er bare skriftlig med ukjente på et nettsted som dette!

Skjult ID med pseudonym jente on. 14 des. 2011 23:37

Feigt gjort? Det var vel ikke akkurat feigt å si akkurat det hun mente om bildene...? ufint, kanskje, men ikke feigt.
Jeg er av typen som vil ha grunnen gnidd inn. Dropp høfligheten og fortell meg noe jeg kan lære av...! Men det er meg. Vi er ulike.

Så TS - har du endret noe på dine bilder etter at du fikk meldingen?

(kvinne 41 år fra Buskerud) on. 14 des. 2011 23:44 Privat melding

Jeg har sluttet og svare alle. Jeg svarer alle jeg kjenner igjen fra forumet, ellers veldig få. Rett og slett fordi jeg prater med så mange hyggelige mennesker at jeg ikke trenger flere. Jeg ER her, men jeg er her for min skyld..ikke for at du eller noen andre skal sitte i stuen deres og føle dere satt pris på. Den følelsen kan dere få et annet sted.

Først svarte jeg ikke alle..men så skjønte jeg at det ble sett på som svært uhøflig.
Så svarte jeg alle, men da ble avvisningen etter noen brev ansett som uhøflig. Ikke fordi jeg VAR uhøflig, men fordi de mente at da hadde jeg ikke trengt og snakket med dem i det hele tatt, ettersom jeg aldri hadde vært interessert. Folk blir pokker meg aldri fornøyd uansett, så jeg har gitt opp. Jeg har gitt opp og skulle være høflig og skikkelig og gjøre det som er "riktig". Nå er jeg her for meg, og om jeg pisser noen på leggen i farten, så lever jeg alldeles utmerket med det.

Det hjalp forøvrig og fjerne profilbildet! Nå får jeg ikke brev likevel, spesielt om jeg da lar vær og besøke folks profiler..da er det helt stille. Deilig! Slitsomt synes jeg sukker er, forum er gøy..resten er mest slitsomt. Jeg holder meg til de jeg snakker med på forumet, det er jeg mest komfortabel med. Så snakker man litt på forumet sammen, litt på brev..drikker litt solbærtoddy og livet er bare gøy igjen.

Skjult ID med pseudonym Høflig on. 14 des. 2011 23:48

@Jente. Har ikke sagt at det var feigt. Jeg bare klaget over tonen. Ja jeg har endret bildene. Det kan det hende jeg hadde gjort med et høflig svar også. Det er tonen i svaret jeg ikke likte. Kanskje er det bedre med et slikt svar enn ingen svar for da hadde jeg vel ikke endret noe, men når man får svar som sårer så kan det ta motet fra en. Hva om det hadde vært noen som ikke hadde tålt kritikken? Kan man virkelig ha det på sin samvittighet at man kan såre noen til å miste selvtillit og troen på kjærligheten på grunn av dårlig valgte formuleringer i et avvisende svar?

(kvinne 36 år fra Oslo) to. 15 des. 2011 00:33 Privat melding

Joda, klart man BØR svare alle. Men hvis man svarer høflig de man ikke er interessert i, så er det seriøst ingen ende på maset etterpå... Man må bare passe på å ikke oppgi fullt navn, for da kan det hende det er festet brudebukett og giftering på døra dagen etter

(mann 44 år fra Akershus) to. 15 des. 2011 02:02 Privat melding

Greit nok at det sikkert var uhøflig, men du sier jo selv at du sliter med å få svar - hvorfor ikke bruke det til noe positivt og spør om hva vedkommende synes du burde gjøre med profilen? Kanskje det at hun svarte egentlig var veldig snilt av henne?

Jeg har fått et par sånne selv, og må si at jeg føler jeg har fått en mye bedre profil på grunn av tilbakemeldingene jeg fikk at dem. Gjorde dem rett og slett helt klar over at jeg respekterte at de ikke var interessert, men lurte på hva det var som gjorde profilen min såpass usmakelig i deres øyne. I begge tilfellene fikk jeg konstruktiv tilbakemelding, og fikk brukt dette til å gjøre små endringer på profilen uten å måtte gå på akkord med meg selv. Resultatet synes jeg ble kjempebra. Det jeg tror mange gjør feil (meg inkludert) er at vi lager profilene ut fra hva vi synes er kult og bra, og så prøver vi ikke å tenke ut fra ståstedet til dem vi prøver å tiltrekke oss. Da er jo ikke sjansene for å lykkes akkurat enorme ;)