Alle innlegg Sukkerforum

Avholds vs. ikke avholds. Hva tenker dere? Erfaringer?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Enigma sø. 18 des. 2011 15:07

Jada, enda en av disse skal - skal ikke-trådene.
Har faktisk tenkt litt på det. Ingen erfaring til nå. Men har landet på at jeg vil helst finne en som ikke er total avholdsmenneske. Med all respekt for dem som ikke drikker.
Har selv et svært bevisst forhold til alkohol, drikker meg svært sjelden full. Liker ikke å miste kontrollen og kjenner min egen toleransegrense. Liten anledning til å skeie ut, siden jeg ofte jobber i helgene. Men jeg liker vin til maten, eller bare å nyte en god vin i hyggelig selskap ... aller helst med min hjertens kjær. Det er noe med atmosfæren og settingen, en annen intimitet. Kjenne varmen i kroppen, blir litt ør og det blusser i kinnene ... :p

Hvilke tanker har folk rundt dette?

Skjult ID med pseudonym 1234 sø. 18 des. 2011 15:09

Enig, 'ma. For min del også.

Skjult ID med pseudonym slayer sø. 18 des. 2011 15:09

samme tankene som deg

(mann 38 år fra Østfold) sø. 18 des. 2011 15:11 Privat melding

Fanatikere er ikke noe jeg gidder å samle på ihvertfall, uansett hvilken ende av skalaen de tilhører.

(mann 43 år fra Hordaland) sø. 18 des. 2011 15:17 Privat melding

Jeg drikker stort sett ikke alkohol. Ikke fordi jeg har noe prinsipielt mot det, men fordi jeg ikke synes alkohol smaker godt. Jeg merker at noen reagerer negativt på at jeg ikke drikker, og jeg føler at jeg må være påpasselig med å presisere at jeg ikke er fanatisk avholdsmann.

(mann 36 år fra Oslo) sø. 18 des. 2011 15:20 Privat melding

Jeg vil gjerne være totalt avholds men jeg er nok for glad i rødvin til at det går. Ellers så vil jeg veldig gjerne ha meg en kar som er avholds:-D Men da må han kunne ta av også. Liker at det er spontanitet og galskap i karer:-D

Skjult ID med pseudonym banditten sø. 18 des. 2011 15:26

Er hjemme i DK over julen, gik ud med mine venner igår for at tage et par øl. Endte af en eller anden anledning med mere end et par og kom først hjem 03:30.
Min pointe er vel, hvis jeg har lyst til at drikke så gør jeg det - hvis hun ikke drikker overhovedet er det hendes sag, sålænge hun ikke klager over mit forhold til alkohol.

(mann 40 år fra Oslo) sø. 18 des. 2011 15:26 Privat melding

(vel vitende om at dette kan oppfattes som personkritikk tar jeg allikevel sjansen på å poste dette, da jeg føler meg trygg på at folk kommer til å feiltolke postene mine til det verst tenkelige , uansett hva jeg skriver)

Hva er den sjokkerende avgjørelsen her egentlig? Det store dilemmaet?
Plages noen med at overalt hvor man snur seg, så er alle de kjekke gutta du finner totalavholds, og dermed skrekkelig kjedelige? Er det problematisk å finne folk å gå på fylla med, eller bare dele en flaske vin med innimellom?

Jeg blir svært overrasket om det viser seg at mer enn 5% av profilene her inne er markert som totalavholds. Jeg antar at det er langt færre.

Føler at det er omtrent like problematisk som om jeg skulle bestemme meg for å -ikke- satse på en militant buddistkannibalpike på over 2 meter, og da må spørre forumet om de synes jeg er fordomsfull, overfladisk eller om det kanskje er det beste for alle.

(mann 33 år fra Akershus) sø. 18 des. 2011 15:28 Privat melding

Jeg var nesten totalavholds inntil noen få år siden. Er veldig glad for at jeg sluttet med det, for det ble veldig lite fest og moro når jeg var edru og innadvendt. Jeg tror på en måte at folk er avholds fordi de er kjedelige, ikke at folk er kjedelige fordi de er avholds :)

(kvinne 39 år fra Sør-Trøndelag) sø. 18 des. 2011 15:32 Privat melding

Jeg drikker sjelden. Men det er av praktiske årsaker.
Som regel kjører jeg, da jeg ikke liker å kaste bort penger på taxi. Å hente bilen dagen etter, er for tidkrevende.
I tillegg liker jeg ikke å kaste bort tid på å tilbringe "dagen derpå" i dårlig form. Jeg har altfor mye jeg skulle ha gjort :-)

Avholds går bra, så lenge han takler at jeg drikker innimellom.
Kunne aldri vært med en mann som føler for å drikke seg full hver helg.

Skjult ID med pseudonym Enigma sø. 18 des. 2011 15:32

Stort sett like tanker her.

Bagasje:
Jeg likte heller ikke alkohol til jeg var i begynnelsen av 20-årene.
Var som regel alltid sjåfør.
Men, mye kan læres og tilvennes. Jeg kjenner stor forskjell på dårlig og god rødvin. En virkelig god vin er som fløyel, det smelter i munnen og kan komplettere et måltid - det blir en totalopplevelse, nærmest euforisk.
Ikke mange år siden jeg lærte meg å like øl. Men drikker ikke mye av det.
Så drikker jeg alltid mye vann, for å kompensere.

Enig med deg, Svampe. Ikke noe lekkert eller grasiøst med dritafulle folk.
Ceca, viktig å være litt spontan og gal - uansett promille eller ei! :p

(kvinne 36 år fra Hedmark) sø. 18 des. 2011 15:37 Privat melding

jeg er glad i både øl,sprit og vin. jeg liker å være beruset og jeg liker å være full.
idiotisk oppførsel på fylla syns jeg bare er gøy. men jeg liker også veldig godt å være edru, og gjør mer enn gjerne andre ting enn å drikke alkohol. har perioder hvor jeg dropper alkohol helt.
hadde kost meg med en som ville henge ut hjemme, drikke importøl på flaske og spille tvspill, men hadde også med glede datet en avholds. både fordi alkohol ikke er det sunneste for verken kropp eller sjel, men det er noe med det å begrense seg. stå i seg selv og ikke måtte innta noe for å ha det godt, være fri, takle følelser og rastløshet etc.
jeg ville nok vurdert å bli avholds selv, eller en slik semiavholds. men det er fordi jeg i utgangspunktet syns det er en bra ting. derimot, hvis vedkommende hadde lagt noe press på meg- hadde jeg droppet ham på flekken.

(kvinne 39 år fra Sør-Trøndelag) sø. 18 des. 2011 15:38 Privat melding

Jeg må tilføye:
Det er forfriskende å møte en mann som ikke har behov for å drikke før han møter meg :-)

(kvinne 36 år fra Hedmark) sø. 18 des. 2011 15:39 Privat melding

og enig med ceca. ingen vil ha en kjepromp.

(mann 43 år fra Hordaland) sø. 18 des. 2011 15:48 Privat melding

Enigma: Jeg har et lite prosjekt på gang med å prøve å venne meg til å like vin ved å smake på det tilstrekkelig mange ganger. Jeg legger merke til at mange finner stor glede i god vin, så da skal jeg gi det en sjanse. Jeg ser absolutt det romantiske i å dele en flaske vin.

Den tradisjonelle norske helgefylla har jeg lite til overs for, og dritings damer er verken sjarmerende eller sexy. Jeg tror jeg ville hatt problemer med å være sammen med en dame som var fanatisk avholds, ikke fordi jeg ville savnet alkohol, men på grunn av at jeg er generelt lite begeistret for fanatikere.

(mann 33 år fra Akershus) sø. 18 des. 2011 16:15 Privat melding

@Bagasje

Ta heller og tving i deg en hel flaske, og så smaker du på masse forskjellig til du finner noe som smaker rimelig greit. Det var sånn jeg vendte meg til øl :)

(mann 43 år fra Hordaland) sø. 18 des. 2011 16:26 Privat melding

kompromiss: Er redd det kan gå begge veier hvis jeg tømmer flasken alene, er fare for permanent avsmak. En delt flaske med hyggelig selskap hadde gjerne vært det beste, slik at jeg lærer å assosiere vin med noe positivt. Billige psykologiske triks er vel lov når man bruker dem på seg selv? :-)

(mann 42 år fra Buskerud) sø. 18 des. 2011 16:30 Privat melding

Avholds fungerer ikke for meg, å nyte en flaske vin foran peisen med en søt jente er for deilig til å gi slipp på :)
For ikke å snakke om øl! Mmm.... det er så mye godt øl atte!

(mann 33 år fra Akershus) sø. 18 des. 2011 16:34 Privat melding

@Bagasje

Så klart, jeg mente ikke at du skulle drikke alene, bare at du skulle drikke nok til å bli beruset. Jo bedre selskap jo bedre :)

(mann 47 år fra Oslo) sø. 18 des. 2011 16:35 Privat melding

Jeg er såpass glad i øl at jeg tror jeg skulle ha godt av å møte ei dame som var totalavholds.

Skjult ID med pseudonym Enigma sø. 18 des. 2011 16:55

bagasje:
En vin skal -nytes-, nippes til, helst i godt selskap, hyggelig samtale og settingen forøvrig ... det er det som gjør rammen.
Øl, derimot, er en tørstedrikk.

Rådfør deg med noen som har litt peiling på vin, les deg opp.
Lykke til på ferden ... kanskje ønske deg velkommen inn til Dionysos` forunderlige verden av forføreriske og smektende dråper ... som smelter som fløyel og får damene til å sige henfallen i lykkerus og beruselse.

Chanté!

:-)

(mann 33 år fra Oslo) sø. 18 des. 2011 17:16 Privat melding

Som i alle ting her i livet: alt med måte. Det finnes mye god drikke som passer til all mulig slags mat der ute, så det å ikke prøve litt forskjellig og nyte det er å nekte meg selv gode opplevelser. Selv kan jeg nyte et godt øl eller en god flaske vin til maten uten å bli drita, men kan også fint ta meg en skikkelig fest et par ganger i halvåret uten å bli alkoholiker av den grunn. Jeg stiller ikke noe krav til en partner på dette området, så lenge hun ikke har problemer med drikke er det hennes sak.

Jeg tror ikke å nekte noen å nyte alkohol funker i lengden, spesielt ikke hvis de har et godt forhold til det. Forskning viser at hvis ungdom har gode forbilder i hjemmet, får det et mer naturlig forhold til alkohol selv. Det vil si at hvis foreldrene kan ta et glass vin til maten og lære ungene at man kan ha et sunt forhold til alkohol, er det mindre sannsynlig at kidsa drikker seg snydens på spylevæske og prosjektilspyr hver helg.

Skjult ID med pseudonym Powpow sø. 18 des. 2011 17:22

Selv om den andre personen er avholds så kan du vel fortsatt selv drikke? Skjønner ikke helt poenget.
Jeg drikker ikke fordi jeg ikke liker alkohol, og før dere i det hele tatt spør.. Ja, jeg har smakt i bøtter og spann på alt mulig rart og ingenting faller i smak.

Så jeg skal bare drikke da eller for å være en del av gjengen til tross for at jeg omtrent spyr bare av tanken?
Folk rundt meg kan drikke så mye de bare orker for min del. Kunne ikke gitt mer blaffen egentlig.
Hvis de ser ned på meg fordi jeg ikke liker alkohol, så sier det mer om de som ser ned på meg enn meg.

Hvis du mener alle som ikke drikker er en gjeng med uptight, prippene, sure folk, da mener jeg alle som drikker er en gjeng med ubrukelig alkiser.

Skjult ID med pseudonym Alene sø. 18 des. 2011 17:54

Kanskje det er derfor jeg aldri kommer tett innpå ei jente. Fordi jeg ikke drikker. Veldig synd hvis det skal bli en uting og noe å rakke ned på syns jeg. Jeg ser overhodet ikke på meg selv som en fanatiker selv om jeg aldri har smakt alkohol. Jeg er mao. åpen for tanken om å dele en flaske vin med ei jente en gang, men jeg tviler på at jeg hadde likt det. Men om jenta drikker eller ikke er akkurat samme for meg. Og jeg kan vel få drikke brus mens hun drikker vin vel? Må jo ikke drikke det samme heller. Og jeg syns det står mer respekt av en som helt edru tør å slippe seg løs på dansegulvet eller ta kontakt med ei jente som ingen andre tør nærme seg uten å være dritings. Synd hvis jenter ser negativt på dette mener jeg... Man er IKKE kjedelg selv om man ikke drikker. For meg er det mye praktiske årsaker (komme seg steder med bil), samt økonomiske i tillegg til at det absolutt ikke frister med de smakene.

(mann 40 år fra Oslo) sø. 18 des. 2011 17:59 Privat melding

Hva med de kjedelige folka som ikke bruker kokain?
Makan til tørrpinner skal du lete lenge etter. Kommer nok en tråd om dette også snart.

Skjult ID med pseudonym Enigma sø. 18 des. 2011 18:18

Powpow:
Det var da voldsomt. Ikke bli så vonbroten.
Nei, du gjør akkurat det du selv vil. Slik alle andre også gjør. Det er himmelvid forskjell å ta seg ett glass eller to ute på byen og helle innpå så mange alkoenheter at en mister tellinga.
Som jeg skrev i innledningen, jeg er svært forsiktig med eget alkoholinntak - selv om mange kanskje ikke tror det. Fordi jeg kan lett ta helt av og slå meg løs, på dansegulvet osv. Jeg -må- heller ikke drikke for å ha det gøy. Ta nå ikke alt så bokstavelig.
Jeg likte heller ikke alkohol før jeg var voksen. Men har lært meg å nyte vinens gleder - med måtehold, må vite.
Det er noe med å slippe seg løs. Tenker i romantisk setting nå, sammen med sin kjære. Jeg vet hvordan det føles og oppleves ... dette helt spesielle som oppstår mellom to som er helt til stede for hverandre. Å leve i øyeblikket - gripe sjansen ...
Selvfølgelig kan det også skje i edru tilstand! :p

Alene:
Det er da ikke snakk om å rakke ned på dem som ikke drikker.
Men fint å lufte tanker og høre om folks erfaringer. At jeg selv har kommet til min konklusjon, betyr ikke at jeg mener alle bør gjøre det samme. Skulle gjerne hørt om noen som virkelig har erfaring mht. tema - ikke bare tanker om hva de -kan- tenke seg.

(mann 37 år fra Vestfold) sø. 18 des. 2011 18:33 Privat melding

Som jeg bruker å si, jeg er ikke avholds jeg har bare ikke begynt

Skjult ID med pseudonym Enigma sø. 18 des. 2011 18:34

geekfreak:
Slik jeg forstår av det du skriver, drikker du ikke. Helt greit. Og hvor står det at avholdsfolk er tørrpinner? (personligheter). Det lukter forøvrig sarkasme fra første bokstav fra deg. Du velger selv hva du vil lese og tolke ut ifra det - og dømmer deretter.
Og om du synes det er helt unødvendig med denne tråden - helt greit. Men du trenger heller ikke å skrive eller kommentere, da.
Det var aldri negativitet som var i min tanke ift. tema - men tydelig at noen alltid må eller klarer å se negativt på hva de enn leser.
Sukk!

Skjult ID med pseudonym Powpow sø. 18 des. 2011 18:46

@Enigma
Hvorfor vil du helst ha en som drikker? For å kunne dele vin med din kjære? Er det ikke delingen som er viktig og ikke hva som deles? Kunne det ikke like gjerne vært vann, saft eller brus?

Men for all del. Ingenting forundrer meg lenger. At jeg hver eneste dag blir uaktuelle for nye grupper med kvinner er ikke noe nytt. :P

(mann 40 år fra Oslo) sø. 18 des. 2011 18:48 Privat melding

Sarkasme i bøtter og spann fra min side. Ingen grunn til å tvile på det når jeg skriver her inne. Ikke vondt ment, men jeg liker å sette ting litt på spissen for å få frem poengene mine. Noe som ofte slår ut helt feil (som jeg allerede advarte om innledningsvis).

Men det er allikevel seriøst ment. Hvor stort problem er det egentlig at folk ikke drikker, evt de militante avholdsfolka? Jeg er ekstremt overrasket over at spørsmålet har kommet opp til vurdering hos deg i det hele tatt, for jeg trodde ikke det var mange av de her inne. Eller i verden generelt. Derfor kommentaren.

Jeg har opplevd at enkelte har blitt direkte nervøse av at jeg selv ikke drikker. I deres verden er det utenkelig å ikke ruse seg, så det må åpenbart være noe veldig galt med han som frivillig velger å ikke gjøre det. Dette er jo uansett damer som var notoriske fyllesvin og som på ingen måte er representative for folk flest jeg har møtt. Men ja, det har altså skjedd.

Du skriver ingenting om tørrpinner, men det blir nevnt av andre i tråden her. Det var med andre ord ikke myntet på deg.

Du skrev heller ingenting om kokain. Det var også noe jeg bare slang ut fordi jeg fikk lyst.
Er ikke sånt lov?

Du tolker minst like mye som det jeg gjør. Det er jo det som gjør et diskusjonsforum interessant.
Hva hadde internett vært uten misforståelser?

(mann 33 år fra Oslo) sø. 18 des. 2011 18:53 Privat melding

Har ikke noe i mot folk som ikke drikker. Så lenge de ikke moraliserer overfor meg skal jeg unngå å utsette dem for noe drikkepress. :)

Jeg drikker heller ikke øl og vin bare for alkoholens skyld, ofte har det like mye med smaken å gjøre.

Skjult ID med pseudonym Enigma sø. 18 des. 2011 19:07

Powpow:
Prøvde å beskrive litt hvorfor lenger opp, spesielt ift. å nyte en god vin sammen med god mat. Og i romantisk setting. Flatfyll er så langt fra min verden som overhodet mulig. Men i hyggelig lag og som øvrig beskrevet, er det som å regne for kos.
Vil helst være sammen med en som også har et bevisst forhold til det, og ikke -må- drikke hver helg.
Vann drikker jeg alltid sammen med vin, det drikker jeg mye av til vanlig, drikker ikke brus, heller ikke kaffe. Drikker mye te, svart, grønn, rooibushte ... Jeg er litt sær, skjønner du. :p

geekfreak:
Okay - jeg gikk rett på limpinnen!
Har som nevnt ingen erfaring, altså ikke vært sammen med en som ikke drikker. Har en bakgrunn med et syn på alkohol som skal nytes i -små- mengder, dvs. Måtehold med stor M!
Og som tidligere aktiv innen flere idretter, var det en selvfølge å vise forsiktighet.
Når det gjelder rus ellers, er jeg totalt imot. Har blitt tilbudt både hasj og kokain. Jeg kommer aldri til å prøve ut det, kan eller vil heller ikke bli sammen med en som bruker slikt.
Og ja, jeg er antirøyker ... er vel heller ingen bombe.

Sorry for min overfortolkning :p

(mann 47 år fra Møre og Romsdal) sø. 18 des. 2011 19:12 Privat melding

jeg skulle ønske man kunne kjøpe vin i matbutikken, og i hele åpningstiden. Sånn som i syden

Skjult ID med pseudonym Powpow sø. 18 des. 2011 20:21

@Enigma

Jeg skjønner fortsatt ikke. Ikke snakker jeg om flatfyll heller. En som ikke drikker i det hele tatt har da vitterlig en særdeles bevisst forhold til alkohol.

Skjønner at du liker å ta et glass vin i de nevnte tilfeller, men jeg ser ikke helt hva det skulle ha å si hva din andre halvdel gjorde så lenge han ikke gikk rett på fylla hver eneste gang.

Hvis dere må drikke litt vin sammen for å, hva skal en si, komme i den rette romantiske settingen som du nevner, da er dere vel strengt talt ikke den rette for hverandre, er dere vel? Og jeg snakker ikke om fyll her.

Ikke at jeg tar meg nær av det, jeg bare syns det er en litt pussig tankegang. For jeg forstår jo at du ikke ønsker enn som er på fylla hver helg eller enda verre, en alkoholiker. Men en som velger å ikke drikke av forskjellige årsaker, har jo et syn på alkohol som er mer overens med ditt eget.

(kvinne 44 år fra Oslo) sø. 18 des. 2011 20:42 Privat melding

Jeg har erfaringer fra begge enden av skalaen... dessverre vil jeg egentlig si... og ingen av delene passer for meg. På fylla hver helg er helt, totalt, sykt uaktuelt - det er så utrolig slitsomt i lengden...:( Huff...!!

Nå sist så rota jeg meg bort i en fyr som ikke likte hverken øl, vin, sjampanje eller noe annet enn bailey's og jordbærcider?!!?? For meg så ble det veldig ensomt da det ikke gikk å dele ei flaske vin til maten, for kosens skyld...:( for jeg er såååå enig med Enigma, det er kos å kunne dele ei flaske ilag med en kjæreste:)

Ei jeg kjenner sa noe som jeg har lagt meg på hjerte - man kan like forskjellige ting, ha forskjellige interesser, osv. men det man NYTER det bør være det samme, for det å kunne nyte i sammen - det er viktig:) Og for meg er det i alle fall viktig:)

Jeg nyter f.eks. stooort å sitte på restaurant og få flere retters middag med vinmeny, der jeg kan sitte å nyte hvordan smakene kompletterer hverandre:)) LYKKE:) Så for meg er det INGEN vits å ha ett forhold til en som ikke kan nyte dette sammen med meg!

Skjult ID med pseudonym neptun sø. 18 des. 2011 20:48

Tror det kommer veldig an på. Jeg kjenner folk som ikke drikker på grunn av medisinske årsaker, og det er helt greit. Jeg kjenner også folk som blir gærne bare de får i seg en pils, og som jeg skulle ønske ikke drakk. Men om disse skinnhellige holier-than-thou-IOGT-folka dukker opp, så skygger jeg banen"

Skjult ID med pseudonym Enigma sø. 18 des. 2011 20:54

Powpow:
Det sier seg selv, at en som ikke drikker har et særdeles bevisst forhold til nettopp alkohol. Du er tydeligvis i det kverulerende hjørnet. :p
Tror du ikke klarer å forstå heller, siden du ikke finner glede i å nyte et glass godt drikke, dvs. vin.
Og jeg -må- absolutt ikke drikke for å komme i den rette stemningen. Hvor har jeg skrevet det? Du legger vel litt opp til det selv òg, du, å lese det slik du vil, slik det fungerer i din verden.
Det er snakk om å -dele-, at begge to kan smake og nyte disse edle dråpene - sammen. En smaksopplevelse i seg selv. Jeg verdsetter også et bedre måltid, med tilhørende god vin til - som blir en kulinarisk opplevelse. Og å kunne dele dette med min partner er et ønske, noe vi kan ha felles. For en som absolutt ikke drikker vin, blir det vel vanskelig å forstå. Blir ikke helt det samme å "nyte" en flaske cola, for å si det slik.

Til dere som sier dere ikke har noe imot dem som ikke drikker - bra! Det har ikke jeg heller.
Jeg lurte bare på om noen som ikke er avholdsfolk, har vært sammen med noen som ikke drikker. Erfaringer rundt det, hvordan det funket. Folk må visst ha det inn med teskje.

Håper jeg slipper å forklare mer ... *rister på hodet*

Skjult ID med pseudonym høstpusn sø. 18 des. 2011 21:12

@Enigma - joda - jeg forsto det:) så du ikke svaret mitt?
Svaret er NEI - det funka ikke for meg med en tilnærmet avholds mann og ville definitivt ikke fungert med en helt avholds mann....:S

Skjult ID med pseudonym Powpow sø. 18 des. 2011 21:15

@Enigma

Dette med rette stemningen var vel kanskje litt knotet skrevet. Det jeg mente å refere til var det du skrev i ditt første innlegg. Også mulig jeg missforstod når jeg tolket det som at vindelingen skapte en egen intim/romantisk atmosfære/setting, ikke vet jeg.

Nei, selvsagt er ikke det samme å "nyte" en flaske Cola. Brus var bare et eksempel.

Får jeg lov til å dele MIN erfaring da? For begge mine forhold var med ei jente som nøt alkohol i moderate mengder. Og det fungerte helt topp. Antageligvis var vi vel for unge til å forstå dette med å dele en flaske god vin.

Men, men.. Så er nå jeg bare på Sukker for å få den siste spikeren i kista, som en gang for alle sier at det ikke er noe poeng for meg å prøve og få meg noen dame. Er ikke mange spikerene igjen nå.. :P

Skjult ID med pseudonym Enigma sø. 18 des. 2011 21:27

Powpow:
Jeg vet hvor gammel du er. Da jeg var på din alder, hadde jeg ikke denne erfaringen med dette å dele, slik jeg beskriver her. Jeg er forøvrig gammel nok til å være moren din (huffameg!).
Det jeg prøvde å beskrive i innledningen, er noe av opplevelsen rundt dette.
Du er tross alt ung og har hele livet foran deg, og har mye å oppleve. På godt og vondt.
Og du er jo noe for deg selv, slik du fremstår. Defensiv, avvæpnende, med en tørrvittig humor og lakoniske kommentarer på det meste - men alltid med negativt fokus rettet mot deg selv. Det får meg til å smile som regel, kanskje le ... men jeg undrer også om hva som ligger under der, bak alt dette. Jeg aner en sårhet bak denne fasaden.
Om det er noen som er et stort mysteium, så er det -deg-.
:-)

høstpusn:
Jo takk, så det etter mitt forrige innlegg. Endelig ordentlig respons.
Og takk for støtten!
:-)

Skjult ID med pseudonym sans sø. 18 des. 2011 22:55

TS:
Jeg har veldig likt forhold til eget alkoholforbruk som det du nevner her. ( - og ikke minst te-forbruk! hahaha!)

Kosebrisen er en fin ting ;) - og den kvaliteten håper jeg min fremtidige kjæreste også har. Helt avholds tror jeg ville blitt litt for skummelt for meg, likeså en som var veldig hard på flaska. Fint å kunne kose seg sammen over en flaske rødt iblant, og løse et par verdensproblemer, eller bare nyte hverandres selskap, men jeg er svært lite glad i flatfyll, ja - og iallfall folk som blir så fulle at det renner over... *urk!!*

(mann 43 år fra Sør-Trøndelag) sø. 18 des. 2011 23:02 Privat melding

Jeg drikker sjeldent. Går som regel i øl,drinker,jæger og tyrker. :) Men ikke alt sammen. :) det har jeg lært av før. :) Har heller ikke noe mot folk som er avholds,for er ikke så glad i alkoholen selv. Men nyter gjerne noen øller i helgene og sånn. Og noe godt til kaffen i blant. :) Fylla er jeg ikke så glad i.

Skjult ID med pseudonym Enigma sø. 18 des. 2011 23:13

sans:
Godt vi er flere, ikke minst teelskere.
Kosen kan ingen ta fra meg. :p

Skjult ID med pseudonym 2012 ma. 19 des. 2011 00:26

Var sammen med en som ikke drakk, det var aldri noe tema den gang. Jeg drakk lite selv.

Men nå er jeg eldre og drikker...mer, høres ille ut, men vin er vanligere på ferie, vennemiddager etc. Og må si det er litt deilig å dele en flaske sammen, som engima beskriver. Det er superkoselig.
Det vil en avholdsvenninne ikke forstå, så det sier jeg ikke fordi det høres ille ut - hun vil set det som at man ruser seg sammen liksom.. og egentlig har hun rett, men so what. Vi kjærer jo ikke bil i påvirket tilstand, vi har ikke ungeansvar og vi gjør det ikke hver dag.

Hadde typen vært match ellers, ville det ikke vært avgjørende, men det spørs jo hvordan han er da mht sitt avhold. Mens noen ikke gjør noe poeng av det og man knapt merker det, er det andre som dytter sitt avhold på andre og er veldig dømmende overfor folk som drikker, typisk med "jeg trenger ikke drikke for å slappe av/være meg selv/ha det gøy/slå meg løs" - underforstått: slik som dere (svake mennesker).
Men ofte er de som ikke drikker er de største kontrollfreakene av alle. Og det ville jeg ikke taklet.

Skjult ID med pseudonym Hvit-ravn ma. 19 des. 2011 00:31

Jeg ville ikke hatt noe som helst i mot å være i lag med en som er avholds. Hadde slitet med å være sammen med noen som hadde behov for å drikke seg beruset regelmessig.
Er for min egen del ferdig med den delen, kan godt ta en eller to enheter alkohol i lag med gode venner, men ikke mer enn det.
Det er ganske interessant å se fordommene vi har ovenfor hverandre når det kommer til alkohol. Jeg opplever ganske stort drikkepress der jeg bor nå. Her drikker "alle" og jeg veit at folk til og med mener at man ikke kan stole på den som kommer edru på fest.

Ingen synes det er noe galt ved å nekte å date en som røyker, eller doper seg, men hvis du absolutt ikke ønsker å være med de som drikker, ja da er det DU som har poblemer???
Noe som ikke stemmer her ja......

Skjult ID med pseudonym kar ma. 19 des. 2011 00:50

Der jeg bodde frem til for fem år siden kjente jeg flere som ikke drakk enn som drakk, og vi hadde det alltid moro sammen vi. Her jeg bor nå er det helt annerledes. Jeg ble så lei av maset fra folk som skulle få i meg øll og annet og syntes toppen av skarpvidd var å sette diverse glass og flasker foran meg, eller de som absolutt må legge ut i en evighet om hvor mye de respekterer de som ikke drikker, at jeg nå tar meg et par øl eller vinglass når jeg er på festlige tilstelninger.

Ikke at det alltid hjelper, fikk masse pes for litt siden fordi jeg ikke ville shotte vodka sammen med noen kollegaer (inkludert sjefen) og holdt meg til øl. Jeg var i det minste sprek nok når to av dem (inludert sjefen) måtte veltes inn i en taxi for å få dem hjem...

(mann 46 år fra Akershus) ma. 19 des. 2011 00:51 Privat melding

Jeg vil vel heller ha ei som er totalt avholds, enn ei som må drikke hver eneste helg og helst havne på byen.. For det livet er jeg ferdig med.. Selv så er jeg ganske måteholden med alkohol. Kan i perioder gå flere måneder mellom hver gang man smaker på det, så kan man i andre sammenhenger nyte litt alkohol relativt ofte. Men nyter alkohol med måte, det må en glipp til om jeg skal havne skikkelig på stupfylla..
Men man merker jo på enkelte som er glade i alkohol, at det å ikke drikke seg dritings blir sett ned på.. Da er man kjedelig og en tørrpinn som ikke kan slå seg løs. Og i disse julebordtider, så er det jo mange avholds som rett og slett lar være å bli med fordi de føler at det forventes at man drikker, og at man blir sett rart på om man ønsker å være edru. Da bør man helst være gravid, noe jeg i såfall sliter med.. :P

Men annen rus enn alkohol.. DER er jeg totalt avholds, og krever det av en partner også.. Det blir på hue og rævva ut døra om man må dytte noe pulver opp i nesa eller lignende.

Skjult ID med pseudonym fjesløs ma. 19 des. 2011 01:46

Avholds - Nei takk.
Dritings hver helg - Nei takk.
Full en gang i blant for teh lulz - Ja takk.

(mann 33 år fra Oslo) ma. 19 des. 2011 09:45 Privat melding

Jeg drikker hver helg og drikker vel endel, men samtidig så er jeg ekstremt disiplinert i ukedagene med jobb og trening..så jeg drikker meg full og dum fordi jeg fortjener det, vil heller gå ut med kameratene mine på lørdag enn å få kjeft av en jentene som ikke er fornøyd med filmen,maten, for varmt/kaldt eller gud vet hva som er galt.

Skjult ID med pseudonym scalare ma. 19 des. 2011 10:47

Jeg kunne vært sammen med en avholdsmann om det klaffet ellers og han kom i det romantiske hjørnet uten. For jeg tror det er litt av saken her. Mange norske menn er litt sjenerte. Derfor blir de gjerne litt ekstra amorøse når man har delt en flaske eller to.

Min erfaring er at jeg setter pris på denne delingen... Men som sagt - klarer han å si noe pent og dra meg mykt og mandig inntil seg uten - FLOTT! Ingenting er egentlig bedre...

(mann 31 år fra Vestfold) ma. 19 des. 2011 13:33 Privat melding

avhold hmmmm ordet gir meg som periodedranker en ekkel smak av rehab, and rehab is for quitters....

Skjult ID med pseudonym winkwink ma. 19 des. 2011 13:38

Dem som ikke drikker er kjedelige? Er vel heller dem som må drikke alkohol som ikke er så veldig spennende mennesker ;)