Alle innlegg Sukkerforum

Bilder av barn....

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Me,myself on. 2 april 2008 12:38

Jeg blir like forundret hver gang jeg titter i album og finner bilder av barn? Selvsagt er de sikkert både søte og alt sånt, men burde ikke barna spares for å avbildes her inn her? Lurer på hva andre mener jeg..... :o)

(kvinne 50 år fra Akershus) on. 2 april 2008 12:42 Privat melding

Helt enig med deg! Jeg har også barn, men kunne aldri tenke meg å legge ut bilder av de på nett! Mamma søker kjæreste, ja....men barna skal jo ikke innvolveres i første omgang! Greit å nevne at man har barn, men dropp bilder av dem. Det er min personlige mening!

Skjult ID med pseudonym uetisk on. 2 april 2008 12:47

Har til og med sett et bilde av barna til en her inne ..hvor de står nakne(barna altså)..i badekaret....og ikke skjuler noe....i slike tilfeller mener jeg sukker med trygg hånd kunne ha fjernet dette..da far selv ikke evner å se hva som er heldig for sine barn selv.

Skjult ID med pseudonym Joques on. 2 april 2008 12:48

Helt enig. Bilder av barn har ingenting på nettet å gjøre. Foreldre som ikke klarer å se dette selv, burde beskyttes mot seg selv.

Skjult ID med pseudonym Alanis on. 2 april 2008 13:08

Både enig og uenig med dere. BIlder av barn som ikke er spesielt gjenkjennelig synes jeg går an. Men nakenbilder og andre bilder hvor barna er lett å kjenne igjen, synes jeg ikke noe om.
Og det fordi de ikke har noe med sukker å gjøre, ikke fordi jeg vil "skåne" eventuelle beilere for barna mine. Fikk den meldingen en gang, at det var MEG han var intr i og ikke barna mine. Vel, vel. Han opprettholdt jeg ikke kontakten med, for å si det sånn. Barna er nemlig en stor, viktig del av meg. ;-)

Skjult ID med pseudonym sportlady on. 2 april 2008 13:14

Jo da ungene våres...ja for de fleste..ER en viktig del av oss...MEN.....ser som oppgave i første rekke å verne om mine små...ikke sikkert vi heller hadde syntes det hadde vært så stilig å bli "reklamert" for uten å bli forespurt...eller?

Skjult ID med pseudonym Alanis on. 2 april 2008 13:30

Nei, nettopp derfor burde det være argumentet og ikke det at man ikke er intr i å se bilder av dem. Slik min beiler mente det var at det ble et forstyrrende element i hans "nytelse" av å se på bildene mine. Yes, looser!
BIldet jeg hadde i profilen min var av et av barna i min armkrok, ute, med lue og solbriller og i tillegg en grimase som gjorde han, eh, ganske ugjenkjennelig.

Skjult ID med pseudonym sportlady on. 2 april 2008 13:52

Skjønner:-)....at det kan virke forstyrrende er for meg litt spesielt...kanskje han burde anbefales sentralstimulerende preparater...slik at ham da evnet å holde konsentrasjonsevnen opp :-))

Skjult ID med pseudonym Joques on. 2 april 2008 13:55


Vel - jeg mener i utgangspunktet at ingen skal måtte oppleve at det legges ut bilder av dem på nett uten at de har samtykket, og det gjelder enten de er nakne eller ei. Spesielt barn! Men jeg ser at det er gråsoner, f.eks. festbilder :)

Skjult ID med pseudonym meg on. 2 april 2008 13:56

Barna har ingen ting på en dating side å gjøre....... - uansett alder, kjønn og påkledning.....!!

Det er ikke disse som skal "date" - og kan evt involveres den dagen man blir sikker på noen
man virkelig har tro på........ - bare se på tullet i programmet "mamma søker kjæreste"

Skjult ID med pseudonym Alanis on. 2 april 2008 14:32

En ting er et bilde for å beskrive hvem man er som person - noe annet er det å involvere ungene slik de gjør på det programmet. Det er to ganske så ulike ting, ser du ikke det, meg?
Jeg personlig hadde satt pris på flere bilder av menn med barna sine i profilene - gjerne med sladdete øyne om du vil. Det er flotte verdier å vise frem, i stedet for det tradisjonelle Birken-bildet! Eller enda verre, en utsikt fra en fjelltur uten mennesker.

Skjult ID med pseudonym Smily on. 2 april 2008 14:38

Du skal "date" barna hvis du dater en som er alene med barn.... om ikke direkte så ved det å ta hensyn...
Og når man da skal møte barna .. ville du holdt ut med dama/mannen hvis barna er helt motbydelig frekke...??

Har et barn selv.... Har ikke bilde av han på profilen, men ser ikke det som noen hindring hvis noen velger å gjøre det.

Skjult ID med pseudonym sportylady on. 2 april 2008 14:46

Undrer litt her.....det at man har barn kommer for det meste frem skriftlig i profilen......så hva er poenget med bilde av barn da?....se om utseendet er tiltalende??...eller?

For meg må folk selv velge bilde eller ikke, men helt personlig ønsker jeg ikke å vise barna i albumet eller involvere barna med den jeg dater...det må komme etterhvert...når tiden er inne:-)

Skjult ID med pseudonym Alanis on. 2 april 2008 14:54

Heller bilder med barn enn fyllebilder......

Skjult ID med pseudonym meg on. 2 april 2008 15:03

@Alanis.

Et bilde med barna i en profil sier svært lite om denne profilens "foreldreskap" - men jeg er sikker på det appalere til enkelte kvinner......... - men min bastante mening er framdeles at barna ikke har NOE SOM HELST med dating mellom voksne å gjøre.

@ Smily

Ville du kastet "the love of your life" på båten om han/hun hadde en frekk unge... ??? Ville du gjort det samme om barnet
hadde hatt et handikapp (synlig eller usynlig) som gjorde vedkommende var nødt til å ta litt større ansvar enn normalt ??
Hvor går grensen da............ ??

Jeg mener barn ikke er tjent med å måtte forholde seg til en masse tanter/onkler fram til pappa/mamma har funnet en
det er verdt å satse på.

Skjult ID med pseudonym Me,myself on. 2 april 2008 15:15

Mange interessante meninger - jeg ville aldri vist bilder av mitt barn på nettet!! Og jeg tar IKKE tar kontakt profiler med bilder av barna sine. Fyllebilder får folk sette inn hvis de mener det presenterer dem på en bra måte - men barna må skjermes!!

Skjult ID med pseudonym Joques on. 2 april 2008 15:25


Helt enig med MeMyself. Jeg reagerer veldig negativt når jeg ser at folk setter inn bilder av barna sine. Nærmest (tilsynelatende) for å kaste glans over sin egen person.

Man kan presentere at man er forelder i teksten, man trenger ikke å vise fram bilder av dem. Så mye rart som syke mennesker kan gjøre med Photoshop i dag, skjønner jeg ikke at noen foreldre tar sjansen.

Skjult ID med pseudonym Smily on. 2 april 2008 15:33

Hmmmm . @meg
Nei , jeg ville ikke ha dumpet noen med et barn med handikapp... uansett.
Men er ungene helt motbydelige frekke ( nå tenker jeg ekstremt) vil jeg anta at det hadde noe med oppdragelsen å gjøre og ville nok blitt betenkt...hadde hatt problemer med å ikke blande meg inn , vil jeg tro.Da er det fort at man tråkker over grenser.

Skjult ID med pseudonym snilla on. 2 april 2008 15:39

@ Smily..... ;o)

Har du tenkt på at motbydelig frekke unger kan være sån pga et handikapp (her tenker jeg nok spesielt på ADHD)

- og er det pga manglende oppdragelse - tror du ikke du ville ha "oppdaget" manglende "foreldrekunnskap" uten
å måtte møte barna..... ??

Skjult ID med pseudonym lilje78 on. 2 april 2008 15:45

Snilla.Du har vel møtt folk som har det i kjeften. Noen er utrolig flink til å prate for seg. Jeg møtte en mann på en annen dating side, hadde han vært halvparten så flink til å gjøre ting i praksis som han var til å prate, herregud for en drømmemann.

Så han var veldig flink med barna sine i munnen, men han så minst mulig til de likevel, hadde tross alt ikke tid.

Skjult ID med pseudonym Smily on. 2 april 2008 15:48

@snilla
Har ungen ADHD vet vel faren om det og jeg vil bli informert om det og kan vise forståelse...
Det er ikke sikkert man merker noe om "foreldrekunnskap før man kommer så langt. :o)

Skjult ID med pseudonym Alanis on. 2 april 2008 15:54

Det er ikke for å se hvor gode omsorgspersoner de er ei heller om de er "pene" nok, men rett og slett fordi det er en del av en selv mannen ønsker å vise frem. Som sagt, det appellerer til meg mye mer enn andre typer bilder. Ikke fordi jeg tror de er bedre omsorgspersoner, men fordi de har en naturlig holdning til barna sine, de er en stor del av dem selv.
Når det gjelder hva syke folk kan gjøre med bilder av barn og photoshop, så finnes det et hav av andre muligheter til å skaffe seg bilder av barn, enn hvis man bruker et lite bilde av barn her. Jeg er ikke såååå paranoid.

Skjult ID med pseudonym snilla on. 2 april 2008 16:18

@ smily

Jepp - mange vet - men det er hysj, hysj !! Bedre med en uoppdragen unge enn at noen skulle finne ut at noe var galt. Hva ville "folk" tenke ??

Skjult ID med pseudonym ...? on. 2 april 2008 16:29

En kan da vel ikke se på et bilde om barna er "ufordragelige" eller noe annet uansett vel??

Skjult ID med pseudonym meg on. 2 april 2008 16:32

............ åhhh jo da, du ser de små hornene i panna - og det "djevelske" blikket............. ;o)

Sorry - nå var jeg slarvetet - beklager...... ;o)

Skjult ID med pseudonym ...? on. 2 april 2008 16:33

Jeg mener en bør skjerme barna sine uansett hva, i dagens "galne" verden tror jeg ikke man kan vere forsiktig nok med hensyn til dem. Jeg ville aldri lagt ut bilder av mine barn på nett, ei heller ikke innvolvert dem med eventuelle dater før jeg vet mer om hvem de er, og om det vil bli et særiøst forhold.

(mann 49 år fra Østfold) on. 2 april 2008 16:33 Privat melding

"Har til og med sett et bilde av barna til en her inne ..hvor de står nakne(barna altså)..i badekaret....og ikke skjuler noe....i slike tilfeller mener jeg sukker med trygg hånd kunne ha fjernet dette..da far selv ikke evner å se hva som er heldig for sine barn selv."

DET ER JEG som har det bildet,, det er et foto(grafert bilde) sammen noen flere jeg har av barna mine. Stikk og se og rist på hodet så mye dere vil. Jeg elsker de bildene og det står ikke et ord om at det er mine egne barn en gang..

Og du så var tøff nok til å kritistere dette ANONYMT,, joda,, nok sagt... "evner til..." haha jeg LER AV DEG din anonyme bæsj!
At det går an å ha så lite i verden å finne på. Få deg et liv eller stå frem! Sånne ekle baksnakkere.. Fysja meg!
JA jeg tør faktisk stå frem med hva jeg gjør,, i motsetning til andre....

Jeg synes personlig at dette er ufattelig teit diskusjon.. Selvsagt skal barna være med. De er en del av pakken. Vi velger 'dater' her etter bilde/utseende. Så hva er forskjellen. Er nok av folk som har bilder av andre ting i livet sitt her. Skal man ta vekk alt dette også da ? Greit nok at man ikke skal bruke barna sine til å markedsføre seg selv, og gjør noen det ? Og er det ikke FRITT VALG hva man ønsker skal være i bilder og av informasjon ? Hvem er du til å fortelle meg hva jeg har lov til og ikke. Fei for deres egen dør først. Noen velger sto frem med sine egne handikap, andre velger vente med det. Noen velger fortelle mer om barna sine, andre velger å vente...Noen velger legge frem bilder av sine avkom, andre ikke.. Det skal pokker ikke du komme og bestemme i alle fall! 'Du' er her felles for alle...

Kult , nå får jeg sikkert bunker av besøk,, takk for reklamen frøken anonym,, ja for jeg VET det er en frøken...
Med vennlig hilsen Arve!

Og til slutt,, badebildet MITT viser ingeting... og det er sååå minimal sjanse for at noen ekle griser faktisk i det hele tatt skal greie å rote seg inn på min profil og bla i mine album... Eller, de får sjansen nå... Ble litt provosert jeg...

Skjult ID med pseudonym Smily on. 2 april 2008 16:35

Vel ,jeg driter (unnskyld språket) i hva folk mener.. :o)
Skjønte ikke helt hva du "kommnterer" her, snilla

Skjult ID med pseudonym snilla on. 2 april 2008 16:44

@ Smily

Du skrev at du ville bli informert - det var det jeg kommenterte, det er nemlig ikke alle som velger "å stå fram" med et barn med ADHD - det er lettere å skylle på den andre foreldres oppdragelse (beklager, snakker av erfaring)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv on. 2 april 2008 16:49

Jeg kunne ikke tenke meg å legge ut bilder av barn. De fleste barn har også to omsorgspersoner på en eller annen måte.. Hvem av foreldrene har rett til å bruke den søte ungen til inntekt for seg? Begge? Man kan kanskje finne samme ungen på Sukker med mor, og samme ungen med far - og legge sammen to pluss to... Sjarmerende...

Nei, jeg tror ofte den andre parten ikke forespørres engang om det er OK å legge ut bilder av knøttet på nett... og det synes jeg er litt drøyt. Svært mange billedløse voksne sier at de ikke liker tanken på å ha bilde av seg på nettet, og lar være for å beskytte seg selv... Hva da med barna?

Det er likevel ikke sånn at jeg velger bort kontakt med de som gjør det for det. En del av meg er jo nysgjerrig og setter pris på mest mulig informasjon. Jeg personlig synes likevel at hensynet til barnet bør gå foran. Det er ikke verre enn at man kan sende over bilde av barna etter at kontakten og interessen er opprettet... dersom man ønsker å se hvor "veloppdragne de ser ut"...?

Skjult ID med pseudonym Smily on. 2 april 2008 16:49

@snilla
hmmm... vel ,jeg har også litt erfaring på område .. jeg har fått beskjed om sånne situasjoner ganske tidlig.. og tror ikke at folk er så skeptisk til typer av ADHD som tidligere...
vi sitter tydeligvis med helt forskjellige tanker og opplevelser om tema... :o)

Skjult ID med pseudonym snilla on. 2 april 2008 16:55

@ Smily

Ja, åpenbart - men det er nå ikke så uvanlig. Noen er mer "redd" for folkemeningen enn andre.

(kvinne 48 år fra Oslo) on. 2 april 2008 16:58 Privat melding

Om du legger ut bilen, hytta eller bikkja så kan man gå ut fra at du er den stolte eier av disse tingene. De som har omsorgen alene for barna, synes jeg forsåvidt kan stå fritt til å vurdere om de vil ha dem på nett. Men der omorgen deles bør det være consensus... Det er min mening. Og jeg ville sagt nei til en slik forespørsel.

For ordens skyld, jeg er ikke anonym. Bare gidder ikke ha på bildet mitt hele tiden, i likhet med de fleste andre her...

Skjult ID med pseudonym Joques on. 2 april 2008 17:13

Jeg må si meg uenig i parallellen, altså. Barn er ingens "eiendom", og bør forskånes fra å legges ut på nett før de er gamle nok til å bestemme selv. At noen er villige til å risikere at bilder av barna deres havner i en pedosamling, det er ganske urovekkende. En skulle tro at _nettopp_ slike nettsteder som dette ville være et naturlig sted for sånne folk å lete etter bilder av nakne barn.

(mann 49 år fra Østfold) on. 2 april 2008 17:26 Privat melding

Jeg må si meg uenig i parallellen, altså. Barn er ingens "eiendom", og bør forskånes fra å legges ut på nett før de er gamle nok til å bestemme selv. At noen er villige til å risikere at bilder av barna deres havner i en pedosamling, det er ganske urovekkende. En skulle tro at _nettopp_ slike nettsteder som dette ville være et naturlig sted for sånne folk å lete etter bilder av nakne barn.

.. skal man skjerme barna for hele verden da eller, stranda, barnehagen, svømmehallen, i hagen om sommeren.... at det finnes mennesker der ute som vi mer er syke,, javel.. det finnes mordere, voldtekstforbrytere og kriminelle også... Det handler om hvordan du oppdrar dine barn. Og hva man utsetter dem for.. Og si jeg utsetter barna mine med et slikt bilde,,, da lurer jeg på om det er andre som er syke!

--------------------------------------------------------

Kjære Arve.

Du vil gjern vi skal være "uanonyme" når vi velger å kritisere at du legger dine barn på nett........... - versegod - her har du meg..... - jeg er ikke TS - men er veldig enig med henne / han.

Om du velger å blande dine barn inn i en "voksenpakke" så deg om det - men som Me,Myself ønsket å finne ut var om andre var av samme mening som henne - så vennligst velg dine karakstikker med omhu......... !!

"din anonyme bæsj!" + "Sånne ekle baksnakkere.. Fysja meg!"

Makan til språkbruk....... - kan hende du skulle prøve samme språk til ungene - og finne ut hva de synes om en pappa som sier slikt til fremmede ????

Simlen - alias MEG
------------------------------------------------------------------------

HAHA,, selvsagt oppdrar jeg barna mine slik... hva tror du ??

Det var provosert tekst med en vri humor til, men den tok du vel.. nei det er sant det, du er så seriøs og voksen du,, jeg er jo ikke i stand til å se hva som er best for mine barn....

Jeg kritiserer ikke folk for å være anonyme, men skal de først komme med kritikk så får de stå for det !

(mann 49 år fra Østfold) on. 2 april 2008 17:29 Privat melding

hmm,jeg leste litt raskt her,, du svarte på en annens vegne.. men poenget står :)

Skjult ID med pseudonym Joques on. 2 april 2008 17:39

(Jeg er forøvrig ikke anonym, jeg har dette nicket, men liker ikke å spamme forumet med bildet mitt.)

Du kan ikke seriøst sammenligne badehall og strandturer med dette! Det er aktiviteter som barna har glede av. Da må man som forelder sette den gleden opp mot potensiell fare, og bestemme hvor man skal legge lista for hva man lar barna sine holde på med. Den lista ligger på forskjellig sted fra familie til familie. Det er klart.

Men når man gjør noe som barna på ingen måte har noen som helst glede av (legger ut nakenbilder av dem) og som kun har potensielt negativt utfall ... Sorry, men den er jeg fundamentalt uenig i. Men jeg er ikke far, så hva vet jeg ...

(mann 53 år fra Oslo) on. 2 april 2008 17:43 Privat melding

Har bilde av meg som liten, og det er vel akseptabelt?...:)
Er helt enig i hva TS skriver.
Ville heller ikke lagt ut bilder av barnet mitt, og grunnen er så enkel ,at for det første er da barnet forsvarsløst i forhold til det å ha noe å si i en så viktig sak.
Og for det andre så finnes det jo mange raringer rundt som selvsagt legger merke til de med barn, og er litt "ekstra" glade i nettopp ditt ........og VIPS.......Så har du en beiler som kanskje er interesert i noe annet?
Kanskje litt på kanten..men,men.

Men jeg er jo selvsagt stolt av barnet mitt, og så lenge jeg er i en slik situasjon at jeg ikke må presenetere barnet mitt på de første mnd, så blir det riktig for meg.
Men folk må jo selv finne ut av dette, og det fines sikkert hundre grunner til at man også skal legge ut bilder av barna på et sjekkested.

(kvinne 49 år fra Hedmark) on. 2 april 2008 17:43 Privat melding

Arve: Jeg har også sett bilder av dine barn og må si jeg støtter uetisk...nakenbilder av barn har ingenting her å gjøre..min mening.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv on. 2 april 2008 17:44

Joques...
Barn er noens ansvar - ofte felles. (Har ikke brukt ordet eiendom om barn) Si gjerne at de som legger ut bikkja eller hytta har ansvaret for disse tingene i stedet for eiersap, da... Jeg snakker da ikke om nakne barn. (Tror de som leter etter slike bilder, går andre steder, gitt... ) Men kanskje av barn med solbriller og appelsin på påskefjellet... Men som jeg sa litt høyere opp, sikkerheten til barn bør gå foran alt annet. Så vi er enige, og har tatt samme standpunkt for oss selv. For meg kunne gjerne Sukker hatt forbud mot å legge ut gjenkjennbare barn. Synes det er viktigere enn et litt uskarpt profilbilde... Men nå er det en gang lov, og da er det foreldrene selv som må avgjøre om det er lurt eller ikke.

Det er ikke sånn at foreldre kan vente til barn er 16 år med å spørre dem om alt.. Noen barn blir brukt i Lano-reklamer, andre i bleireklamer og andre igjen i spillefilmer.... Noen valg må foreldre ta på barnas vegne. Mitt poeng er at der det finnes to foreldre bør begge være enige i at barna evt. legges ut på nett.... Min påstand er mange ikke blir spurt om dette... (Eller dere som har barnebilder, har dere hørt med eksen om det var OK?) Tror flere enn meg ville nekte å la den andre foreldren legge ut bilder av barna som reklame for seg selv og sitt liv. Så jeg personlig synes det er overtramp både i forhold til barna og den andre foreldren dersom dette gjøres ukritisk og etter eget forgodtbefinnende for å øke egen markedsverdi.

(mann 49 år fra Østfold) on. 2 april 2008 17:52 Privat melding

Alt jeg gjør er å forsvare bildet mitt,, føler noen det støtende,, la vær å se på det.. Har du fantasi nok til å kalle det nakent eller hva pokker,, vel ditt problem mener jeg.. Som Lilleulv sier,, barn blir brukt overalt. Det er hva enkelte gjør ut av det som blir feil ikke bildet i seg selv.. Skal man vise hensyn til alle rare sykdommer der ute så må vi slutte gjøre noe som helst.

Selvsagt skal begge foreldre være enige om å legge ut bilder av felles barn.
Og selvsagt kan jeg sammenligde badehaller og stranda,, med dagens tenkinske finnesser er dette paradis for disse gærningene, som jeg i grunn tviler på at gidder å henge på steder som dette i hele tatt.....

Vel, nok sagt fra meg i denne saken.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv on. 2 april 2008 17:57

Det kunne for øvrig være interessant å høre om Sukker.no har gjort seg noen tanker om dette?
Jeg er den første til å hilse et forbud velkommen!

(kvinne 32 år fra Sør-Trøndelag) on. 2 april 2008 17:58 Privat melding

Nei hvorfor skal man ikke legge inn bilder av barna? Sønnen min er en del av meg og mitt liv, går man inn i ett forhold med meg aksepterer man også sønnen min som ett del av sitt liv sant? For jeg vil vise at jeg har ett barn, ett barn jeg er stolt av, som en framtidig partner helst skal bli glad i slik jeg ville blitt i den partnerens barn. Så jeg ser ikke noe galt i at jeg i en profil som skal si noe om meg, mitt liv og innholdet i det livet legger ut noen bilder av det fantastisk flotte barnet mitt.

Skjult ID med pseudonym meg on. 2 april 2008 17:58

@ Arve.

NEI - jeg ser faktisk ikke at du - etter mitt "voksne syn" - er i stand til å se hva som er best for dine barn i dette tilfelle.

En ting er å legge dem ut som en del av "deg som pakke".
En ting er ditt språkbruk som på ingen måte kan oppfattes som noe annet enn svært urimelig - uansett hvor provosert du er.

En ting er at du faktisk ikke er klar over farene ved å legge "nakne" barn på nett...... - det høres på meg ut som å høre x'en min:

Sitat
Sønnen min skal ikke spille tv / dataspill - han skal ut i skogen og opp i trerne som vi var....... - sammen med hvem da ???
- alle de andre som sitter inne og spiller ????
Sitat slutt

Verden har blitt en helt annen de siste 10 - 15 årene....... - farer som før var utenkelige er i dag mer reelle enn noen forestiller seg..... - se på saken med læreren i Nittedal............. !!!!!!!!!!! - Ingen av disse foreldre hadde vel i sin villeste fantasi trodd at de sendte sine gutter på tur med en pedofil............ - eller...... ??

På tide å se hvordan verden ser ut.....

Skjult ID med pseudonym sportylady on. 2 april 2008 18:00

Lilleulv: jeg er nr.2

(kvinne 32 år fra Sør-Trøndelag) on. 2 april 2008 18:01 Privat melding

Og ps: jeg har INGEN nakebilder av barnet mitt noen steder, jeg ville ikke lagt ut ett nakenbilde av meg selv og da ville jeg ALDRI lagt ut ett av han, men jeg ser ingen grunn til at det skulle være ille å legge ut ett påkledd bilde, folk ser han jo daglig på gata uten at det er galt så hvorfor er ett bilde galt sålenge det bildet er fullstendig uskyldig?

Skjult ID med pseudonym Lilleulv on. 2 april 2008 18:08

Og har du (og dere andre) spurt hva faren eller moren (om det er en far eller mor i bildet, da) måtte mene om det? Beklager hvis jeg er for personlig, men jeg tror ikke det hadde vært mange barnebilder, hvis mange følte at det å legge ut barn på nett i det minste var en så stor avgjørelse at de involverte parter burde få uttale seg.

(kvinne 32 år fra Sør-Trøndelag) on. 2 april 2008 18:09 Privat melding

Har du tenkt over at akkurat den manne du møter mens du triller tur kan være en pedofil som sikler etter ungen i vogna? Det finnes skrekk eksempler på alle områder, men skal man pakke seg selv og barna inn i bomull?
Jeg ser heller med skrekk på de som lar barna sine gå nakne på stranden, DET synes jeg er ille.
Og for å si det sånn angående å møte en som er pedofil pga ett bilde av mitt barn, siden jeg selv har opplevd mitt i min tid har jeg og har alltid tanken lurende i bakhodet, men det nytter ikke å bli hysterisk, pedofili kan forekomme overalt, feks i en barnehage, men folk sender barna sine dit likevel sant?

(kvinne 32 år fra Sør-Trøndelag) on. 2 april 2008 18:09 Privat melding

Og aj det er greit for pappan til Lucce, han har selv masse bilder av sønnen sin på nett, han er så uendelig stolt av han:)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv on. 2 april 2008 18:14

Louikath.
Det synes jeg er en formildende omstendighet. Jeg selv hadde blitt sint om jeg hadde funnet far med datter på nettet (særlig på en dating-side). PS: Det at jeg har valgt et annet standpunkt enn deg, betyr ikke jeg ikke er enormt stolt av dattren min også... :-)

Skjult ID med pseudonym meg on. 2 april 2008 18:15

@ Louikath

Det er ikke farlig å ha bilder av sine barn på nett......... (om enn kanskje ikke naken) - det er dette forumet jeg har i tankene..... !!

Hva har barn å gjøre på en side for voksne - det holder vel at du forteller at du er mamma - bilder av ungen kan du heller ta med
på date...... - et bedre fora å vise det fram i ........... - etter mitt syn.... - vel å merke - andre får gjøre som de vil.... ;o)

Skjult ID med pseudonym er43 on. 2 april 2008 18:16

Tror jeg jekker ut herfra...
Blir sikkert aldri enige:)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv on. 2 april 2008 18:18

Jekker du ut....? Du skulle ikke heller prøve å sjekke ut... Er det ikke derfor du er her, da? :-)
Synes det er en viktig og god debatt, jeg... Selv om vi nok ikke blir enige...

(kvinne 32 år fra Sør-Trøndelag) on. 2 april 2008 18:20 Privat melding

Sier ikke at man ikke er stolt av barnet sitt for det:)

Hva bildet av barnet har her å gjøre har jeg allerede forklart, han er en del av meg og mitt liv, profilen min gir ett innblikk i hvem jeg er og hva jeg er og dermed vil jeg ha noen få bilder av barnet mitt på profilen min:)
Og er ikke egentlig de fleste nettsider beregnet på voksen uansett?
Dette er nok en debatt hvor ingen noensinne vil bli enige, noen av oss har ett åpent syn på det mens andre har ett strengere syn, slik er det bare, godt at vi alle er forskjellige:)

Skjult ID med pseudonym er43 on. 2 april 2008 18:21

Debatten er fin den:)

Skulle sikkert ha sjekket....ut noen, men ikke i dag:)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv on. 2 april 2008 18:27

Louikath. Kanskje er det litt annerledes med babyer enn småbarn. Jeg vet ikke. Men som jeg skrev over; så lenge det er lov, er det opp til foreldrene å vurdere hvordan man vil gjøre dette. Bildene dine er forresten flotte.... Personlig ville jeg heller sendt dem til noen utvalgte i stedet for å ha dem åpent tilgjengelig. Men respekterer at vi har ulikt syn på det...
Ha en fin kveld! :-)

Skjult ID med pseudonym meg on. 2 april 2008 18:30

@ Louikath.

I mange sammenhenger ser jeg på ulikheter og meningsforskjeller som en berikelse - MEN IKKE når
det dreier seg om barns velferd........ - hvorfor lager du deg ikke en personlig hjemmeside for deg og din
familie - som du kan vise til om du ønsker potientielle "kjærester" skal ta ditt barn i øyesyn før en date....??

Et lite tips er å velge dine bildebeskrivelser med omhu.......... ;o)

Jeg har jobbet for og med internett siden 91 - og har sett en del ubetenksomhet som har gått "ordntli gali"
fordi folk ikke er oppmerksom på farene som lurer i dag - som ikke eksisterte bare for 5-10 år siden....

... derfor mitt sterke engasjement i temaet......... - ikke for å "tråkke" noen på tærene.....

(kvinne 32 år fra Sør-Trøndelag) on. 2 april 2008 18:36 Privat melding

meg : jeg har faktisk en kjempeflott hjemmeside for meg og min familie spekket med bilder;)
Og MITT barns velferd er ivaretatt på ALLE måter selv om jeg har noen få helt uskyldige bilder på denne siden av han, noe som JEG barnets MOR ikke ser på som ille.

Bildebeskrivelsene mine er helt fine de takk.

Jeg har aldri og kommer aldri til å utsette barnet mitt for fare, jeg ser ikke på å ha noen bilder her som noen fare heller.

Og spm var hvorfor man har bilder av barna her, det har jeg besvart nå.

Å stille spm vedrørende mitt barns velferd pga de bildene finner jeg egentlig ganske frekt, nesten som å påstå at jeg er en dårligere mor i dine øyne fordi jeg har bilder av han.

Jeg er oppmerksom på farene som lurer, jeg er ett av de menneskene som er preget av disse farene som alltid lurer.. tolk det som du vil.

Men jeg sier som en annen, jeg sjekker ut av denne debatten for jeg rekker å (i mitt tilfelle) hisse meg opp nok til å debattere resten av kvelden.

Skjult ID med pseudonym meg on. 2 april 2008 18:41

Lær for all del ikke av andres erfaring nei......... - følg mageføelsen din og det går sikkert bra...... ;o)

- som nevnt - jeg vil ikke tråkke noen på tærene - men andres erfaring kan av og til faktisk hjelpe
folk å unngå "flauser"......... ;o)

..... - jeg fikk med meg "din erfaring" i et tidligere innlegg - men valgte ikke å kommentere det - men
nettopp på grunn av denne erfaringen finner jeg det rart at du blander din sønn inn i ditt voksenliv.

Skjult ID med pseudonym Joques on. 2 april 2008 19:26

Hups, nå kom jeg på at jeg har bilder av barna mine her selv, og de er attpåtil nakne! Men så har de pels og fire bein da, så jeg satser på at det går bra ;o)

Skjult ID med pseudonym meg on. 2 april 2008 19:29

...... ingen fare Joques............ - det har jeg og......... ;o)

(kvinne 49 år fra Hedmark) on. 2 april 2008 19:29 Privat melding

*ler godt nå*...Joques

(mann 51 år fra Oslo) on. 2 april 2008 19:45 Privat melding

Joques, det er alle slags perverse folk ute der! forsiktig!

Men, seriøst. Gjenkjennelige bilder av barn synes ikke jeg har noe her på sukker å gjøre.

Skjult ID med pseudonym mariflyfly on. 2 april 2008 19:54

Når jeg ser bilder av barn på datingsider så lurer jeg på hva pappaens eks ville sagt om hun visste at barna var utstillingsobjekter på internett. Politiet fraråder vel i aller høyeste grad å distribuere bilder av barn på nettet... jeg ville ALDRI lagt ut bilder av mitt barn. Og jeg ville blitt forbannet om barnets far gjorde dette.

Skjult ID med pseudonym Garfield on. 2 april 2008 19:57

@ Louikath

Det er utrolig hva noen kan få ut av "uskyldige" bilder.

Skjult ID med pseudonym ela on. 2 april 2008 20:30

@Louikath Synes du har superflotte bilder på din profil.
Personlig så synes jeg ikke man skal la frykten ta overhånd for at kanskje noe kan skje. Blir nesten kvalm av all frykt og fordømmelse som herjer rundt. Selv prøver jeg og fokusere på det som er fint i hverdagen, istedet for og fokusere meg ihjel på hva som ikke er riktig og ikke ser pent ut osv. Det er jo hyggelig og kunne legge seg på kvelden og tenke på det fine man har opplevd iløpet av dagen ;)

Skjult ID med pseudonym ...? on. 2 april 2008 20:38

Hvor mange historier har vi ikke hørt hvor ny mann/kjæreste/samboer missbruker stebarnet/barna sine? Dette må jo vere en ypperlig plass å finne seg et nytt "offer" for slike syke interesser. Det er jo tross alt en dating side der målet er å finne en ny partner. Og da vil jeg tro dette er en av de bedre stedene for et slikt menneske å finne en potensiell singel enslig forelder for nettopp slike handlinger i tankene? En skal ikke vere for overhysterisk heller, men enkelte ting kan en vere føre var på, en kan ikke leve i en drømmeverden i dag og tro slike ting ikke skjer, for det gjør det desverre.

Skjult ID med pseudonym meg on. 2 april 2008 20:58

@ela - ja bildene er fine - men hva gjør de her............??

@...? Kunne ikke vært mer enig -og med tanke på hav Louilkath antyder hun har vært utsatt for selv undre det meg at hun ikke er mer "var" for slikt...???

(mann 52 år fra Østfold) on. 2 april 2008 21:17 Privat melding

Om noen var ute etter å søke samboer med tanke på å misbruke barna hans/hennes så ville det vel ikke spille noen rolle om bildene lå i albumet.
Er dere så redd for misbrukere så får vi fjerne muligheten for å si at man har barn.

Om dere er redd for at normale bilder skal bli misbrukt så finnes det vel nok av dem på diverse andre sider på nettet. Å melde seg inn i sukker for å finne barnebilder ville være være litt unødvendig.

Man bør vel uansett være litt forsiktig med typen bilder, men å male fanden på veggen som enkelte her gjør synes jeg blir unødvendig.

Skjult ID med pseudonym ela on. 2 april 2008 21:25

@meg
For meg virker som hun er her inne og velger og ikke la frykten ta overhånd for hennes liv og de rundt seg som hun er glad i.
At hun er åpen person som viser hvem hun er og gir av seg selv, i håp om og kanskje treffe en som ser henne for den hun er. I en ellers så overfladisk og fordømmende verden.
"den du er, blir verden"

(kvinne 47 år fra Buskerud) on. 2 april 2008 21:31 Privat melding

Enig med deg KiRof!

Skjult ID med pseudonym sunway77 on. 2 april 2008 21:38

enig med de siste,man må jo ikke ta helt av,man legger vel ikke ut naken bilder av barna her heller....?
samme man ser på sommeren,når 1 åringer må bruke bikini,så synes jeg det er sykt,man kan ikke tenke at enkelte har syke fantasier og lyster,da er det mer de voksene som sexualiserer barna sine en 1-4 åring er helt normalt å ha en badebukse/truse/ naken,og ikke bikini overdel,hører ikke hjemme der mener nå jeg

(kvinne 32 år fra Sør-Trøndelag) on. 2 april 2008 21:46 Privat melding

Jeg ser jeg trenger å forklare for den som ikke klarer å skjønne.

( ela tusen takk for alle de gode ordene og forståelsen)

Synes du "meg" at man skal pakke barna sine inn i ett kott til de er vokse og ikke kan rammes av noe vondt?
Pedofili kan forekomme når som helst og hvor som helst, tror du mine foreldre la ut bilder på nett og jeg dermed ble rammet av vonde ting? Kan fortelle deg at misbruk som oftest skjer av noen i nær familie eller venner av familie, det kan skje i barnehagen, i svømmehallen, på skolen, hjemme hos barnas venner osv osv osv.

Jeg har antennene ute ifht en slik situasjon, men skal man virkelig male fanden på veggen som en her sier? Skal jeg mistenke enhver potensiell partner for å kanskje være pedofil? Tror du ikke jeg alltid har tanken i bakhodet?

Jeg velger å ikke være paranoid, jeg velger å være åpen rundt temaet, ja jeg ble misbrukt selv og ALDRI skal det skje mitt barn eller mine forhåpentligvis flere framtidige barn. MEN enhver pedofil kan ta kontakt på tusener av måter utenfor en datingside i det formål å finne seg ett offer, jeg velger å ikke la den skremmende tanken ta overhånd.

Det virker på meg som om du mener barna skal gjemmes bort fra denne å så grusomme verden og muligheten for at en eller annen skal gjennom meg nå mitt barn pga ett bilde på en datingside. Vel unnskyld meg men en pedofil kan like greit ta kontakt når jeg er ute å går tur for å nå mitt barn, men skal jeg da gå å konstant mistenke enhver mann jeg møter for å kanskje kunne være pedofil?

Det jeg har lært av min situasjon er at JA man skal holde øynene åpne, man SKAL følge med på hva barna foretar seg og plukke opp eventuelle signaler, men man kan IKKE la seg selv bli så paranoid at man mistenker og er redd for at den man møter er pedofil fordi man hadde ett bilde av barnet sitt i profilen sin!!!

Bildene jeg har er påkledde og uskyldige, de viser mitt barn som er en del av min hverdag og jeg ser ikke noe galt i det.
En pedofil kan som sagt like gjerne nå han på andre måter, faktisk mer sannsynlig på andre måter enn igjennom nett, skal jeg kle han i tykk heldress når vi skal ute blandt folk fordi noen kan komme til å være pedofil? For meg er det å ikke ha bilder av han det samme som å gjøre det, fordi kanskje kan en gris sikle etter sønnen min når vi er ute blandt folk.

Tenk heller på alle som lar barna sine gå nakne på stranden, det virker det som om de fleste mennesker synes er greit, men å ha ett bilde på nett det er å så ille???

(kvinne 32 år fra Sør-Trøndelag) on. 2 april 2008 21:47 Privat melding

Du sier lær av andres erfaringer, men jeg har ingen planer om å bli paranoid i nær framtid.
Jeg tar lærdom ut fra det jeg har erfart og tar ting fra det standpunktet, sønnen min er trygg og ivaretatt på alle måter hva enn du måtte tro og mene.

Skjult ID med pseudonym manue on. 2 april 2008 21:59

Jeg har ikke gjenkjennende bilder av min datter på profilen min fordi dtte er mitt "prosjekt", ikke hennes. I ting som er relatert til henne, som hjemmesider til skole og ferieleir, har jeg godkjent at det legges ut bilder av henne. Jeg stoler på at dem som velger ut hva slags bilder som havner på nettet.

Skjult ID med pseudonym sportylady on. 2 april 2008 23:07


"man legger vel ikke ut naken bilder av barna her heller....?"
Jo sunway...det har blitt gjort.

Skjult ID med pseudonym Joques on. 2 april 2008 23:26

Det er vel i hovedsak nettopp det vi snakker om her, ja.

(mann 49 år fra Østfold) on. 2 april 2008 23:58 Privat melding

hahahahaha,, jeg skulle holde kjeft men jeg kan jo ikke det,, igjen henvisies det til mitt stakkarslige flotte og herlige baderomsbilde av mine fantastiske små døttre,, Ja vi hadde det helt herlig den dagen,, masse såpe og vann.. Jeg lagde en hel serie med bilder, som jepp er private. Men et bilde valgte jeg legge ut,, jada.. dere har vel alle sett det noe.. Noen som ser noen kjønnsorganer ? Eller er det den ekle fantasien deres som ser det ? Eller om man studerer nøye. haha Hva med gleden i bildet, hvor vakkert det er ?

Louikath!
Takk for at det finnes noen under 40 her inne som faktisk forstår hva som skjer ute i den virkelige verden.
Og ikke en haug med nettrotter som ikke har noe bedre liv enn å leite etter feil og negative ting..

Jeg skal også legge til, at jeg hadde det badebildet på profilen min på nettby, i nesten et år,, jepp ikke en eneste kommentar,, eller jo jeg fikk masse kommentarer på hvor flott det var,, men nah,, ingen ba meg fjerne det. Ingen brydde seg negativt om det, og neida, ingen så noen problemer med det heller.. Og det er nettby som er åpent for alle og en hverman... rare greier det der, haha

Nei, uff dette er tåpelig !

(mann 49 år fra Østfold) to. 3 april 2008 00:00 Privat melding

Med en dose ironi her,, men den skjønte dere kloke hoder som vet alt om dette...

Skjult ID med pseudonym P.C to. 3 april 2008 00:06

-Og den som blander seg inn i andres historie,
vil aldri finne sin egen-
"Paulo Coelho"

Skjult ID med pseudonym sportylady to. 3 april 2008 00:07

Synes det er supert at du viser godsia de jeg Arve *ler*....sikkert mange som føler seg direkte tiltrukket her nå;-)

Skjult ID med pseudonym manue to. 3 april 2008 00:09

Arve, jeg dømmer deg overhodet ikke for å legge ut bildet, du gjør dine valg og står for dem. Jeg ville aldri offentliggjort min datter på den måten. Det må hun i så fall gjøre selv, når hun er gammel nok til å ta den beslutningen.

Man kan aldri gjemme seg helt for dem med syke hensikter. Bildet er flott, men privat. Jeg tror -dessverre- at det er noen vil bruke det annerledes enn intensjonen var. Om ikke her, så blir det lett videresendt..

(mann 49 år fra Østfold) to. 3 april 2008 00:15 Privat melding

Synes det er supert at du viser godsia de jeg Arve *ler*....sikkert mange som føler seg direkte tiltrukket her nå;-)

I really don't care,, jeg føler dette som en personlig hets.. Men jeg driter fullt,, som dere ser..
Jeg elsker barna mine, de bor hos meg på heltid og jeg er minst like flink og kompitabel til oppdra dem som dere perfekte foreldre.. tsk tsk.. tro hva dere vil, jeg kaller i alle fall en spade for en spade.
-----
Arve, jeg dømmer deg overhodet ikke for å legge ut bildet, du gjør dine valg og står for dem. Jeg ville aldri offentliggjort min datter på den måten. Det må hun i så fall gjøre selv, når hun er gammel nok til å ta den beslutningen.

Man kan aldri gjemme seg helt for dem med syke hensikter. Bildet er flott, men privat. Jeg tror -dessverre- at det er noen vil bruke det annerledes enn intensjonen var. Om ikke her, så blir det lett videresendt..

Jepp ditt valg... godt du er helt trygg på at ingen av strandbildene av datteren din blir spredd likedan.. ;)
Kjære dere, det er da ingen garanti for noe som helst..... Get real !

(mann 49 år fra Østfold) to. 3 april 2008 00:20 Privat melding

Synes det er supert at du viser godsia de jeg Arve *ler*....sikkert mange som føler seg direkte tiltrukket her nå;-)

I really don't care,, jeg føler dette som en personlig hets.. Men jeg driter fullt,, som dere ser..
Jeg elsker barna mine, de bor hos meg på heltid og jeg er minst like flink og kompitabel til oppdra dem som dere perfekte foreldre.. tsk tsk.. tro hva dere vil, jeg kaller i alle fall en spade for en spade.
-----
Arve, jeg dømmer deg overhodet ikke for å legge ut bildet, du gjør dine valg og står for dem. Jeg ville aldri offentliggjort min datter på den måten. Det må hun i så fall gjøre selv, når hun er gammel nok til å ta den beslutningen.

Man kan aldri gjemme seg helt for dem med syke hensikter. Bildet er flott, men privat. Jeg tror -dessverre- at det er noen vil bruke det annerledes enn intensjonen var. Om ikke her, så blir det lett videresendt..

Jepp ditt valg... godt du er helt trygg på at ingen av strandbildene av datteren din blir spredd likedan.. ;)
Kjære dere, det er da ingen garanti for noe som helst..... Get real !

Skjult ID med pseudonym manue to. 3 april 2008 00:20

Selvfølgelig er det ingen garanti at noen ikke ta bilder av min datter feks på stranden. Men jeg har i hvert fall ikke lagt det ut på nett....
Var ikke ment som hets mot deg, jeg sa kun at jeg ikke hadde gjort det samme som deg. Hver sine valg.

(mann 56 år fra Østfold) to. 3 april 2008 00:26 Privat melding

Har ikke giddet å lese tråden... Utrolig mange dumme diskusjoner på dette forumet... dette er en av dem..

Bilder av barn finnes jo overalt - du får de nesten hver dag servert som reklame i dumpende ned postkassen din i div kataloger og det er faktisk tillatt. Hva er verst - å ha et barn som er modell for eks barneklær i katalogen til ellos eller et godt bortgjemt bilde på en profil på sukker?

Men det er selvsagt her på sukker alle misbrukere logger seg inn for å finne single foreldre med barn... HALLOOOO!?


Stå på arve - du har flotte bilder, ingenting å skamme seg for!

Skjult ID med pseudonym manue to. 3 april 2008 00:45

splash, så rart å mene noe bastant når du ikke har lest...vel.
En gang til; Poenget er ikke at man (feks jeg) tror at det er mulig å fullt ut beskytte noen..mot noe som helst.
Mitt poeng er at jeg hadde ikke likt å finne et bilde av meg i badekaret som 4 åring, på nettet. Hvis jeg ønsker å legge ut dette bildet av meg selv som barn, er det min sak. Jeg bør ikke ta den beslutningen for min datter, rett og slett fordi det ikke er "nødvendig" at jeg eksponerer henne.
Med ditt poeng splash, kan man sammenligne det med å kjøre bil. Samme faen hvor forsiktig du er, vil du aldri være 100% sikker på å unngå en fronkollisjon...men du trenger ikke kjøre dust for det.
Jeg synes ikke arve skal skamme seg, han har tatt et bevisst valg. Og jeg mitt.

Skjult ID med pseudonym Like blid to. 3 april 2008 00:48

manue !
Enig med deg ;-)

(mann 49 år fra Østfold) to. 3 april 2008 01:00 Privat melding

splash, så rart å mene noe bastant når du ikke har lest...vel.
En gang til; Poenget er ikke at man (feks jeg) tror at det er mulig å fullt ut beskytte noen..mot noe som helst.
Mitt poeng er at jeg hadde ikke likt å finne et bilde av meg i badekaret som 4 åring, på nettet. Hvis jeg ønsker å legge ut dette bildet av meg selv som barn, er det min sak. Jeg bør ikke ta den beslutningen for min datter, rett og slett fordi det ikke er "nødvendig" at jeg eksponerer henne.
Med ditt poeng splash, kan man sammenligne det med å kjøre bil. Samme faen hvor forsiktig du er, vil du aldri være 100% sikker på å unngå en fronkollisjon...men du trenger ikke kjøre dust for det.
Jeg synes ikke arve skal skamme seg, han har tatt et bevisst valg. Og jeg mitt.


Bestemmer du om barnet ditt skal være kristent og døpes, eller får barnet bestemme selv ?
Bestemmer du hvilken skole barnet skal begynne på, eller får barnet velge selv ?
.............................. men nå gidder jeg virkelig ikke mer.. ferdig her !

(mann 49 år fra Østfold) to. 3 april 2008 01:05 Privat melding

oh, jeg glemte,, hva pokker skal jeg gjøre i morgen?? Jeg har tenkt meg i svømmehallen med jentene mine,, og jeg må jo ha de med i mannegardeoben !!!! Nei dette tør jeg ikke nå lenger.. tenk om...... jeg kommer jo til å eksponere dem for,, menn,, nakne menn...

(kvinne 49 år fra Oslo) to. 3 april 2008 01:25 Privat melding

Jeg er enig med de som er i mot at barn eksponeres ufrivillig på nett, og kan man ikke gjenkjenne de så blir det noe annerledes. Mange av barna vet ikke at mor eller fra har lagt ut bilder av de på nett som hvem som helst kan få tak i. Det burde holde med å skrive i profilen at man har barn. Har flere venninner på nettet som har barn, og ingen av de har lagt ut bilder av barna sine. De viser respekt for sine barn ved å ikke gjøre.

På nettby og blink var det endel mennesker av begge kjønn som la ut lettkledde bilder av seg selv , og da mener jeg at man viser mer en kløft og bar hud. I samme album eller fil har de også lagt ut bilder av barna. Det synes jeg er usmakelig og moralsk forkastelig. Dette er min personlige mening.

Skjult ID med pseudonym Meg to. 3 april 2008 09:58

@ Louikath

Jeg har ingen ønsker om å pakke mitt barn inn i bomuld - og jeg føler meg ikke spesielt paronoid heller.

Jeg ønsker bare ikke å utsette ungen min for en helt UNØDVENDIG porfilering på en side som er for voksne.....
- hva du som mor og du Arve, som far, velger å gjøre er helt opp til dere........

men jeg synes framdeles det er UNØDVENDIG exponering av barn på nettet !!!!!!!!!!!

(kvinne 32 år fra Sør-Trøndelag) to. 3 april 2008 10:38 Privat melding

Ja ER det egentlig opp til oss? For det virker på det som om vi er store slemme monstre som ikke gjemmer bort barna våre fullstendig fra omverden... Du og andres holdninger gjør mitt barns bilder seksualisert, ikke fordi bildene er det men fordi dere legger den tanken i dem, skjønner du? Bildene blir ikke feil før noens oppfatning gjør dem feil!

Og jeg synes det er UNØDVENDIG frekt av deg å mene at jeg ikke ivaretar mitt barns velferd pga noen bilder i profilen min!!!

Og nå er jeg møkk lei hele denne diskusjonen, hvor du uansett ikke ser mitt synspunkt (ja jeg ser ditt men jeg trenger ikke være enig) .. fordi DIN mening er visst alltid den rette i din verden! Så enjoy the beautiful day, I`m out!

Skjult ID med pseudonym Meg to. 3 april 2008 10:53

@ Louikath

Du må da jamen meg kunne tåle kritikk om du skal kunne utvikle deg videre i livet.... ??

Kan hende de som har levd en liten stund lengere enn deg har noen innspill å komme med som
kanskje kan gi deg et videre perspektiv...... - eller er du fullt utlært menneske / mamma i dag ??

Skjult ID med pseudonym b*tch to. 3 april 2008 11:17

Å mene at noe er frekt betyr ikke nødvendigvis at det mennesket ikke tåler kritikk? Det betyr at man har fått kritikken, vurdert den og mener den er ufortjent ut ifra at du ikke vet stort om det mennesket du setter deg ned å dømmer.

*Å se splinten i sin brors øye, men ikke bjelken i sitt eget*

(mann 52 år fra Østfold) to. 3 april 2008 13:39 Privat melding

Meg:
Jeg har skrevet to innlegg, som jeg fjernet igjen. Jeg klarer allikevel ikke å la være å skrive noe.

> Kan hende de som har levd en liten stund lengere enn deg har noen innspill å komme med som

Har du levd en liten stund så burde du lært deg å la være å oppføre deg så nedlatende som du virker på det du skriver her.

(kvinne 32 år fra Sør-Trøndelag) to. 3 april 2008 13:41 Privat melding

Jeg har likevel fått med meg begge innleggene dine, du virker som en reflektert og fornuftig mann som klarer å se to sider av en sak:)

Skjult ID med pseudonym KiRof to. 3 april 2008 22:52

Takk og jeg synes du virker som en fornuftig ung dame, og så kan vi bare håpe at enkelte andre bare ble revet med i kampens hete.

(Og det er en grunn til at jeg tok denne meldingen her, og ikke bare privat.)

(kvinne 32 år fra Sør-Trøndelag) to. 3 april 2008 23:11 Privat melding

Takk så mye for det:) Vi får satse på det, fort gjort å bli revet med:)

Skjult ID med pseudonym femme to. 3 april 2008 23:36

Jeg ser ikke den helt store risikoen mht bilder av barn, i forhold til andre risikoer - og de er ikke SÅ lett å kjenne igjen,
synes de fleste ser like ut likevel jeg.

Men: Jeg skjønner ikke poenget med bildet av ungene. Hva er vitsen? Man skal markedsføre SEG SELV og da holder det jo å skrive at man ahr barn. Det virker det som mange foreldre glemmer at de må kunne stå på egne ben og ikke enten gjemme seg bak eller sole seg i glansen av ungene. "Dette har jeg prestert i livet".

Nå provoserer jeg sikkert alle som har unger, men må bare si meg enig med min venninne sa da hun var ute av ammetåken; andres barn er egentlig veldig uinteressante.

Og nei, jeg er ikke en hjerteløs stemor som aldri burde hatt barn, men når jeg ikke kjenner folk enda og i alle fall ikke barna deres, så er alt jeg ser i en slik profil med barnebilder en person som er mer forelder enn partner og som lager konkurranse av noe som ikke skal være konkurranse. Som skyver ungene foran seg, og ikke er noe på egenhånd.
Det er en fullstendig subjektiv - dog sjarmerende og betyrggende for oss som har det foran oss - stolthet som skinner gjennom i flere meldinger her, men må jo skuffe de fleste med å si at det er ingen som blir like betatt av barna dine som du. Jeg vil faktisk si at det er knekkende likegyldig for meg når jeg har truffet menn hvordan barna SER UT. Jeg ville aldri datet en fyr fordi han har en søt gutt, eller ditchet en fyr fordi han har en stygg datter. Så bildet i profieln tilfører ingenting positivt, det eneste det gjør er å sette et spørsmålstegn ved om fyren egentlig er klar for en partner.

(kvinne 32 år fra Sør-Trøndelag) to. 3 april 2008 23:39 Privat melding

Grunnen til at jeg har barnet mitt i profilen er ikke for å sole meg i glansen av han, men fordi jeg er stolt av han og uansett hva jeg ellers er i livet så er jeg først og fremst mor og tar man meg så får man også barnet mitt med i den "pakken" etterhvert, så jeg ser ingen grunn til å ikke vise den skjønne gutten min.
Kanskje det tilsier at jeg ikke er klar for en partner, hvem vet? Jeg vet i allefall at savnet etter en partner er høyst levende!

Skjult ID med pseudonym femme to. 3 april 2008 23:56

Men Fairydust, man trenger vel ikke se bilde av ungen for å få det med seg vel? Innser jo at folk er stolte av ungene sine, men hvis de tror egne barn er SÅ spesielle, aner jeg jo noen skrekkeksempler av foreldre hvis unger dyrkes og barnedoppdragelsen fordufter i nesegrus beundring over sitt egt avkom. Ikke fristende for nye partnere når man ikke legger mer gangsyn for dagen..

(mann 49 år fra Østfold) fr. 4 april 2008 00:08 Privat melding

Men Fairydust, man trenger vel ikke se bilde av ungen for å få det med seg vel? Innser jo at folk er stolte av ungene sine, men hvis de tror egne barn er SÅ spesielle, aner jeg jo noen skrekkeksempler av foreldre hvis unger dyrkes og barnedoppdragelsen fordufter i nesegrus beundring over sitt egt avkom. Ikke fristende for nye partnere når man ikke legger mer gangsyn for dagen..


Det der ga ingen mening....

Skjult ID med pseudonym femme fr. 4 april 2008 00:21

Mening? Selvsagt gir det mening.

For det første: Man trenger jo ikke se bilde av barnet for å få med seg at Fairydust er mor, trenger man?

Så hvrofor bilde?
Ut fra utsagn om stolthet; for å vise verden hva hun er stolt av.
Men andre folk ser jo ikke det samme som en mor (elelr far) ser. Og da er man ved kjernen; hvis man ikke forstår det, men tror at andre,fremmede mennesker, blir like bedåret av ens unger som en selv, ja da er det en betydelig sannsynlighet for at mansnakekr om den typen foreldre som ikke ser noe galt i abrna sine, kun små vidundere, som ikke kan irettesette barna sine når de ikke tar hensyn til andre - for deres barn gjør ikke noe galt. De finnes, og de finnes nok også på nettdating.

(mann 49 år fra Østfold) fr. 4 april 2008 00:26 Privat melding

Ingen her har vel sagt at de skal bedåre folk med sine barn ??
Har du et hat til barneforeldre ? Siden du snakker så nedlatende ?

Skjult ID med pseudonym femme fr. 4 april 2008 00:46

Så hvorfor skal bilde av ungene med i profilen? Det gir lite eller ingen informasjon utover det som kan stå i teksten.
Ingen gir et godt svar på det, og når gevinsten er lik null, det eneste man oppnår er å eksponere uvitende barn koblet opp mot foreldres partnerjakt. Når jeg tenker på det, er det faktisk egoistisk, for det er KUN for froeldrenes egen skyld man gjør det, det gagner ikke ungene. Og som ssagt; det gir ingen gevinst.

Jeg har ikke noe i mot barneforeldre (heter det ikke foreldre, barneforeldre ble vel litt smørpåflesk) som gruppe. Men jeg har i mot foreldre som ikke kan oppdra barna sine, eller ikke tar ansvar for de de har fått. Og tro meg, man ser noen av dem. Dårlgi samvittighet for samlivsbrudd, konkurranse mellom foreldrene, kompenassjon for lite samvær => null grnesetting og sirkus hver dag.

Jeg tror ikke folk, heller ikke foreldre, bruker mye tid på å studere barn på andre profiler. Ikke i forhold til å studere egne bilder av egne barn.

Ang nedlatende; du er jo temmelig nedlatende når alt du gidder å si "det gir ingen mening" uten å si hva du ikke forstår.
Og så insinuerer du et hat mot småbarnsforeldre, fordi jeg sier som sant er; de fleste synes verken det ene eller andre om barna til andre de ikke kjenner, ut i fra noen bilder. Sorry!!!

Men du trenger ikke bekymre deg, hadde jeg vært i markedet hadde vi uansett ALDRI datet.
Forøvrig er språkbruken i ditt første innlegg ille nok til å ikke kunne ta deg seriøst.

(mann 52 år fra Østfold) fr. 4 april 2008 00:47 Privat melding

Hvorfor har jeg bilde av katta mi, hvorfor har jeg bilde av noen brakker og ett landområde i midtøsten.
Fordi det er en del av meg, og ting jeg av en eller annen grunn vil vise frem

femme 00:21:
Nei man trenger ikke bilde av barnet for å se at Fairydust er mor. Men kan du ikke akseptere at hun vil vise det på den måten.

Slik tolker jeg det siste avsnittet ditt (00:21):
De foreldre som er stolte av barna sine er det stor sannsynlighet for ikke kan irettesette barna sine.

Jeg tror ikke du kan mene dette så les gjennom teksten på nytt og se om du kan skrive det på en annen måte.

(mann 52 år fra Østfold) fr. 4 april 2008 00:56 Privat melding


FEMME
Skjerp deg !!!!!!!!!!!
(Jeg ser ikke profilen din så jeg får ikke sendt personlig melding.)

femme 00:46
>men jeg har i mot foreldre som ikke kan oppdra barna sine, eller ikke tar ansvar for de de har fått.

Det virker som om du får varsle barnevernet om at enkelte personer legger ut bilder av barna sine på sukker. siden de ikke tar ansvar for dem.

Om du ikke er enig med de som legger ut barnebilde så er det greit, men det er mange som ikke deler din mening.

(mann 49 år fra Østfold) fr. 4 april 2008 01:00 Privat melding

Så hvorfor skal bilde av ungene med i profilen? Det gir lite eller ingen informasjon utover det som kan stå i teksten.
Ingen gir et godt svar på det, og når gevinsten er lik null, det eneste man oppnår er å eksponere uvitende barn koblet opp mot foreldres partnerjakt. Når jeg tenker på det, er det faktisk egoistisk, for det er KUN for froeldrenes egen skyld man gjør det, det gagner ikke ungene. Og som ssagt; det gir ingen gevinst.

Jeg har ikke noe i mot barneforeldre (heter det ikke foreldre, barneforeldre ble vel litt smørpåflesk) som gruppe. Men jeg har i mot foreldre som ikke kan oppdra barna sine, eller ikke tar ansvar for de de har fått. Og tro meg, man ser noen av dem. Dårlgi samvittighet for samlivsbrudd, konkurranse mellom foreldrene, kompenassjon for lite samvær => null grnesetting og sirkus hver dag.

Jeg tror ikke folk, heller ikke foreldre, bruker mye tid på å studere barn på andre profiler. Ikke i forhold til å studere egne bilder av egne barn.

Ang nedlatende; du er jo temmelig nedlatende når alt du gidder å si "det gir ingen mening" uten å si hva du ikke forstår.
Og så insinuerer du et hat mot småbarnsforeldre, fordi jeg sier som sant er; de fleste synes verken det ene eller andre om barna til andre de ikke kjenner, ut i fra noen bilder. Sorry!!!

Men du trenger ikke bekymre deg, hadde jeg vært i markedet hadde vi uansett ALDRI datet.
Forøvrig er språkbruken i ditt første innlegg ille nok til å ikke kunne ta deg seriøst.


Nå må jeg faktisk bare le.... "hadde aldri datet deg.." Hvor usakelig kan det bli :P
Du må vel tåle at andre har meninger som ikke er like dine..
"smør på flesk" hehe,, best å rette på alle ja...
Og det første innlegget dit ga meg meg ingen mening, så enkelt er det. Ikke noe fiks faks eller avansert. Det ga bare ingen mening. Språkbruket hihi,, Du tenker på bærsj og sånn da eller.. Vel du har tydligvis ikke lest alt,,
Og JA, jeg synes du fortsatt er nedlatende.. så det så,, erta berta !!
Pappan min er mye sterkere en din! "femme"

Hvorfor skal du bry deg om folk har barn i profilen?
Hvis det ikke gir deg noen mening, hva gjør vel det deg da ?
Hvorfor henge seg opp i det i hele tatt ?
Og igjen påstår du at barna brukes bevist til eksponering av de voksne, hvor HAR du det fra ?
Og hva vet vel du om hvordan folk her inne oppdrar barna sine ? Hvordan kan du oppgi en mening om det fordi noen har bilder av sine avkom. Hvordan skal du sitte her og fortelle oss hvordan folk er ?

(kvinne 49 år fra Oslo) fr. 4 april 2008 01:00 Privat melding

Jeg synes femme har mange gode poeng her, og man må faktisk bare akseptere at man har ulike synspunkt i denne saken. Jeg synes hun får unødvendig mye motbør ettersom hun har mye rett i det hun sier etter min mening. Barna har jo ikke noe valg og de blir jo bare plottet inn her uansett om de vil det eller ikke. Det er en selvfølge at man skal være stolt av sine barn, men man må ikke legge de ut avbildet på nettet. Jeg har ikke barn selv, men det hadde jeg selv aldri gjort. Hva andre gjør får selvfølgelig være opp til de, men i en diskusjon så må man kunne ta imot ulike synspunkter. Ellers bør man la være å diskutere.

Man bør uansett hvilket synspunkt man har holde seg for god til å komme med spydige kommentarer, og det sier jo mer om den personen som kommer med de. Det er lite modent!!

(mann 49 år fra Østfold) fr. 4 april 2008 01:07 Privat melding

Here we go again,, I am out....

Skjult ID med pseudonym KiRof fr. 4 april 2008 01:24

charmy68:
Ut fra slik jeg har tolket henne så sier hun rett ut at foreldre som legger bilde av barna sine i albumet er dårlige foreldre og ikke burde hatt barn.
(Vel, hun burde kanskje få lov til det, det er jo hennes mening, men jeg synes uansett det er over grensen, ihvertfall når hun absolutt skal gjenta seg selv så mange ganger, og ikke kan tenke seg at andre tenker anerledes.)

(Og nå logger jeg meg ut, og ser om jeg har roet meg til i morgen.)

(kvinne 49 år fra Oslo) fr. 4 april 2008 02:00 Privat melding

Hvordan hun formulerer seg er jo opp til henne, og det må hun selv svare for. Hun har noen gode poeng og det mener jeg fremdeles. Noe er sikkert satt litt på spissen. Veldig mange her i debatten er jo i mot at bilder av barn skal legges ut på nettet. Titter man fort faktisk flertallet, men man diskuterer ikke for å bli enige men ellers hadde en diskusjon blitt kjedelig.

Skjult ID med pseudonym ela fr. 4 april 2008 07:33

Hvordan kan du femme påstå at responsen er lik null for de som har bilder av sine barn her inne? Har du kontakt med majoriteten?
Min sønn har fødselsdag på sommeren, hvilket er naturlig at jeg har et fint halvnakent sommerbilde av han. Vil det si at jeg ikke skal sette inn fødselsdagsbilde av han? Der ser jo halve norge han, med sine slibrige tanker.
Våkne opp og slutt og være utrolig fordømmende og slutt og leve på den evige frykten for undergang.

Skjult ID med pseudonym ela fr. 4 april 2008 07:43

ps! Gleder meg til sommeren da min sønn kan få springe NAKEN på plenen og kjenne friheten uten klær.

Skjult ID med pseudonym DAME50 fr. 4 april 2008 07:49

Jeg har ikke lest hele tråden, men kaster meg allikevel innpå. Jeg har ikke barn selv dessverre, men ville aldri lagt ut bilder på en datingside eller nettet forøvrig. Har hatt mange samtaler med tenåringsjenter om forsiktighet med både bilder og opplysninger på nett.
MAN VET IKKE HVEM SOM ER HER:
Om rett (les gal) person går inn for det er det ikke vanskelig å komme i kontakt med ett stykk foreldre man faktisk ønsker å treffe barnet til om man mailer pent, utveksler telefonnummer går på date og vips har man all den info man trenger.
Det har vært mange tråder om ubehagelige (mildt sagt) menn her inne og har selv svartelistet noen mildt sagt creepy eksemplarer og hva finnes ellers?

Ikke spesielt kult om noen på skolen kommer å forteller at mora/faren din søker partner på nett og det var bilde av deg også gitt!
Veldig fint at man er stolt av barna sine, men det er vel ikke hovedtemaet her. Vær forsiktig! GOD HELG


Skjult ID med pseudonym KiRof fr. 4 april 2008 08:04

DAME50:
Det kan være greit å lese hele tråden for det midterste avsnittet svarte jeg på lenger opp.
Hint, de som har barn sier fra om det i profilen. Tror du det gjør stor forskjell om det er ett bilde av de i albumet hvis noen vil finne noens barn å misbruke?
(Ditt første og siste avsnitt var greit nok.)

Forresten så kan det kan vel være ennå flauere i det hele tatt å ha forelderen på en datingside :-)

Skjult ID med pseudonym ela fr. 4 april 2008 08:11

Hvis man selv er flau over og være inne på en datingside, så blir gjerne barna også flaue.
Si meg er det en skam og ville treffe en kjæreste?

(mann 52 år fra Østfold) fr. 4 april 2008 08:26 Privat melding

Charmy68: (jeg får ikke meldet deg direkte.)
Både de som er for og de som er imot bilde har fått mye motbør. Men f.eks. så har mange svart på om hvorfor de tar med bilde av barna sine før hun spør om det og når hun da skriver på (etter min mening) en måte som virker respektløst så klarer jeg ikke å la være å si fra om det.

(kvinne 49 år fra Oslo) fr. 4 april 2008 08:29 Privat melding

Man må få lov til å yttre sin mening for og i mot, og selv om man har sterke meninger fortjener man ikke den dritten hun fikk. Man holder seg til saken uansett og lar ufinheter være. Har ikke påstått at noen er dårlige foreldre for at man legger ut bilder av barna, men det er egosentrisk når man ikke lar barnet bestemme det.
Da er det ikke så nøye at barnet blir flau at pappa eller mamma har lagt ut bilder av enn selv på nettet uten å vite det. Nå kommer jeg med kun et eks.

Har det ikke slått dere hvor pinlig det kan bli at skolekompiser har sett mamma nesten avkledd og ræva bar på nettet og under samme profil var det et uskyldig bilde av Jonas. Da har man lagt ting til rette for at barnet kan bli mobbet på skolen. Kan man da virkelig påstå at man tenker på barnet først? NEI vil jeg påstå.

Skjult ID med pseudonym ela fr. 4 april 2008 08:34

@charmy. Om du synes det er egosentrisk om foreldrene tar et valg ovenfor barna, så er det jo det en negativ mening om en foreldrer. Litt dobbelmoral synes jeg.
Og alt kan settes på spissen for og få det til og høres litt skandaløst ut.

Skjult ID med pseudonym KiRof fr. 4 april 2008 08:44

Charmy:
> Man må få lov til å yttre sin mening for og i mot,
Helt enig
> og selv om man har sterke meninger fortjener man ikke den dritten hun fikk.
Hvis det er meg du henviser til så vil jeg gjerne vite hva du mener, hvis det er noen andre du henviser til så kunne jeg ønsket ett tidspunkt meldingen var sendt slik at jeg kune se hva du henviser til.

(kvinne 49 år fra Oslo) fr. 4 april 2008 08:49 Privat melding

Når man tar et valg ovenfor barna er vel det egosentrisk er det ikke?

Du kommer med grunnløse påstander om dobbeltmoral er ikke det negativt da? Selv om man yttrer en annen mening enn deg betyr ikke det at det er en negativ mening, men kanskje for deg.

Skjult ID med pseudonym KiRof fr. 4 april 2008 08:52

> Du kommer med grunnløse påstander om dobbeltmoral er ikke det negativt da
Hvilken melding mener du. Jeg vil gjerne vite hva som er problemet så skal jeg se om jeg kan gjøre det bedre en annen gang.

(kvinne 49 år fra Oslo) fr. 4 april 2008 08:57 Privat melding

KiRof det var ikke deg jeg tenkte mest på når jeg sa det, men ser nå at det innlegget har blitt slettet. Vet ikke om vedkommende har slettet det eller sukker.

(kvinne 49 år fra Oslo) fr. 4 april 2008 09:00 Privat melding

KiRof du er vel ikke ela? hehe...
Jeg kommenterte kun den meldingen. Det er nok ikke deg jeg tenker på når det gjelder dobbeltmoral, og det var jeg som fikk slengt den påstanden mot meg ikke du.

(kvinne 32 år fra Sør-Trøndelag) fr. 4 april 2008 09:20 Privat melding

Ærlig talt femme!!!! Da var da virkelig en overdrivelse å trekke slutninger om at jeg ikke oppdrar barnet mitt fordi han er "bedårende" som du kaller det? Klart synes jeg han er det fineste som finnes i verden men jeg setter da grenser for mitt barn for det vel.. Din virkelighetsoppfatning er noget skiv må jeg si!!!

Skjult ID med pseudonym femme fr. 4 april 2008 10:27

Halllo KirRof nå ble jeg skuffet over deg. Du vir5ker opplyst elelrs men her leser du ikke hva jeg skriver.
Jeg generaliserer ikke, men jeg sier at fokus på unger i profilen gir assosiasjoner til potennsiell nesegrus beudnring for egne barn, og det er ikke speiselt tiltalende å foksuere på i søk av ny partner.
Jeg kaller en spade en spade, og er da så opplyst at jeg vet man ikke kan slutte mye ut av et bildet eller flere, men ingen her kalrer å gi en god grunn til handlingen - å eksponere ungene - annet enn å vise at de er stolte av dem.
Og da er jo min assosiasjon gyldig. De brukes som misforstått amrkedsføring fordi man ikke forstår at den største beundrerern er foreldrene selv. Fairydust, hvorfor skal ditt barn fronte deg i din søk etter partner? Jeg synes det er egoistisk.

Skjult ID med pseudonym femme fr. 4 april 2008 10:29

Ela sier ikke at responsesn er null, men jeg sier at reposnesn ikke er større fordi de har barn. Kanskje t.o.m. mindre.
Hvorfor sier du at jeg sier det? Har ikke skrevet det noe sted. For et debattnivå.

(mann 52 år fra Østfold) fr. 4 april 2008 10:51 Privat melding

femme:
Jeg står fremdeles sterkt på det jeg har sagt, men om du ikke mente det slik som jeg tolket det så og kan jeg gjerne kommentere det mere. Har dessverre ikke tid nå (har brukt for mye jobbtid på dette allerede (fyfy)). Mulig at jeg har tid i morgen formiddag, eventuelt søndag. Det kan også være diskusjonen passer best privat.

(kvinne 32 år fra Sør-Trøndelag) fr. 4 april 2008 10:55 Privat melding

Det fronter meg ikke, han er en viktig del av meg og mitt liv, en evt partner vil måtte forholde seg like mye til han som til meg etterhvert så jeg ser ikke noe galt i å ha noen bilder av det mest kjæreste jeg har.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv fr. 4 april 2008 10:56

Mitt barn skal ikke innlemmes i noe forhold jeg måtte ha på LAAAANG tid. Derfor mener jeg det er fullstendig unødvendig å ha med bilder av barnet (I tillegg til at jeg har andre betenkeligheter med det). Jeg hadde et forhod på over et halvt år der begge hadde barn. Men vi holdt begge barna 100% utenfor.. Jeg så ikke bilder engang før det hadde gått noen mnd... Det var ikke mye vi snakket om barna heller, selv om alle vet at det er det viktigste og kjæreste man har. Men for meg handler det om ha en egen plattform på plass først. Vi som har barn kommer i pakkeløsninger, men mitt barn er ikke noe jeg ønsker at en mann skal forholde seg til med det første. De som ønsker en partner rett inn i familien og starte rett på søndagstur med barna, har kanskje større behov for å vise den pakka man evt. takker ja til?

Å trekke likhetstegn mellom ekspnering av bedårende unger og mangel på oppdragelse, var en hastig og merkelig konklusjon. Tror ikke det har så mye med saken å gjøre... Alle synes egne barn er skjønne. Vi har bare litt ulikt syn på i hvilken grad de har noe å gjøre med det å finne partner...

Skjult ID med pseudonym Meg fr. 4 april 2008 11:42

Er det noen i denne debatten som er klar over hvor vanskelig det er å "fjerne" noe som en gang har blitt publisert på web.... ?

Du kan slette, slette og slette - og likevel kan man med hjelp av et enkelt søk på google få opp noe man trodde man hadde slettet....!!

Dette har med metatags å gjøre - benevnelse av bilder - lagring på søkemotorer etc...... - og gjør at ditt barn når det blir "stort" kan risikere å finne seg selv i mer eller mindre påkledt tilstand - uten noen gang å ha hatt noe ønske om dette.

Om noen tar en titt på "barnevakten.no" vil dere se retningslinjer som anbefales til ungdommer / foreldre ved publisering av bilder...... - her går det bl.a. i framtidige arbeidsforhold etc......

... så synes dere som det er ok å publisere deres barn at de fortjener å bli publisert på en slik måte at det kan falle tilbake på dem i "voksen" alder.....

... desverre har mange ikke peiling på hvor stort og uoversiktlig internett (cyperspace) er - og hvor vanskelig det er å få noe permanent fjernet..... - men når man har jobbet med det noen år - og sett utviklingen - så må jeg bare si at man kan "vært skræmt" av mindre.....

Foreldre kan for all del gjøre som de ønsker - SÅ LENGE DE ER KLAR OVER KONSEKVENSENE FOR BARNA I FRAMTIDEN.

Skjult ID med pseudonym ela fr. 4 april 2008 11:43

Såklart alle har hver sin mening, jeg har heller ikke bilde av min sønn her inne, men har ikke noe imot de som har bilde av de heller. Alle tar sine egne valg, og så lenge ting ikke blir satt på "spissen" så bør de fleste valgene være ok.

Ang. og være egosentrisk for jeg tar valgene for min barn, er ikke min mening. Tør ikke tenke på hvordan sønnen min blir hvis han får ta valgene selv.

Skjult ID med pseudonym Joques fr. 4 april 2008 11:47

Lilleulv, veldig gode poenger i begge avsnittene dine.

Skjult ID med pseudonym ela fr. 4 april 2008 11:47

Er overhodet ikke kristen,, men synes denne setningen passer så fint her.
Den som ikke har syndet, kast den første stenen.
Hvilken rett har dere til og tro at dere er så selvgod, og tro at måten dere tenker på er riktig?
Prøv heller og være litt åpen istedet og fordømme en evt. stolt mor.

Skjult ID med pseudonym ela fr. 4 april 2008 11:49

man kan ikke gjemme bort barnet pga. alle evt. farene som kan dukke opp i livet. Tror ikke det ville være så sunt når barnet blir voksen og skal klare seg selv.

Skjult ID med pseudonym Meg fr. 4 april 2008 11:53

@ ela

nettopp for å beskytte "de voksne barna" bør man ikke publisere dem uten å vite konsekvensen av det man gjør.

Skjult ID med pseudonym ela fr. 4 april 2008 11:56

Jeg ser det ikke som faligere en og ha et bursdagsbilde av barnet i avisa. Eller bilde i avisa av en bragd eller lignende barnet har gjort.

Skjult ID med pseudonym ela fr. 4 april 2008 11:58

Det er det jeg mener med unødvendig bruk av frykt. Selvfølgelig kan alt skje, barnet kan også bli påkjørt neste gang han går ned på butikken.. men vi lever i en risikofylt verden. Men jeg velger og ikke være så redd for alt og ingenting.

Skjult ID med pseudonym lilje78 fr. 4 april 2008 11:59

Jeg er mest interessert i faren til barnet og hva han kan tilby meg i et forhold. Jeg kan se barna, men bryr meg svært lite om barna hans i første omgang. Det er en fin isbryter, men utover det vil jeg vente litt. Er jeg en fæl hurpe som ikke liker barna hans og ikke skjønner at det er en del av pakka. Vil jeg se på barna hans som et forstyrrende ellement i forholdet? Nei, det vil de ikke være. Jeg er veldig glad i barn, men når jeg skal finne meg en kjæreste, må jeg se hva han har å tilby meg utover det at han er pappa. Han har en viktig foreldrerolle, men den vedkommer ikke meg i startfasen. Etterhvert må jeg bli kjent med barna, men det er etter at jeg og han har funnet hverandre som kjærester. Hverdagen med barna kommer fort og da må man ha en plattform å stå på. Det utrettelige argumentet om at barna kommer først er greit, men da må man sette seg ned å finne ut hva man ellers har å tilby en eventuelt partner. Jeg har brent meg på dette, det er derfor jeg er så kald og hard når det kommer til dette spørsmålet.

Skjult ID med pseudonym Meg fr. 4 april 2008 12:01

Det er lite trolig framtidige arbeidsgivere eller andre vil lete seg fram i gamle aviser for å finne ut noe om potientielle arbeidstakere, politikere, kjendiser etc. ...... - men de fleste vil google litt for å finne noe "morsomt"............

...... det jeg mener er at man må ha i bakhodet at dette ikke blir borte som når du bruker avisen til peisopptenning...

Skjult ID med pseudonym ela fr. 4 april 2008 12:03

bare for og være mere kverulende, så bør det jo være mere skremmende og ha bilde av barnet i avisen. Så står jo gjerne navnet til barnet i avisen og kanskje søskenes sine navn.

Skjult ID med pseudonym Meg fr. 4 april 2008 12:05

@ ela

leste du mitt innlegg litt høyere opp ??? Om konsekvensene ved publisering på web

Skjult ID med pseudonym ela fr. 4 april 2008 12:08

Ja, og bilder i avisen er gjerne også på web.. nettaviser ol.

Skjult ID med pseudonym Meg fr. 4 april 2008 12:26

Kan hende - men det er kanskje bedre å bli assosiert med en prestasjon en har utført - eller en bursdag du har hatt - enn å bli det samme som barn på en datingside for voksne..... - eller hva tror du.... ??

Skjult ID med pseudonym ela fr. 4 april 2008 12:28

Hva tror du jeg tror? ;) Velger bort frykten i livet mitt, med heller litt sunn fornuft.

Skjult ID med pseudonym Meg fr. 4 april 2008 12:42

eller gjør som strutsen og Frp......... ;o)

Sorry den var sleivete - men ikke desto mindre sann i mitt univers... ;o)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv fr. 4 april 2008 13:44

Meg - Jeg skjønner at du har sterke meninger rundt dette... Det er du ikke alene om... Men et tips i debatten har jeg likevel lyst til å gi deg...

Jeg tror at når man ser tingene i svart/hvitt og virker for moraliserende, har budskapet i blant motsatt effekt...
La meg si det sånn: Det er sjelden jeg har så lyst til å ta en røyk som når jeg treffer ekstreme anti-røykere som skal fortelle alle hvor utrolig dust det er å røyke.... Blir noe av det samme.... Jeg blir rett og slett litt trassig. (ikke kom med at røyking er valg for voksne, mens barn ikke kan velge.. jeg vet det, men det er ikke poenget her....) Jeg har skjønt poenget ditt (og er i hovedsak enig), men jeg ser det ikke som min plikt å "oppdra" alle som måtte mene noe annet enn meg... Jeg tror man kommer lenger med respekt og meningsutveksling enn pekefinger...Skjult ID med pseudonym flaggermus fr. 4 april 2008 14:01

Jeg er bare sjokkert, jeg, over hvor mange som ser ut til å gi F i konsekvensene. En av barnebilde-"forsvarerne" i diskusjonen har til og med bilder av barna sine i badekaret.

Aner du noe om hvor slike bilder kan havne? Er det likegyldig for deg?

Skjult ID med pseudonym Meg fr. 4 april 2008 14:46

@ lilleulv

Du har så klart rett...... - men jeg har jobbet så lenge med å "oppdra" barn/foreldre i sikker web bruk, at jeg desverre har blitt vanvittig svart/hvit i temaet - nettopp fordi så mange ikke innser konsekvensene av sine holdninger og sine valg......

... selvsagt er det opp til den enkelte å ta et standpunkt, men det må være utifra kunnskaper og ikke synsing..... - og det er kunnskap jeg prøver å gi........ - og det kan av og til høres ut som en pekefinger og bli tolket som om jeg har "alle svar"....

... det har jeg IKKE - men jeg har jobbet så lenge med problemet at jeg har oppdaget at mange foreldre ikke innser at deres handlinger (eller mangel på handlinger i enkelte tilfeller - men det er uten for denne tråden) kan få konsekvenser for deres barn senere i livet.... - og at noen er nødt for å fortelle dem det - uansett om de er enige eller ei.....

.... jeg pleier å si det slik:

Cyperspace er på størrelse med universet rundt oss, men samtidig ikke lengere unna enn din PC. Du trenger ikke en "enterprice" for å komme deg rundt, bare en mus og et tastatur. Hadde du sendt ditt barn (ungdom for det meste) på
tur i universet uten å vite litt om hva turen kan gi og ta............ ?? Du skal være ditt barns "Captain Kirk" på cyperspace.

.... de fleste er da enige i at det ikke er lurt å sende ungene ut i universet uten "hjelp" - og likevel forstår ikke foreldrene at
deres jobb som Captain Kirk også går på deres egne handlinger i "universet"...... - ikke bare barnet/ungdommens.

DERFOR er jeg så engasjert - og høres svært moraliserende ut...... - sorry, jeg ser det selv når jeg leser det jeg har skrevet - men om det kan få bare EN til å stoppe opp og tenke seg om en gang til - er jeg fornøyd....... - ;o)

Skjult ID med pseudonym Meg fr. 4 april 2008 14:55

@ lilleulv

PS - jeg er nok bedre til å forklare meg munntlig enn skriftlig...... ;o)

Skjult ID med pseudonym romling1 fr. 4 april 2008 15:01

Det er som med alt annet her i verden,man har ulike vurderinger og heldigvis er det slik enda at det ikke er moraliserende meningsbærere som ikke har noe med ens barn å gjøre som bestemmer men foreldrene selv.

Takk og pris for det. For hvor ville vi vel endt opp om selvoppnevnte forståsegpåere på rett og galt i enda større grad enn nå skulle hatt innflytelse på de daglige valgene og hatt makt til å overprøve de verdier og holdninger man har samlet seg og legger til grunn i spørsmål som berører ens egne barn?

Det enkelte forfekter her inne er ren og sjær skremselspropaganda og kan i beste fall sammenlignes med å skyte spurv meg hagle,i min bok kan det dog best beskrives som lett hysterisk.

Nei,stikk fingeren i jorda,sannsynligheten for at bildet av "Per på 4" som klemmer sin mor på et bilde eller at fotballspillende "Andrea på 12" skal få negative konsekvenser for dem på et senere tidspunkt i livet er så teoretisk og konstruert at man heller bør finne andre ting her i verden å bekymre seg over.

Og ja,internett kan være skummelt nok på sitt vis og man skal lære sine barn nettvett og etterleve sine egne,men man skal ikke la seg forføre av dommedagsprofetier som mest minner om de gode gamle svovelpredikantene fra Indremisjonen når de fikk vann på mølla.

God helg forresten,til de med barn og de uten barn,og til de med bilder av egne barn på nett og til de uten bilder av egne barn på nett og til de med bilder av andre sine barn på nett og til de med eller uten med bilder av sine kjæledyr på nett..:-)


Skjult ID med pseudonym flaggermus fr. 4 april 2008 15:10

Jeg får lyst til å spørre: Hvor mange her ville synes det var okei å legge printede kopier av alle ens private bilder i et arkivskap som man plasserte til alment bruk midt på torget?

Bildene i seg selv kan være uskyldige nok, men ville alle dere med barnebilder i profilen synes det var helt okei om bilder av DERE SELV som barn ble spredt fritt blant folk i byen? Ville det være helt greit at fremmede mennesker lagde kopier til seg selv av ferieturen dere var på, tidlig på åttitallet, og beholdt disse? Inkludert bildene fra den gangen da du hadde en kvise midt på nesa, tannregulering, fett hår og DE teite brillene? Eller bildet fra da du var fem år og sto kliss naken i badekaret, med tannløst glis og shampo-skum i håret?

Hvis tanken på det er helt okei, så for all del: Post bilder av egne og andres barn i profilene deres.

Skjult ID med pseudonym Meg fr. 4 april 2008 15:14

@ romling1

Fortell at dette er dommedagsprofitier til de som har "hatt uflaks" i cyperspace...... !!

........ du høres ut som en Frp-politiker som prøver å si at klimaet ikke er påvirket av menneskelig aktivitet.......

(kvinne 32 år fra Sør-Trøndelag) fr. 4 april 2008 15:52 Privat melding

@flaggermus: JA jeg hadde syntes det var helt greit at bilde av meg som barn var på nett eller spredt som du sier, det tror jeg faktisk det er å om jeg kjenner moren min rett, men IKKE naken, jeg hadde ALDRI lagt ut ett nakenbilde hverken av meg selv eller mitt barn.

Men jeg poster KUN bilder av mitt eget barn, jeg ville aldri poste bilder av en annens barn fordi det synes jeg skal være opp til foreldrene å poste, ikke andre.

Og ja jeg ser poenget til "meg" og jeg er klar over farer ved nettbruk osv, men vi er uenige, og det er greit at vi er det så lenge man kan diskutere uten å se ned på noen for deres meninger.

(kvinne 32 år fra Sør-Trøndelag) fr. 4 april 2008 15:55 Privat melding

@ femme, jeg klarer fint å sette grenser for mitt barn fordi om jeg poster bilder ;) Og jeg klarer å "kjefte" fordi om jeg er alenemor (noe jeg har vært fra starten av)... Men for å ikke bli misforstått, jeg "kjefter" ikke på mitt barn, jeg er streng og setter grenser men kjeft synes jeg er ett ekkelt ord, det forbinder jeg med megasure foreldre og høye sinte stemmer, noe som ikke burde være nødvendig for å sette grenser.

Skjult ID med pseudonym femme fr. 4 april 2008 15:58

For å presisere hva jeg mener i litt kjappe meldinger over her, men charmy, falggermus mfl er jo med.

Det kan være ulike typer folk som har bilder av barna i profilen. Noen tenker ikke på det, andre er naive, andre vil ha frem at de er flinke foreldre eller de liker bildet.
Jeg har imidlertid observert endel foreldre på ferieturer og i sosiale lag etc, og det er stor forskjell på hvordan folk håndterer ungene. Marerittet er jo de som overhodet ikke ser at barna deres kan være rampete, uoppdragne, eller t.o.m. slemme mot andre barn. Den type foreldre som er et problem for barnehageperosnell og lærere i barneskolen, fordi de alltid skylder på andres barn og selv ikke setter grenser for sin egen trollunge. Alt barnet gjør er i mirakelklassen, og ungene blir enten frustrerte små individer som tester grenser, elelr bare vanvittig bortskjemte.

Jeg tror noen av disse foreldrene også er på nettdating, og er det noen som velger bilder av barna sine i profilen, er det i alle fall dem. Fordi de er fantastiske. Jeg trekker ikke slutningen andre veien; ikke alle av dem med barna i profilen er nesegrus frelst i egne unger og uten peiling på grensesetting. Men jeg tror altså de som er nesegrust frelst i egne barn, er overrepresentert blant dem med bilder av ungene. Og de ville jeg helst styrt unna etter hva jeg har observert.
Vet ikke om alle over dette, det er gjennomgående at folk ikke forstår eller blander sammen kausalitet, korrelasjon etc her og da nytter det jo ikke å diskutere, men håper jeg har vært tydelig nok på det nå.

Alle foreldre synes jo ungene er skjønne, men noen har et mer realistisk syn på egne unger enn andre, og noen lar være å publisere bilder fordi de som klarer å styre sin iver, viser hensyn til barna, og skjønner at det medfører potensiell risiko og ingen gevinst. Det med oppdragelse er en helt annen diskusjon, men synes jeg ser utfordringer som aleneforeldretilværlesen medfører fra mor-barn-symbioser til fedre som i de begrensede samværet de har ikke ønsker å kjefte og ungen er en plage for alle i omegnene. Og mange bilder i en profil ville vært et varselflagg.

Skjult ID med pseudonym femme fr. 4 april 2008 16:04

Fairydust, ja da er du en av dem som legger ut bilde uten å være i den omtalte foreldregruppen. I likhet med endel andre.

Men du må leve med at folk ikke kan vite det, og lett kan tro at barnet er alfa og omega og med det at grensene er fraværende.
Man blir jo kjent, men for min egen del ville jeg valgt bort menn med profiler med mye barn; når det er så mange å velge i, velger jeg hller av de andre som fokuserer på seg selv som partner fremfor (potensielt altoppslukende) far.
Ergo null eller negativ effekt for deg, men høynet risiko eller potensielt ubehag for ungen din.

(kvinne 32 år fra Sør-Trøndelag) fr. 4 april 2008 16:09 Privat melding

Jeg kan leve med at folk tror det så lenge jeg selv vet at jeg gjør mitt beste for å oppdra barnet mitt til å bli ett bra menneske, dette ved mye kjærlighet,omsorg,grenser og regler;)
Jeg velger helst profiler med barnefedre fordi de lettere skjønner at jeg har begrenset med tid til å date osv og fordi jeg føler en større samhørighet med dem fordi de vet hva det innebærer å være forelder:)

Skjult ID med pseudonym femme fr. 4 april 2008 16:11

Ang det med kjeft, enig; det er et dårlig ord, og en dårlig ting. MEN mange (har sett flest fedre da..) tror tilsynelatende at grensesetting er dette negative "kjeft"; de vil ikke bruke den dyrebare helgen eller ferien på "kjeft" og ergo sier de ikke fra hvor grensen går, sier ikke fra til ungene om at de ikke kan gjøre sånn og sånn, eller at de må ta hensyn til andre.

Skjult ID med pseudonym femme fr. 4 april 2008 16:12

Fairydust, jeg håper du finner ham (selv om jeg altså tror du fint kan finne ham uten bilde av gutten i albumet også:)

Skjult ID med pseudonym ela fr. 4 april 2008 16:16

Hva med og fokusere på sitt eget liv, istedet for og henge seg opp i andres... makan!

Skjult ID med pseudonym romling1 fr. 4 april 2008 16:28

@Meg
Risiko og uflaks er noe vi lever med hver dag,alle vet at det å krysse en fotgjengerovergang kan være farlig ikke minst for unger. Likevel slipper vi ungene våre alene ut i trafikken på et eller annet tidspunkt,det gjør vi når vi anser at fordelene med det langt overstiger risikoen. Barnet kan bli overkjørt men også neste barn sendes på et gitt tidspunkt alene ut i trafikken. Begge deler dreier seg om kalkulert risiko.

På samme måte er det på internett,man vet at enkelte har "hatt uflaks" og at det teoretisk finnes en x promilles sannsynlighet for at det kan skje en selv(les; her ungene). Men man tar sine forholdsregler,både når bilder velges ut og når man avstår fra å navngi seg selv eller ungene eller ved å unnlate detaljerte opplyninger om bosted osv.

Graden av bevissthet og hvordan man betrakter risikoen er selvsagt individuelt,noen kommer frem til at dette vil de ikke gjøre mens andre konkluderer på den andre siden av streken. Skal vi respektere det? Eller kan du fremlegge en håndfull eksempler fra vårt ganske land som viser at sannsynligheten for at man rammer sine egne barn ved å inkludere dem med et bilde i sin profil på en datingside er stor? Hvor stor er sannsynligheten for "uflaks"? Har du i det hele tatt dekning,eller er det slik at eksemplene du viser til egentlig gjelder andre brukere og andre type bilder?

Mitt hovedpoeng er at det er langt over grensen å prøve å uansvarliggjøre voksne folk som har tenkt og som har tatt et selvstendig valg ved å proppe dem full av propaganda som knapt er verdt papiret det er skrevet på.

@flaggermus
Hadde jeg eller andre hatt noe behov for å lagre bilder av egne unger i et arkivskap på torget hadde nok det skapet stått der? Du får sjekke i morgen om du er på tur for å kjøpe ferske grønnsaker. Resten av det du skriver er bare andre ord for argumeter som har blitt igjentatt til det kjedsommelige,med unntak av siste linjen som i et heldig øyeblikk kan leses slik at du faktisk respekterer at folk flest evner å tenke selv i denne saken.

Skjult ID med pseudonym femme fr. 4 april 2008 16:29

Ela, er ikke dating nettopp et forsøk på å involvere seg i andre liv...?! Med fokus kun på seg selv blir det ikke mye forhold gitt.
Du har forøvrig ikke svart på din første skivebom ang påstand om at jeg hevdet at barn gav null interesse, så kan ikke ta deg på alvor når du skyterfra hoften i desperat selvforsvar uten saklige argumenter.
Takker av i denne debatten.

Skjult ID med pseudonym romling1 fr. 4 april 2008 16:40

Takker også for meg i denne diskusjonen forresten,bredden er fremme og resten blir bare flisespikkeri for de spesielt interesserte.

(kvinne 32 år fra Sør-Trøndelag) fr. 4 april 2008 16:42 Privat melding

@ femme: Ja jeg har hørt om fedre som ikke setter grenser pga helgesamvær hvor de ikke vil virke slemme med å kjefte osv, en uting mener jeg, barn trenger kjærlighet og å sette grenser er kjærlighet det å.

Takk for det;) Håper du også finner en å dele dagene med (og ikke minst nettene) :)

Skjult ID med pseudonym ela fr. 4 april 2008 16:56

ehh.. det kommer kanskje på hvilken måte man involverer seg. ;) Ha en aldeles strålende helg :)

Skjult ID med pseudonym Meg fr. 4 april 2008 17:42

@ romling1

Selv om du har takket for deg i denne debatten velger jeg å svare deg likevel..... ;o)

Kalkulert risiko krever at du vet hva slags x'er og y'er du skal sette inn i denne kalkulasjonen. Og har du ikke peiling på hvordan internett kan brukes / misbrukes - så har du ingen mulighet for å kalkulere risikoen på det punktet.... ! (her snakker jeg igjen om koding, automatisk oppsamling av informasjon, metatags etc)

Å sammenligne cyperspace med å gå ut i trafikken finner jeg svært lite relevant...... - vi har hatt trafikk (økende - det er korrekt) i mange år - mens cyperspace for svært mange er et "nytt" og ikke minst "uutforsket" felt for mange....... - selv om du har brukt internett siden starten, er det ikke dermed sagt at du har utforsket alle de måtene denne verden kan virke MOT SIN HENSIKT.......

........ - men det er det mange andre som har...... - og vi jobber hele tiden for å gi INFORMASJON og KUNNSKAPER til de som ikke har jobbet opp mot dette feltet like lenge.....

.... - og for å gå tilbake til din sammenligning..... - ville du sendt ditt barn ut i trafikken en høstkveld uten reflex..... ?? Vet du at mange barn og unge foretrekker å gå uten reflex..... - a) fordi det er flaut og barnslig og b) fordi det er tøft...... !!??!!
Og framdeles jobber "trygg trafikk" for å informere og gi kunnskaper til foreldre og barn - for å unngå ulykker som skjer på grunn av manglende reflex...

Jeg tror jobben med å informerer og gi opplæring til også voksne mennesker når det gjeller cyperspace, kommer til å vare like lenge som TryggTrafikks kampanje hver høst omkring reflexbruk.

(mann 49 år fra Østfold) lø. 5 april 2008 00:25 Privat melding

Jeg sitter og ser igjennom hva jeg har skrevet her enkelte steder og tenker i grunn be om unnskyldning for å vært litt ufin flere steder. Jeg ble veldig provosert, har vært trøtt og sliten pga sykdom og barn uten at det skal være noen unnskylding. Men ser det er enkelte ting jeg kunne spart meg.. Jeg står for hva jeg har sagt og mener men beklager til de dette gjelder.

Skjult ID med pseudonym Meg lø. 5 april 2008 10:08

Kjære Arve68

Alle kan ta av når engasjementet er på topp........ - shit happens, og du er ikke alene på den pinnen...... ;o)

Skjult ID med pseudonym ela lø. 5 april 2008 19:22

Tror vi alle trenger en stoor dose sol og sommer, lett og bli muggen nå vinteren varer for lenge. Men i dag var det vår!! :)))