Alle innlegg Sukkerforum

Kvinner har bedre humor enn menn…?

Vis siste innlegg
(mann 49 år fra Østfold) ma. 19 des. 2011 22:22 Privat melding

Hvert år – i rundt 15 år – har jeg solgt juletrær og fyrverkeri nordpå, og har i den prosessen behandlet rundt 6-700 kunder i løpet av en treukers periode. Det er en meget interessant jobb, spesielt når man er litt fascinert av mennesker og hvor forskjellige de er.

Særlig salget av juletrær byr på mange rare situasjoner. Folk er veldig forskjellige – noen tar det første treet de ser (ofte menn) mens andre bruker opptil en halvtime på å finne det ”beste treet” vi har. Generelt er kvinner langt mer kravstore enn menn, selv om det finnes unntak. Men det finnes også mange menn som er rimelig pirkete og nøye.

En ting som gjør at hele salgsprosessen glir lettere, er humor. Og det er klart at humor gjør også jobben min mye lettere og langt mer givende. Så jeg forsøker alltid å tulle litt med kundene og da ser man veldig raskt hvem som har humor og hvem som ikke har tatt med seg smilet på handlerunden.

Mitt inntrykk - etter mange år – er at kvinner generelt er blidere enn menn, og er raskere med på notene enn gutta. Menn er ofte mer fokusert og virker litt mindre bevegelig humoristisk sett enn kvinner. Det er klart at veldig mange menn også har kjempegod humor, og de merker man veldig raskt.

En del menn virker å ha lite humor, og sier ganske lite og ønsker heller ikke så mye bistand. Kvinner ønsker nesten alltid hjelp og får naturligvis det. Men det er ganske få kvinner – svært få faktisk – som nesten ikke sier noe. Så godt som alle kvinner er åpen for dialog rundt salget, og de er åpne med hva de ønsker og hva de ikke vil ha.

Kvinner er mer åpne med sine behov, mens menn også kan være åpne, men ganske mye oftere forsøker å løse saken selv, og kommer med sine spesifikke ønsker litt mer gradvis.

Det er også oftere at man kan stå og sjabbe med kvinner i lengere tid, enn med menn generelt. Kvinner kan legge ut om alt mulig rart rundt dette treet, hvor det skal stå, hva de hadde i fjor, hvorfor de må ha det slik nå og hva som ikke er bra osv osv. Og det kan utvikle seg videre til andre temaer, nærmest hva som helst, lettere enn hos menn. Kvinner dveler på en måte mer, enn menn gjør. Gutta vil oftere bli ferdig med saken, og så videre til neste butikk.

Menn virker generelt mer stresset eller fokusert på neste oppgave, enn kvinner. Men ikke noe er direkte sort-hvitt, det er mer gråsoner vi snakker om. Men at det er en forskjell, er det liten tvil om...

Hva er din erfaring?

(mann 32 år fra Hordaland) ma. 19 des. 2011 22:39 Privat melding

Mitt inntrykk er at kvinner er generelt sett mye lettere å få til å le. Menn har på den andre siden mye bedre humor, da de er flinkere til å få folk til å le. Bare se på hvor mange morsomme kvinnelige komikere vi har? Ingen?

Skjult ID med pseudonym Magda ma. 19 des. 2011 22:42

Mitt inntrykk er at TS gjør flue til elefant.

Skjult ID med pseudonym femme ma. 19 des. 2011 22:42

Jeg har lest at et par revyartiser har sagt at før de skal på scenen "ser man en gjeng middelaldrende damer i midtrekken, vet man at kvelden er reddet". Da får de noen som ler og de drar med seg de andre.

Ellers la jeg merke til i den På nattbordet-spalten i Dagens Næringsliv: de få gangene journalisten ringte og fikk sure og tverre svar (a la "Nei, jeg leser ikke bøker." "Jeg har nyttigere ting å foreta meg". "Liker å forholde meg til virkeligheten". "Nei"), så var det alltid fra en mann. Det var flere damer som avr med på notene, fortalte om dagliglivet og hadde selvironi.
(Nå er det forøvrig lenge siden jeg leste en skikkelig surpomp. Mulig spalten nå er blitt såpass omtalt og kjent at alle som ringes opp vet at de blir utstilt til et visst publikum og det tar seg dårlig ut å være sur, eller så har menn blitt i bedre humør, eller nåværende jouralist Bjørn Gabrielsen har en tilnærming som inngir mer respekt enn hans forgjenger, den eldre og veldig koselige herren Per Bang.)

Skjult ID med pseudonym Veteran ma. 19 des. 2011 22:43

Hvor er nordpå, er det fra Sinsen og nordover?:-)

Skjult ID med pseudonym MrAsshole ma. 19 des. 2011 22:46

Kvinner har mye lettere for å le for å være høflig mener jeg å ha lest [citation needed].

Skjult ID med pseudonym femme ma. 19 des. 2011 22:47

xristobal; hvem definerer hva som er god humor og hvem som er morsom?

Det kan jo hende 50% av befolkningen - kvinner - synes Anne Kath er morsom, selv om ikke du eller menn synes det. Det er m.a.o. ikke menn alene som bestemmer hva som er god humor, det er like mye kvinner.
De morsomste damene jeg kjenner, står imidlertid ikke på en scene.

Spør du meg er jackass-humor veldig lite morsomt, inkludert vertikalkjøkkenstuntet til Kristoffer Schau og den type fysisk humor. Men det betyr ikke at menn ikke kan være morsomme.

PS Kvinner ler også fordi de nyter det sosiale velværet med å dele en latter, selv om det ikke er så innmari morsomt.

(mann 46 år fra Akershus) ma. 19 des. 2011 22:49 Privat melding

Min erfaring som juletreselger er lik null.. :)

Skjult ID med pseudonym olonkin ma. 19 des. 2011 22:55

Gutta i nord vil vel helst bli ferdige med den jævla julehandelen og komme seg hjem enn å stå og prate i kulda med en søringkuk. :)

(mann 32 år fra Hordaland) ma. 19 des. 2011 22:57 Privat melding

femme: Ok, beklager. Objektivt sett er vi alle like morsomme. Diskusjon over.

Skjult ID med pseudonym kar ma. 19 des. 2011 22:58

Minte meg på denne: http://www.p4.no/player/player.aspx?channel=&type=clip&id=286796