Alle innlegg Sukkerforum
(mann 30 år fra Hordaland) to. 22 des. 2011 12:50 Privat melding

Hei alle sammen!

I de juletider så lurer jeg på om jeg skal spandere på meg min første tattoo. Etter en stund har jeg kokt det ned til to alternativer; og jeg lurer på hvilken av disse, dere syns høres best ut:

" We share the same biology, regardless og or ideology"

eller

"Every parasite that kills its host, kills itself"

Så hva tror dere vil bli "best"? Dumt spm i grunn, siden dette her blir totalt subjektit. Men nevertheless så lurer jeg på hva dere tror? :) Jeg lurer på å ha den på underarmen. Good idea?

God jul alle sammen :D

(mann 30 år fra Hordaland) to. 22 des. 2011 13:12 Privat melding

Skrivefeeeeeeil! Hater det. Vil tro at folk forstod hva jeg mente. Anyways; så tror jeg at jeg er enig med deg svampebob! Det er bare det at nr 2 høres litt badass ut :P

Skjult ID med pseudonym Newbie to. 22 des. 2011 13:33

Hva med å bare la være?
Om du ikke helt vet hvorfor du gjør det, så kan du være rimelig sikker på at du kommer til å synes at det er ganske pinlig en eller annen gang.

Og du vet at det første er et Sting-sitat? Tror du at du er så blodfan at du synes det fremdeles er kult å gå med Sting-tekster på armen om når du blir førti?

Skjult ID med pseudonym frøken to. 22 des. 2011 13:39

Hvorfor vil du gjøre noe med kroppen som du ikke kan forandre på siden? (Den kan vel fjernes med laser, men koster kroner, tid og smerter, men i prinsippet er det vel noe som skal vare)

Er det fordi du kjeder deg? Har inntrykk av at noen gjør det fordi de vil ha en endring i livet. Men så funker det liksom ikke,
Eller er det fordi du har lyst til å skape ditt eget uttrykk el.l.? Da ville jeg heller satset på klær og hårsveis som greien, til nød en øredobb.

Jeg synes det er utrolig harry med tatovering (selv om det i seg selv ikke gjør personen harry, har venner med tatoo som ikke er speselt harry). Ingen dealbreaker nødvendigvis, men definitivt et minus..

Skjult ID med pseudonym Dobbs to. 22 des. 2011 13:42

DOS = Dumb Obsolete Slow :)

Skjult ID med pseudonym Velteguri to. 22 des. 2011 13:52

Forstår ditt dilemma. Som Svampebob sa, den første er den mest positive, men den andre har jo en egen snert. Litt mer tydelig.

(mann 30 år fra Hordaland) to. 22 des. 2011 14:03 Privat melding

Der var det litt svar ja. Noen totalt uventede dog:

Til Newbie og frøken: Jeg er 23 år, og har tenkt gjennom dette en tid. Jeg gjør det ikke fordi jeg kjeder meg. Og heller ikke for å skape en fantastisk endring i livet mitt. Jeg er heller ikke så oppmerksomhetssyk at jeg gjør det for at folk skal ha noe å snakke om.
Da sitter vi igjen med en ting. Mitt eget uttrykk. Det har jeg forsåvidt allerede. Men jeg har lyst på noe som definerer meg som person utad til andre mennesker.

Nå ble jeg litt caught up i disusjonen her, men tilslutt. Om du virkelig mener at jeg tar en tatovering med følgende sitat " We share the biology, regardless of our ideology" fordi jeg er fantastisk fan av sting så tror jeg at jeg ville lest skikkelig gjennom sitatet, for så å forstå betydningen av sitatet; og hva det sier om meg som person ;)

(mann 30 år fra Hordaland) to. 22 des. 2011 14:11 Privat melding

*"We share the same biology, regardless of our ideology"
Skriv saakte, ikke stress...gahh..

(kvinne 29 år fra Sør-Trøndelag) to. 22 des. 2011 15:15 Privat melding

Likte det første! Og underarmen passer bra til skriblerier :)
Men om du tar det på underarmen så er det vanskligere å skjule det om du skulle få lyst til det da. Har selv på underarmen og bryr med nada om jeg ikke får skjult den ^^

Skjult ID med pseudonym Newbie to. 22 des. 2011 15:17

Det at du selv ikke forbinder det med et sting-sitat er en ting. Bra at du har tenkt igjennom dette mer enn hva jeg antok.
Problemet er når du gjør en helt permanent ting med deg selv som du viser til alle andre. Og som alle andre sannsynligvis tolker på en annen måte enn deg selv.

Det blir litt som når foreldre gir ungene sine navn etter hva de selv synes er kult, og ikke tenker på hva barnet kommer til å tenke når de vokser opp.
Om jeg tatoverer et hakekors på håndleddet mitt, så hjelper det lite at jeg selv fokuserer på den opprinnelige betydningen av symbolet, når alle andre tar det for å være et nazisymbol. Og andres oppfatning får jeg ikke gjort noe med, så da bør jeg heller la være.

Husk at en tatovering vil signalisere -veldig- kraftig hvem du er eller hvem du ønsker å være. Og når symbolet lett kan misforstås, så må du regne med at du lett kan bli satt i feil bås.

Det er ikke så kult.

En helt annen ting med lange teksttatoveringer: Det tar jævlig mye plass, uten å si spesielt mye. Skal det være leselig og se bra ut blir det jo lett veldig store flater som må dekkes for å få frem det lille budskapet.
Skriv sakte, ikke stress. Det er vel egentlig nøkkelen her. Tenk deg godt om. Velg din tatovering med omhu. Og ikke bare hva du ønsker å si, men også hvordan det skal sies. Ofte kan et lite (eller stort) symbol si vel så mye som en lang setning.

Svampe: Om du fremdeles synes du har gjort et godt valg med logoen din nå i dag, så er den på ingen måte utdatert. Om du tok tatoveringen din for femten år siden vil den nok ha en helt annen, men muligens langt sterkere symbolikk i dag enn dengang. Jeg ser ingenting galt med det, så lenge du selv synes det er en god ide den dag i dag, og er klar over at folk flest tenker på deg som en retrogeek, og synes det er positivt.

Skjult ID med pseudonym Newbie to. 22 des. 2011 15:19

Femten år? føkk, jeg begynner å bli gammel. Tjue år blir det vel. eller tjuefem! Minst!

Skjult ID med pseudonym Miss Gucci to. 22 des. 2011 16:40

Jeg syntes du skal ta det som føles best for deg!:) (kjedelig svar:P) Det er jo mulighet for å ta det andre senere, hvis du skulle ønske det:)

Ser at begge sitatene er ganske lange, jeg ville tenkt på at det blir stort nok, så du ikke får noe "knuslete" små bokstaver så ingen ser hva som står....:):)

Hilsen ei med store tatoveringer både her og der:)

(mann 38 år fra Østfold) to. 22 des. 2011 16:41 Privat melding

...eller hva med: [Insert cheesy quote here] ...?

(mann 43 år fra Oslo) to. 22 des. 2011 17:23 Privat melding

Virker som om begge to er av typen som hørtes ut som en god ide da det ble gjort, men etter hvert..... not so much.

Skjult ID to. 22 des. 2011 17:32

tatovering er ingen god ide...uansett :)
Kan du ikke bare lage en t-skjorte med den samme teksten? Da kan du bytte slagord så mye du vil ....

Skjult ID med pseudonym arneand to. 22 des. 2011 18:01

@ts
Du kan eventuelt bare kjøpe denne : http://despair.com/mercy.html

(mann 30 år fra Hordaland) to. 22 des. 2011 18:01 Privat melding

Hmz..nå trenger jeg noen pro-tattoo her :p

Ellers, takk for alle svar :) Men jeg hadde faktisk ikke trodd at det var en så negativ innstilling til tatoveringer, blant den jevne borger!

Jeg har tenkt på dette lenger. Og ja, jeg er fullt klar over at en tattoo er noe man KAN angre seg over; men jeg har en innstilling til livet som tilsier at hva så om jeg angrer på det om 20 år? Blir livet mitt noe verre av den grunn? Neppe, det som ikke dreper deg osv osv.

Budskapet i den første setningen kan jeg garantere at jeg vil stå inne for, til jeg ligger i graven ^^

(mann 30 år fra Hordaland) to. 22 des. 2011 18:02 Privat melding

@arneand

Den var meget fet :) Eneste er at for å få plass til den så må jeg fram med hele ryggen :P
Underarmen min er litt begrenset!

(kvinne 38 år fra Oslo) to. 22 des. 2011 18:17 Privat melding

Just do it! Er ikke tattoveringen som skaper personen, men personen som skaper tattoveringen som teller! Er man typen til det passer det fint synes jeg!

Spørsmål: Hvorfor vil du ha en tattoveringen som sier det opplagte? (er ikke negativt ment).

Skjult ID med pseudonym mmmmmmm to. 22 des. 2011 18:24

Ser at det heldigvis ikke er så mange tattoo-hatere lenger. Er visst in å synes at tatoveringer er harry. Jeg har en tatovering jeg bærer med stolthet og den blir nok ikke alene om å pryde kroppen min :)

(mann 30 år fra Hordaland) to. 22 des. 2011 18:25 Privat melding

Bra svar Milla :)

Og vanskelig spørsmål. Men sier den egentlig det opplagte?
Man kan lese det "sitatet" på to måter. Som ja, vi er alle "kroppslig" like. Men også som at vi må se forbi alle kulturelle og religiøse hindringer? If you catch my drift? Og DET er det dessverre ikke så mange som klarer...

(kvinne 38 år fra Oslo) to. 22 des. 2011 18:28 Privat melding

Begge sitatene dine hevder/konkluderer.... (selv om de kan tolkes på ulike måter). Personlig ville jeg nok valgt et spørsmål fremfor et utsagn, men smaken er som baken. Du skal som sagt velge noe som er riktig for deg :) (lillebror mener fremdeles det skal stå "betalt av lillebror" på min, men jeg nekter :P )

(mann 30 år fra Hordaland) to. 22 des. 2011 18:33 Privat melding

Jojo; forsåvidt! Men så lenge de ikke er en absolutt sannhet, så mener jeg at de (ihvertfall nr 1) er oppe for tolkning/diskusjon :)
Anyways; jeg finner en løsning, så jeg takker og bukker :)
Haha; tror jeg hadde nektet på den, jeg og !

(kvinne 38 år fra Oslo) to. 22 des. 2011 18:36 Privat melding

Forøvrig tror jeg "Navnet ditt" tattovert på rumpa hadde vært en sikker vinner :P

Skjult ID to. 22 des. 2011 19:13

'Practise what you preach' måtte blitt min...

Skjult ID med pseudonym virrum to. 22 des. 2011 19:24

Det jeg ikke skjønner hvorfor man på død og liv skal lage merker på kroppen.

Hvis det er til deg selv, så kan du vel like godt ha valgt motiv på en lapp og henge lappen på baderomsspeilet. Da blir du påminnet om det hver dag.
Gjør du dette for at andre skal se motivet, så kan du gjøre som noen andre har nevnt ovenfor, bare lage deg en t-skjorte med det motvet.

Men strengt tatt så høres det ut som at du har bestemt deg for lenge siden. Du vil bare forsvare avgjørelsen din ved å få flest mulig til å bekrefte at du ikke gjør noe dumt.
Jeg mener at du gjør noe dumt, men hvorfor skal du høre på oss andre? Det er ditt liv :)

Skjult ID med pseudonym mmmmmmm to. 22 des. 2011 22:08

@virrum: Er jo myyye bedre å være like kjedelig som deg.... Har bare en ting å si: Boooooooring....gjesp...

Skjult ID med pseudonym virrum to. 22 des. 2011 23:31

Hadde det vært for 20 år siden så skulle jeg til og med kanskje synes at det kunne vært litt kult med tatto fordi da hadde det vært litt mer unikt. I disse dager så er man faktisk mer spesiell ved å ikke ha en tatto.

Ser man det på den måten, så er det jo de som tar tatto som er de kjedelige fordi de bare følger strømmen, mens de som klarer å la vær er de som skiller seg ut. Så hvem er borring da? :)

(mann 30 år fra Hordaland) fr. 23 des. 2011 00:17 Privat melding

Jeg skal ærlig innrømme at jeg sliter litt med å svare noe fornuftig til virrum. Ikke det at noe av det du skriver er helt latterlig, for du er entitled til din egen mening :) Og jeg ville jo sånn sett ha en diskusjon her også :)

Men altså, om det er mainstream å ta tatovering nå, så begynner jeg å lure. For all del, jeg driter i om alle andre har det. Det er totalt irrelevant for mitt valg, og vedkommende.

Men om jeg enkelt og greit går ut ifra et spesifikt utvalg av de jeg kjenner. La oss 100 stk som jeg kjenner godt nok til å vite om de har en tattoo eller ikke. Da vil jeg anslå at en 10-20 av disse har en tattoo.

1/5 er vel ikke så veldig mainstream? Greit at det er ganske populært for tiden, men noen stor "tattoo-boom" har jeg nå virkelig ikke fått med meg. Ja det er mange som tar tatoveringer i tequila-fylla på en sliten sjappe i Agia Napa. MEN det er også mange som faktisk ligger ned en god del tanker bak det :)

Og på punktet med å henge opp en lapp på speilet, velger jeg å holde meg å unna å si noe. t-skjorte med trykk; tjaa. Been there done that. For meg er det bare en vanlig t-skjorte.

Skjult ID med pseudonym Velteguri fr. 23 des. 2011 01:07

Skulle ønske jeg hadde fått utført en tatovering for 20-30 år siden :)

Skjult ID med pseudonym Miss Gucci fr. 23 des. 2011 07:39

Det å ta en tatoveringer er ikke noe man gjør på død og liv...det er noe man gjør fordi man selv har lyst...:)

Ja, det er mer "mainstream" i dag og ta tatoveringer enn det var for 15-20 år siden, jeg skal faktisk gi Virrum rett i det, men det er allikevel en veldig stor forskjell på tatoveringer i dag, og for såpass lenge siden... Vi skal ikke gå så mye mer enn 10 år tilbake (og kanskje mindre enn det og) hvor man gikk på en tatoverings"sjappe", plukket noe av veggen som 30 andre hadde tatt før deg, eller en tribal som man kanskje hadde tegnet selv, men som allikevel så ut som de fleste andre tribals du fant på kropper rundt om.... Rosen på puppen, eller den lille søte harepusen på hofta....Det var det du kunne få...

I dag er tatoveringer noe helt annet... Det er personlige kunstverk som i mange tilfeller representerer viktige ting og hendelser i en persons liv, eller personlighet. Og de kan representere livet ditt som det er i dag. Hva er galt med å bruke sin egen kropp som et "fotoalbum"`? Når det er ting som sier noe om den man er? Og man er en person som ønsker dette... Man er uansett ikke en stereotyp person om man har tatoveringer i dag...det har flyttet seg over på et annet nivå...
Syns det blir for dumt å diskutere om man er kjedelig eller ikke når man tar en tatovering, det blir som å beskrive noen som kjedelige fordi de går i fjellet, eller hopper i fallskjerm... Man blir vel ikke kjedelig om man gjør noe man ønsker, og har lyst til... Det er selvrealisering, som alle andre ting som er litt utenfor "boksen".
+ at skal man bruke en god tatovør, så må man somregel vente noen mnd for å få time, og da har man enda mer tid til å tenke på, og det blir ikke en impulshandling, enten man vil eller ikke:)
og....(hehe) Det er så fordømte vondt til tider at man VIRKELIG bør ønske seg den tatoveringen, skal man ta den...:P

Jeg er helt enig i at ikke alle tatoveringer er slik, og at det er noe som man bør tenke godt igjennom, men folk VET at dette er noe som blir på kroppen i mange år, og at når det først er tatt, så blir de der, til man evt. fjerner de med laser. Men da vet man også at man må finne noen som er gode tatovører, og som man vet kan gjøre en god jobb...

Skjult ID med pseudonym Miss Gucci fr. 23 des. 2011 07:43

Jeg ønsker TS lykke til med valget av tatovering, hvis det blir til det:):) Det er en fin gave å gi seg selv til jul:):)

Håper du bruker tid på å tenke gjennom hvor, når, hvordan og hvorfor (en gang til:P) så kommer du til å bli fornøyd med tatoveringen din:):)

God jul:):)

(mann 30 år fra Hordaland) fr. 23 des. 2011 11:44 Privat melding

Takker og bukker Miss Gucci :)
Et så flott og velformulert innlegg fortjener credz ^^

Skjult ID med pseudonym Newbie fr. 23 des. 2011 11:56

Dette kan muligens virke litt tåpelig, men tenk litt på det:

Ta en skikkelig god tusj. En såkalt "permanent" variant.
Dersom stedet du ønsker tatoveringen din er på et område der du selv kan skrive det, så er det jo en grei sak. Hvis ikke får du noen andre til å gjøre det for deg. Gjør det så pent som mulig.

Så, når du nå har en diger setning skrevet på armen din et sted, så er det bare å la det tørke og så se om du synes det var en like god ide dagen etter. og dagen etter. Og dagen etter. For da får du faktisk et godt innblikk i hvor enormt det vil bli. Evt hvordan du skal utforme tatoveringen for at det ikke bare skal se teit ut. (en lang linje? flere linjer? bue? sirkel? rundt armen?)

Om du fremdeles er overbevist etter å ha gjort dette og gått med det en stund, så er det jo bare å fyre løs.

Skjult ID med pseudonym Enigma fr. 23 des. 2011 12:24

Newbie:
TS har bestemt seg, hjelper ikke med gode "råd" ... om de er aldri så dyre ... eller billige.
Bare å innse det, vi er forskjellige. Noen har en greie for tattiser (og piercinger), dem om det. Det handler vel om statement, fronte hvem de er ved et slikt påtrykk - som gir et avtrykk - og igjen et uttrykk.
Tatovering eller piercing kommer aldri til å skje på denne dama. Rett og slett fordi jeg ikke har behov for å pynte på huden eller kroppen min. Den er fin som den er. Hadde jeg derimot hatt stygge arr som var godt synlige, kanskje jeg hadde vurdert det, da ...
Vi finner alle vår egen måte å definere oss selv på.

Ønsker TS uansett en god jul - også til resten av forumtroll og -nisser!
Lykke til med julegaven til deg selv. Har selv julegaver til meg selv, i helt andre kategorier.
Måtte du bli fornøyd.

:-)

Skjult ID fr. 23 des. 2011 13:17

jeg forventer "Et så flott og velformulert innlegg fortjener credz ^^" til enigma fra TS også......

(mann 30 år fra Hordaland) fr. 23 des. 2011 14:04 Privat melding

Haha; greeeeit enigma ;)
Siden det er jul!

"Flott og velformulert innlegg. Mange gode tips og ta med seg, selv om undertegnede også
må si seg uenig med noe av det som står skrevet. Dette gjør at det dessverre ikke blir toppkarakter
denne gangen"

Kar: 5

Lektor Hjortland

(mann 57 år fra Oslo) fr. 23 des. 2011 14:10 Privat melding

Kong Haakon VII hadde såvidt jeg vet en seilskute tatovert over brystkassa. Han skal ha tatt den før noen tenkte på å tilby ham en krone. Så tatoveringer hører til i alle kretser. Tatoveringer er jo akkurat som rynker del av det kartet kroppen din er, over det livet man har levd. Så tatoveringer er noe enkelte velger å ha. Dem om det.

Men jeg kommer nok aldri til å skaffe meg en eneste tatovering. Det passer ikke med mitt bilde av meg.

Skjult ID med pseudonym Miss Gucci fr. 23 des. 2011 21:48

@TS...:):) Bare hyggelig, og tusen takk tilbake...:) Jeg har veid for og imot store tatoveringer, og har da også selvsagt gjort meg noen tanker rundt dette, så veldig hyggelig å kunne støtte litt opp om de som ønsker seg en tatovering:) Sålenge det er veloverveid:)
Jeg har i lange perioder måttet forsvare mitt valg, noe jeg nå har sluttet med....siden dette er noe jeg ønsket for meg, uavhengig av andre, og noe jeg står fullt og helt for:) Jeg er ikke en person du kan plukke ut i en gruppe mennesker (påkledd) som "hun med store tatoveringer", noe som gjør det enda mer personlig for meg... De er ikke laget for andre, men andre skal mer enn gjerne få se:)

HaraldBK... Du har skjønt det...! Du sier det ikke passer med DITT bilde av DEG.... og det er det som er det viktige her! Man kan rett og slett ikke sette seg ned og veie for og imot hva andre gjør mot kroppen sin...alle må kunne være herre over egen kropp:) Takk for en flott setning som jeg skal bruke i en passende setting:)

(mann 44 år fra Akershus) lø. 24 des. 2011 12:20 Privat melding

Jeg tror du kommer til å bli lei av begge, og jeg tror du uansett bør kjøre en stavekontroll om du vil bruke den første. Det er få ting som ser teitere ut enn når folk tatoverer seg med stavefeil, tegnsettingsfeil - og ikke minst semantiske feil ;)

(mann 30 år fra Hordaland) lø. 24 des. 2011 13:17 Privat melding

Hallais...

For det jeg vet, så er det ikke sikkert du forstår budskapet, For meg så betyr den første mye for mitt syn på livet, og det vil den gjøre så lenge jeg lever ^^

Og ikke kom her til meg og snakk om skrivefeil og tegnsetting..ghh..

God jul anyways ;)

Skjult ID med pseudonym Tiwas lø. 24 des. 2011 14:35

@ts: Ok, så skal jeg ikke fortelle deg at det er jævlig dumt å skrive feil på noe som skal være der i mange år. Men da har du i det minste en morsom historie å fortelle til barn og barnebarn. Og - når det gjelder "ting som betyr noe", så vet jeg alt om det. Både jeg, kompiser og bestefaren min har tatovert slike - og det er de som står høyest på listen over ting som burde dekkes over med en ny etter hvert ;) Heldig vis er det i det minste ingen stavefeil :p

(mann 41 år fra Hordaland) lø. 24 des. 2011 15:56 Privat melding

@ts
Liker helt klart det første best.
Det gir uttrykk for en enhetstanke som sier mye om dine verdier og som i seg selv ikke burde støte, utover at det er en tatovering.
Den andre gir mye rom for tolkning, ikke av budskapet i seg selv, men hva det betyr for deg og kan lett assosieres negativt.

Sosial kontekst er veldig viktig, spesielt i forhold til tatoveringer som inneholder et konkret budskap.
Fant et eksempel på dette i teksten jeg linker til under, dette gjelder riktignok symboler men er ikke mindre relevant av den grunn: En hvit person tatoverer et hakekors(uavhengig av hvilken variant) for å ta tilbake symbolet fra nazistene.

http://thenewtattoosubculture2009.wikispaces.com/file/view/why+do+ people+get+tattoos.pdf

Når det er sagt foretrekker jeg symboler og helst satt i en sammenheng, slik at det blir en utsmykning.
Liker veldig godt japanske-tatoveringer og har quarter-sleeves i den stilen.

Ser du er fra hordaland og om du skal tatovere deg i bergen vil jeg helt klart anbefale Let`s Buzz.

Uansett hva du ender med å ta er det ekstremt viktig at det blir gjort av en dyktig tatovør, sett i forhold til antall tatoveringssteder er de desverre i sørgelig mindretall.

(mann 30 år fra Hordaland) lø. 24 des. 2011 17:17 Privat melding

@ zoroaster

Takk for bra lesing :) Dette var vel det innlegget som har gitt meg klar mest her :) No offense til andre altså!
Og at den andre faktisk kan tolkes på den måten, har jeg ikke tenkt på enda, men viser jo hvor forskjellig vi faktisk tolker ting!

Så jeg er ganske sikker på at det blir den første. Og meget interessant lesing du hadde i linken. En edel tanke som dessverre failer ganske kraftig..

Mtp på sted å tatovere seg, så takker jeg meget for anbefalingen! Det var faktisk den neste tingen jeg hadde tenkt å spørre om her, så det er meget mulig at du allerede har ordnet det for meg :)
Btw, noen spesiell person du "anbefaler" derfra?

(mann 41 år fra Hordaland) lø. 24 des. 2011 22:58 Privat melding

@ts

Takker og bukker!

Angående Let`s Buzz og anbefalinger, spiller det i dette tilfellet ikke så stor rolle. Du er uansett sikret at de ikke kjører nålene for dypt(at det blir arrvev), ujevne linjer eller bruker "dårlig" blekk(noen typer blir veldig påvirket av bla sollys). Hadde det vært portrett eller stilartsspesifikke tatoveringer du var på jakt etter, hadde det selvfølgelig spilt en stor rolle hvilken tatovør du hadde gått til.