Alle innlegg Sukkerforum

Litt flaut...

Vis siste innlegg
(kvinne 36 år fra Buskerud) sø. 25 des. 2011 14:56 Privat melding

Dette er litt flaut, men siden jeg ikke er redd for å drite meg ut så kaster jeg meg ut i det..

Har lest mye om Alfahann den siste tiden, men har ikke peilig på hva dette egentlig er... og ikke minst hva er alfa, beta, omega 3 eller omega 4????????

er det ikke samme fader hva vi er egentlig? man tilltrekkes vel de menneskene av en grunn.. vet ikke hva jeg prater om nå jeg så...fyr løs.....

(mann 38 år fra Østfold) sø. 25 des. 2011 15:00 Privat melding

Omega3 er best. Til og med anbefalt av myndighetene.

(kvinne 36 år fra Buskerud) sø. 25 des. 2011 15:02 Privat melding

hehe sant ;)

Skjult ID med pseudonym Danty sø. 25 des. 2011 15:03

Alfahann er en stereotypisk forestilling om et mannemne som passer fint inn i sukkerverdenen :)

(mann 44 år fra Oslo) sø. 25 des. 2011 15:08 Privat melding

Alfastatus antyder topp ranking i et slags hierarki..Alfastatus oppnås vanligvis gjennom dominans eller genetisk arv. Hos sosiale dyr (noe som enklete har forestillinger om kan overføres direkte til mennesket også) er alfahannen det individet i gruppen som leder de andre medlemmene. Når en hann og en hunn utfyller denne rollen sammen, omtales de som et alfapar. I noen grupper er alfahannene og -hunnene overrepresentert i genene til en populasjon hvis de er de eneste som får formere seg. Alfabegrepet er imidlertid omdiskutert i mange sammenhenger. Hilsen wikipedia :)

(kvinne 36 år fra Buskerud) sø. 25 des. 2011 15:09 Privat melding

hmmm..sier meg fremdeles veldig lite danty hehe... men tror jeg gir opp med å skjønne hva "dette" er for noe jeg... ;)

Skjult ID med pseudonym Danty sø. 25 des. 2011 15:11

I menneskets univers vil nok en alfahann være en som kan diagnostiseres med psykopatiske trekk

Skjult ID med pseudonym Danty sø. 25 des. 2011 15:18

For forståelsens skyld: Begrepet alfahann oppsto først i beskrivelsen av ulveflokker og deres sosiale samferd. I ulveflokkene er det enkelt: Der er det alltid en klart definert leder som er sjefen. Han "banker opp" de som ikke føyer seg etter han som leder. han har førsterett til å velge hvilke hunner han vil parre seg med osv.. Dette kjenner du sikkert litt til. Så har noen sosialantropologer forsøkt å finne likhetstrekk hos mennesket. Og noen elementer av det samme kan en faktisk finne i mennekseheten også. Men som skrevet i wikipedia, så er dette svært omdiskutert. Vi mennesker er så nyanserte og lever i så komplekse sosiale sammenhenger, samtidig som samfunnet hele tiden er i endring. I vikingetiden kunne en som var sterkest fysisk utpeke seg selv til en slags leder. I dag funker dette dårlig da premissene er totalt annerledes :)

(mann 39 år fra Vestfold) sø. 25 des. 2011 15:23 Privat melding

Her står mye om Alfa Male, Beta og omega. Den virkelige lektyren.

http://en.wikipedia.org/wiki/Alfa_male

Kort fortalt: Alfa er lederen i ulveflokken:-)
Forøvrig tar jeg en sipp tran stort sett hver dag og får i meg nok Omegas. Jeg tar gjerne en prat med disse Alfaene om hierarkiet osv. Gjerne over en øl så blir vi nok enige. Jeg er ikke sky vett :-)

Julemiddag nr 2 venter. God jul igjen... :-)

(kvinne 36 år fra Buskerud) sø. 25 des. 2011 15:30 Privat melding

tusen takk for gode svar ;)
Ble jeg litt klokere jeg også hehe...

(mann 57 år fra Oslo) sø. 25 des. 2011 15:32 Privat melding

Tar en skje tran på den, seppas. Prøvde ellers å gå inn i en Rema-butikk rett før jul og spurte hvor de hadde styrkedråper. Stakkaren så ut som et spørsmålstegn helt til jeg sa: "Møllers tran, altså."

(kvinne 36 år fra Buskerud) sø. 25 des. 2011 15:41 Privat melding

Håper du får noe nyttig info da seppas ;) kos deg med julamat, og god jul til deg også :)

hehehe...den var bra harald ;)

(mann 47 år fra Oslo) sø. 25 des. 2011 19:30 Privat melding

Alfahann er en betegnelse menn setter på seg selv for å kompensere for manglende selvsikkerhet.

(mann 44 år fra Oslo) sø. 25 des. 2011 20:28 Privat melding

jeg er en overalfahannsukkermann full av omega3, - trur eg :P Sjefen over alle sjefer som jeg blir betegnet som. Alle jenter vil ha barn med meg hele tiden. Livet er herlig.. goood juuul...

Skjult ID med pseudonym MagnusOpus sø. 25 des. 2011 22:18

Rent parodisk er vel en "alfahann" den drittsekken jenter faller for før de så gråtende klager til bestekompisen på at karen kun ville ha de i senga og ikke noe mer :P

I alle filmer er dette den kjekke karen full av selvtillitt som sjeldent bryr seg mye mer enn om det overfladiske, sliter gjerne med sine empatiske evner, evt bryr seg katta om andres følelser. Du vet - han kompisen som er veldig kul og drar damer, men som du aldri i verden ville snakket med om du har problemer.

Likhetstrekkene om man kan kalle det det opp mot dyreverdenen er vel det at slike gjerne hopper fra dame til dame, setter gjerne seg selv over andre i familie og vennerelasjoner og er kongen i sitt univers. Får gjerne en ledende stilling på lavere nivå - men sliter i det lange løp med å komme seg videre. Veldig mange karismatiske daglig ledere i butikker har denne personligheten, ofte også innen utelivsbransjen. Steder hvor de gjerne omgås unge pene jenter. Etterhvert når alderen kommer tar de igjen ender de gjerne opp som den litt patetiske onkelen som prøver seg på alle ungjentene på selskaper - om de ikke får en brutal oppvåkning av ett eller annet slag :P

Alt jeg skrev over nå er satt på spissen - og er en miks av hva forskning, litteratur og samfunnet annser som denne "typen".

(kvinne 36 år fra Buskerud) ma. 26 des. 2011 00:50 Privat melding

burde bytte nick du da ;)

Skjult ID med pseudonym MrAsshole ma. 26 des. 2011 01:35

Her er mine tanker om den menneskelige alfahannen:
Det er kort og godt en mann med en sosial status som gjør ham allmenn respektert. Dette gjør at både menn og kvinner lystrer.

Hvordan han oppnår sin status kan være på forskjellige vis:

1. Gjenglederen. Dette er den "klassiske" alfahannen man rett og slett følger fordi han er den største og sterkeste. En som ikke er redd for å gjøre ord til handling. Tony Soprano.

2. Sjarmøren. Dette er fyren med såpasst godt sosialt tekke at han blir fulgt rett og slett fordi alle liker han og vil at han skal like dem. Tenk Theodore Roosevelt.

3. Farsfiguren. Dette er mannen som alltid briljerer med sin viten, selvsikkerhet osv. En mann du ikke vil skuffe, men gjøre stolt. Tenk... Vel. ;)

Fins sikkert masse andre typer også, men dette var det jeg kom på i farten.

Skjult ID med pseudonym Danty ma. 26 des. 2011 05:13

Utrolig mange forundelige tegneseriefigur-stereotyper som blir presentert som alfahanner her..
Nesten så jeg kan se alle sammen for meg - hvordan de ser ut og hvordan de ler med sin maskuline og arrogante kvalitetslatter, i et marvel-univers eller i en av dressmann sine reklamefilmer. jeg føler litt at alle alfahanner kvalifisrerer til å spille rollen som james bond i neste 007-film :)
I det virkelige liv, om jeg tenker meg om, så finner jeg ikke mange som lever opp til de alfahann-beskrivelsene som har blitt presentert her hehe

Skjult ID med pseudonym Danty ma. 26 des. 2011 05:17

Vel, borsett fra Spongebob1 da,, Hadde det ikke vært for at han har drevet og fylt opp kroppen sin med så mye omega 3 i så lang tid, så hadde han vært en 92 % ren alfahannemann ispedd 8% sukkerhannemann,,

(mann 47 år fra Oslo) ma. 26 des. 2011 09:41 Privat melding

Haha, Danty! :-)

(mann 37 år fra Oslo) ma. 26 des. 2011 09:51 Privat melding

Alfahannen hos dagens menneske er en myte mer enn noe annet. Det er riktig at en "alfa" er "toppen" på et hierarki, men som mennesker er vi nødt å jobbe i så mange hierarkier på daglig basis at det er fånyttes å forsøke å prøve å nå denne alfa-statusen. Du kan være "alfa" i vennegjengen din til du kommer på jobb på McDonalds for å flippe burgere for å få kjeft av en fyr som er 15 år yngre enn deg fordi du er fem minutter sen. Du kan være "alfa" på et jentevorspiel helt til noen skrur på Nytt på Nytt og syns Almaas er kjekkere enn deg. Folk som påberoper seg alfastatus er idioter. Det er ikke en fast status men et glidende begrep. Folk som jobber for å "bli alfa" er tapt i skogen uten kart og kompass. Det er ikke mulig å fast oppnå denne statusen. Det mest attraktive man kan gjøre som mann er å signalisere at man har en trygg og solid plass i sosiale hierarkier. Dette gjør man ved å ikke prøve å sette folk på plass og ved å ikke jobbe etter posisjon. Folk som jobber for noe har det ikke, sånn er det bare.

Med andre ord: Når folk sier at de er alfamenn, er de det (nesten per definisjon) ikke. Dette er svært tendensuell og usikker adferd. "Se på meg, jeg er sånn og sånn. Ser du det ikke?! Se en gang til!"

Hehehe, for noen hengehoder.

Skjult ID med pseudonym Enigma ma. 26 des. 2011 11:04

Noen har skjønt det. Da fins det håp.
Alle er vi noe for oss selv ... Noen klarer å bevare egenarten og det spesielle, uten å måtte fronte det for omverdenen. De bare har det. De står støtt, er trygge på hvem de er. Samtidig som de har evne til å se seg selv i sammenheng ift. dem rundt seg. Ikke minst le litt av seg selv, det er viktig. :p

Du IGNOsaurus tilhører en helt egen art.
Det samme med Danty=Dantysaurus, HerrFektosaurus, MagnusOpusaurus, Spongosaurus ... :p

Et sitat fra ett av diktene til Emily Dickinson:
"-du- er den eneste Gud gjorde en enkeltutgave av!"

:-)

(Trenger ikke å henge dere opp i Gud, men dere skjønner ... ).