Alle innlegg Sukkerforum

Ikkesøkende positive komplimenter

Vis siste innlegg
(mann 32 år fra Sør-Trøndelag) ma. 26 des. 2011 04:53 Privat melding

Jeg har lurt litt på en ting, og dette slår meg som den perfekte plassen å stille spørsmålet!

Det er enkelte ganger jeg ser noen, enten ute eller på nett, som har noe spesiellt positivt med seg som jeg legger merke til. Kan være holdning, øyne, smil, klær... osv...
Jeg har da ingen hemninger, jeg hadde i alle fall ikke det, når det kommer til å si dette rett ut til den personen det gjelder. Har jo funnet ut i nærliggende tid at man ikke skal komplimentere andre jenter når man enten er på date eller sammen med en eventuell dame. I alle fall ikke rett forran dem;) Så nå er jeg blitt vesentlig mye mer restriktiv på området...
Det jeg lurer på er om det virkelig er slik at alt positivt man sier om en person av motsatt kjønn blir oppfattet som, ”Jeg vil ha deg med meg hjem!”
Her er det ikke snakk om: ”Ååååh fy faan kor jævli sexy du e!”, ”Satan førr ei ræv!” eller ”Wow, du hadd enorme puppa:O!”

Heller noe sånn som; ”Oi! Du hadd ekstremt pene øya!”, ”Trur du må vær nå me den penaste jenta eg har sett!” eller ”Du e sykt pen når du smile ordentlig! Digga det!”
Jeg har i alle fall ingen problem med å si dette om noen, uten å mene mer enn akkurat det jeg sier... Nå er jeg også typen som aldri forstår når noen flørter med meg, så mulig mine sosiale antenner er fubar på området.
Så derfor! Er det mulig å gi ikkesøkende positive komplimenter uten at det blir tatt som ”*skiklesikle* I want you!” ?

(mann 36 år fra Oslo) ma. 26 des. 2011 05:02 Privat melding

De komplimentene du kommer med virker godt men de må brukes i riktig setting. Og du må selvfølgelig ikke komme med for mange av dem.

(kvinne 36 år fra Buskerud) ma. 26 des. 2011 09:50 Privat melding

Du hadde nå pene øyne og et søtt smil selv da ;)
Men må si meg enig med ceca her :)

Skjult ID med pseudonym Jepp ma. 26 des. 2011 10:03

Jeg er også som trådstarter, og jeg får gjerne lyst til å fortelle ei jente at hun har vakre øyne eller lignende. Men brent barn skyr ilden. Du ser dog bedre ut enn meg, så kanskje det da funker bedre.

Forøvrig kan jeg si at dette er litt som i trafikken: det hjelper ikke at du kjører fornuftig og bra, dersom du blir kræsja inn i av en idiot. Og det hjelper ikke at du har gode intensjoner med komplimentet, så lenge mange idioter gir komplimenter kun for å få dama i seng (ikke at jeg kan forstå at det funker lenger, men). Så som på de fleste arenaer, ødelegger de få for de mange.

(mann 47 år fra Oslo) ma. 26 des. 2011 10:06 Privat melding

Eneste måten å finne ut det på, er vel å sjekke reaksjonene når du gjør det? Også hellig overbevist om at en kjekk ung mann som Dem selv vil få megen positivt respons på slikt. En førtiåring skal derimot vokte seg MEGET vel for den slags krumspring ute på byen.

(mann 35 år fra Oslo) ma. 26 des. 2011 10:57 Privat melding

Jeg tror de fleste jenter gjennomskuer "Trur du må vær nå me den penaste jenta eg har sett!”, så om du hadde moderert de noe, så hadde du truffet mer etter min mening. Og et annet tips: Det går an å gi komplimenter til ei jente som ikke nødvendigvis går 100% på utseendet, men på hvordan hun er. Pene jenter får sykt mange komplimenter direkte på utseendet ellers av tiden, så hvorfor ikke gå litt utenom hva alle andre sier?

Skjult ID med pseudonym nephilim ma. 26 des. 2011 11:15

Hva tror du om ikke å være spesifikk? Kommenter heller generelt istedet for å påpeke øyne eller hva det måtte være. Holdet det ikke å si " Du... du ser faen meg bra ut idag!"? :D

(mann 32 år fra Sør-Trøndelag) ma. 26 des. 2011 15:20 Privat melding

Wow... Tror absolutt alle misset poenget i innlegget :P
Jeg er ikke ute etter råd om hvordan jeg skal sjekke opp damer på byen. Det skjer aldri uansett at jeg drar med noen hjem. Alkohol + østrogen = 99% katastrofe
Poenget var om alle tenker, "Han vi ned i buksa mi!", når man sier slike ting? Jeg kan virkelig mene at noen har øyne man legger merke til på andresiden av et dansegulv, men ikke mene mer enn nøyaktig det...

(mann 35 år fra Oslo) ma. 26 des. 2011 15:36 Privat melding

Kan ikke se at vi misset poenget?

Ikke for å være brutal, men med de klisjeene du lista opp i startinnlegget, så tror jeg det er en del som tenker akkurat "Han vil ned i buksa mi" - ja. Men det er kanskje fordi jeg foretrekker jenter som ikke biter på sånne billige komplimenter. ;)

(mann 32 år fra Sør-Trøndelag) ma. 26 des. 2011 17:04 Privat melding

Aires: Joda, for poenget var ikke hva man kan oppnå, men hva det blir oppfattet som.
Og du nevner jo gjennomskue og bite på. Poenget er at det er ingenting å gjennomskue eller bite på... Heller ikke at man sier det til modellpene jenter, men til jenter generellt...
Ingen problem med å fortelle en jente som ikke er typisk pen, men som har et utrolig pent smil, at hun har det!

Jeg oppfatter det som innbilsk om noen tror jeg mener mer ut fra en slik kommentar. Tenker vel mer at om man forteller noen at man liker personligheten deres så er man ute etter mer...

Men, Aires, jeg er litt interessert i å vite hva du ville sagt til noen du ikke har pratet med som ikke er en klisje...?

Skjult ID med pseudonym 1234 ma. 26 des. 2011 17:17

Hvorfor ikke bare akseptere at du har behov for å fortelle kvinner visse ting - uten at du mener noe mer med det?
Er dette noe du synes du trenger å understreke?

Hvis du skulle finne din drømmedame, så vet du jo at hun synes dette er helt naturlig, hun også.
Beklager, men jeg ser ikke problemet.

Skulle vi diskutert menneskers evne og trang til å systematisere, tolke, undre og søke motiver stiller det seg litt annerledes, men hvorfor skal vi egentlig diskutere deg vs alle damene du har en mening om?

(mann 32 år fra Sør-Trøndelag) ma. 26 des. 2011 17:48 Privat melding

Absolutt ingen behov for å understreke det... Ikke at jeg helt ser hvor du har fått det fra, men greit, man kan tolke samme teksten meget forskjellig. Ikke mitt poeng i alle fall... Jeg synes nå det er hyggelig når noen sier noe positivt om meg og tenker naturlig nok at andre også gjør det. Føler ikke at det er et behov på noen måte eller at jeg har fremsatt det som det...

Og hvordan du greier å blande inn drømmedama skjønner jeg ikke helt... Har absolutt ingenting med tråde å gjøre.

Og meg vs alle damene jeg har mening om? Igjen, fatter ikke hvor du fikk det ut av teksten.

Egentlig et meget generellt spørsmål om hvordan jenter oppfatter positive bemerkninger. Jeg oppfatter det ofte som at de forventer eller tenker mer enn det man sier, og jeg lurer på om dette er gjengs oppfattning. Eventuellt hva det er som får dem til å tro det...
Ikke minst om man egentlig burde la vær å komplimentere jenter på den måten hvis det egentlig blir oppfattet negativt.

(kvinne 39 år fra Sør-Trøndelag) ma. 26 des. 2011 17:48 Privat melding

@TS
Det handler ikke så mye om ordene, man hvordan kroppsspråket ditt er.
Og om du kommer med eller uten alkohol :-)

Det er fult mulig å gi slike komplimenter uten at man tror du er interessert.

Skjult ID med pseudonym eq ma. 26 des. 2011 17:57

Her lukter det usa (uteblitte sosiale antenner)

Skjult ID med pseudonym 1234 ma. 26 des. 2011 18:01

Jeg forbeholder meg retten til å lese kontekst gjennom tekst, medium og situasjon.

Alt godt.

(kvinne 39 år fra Sør-Trøndelag) ma. 26 des. 2011 18:56 Privat melding

Jeg elsker å få komplimenter som ikke sier "æ vil knull dæ" :)
Tror det kommer an på setting og alt om man tolker det den ene eller andre veien. Om noen sier at jeg har pene øyne så tror jeg ikke det betyr at han vil ned i buksene på meg :) Går det på kropp og inneholder ord som "sexy", "hot" etc så blir jeg nok litt skeptisk ja! Og kanskje roe seg litt med superlativene :P
Jeg er selv sånn som kommer med komplimenter i hytt og gevær, og alle tror da at jeg er interessert i noe mer...*sukk*

(kvinne 35 år fra Buskerud) ma. 26 des. 2011 22:19 Privat melding

Tror ikke alle ville tenke "Han vil ned i trusa på meg" hvis du sier slikt.
Jeg er selv den som kan gi kompliment til både venner og fremmede jeg kommer i snakk med. Jada, mange tror jeg flørter i begynnelsen, men de kommer fort over det =)

Husker en fremmed dude gjorde meg så glad en av de få kveldene jeg har vært i byen i år. Var ute for å feire ei venninne, styla meg opp og var fornøyd selv da jeg gikk ut døra, men ingen sa noe.
Tenkte seff ikke noe over mangelen på kompliment, men på slutten av kvelden, mens jeg og noen kompiser stod og diskuterte noe greier, kom en dude forbi, hilte på kompisene mine som han kjente og gikk videre.
To sek kom han tilbake, så på meg og sa "Forresten, du ser bra ut i kveld!". Så gikk han bare videre.
Men for meg betydde det masse, for det var et ekte kompliment, ikke en elendig flørt alla "vil i trusene hennes".