Alle innlegg Sukkerforum
(mann 43 år fra Oslo) ti. 27 des. 2011 17:45 Privat melding

Hvis du var disponert for en genetisk sykdom, hadde du satt pris på å visst det på forhånd? Hvorfor/hvorfor ikke?

(mann 38 år fra Østfold) ti. 27 des. 2011 18:00 Privat melding

Tja, det hadde jo vært litt kult å få vite slikt før jeg ble unnfanget.

Skjult ID med pseudonym moonlight ti. 27 des. 2011 18:06

Hehe leeeeer

Skjult ID med pseudonym hææ?? ti. 27 des. 2011 18:07

Dette var vel litt rart spørsmål....eller så forsto jeg ikke hva du mente her?
Mener du at man bør gå gjennom tester ved fødselen, for å vite om man er disponert for en genetisk sykdom som f.eks en av foreldrene er bærer av?
Vil vel tro at dette gjøres så tidlig som mulig, i de tilfeller den genettiske sykdommen kan være dødelig eller så alvorlig at det kreves medisinering.

Skjult ID med pseudonym POF ti. 27 des. 2011 18:31

Jeg skulle gjerne visst i yngre alder at min mor hadde den genetiske tilstanden premature ovarie failure, så hadde jeg kanskje ikke ventet med å få barn til det var for sent... Og dersom jeg hadde fått en jente, ville jeg kunne informere henne om at hun ikke hadde like god tid som andre kvinner fordi hun antagelig hadde arvet dette fra meg. Men det visste jeg ikke, og da ble det heller ingen å informere om dette til.

(kvinne 41 år fra Akershus) ti. 27 des. 2011 18:31 Privat melding

ja,jeg ville visst om det,det kan jo være alvorlig..

(mann 43 år fra Oslo) ti. 27 des. 2011 19:00 Privat melding

@hæææ? : Det fins jo muligheter idag for at man kan teste ut hvilke sykdommer som du genetisk sett er berer av, og du kan derav potensiellt sett "velge bort" enkelte partnere som gir visse utslag.

Kanskje litt søkt spørsmål, men jeg undres litt på om om folk foretrekker å vite sånt eller om de heller ville levd lykkelig uvitende.

Skjult ID ti. 27 des. 2011 19:08

Vel...om jeg hadde hatt en genetisk sykdom som jeg aldri merket noe til, så ville jeg nok fortsatt å være lykkelig uvitende om det. Hadde den derimot vært alvorlig så ville jeg så klart ønske å få vite om det.
Nå har jeg allerde fått barn, så det ville uansett vært for sent å få vite det nå kanskje...?

(kvinne 41 år fra Akershus) ti. 27 des. 2011 19:33 Privat melding

jeg syns man bør sjekke slikt uansett. Kan være lurt før man får barn. Det kan jo hende man har fått et gen,som gjør at barnet ditt kan bli annerledes,man vet aldri. Bedre å være føre var..

(mann 47 år fra Rogaland) ti. 27 des. 2011 19:49 Privat melding

Ja det ville jeg vist. Greit å få testet om en du vil ha barn med kan være bærer av samme genfeil som deg selv. Da må en jo seriøst vurdere adopsjon, donor osv

Skjult ID med pseudonym neptun ti. 27 des. 2011 20:33

Kommer an på.

Hvis det var noe jeg kunne gjøre noe med, som for eksempel diabetes 2, ville jeg gjerne visst det for å kunne forebygge det og redusere mulighetene for det, eventuelt gjøre det til en mindre byrde. Jeg ville også gjerne visst det om det var noe som jeg kunne forberede meg på, som for eksempel retinitis pigmentosa (en form for genetisk betinget blindhet), for å kunne forberede meg på det å leve som blind mens jeg ennå hadde synet i behold (som å lære punktskrift o.l.).

Men hvis det var en tilstand som tilsa at jeg ville miste førligheten i hele kroppen og at det ikke var noe jeg kunne gjøre med det. Ikke pokker!

(kvinne 39 år fra Sør-Trøndelag) ti. 27 des. 2011 21:06 Privat melding

Jeg ville visst det, så kan man ta stilling til om man skal føre det videre eller ikke.