Alle innlegg Sukkerforum

Morgendager, gårsdager, håp, drømmer...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Refilos to. 29 des. 2011 15:04

Mang en tanke har streifet rundt i mitt hode i disse jultider. En venn av meg kom med noen betraktninger som gjorde inntrykk. Han sa det ble fler og fler gårsdager og morgendagene ble færre. Sant det bokstavelig talt og, men dette ble jeg grublende på. Etterhvert som man blir eldre og kommer over det ene og det andre, begynner man etterhvert å se mer på gårsdagene enn morgendagene?

Normalt pleier jeg å være en positiv sjel som ser fremover, men nå begynte jeg å se begge veier. Hva drømmer jeg om og håper på? Ser jeg mer bakover på det jeg ikke har fått gjort, eller ser jeg bakover for å finne glede i opplevelsene i tidligere år? Føler jeg mister litt gnisten og ikke har så mange drømmer lenger. Håpet om å finne ei her begynner å svinne, og på andre plan i livet stagnerer det litt og. Men man ser det er kun ens egen skyld, for min del. At jeg har vært her en stund er min feil. Kunne kommet meg ut flere ganger, men hvorfor gjorde jeg det ikke? Det funderer jeg på. Kan man plutselig stagnere og bli litt oppgitt.......Derfor har jeg heller ikke vært aktiv på sukker på en stund. Hverken forumet eller onlinelisten har lokket. Tror jeg sakte siver ut herfra ja, selv om profilen min aldri har hatt så mye aktivitet som nå. Men jeg har mistet den personen jeg normalt er, og føler ikke jeg har noe å gi......Får håper gnisten kommer tilbake, sammen med resten av den jeg er. Er det flere som noen ganger bare går tom?

Å se bakover og glede seg over gode og flotte tider er jo herlig det og, men man bør jo også glede seg over nuet og ha noe å se frem til. Må kanskje sette meg ned og skrible ned hva jeg ønsker å gjøre og få til fremover. da har jeg noe å se frem til og glede meg til. Kanskje gamle minner da blir et herlig tilskudd til de nye drømmene og erfaringen/opplevelsene!

Skjult ID med pseudonym McCloud to. 29 des. 2011 15:09

Hvis en gjør en det en alltid har gjort, vil en få det en alltid har fått.
Hvis en gjør noe en hittil ikke har gjort, vil en få noe en hittil ikke har fått.

Og noe i den duren.

Og selve gnisten, hvordan tenne den igjen, hvordan holde flammen i live?

Skjult ID med pseudonym Pysa to. 29 des. 2011 15:11

Det kan snu så fort! For tre-fire dager satt jeg her og tenkte at jeg kom til å møte alderdommen alene (og jeg er bare 36), men så traff jeg en fyr som i løpet av to dater fikk hjertet mitt til å slå veldig raskt. Og selv om man aldri vet hvordan det vil gå, har ensomhet snudd til håp i løpet av et lite øyeblikk, helt på tampen av året.

Se gjerne bakover, men se de gode stundene. Og når du ser fremover, se de gode stundene da også.

Når nuet ikke er godt, bruker jeg denne:
http://www.youtube.com/watch?v=Q-Gljs8Y3Q8

Skjult ID med pseudonym sta to. 29 des. 2011 15:14

Kjenner den følelsen ja. Føler at man ikke egentlig gjør så mye annet enn å få dagene til å gå. Det å kunne glede seg i hverdagen er vel viktig, forsøke å se noe positivt i alt - selv om det bare er litt positivt :)

Er nok viktig å ha ett mål eller to fremover for å ha noe å jobbe mot, kan nok være lurt å fundere litt på det, kjenne etter om man trives med dagens status eller vil endre på noe. Så kommer det vanskelige da, hva skal man endre på :) Der har man litt å tenke på. Siden man ikke trives helt slik som det er må det jo endres for at noe skal skje. Ikke lett men er lurt innimellom å tenke litt over det.

Lykke til med funderingen i hvertfall.

Skjult ID med pseudonym Enigma to. 29 des. 2011 16:19

Refilos:
Interessant det du skriver.
Vi har jo ikke bare glad-dager hvor vi smiler og hopper av lykke. Grådagene er i klart flertall. Men de fins i så utrolig mange nyanser og sjatteringer. Det er hva en gjør ut av dem, hvordan en velger å se dem som er viktig. Og det er helt opp til deg selv.
Gårsdagene er der og vil alltid være der - opp til deg selv hvordan du ser dem, håndterer dem.
Det er bra å gjøre opp status, vanlig på denne tida i og med at året nærmer seg slutten.
Hvor hadde du vært i dag om du ikke hadde med deg alle erfaringene? Hvem hadde du vært, da?
Erfaringene og minnene er med og former deg til den du er - i dag. Alle slagene, så kan du sortere dem ut, legge dem i minnebanken din. Ta dem fram ved behov. Spesielt de gode minnene - hva er vel bedre å tenke på, når du har litt tunge dager, du har gått tom for energi, du har gått på en smell ... både sjelen og hjertet.
Men også de vonde minnene - tenk på at du kom deg tross alt gjennom det. Du har lært og det har gjort deg sterkere. Som mann. Som menneske.
McCloud er inne på noe.
Om en går i samme tralten, vil intet nytt og spennende skje.
Gjelder å utvide horisonten, tenke i nye baner ... gjøre noe helt nytt, kanskje spinnvilt. Noe som virkelig setter spor.
Dette er vel universelt. Gjelder også meg.
Vet at jeg må ta tak selv, ta meg i nakkeskinnet ... for det er lett å gå i "uvanefellen".
Har noen punkter jeg skal jobbe med selv.
Har vært aktivt medlem i nøyaktig tre måneder. Skjønner at en kan bli frustrert og gå lei her inne. Kan være bra med pauser, kanskje også jeg velger det.
Men kjenner igjen opplevelsen din ... får ikke meg til å juble akkurat, når jeg ser de samme bildene/fjesene hver gang jeg logger meg på.
Jeg gir ikke opp ... enn så lenge.

Du har så mye å gi.
Sender deg gode tanker.
Ha en fin kveld! :-)
*klem*

(kvinne 50 år fra Møre og Romsdal) fr. 30 des. 2011 00:39 Privat melding

Tror jeg skjønner hva du mener, Refilos... I perioder av livet kan man føle at man bare eksisterer fra dag til dag uten å egentlig leve. Fremtiden strekker seg foran deg og oppleves som død, uten håp og drømmer- ulidelig monoton og kjedelig. Noe mangler i livet og du vet kanskje ikke hva det er engang. Du tenker tilbake, angrer på valg du har tatt og undres på om hvordan livet hadde vært om du hadde valgt annerledes. Hadde du følt deg som et helere og rikere menneske da?
Ha tillit til at de valgene du tok den gang da var riktige for deg som den personen du var da! Vi mennesker er foranderlige, vi utvikles og modnes gjennom hele livet. Reflekter gjerne over grunnene til at du valgte som du gjorde, men vit at du gjorde det som var best for deg da.
Tro meg, brått og kanskje fra uventet hold dukker det opp noe eller noen som igjen gir deg suget i magen og får gleden til å boble i brystet. Spenningen over å ikke vite hva fremtiden bringer, ukjente og uventede gleder og utfordringer:) Kun et fåtall av oss er jevnt lykkelige og tilfredse gjennom hele livet, de fleste går før eller senere på en liten smell som får en til å sette spørsmål ved både fremtid og levd liv. Men du, da setter du desto større pris på gleden og gnisten når den er der igjen :-)

Klem fra meg :)

(kvinne 39 år fra Sør-Trøndelag) fr. 30 des. 2011 01:15 Privat melding

Refilos
Jeg trodde det var omvendt, at man levde mer og mer i nuet etterhvert som man ble eldre (og erfarer at livet kan ta slutt når som helst). Mulig jeg tar feil :-)

Når det gjelder dating, er det vanskelig å være "på" hele tiden. Det krever litt energi å bli kjent med ett nytt menneske. Ihvertfall om man velger å gi av seg selv. Da går man tom. Men man er ikke nødvendigvis tom på andre områder i livet.

Det er alltid kjekt å tenke på gode opplevelser som har vært, de lever man lenge på. Utrolig hvor raskt man glemmer det som har vært, og hvordan drømmene endrer seg.

Skjult ID med pseudonym mio fr. 30 des. 2011 03:46

Flest grådager???? Nei, absolutt ikke. Er kanskje ikke sånn at de fleste dager hopper man av lykke....men dagen trenger jo ikke være grå av den grunn. De fleste dagene er gode. Av og til skjer det noe som gjør livet vanskelig, men stort sett har de fleste av oss det bedre enn vi vil innrømme.

(mann 35 år fra Oslo) fr. 30 des. 2011 13:53 Privat melding

Jeg har selv en del erfaringer fra slik "kjedelige" tider i mitt liv. Jeg har funnet ut at det går opp og ned. Om du vil endre at du synes hverdagen er litt kjedelig og uten noe spennende innhold så må du være litt spontan og gjøre noe som er spennende.

Mitt nyeste spennende opplegg er å bare ta en prat med hvem som helst i grunn. Hvor ofte starter man egentlig en samtale med noen på bussen, trikken, butikken o.l? Det er jo det man vanligvis unngår er det ikke det??? Utrolig morsom følelse man får etterpå:-D Skal ikke mye til å for å ha det spennende i min verden gitt:-D