Alle innlegg Sukkerforum

Rekke over alt?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Jenta to. 29 des. 2011 17:22

jeg greier ikke å jobbe,trene,passe barn, være en god elsker,være topp på kjøkkenet,ha et ryddig hus til enhver tid,være sammen med venner og være flink på alle plan.Hverdagen blir for travel.Så jeg har nødt til å prioritere.Har vi for høye krav til oss selv,er vi skapt til å gjøre alt dette på engang?!.Jeg greier det ikke. Hva med dere der ute??

(mann 44 år fra Akershus) to. 29 des. 2011 17:28 Privat melding

Kan du ikke bare droppe egne venner og heller prøve å være litt sosial når du arrangerer middag for vennene til mannen din?

Skjult ID med pseudonym blindebukk to. 29 des. 2011 17:28

gjer stort sett faen og lever livet mitt for meg og ikkje alle andre...egoist? ja kanskje:)

Skjult ID med pseudonym Diaz to. 29 des. 2011 17:38

Klarer det fint jeg:) ...Har jo ikke kjæreste,så hva annet skal man finne på?

(kvinne 41 år fra Buskerud) to. 29 des. 2011 17:42 Privat melding

Det går greit, jeg sveiper over huset en halvtime når ungene er i seng. Det får duge, så tar jeg det litt nøyere på mandager..for da har jeg alltid fri.

Treningen får jeg stort sett unna på jobb, tar meg en løpetur på kvelden som regel. De jeg bor med får da pent rydde etter seg selv, være med og lage mat og hjelpe hverandre de også.

Elsker..tja..jeg tror jaggu jeg skulle rukket det også. :-) Men nå trenger jeg svært lite søvn da. :-D Og som regel blir vel mitt sosiale liv noe nedprioritert.

Skjult ID med pseudonym neptun to. 29 des. 2011 18:06

Det virker som de fleste damene på Sukker har tid til det, i hvert fall...

(mann 38 år fra Østfold) to. 29 des. 2011 18:17 Privat melding

Tidsklemma er en innbilt greie. Det var ikke en kjeft som hadde hørt om ordet engang for bare 10-15 år siden, og folk hadde ikke noe mindre viktige(!) ting å gjøre den gangen. Eneste forskjellen er vel at vi nå har lagt til en hel masse unødvendige greier, som å surfe på nettet, se på tv, kjøre ungene overalt, etc etc...

Mao: Dropp det unødvendige tullet, så har du plutselig MASSE tid til overs. En god start vil være å kaste tv´en på dynga.

Skjult ID med pseudonym xx to. 29 des. 2011 18:25

Rekker det jeg vil, har ingen problemer med at dagen har for få timer her ihvertfall, enda jeg har unger som bruker mye av min tid.

Skjult ID med pseudonym Enig to. 29 des. 2011 18:49

Jeg er helt enig med deg TS.

Jeg har truffet et par "kandidater" det siste året, og har rett og slett ikke maktet å få tiden til å strekke til. Man ender alltid opp med å skuffe når man setter av tid til seg selv, som f.eks. trening.

Jeg er dessverre ikke interessert i å legge livsstilen min til side for en mann som har behov for å være sammen 24/7. Dette gjør at man veldig fort mister interessen

Begynner å lure på om det finnes en mann som lar en jente få gjøre sine egne ting imellom og ikke kveler henne med å skulle være sammen HELE tiden. Altså, den mannen finnes selvsagt, men den mannen er da ikke interessert i noe annet enn litt "forpliktende hygge". Når det kommer til de som faktisk er interessert i litt "forpliktelser" så har de en tendens til å kvele meg.

Skjult ID med pseudonym sta to. 29 des. 2011 18:58

@Enig: Det kommer vel ann på hvilken mengde som er innimellom vil jeg tro? Har da ikke behov for å være sammen 24/7, da blir det jo kjedelig. Kommer vel mer ann på om man faktisk har kvalitetstid sammen eller ikke. Ikke nødvendigvis alltid mengden av tid. Men dersom du trenger 5 dager i uken for deg selv, så er det vel bare plass til litt hygge ;)

Men dersom du ikke vil gjøre noen tilpassninger for en mann, hva skal du da med en? Og hva tror du en mann vil tro om hva du føler for han? At han alltid kommer som nr 3-4-5 i rekken hele tiden?

Skjult ID med pseudonym Enig to. 29 des. 2011 18:58

* "uforpliktende hygge"

:-)

Skjult ID med pseudonym Enig to. 29 des. 2011 19:02

Når man treffer noen, og man skal være kjærester har jeg opplevd at de forventer det samme av en som man skulle vært samboere. Jeg trenger tid for meg selv, jeg vil ikke sove over hos hverandre hver dag. Jeg har som sagt opplevd dette flere ganger det siste året, og det virker som det er det som er normalen når en mann er interessert, at man skal være sammen ved hvert ledige minutt. For meg er dette bare helt feil.

Men det gjelder å finne den som er lik en selv. Om ikke har jeg det langt bedre alene. Å treffe noen føler jeg skal gjøre hverdagen bedre, ikke mer stressende.

Skjult ID med pseudonym banditten to. 29 des. 2011 19:05

Jeg synes Tiwas' kommentar var guld værd!

Skjult ID med pseudonym VoksenMann to. 29 des. 2011 19:06

@Enig
Synes du høres ganske selvopptatt ut. Han skal være interessert, men akkurat passe interessert?

@Jenta
Er både fryktelig enkelt og fryktelig vanskelig. Skal du ha fast følge (og barn) må du betale prisen. Prisen er mindre tid til å dyrke seg selv. Det inkluderer også trening. Jobb og hjem tar tid...

Skjult ID med pseudonym sta to. 29 des. 2011 19:10

Er nok ikke uten grunn at dere er single da, er nok ikke helt klare ennå, evt vil bare ha en venn som noen ganger er kjæreste når det passer. Man må også være villig til å gi samtidig som man får.

Men selvfølgelig, det skal jo gjøre hverdagen bedre, ikke mer slitsom, så da er det vel riktig mann som mangler da. Da er man nok mer villig til å både gi og ta.

Man må alltid prioritere, kan ikke få med seg alt hele tiden, dessverre :)

Skjult ID med pseudonym Enig to. 29 des. 2011 19:23

@Voksenmann
Det må du gjerne tro, men det er ikke tilfellet. Det finnes en mellomting, men det har jeg tilgode å oppleve de siste årene.

Men du er kanskje ikke enig i at hverdagen skal bli bedre når man treffer noen heller da.. når man føler en kjæreste er en jobb, da er noe riv ruskende galt.

Jeg har lest innlegg opp og ned i mente på forumet om gutter som spiller "spillet". Jeg lurer på hvem disse gutta er, ettersom jeg ikke har opplevd dette, og tror ærlig talt det ville passet meg langt bedre enn en lovesick tøffel.

Skjult ID med pseudonym Powpow to. 29 des. 2011 19:33

@Enig
Skal vi bli sammen? Gjør ikke meg noe om vi bare sees bursdager, jula og nyttår. :P

På en annen side, hva slags folk kan se hverandre 24/7 egentlig?
En har da jobb? Og med annet en faktisk bor sammen eller er så og si naboer så sees en jo stort sett kun i helga, eller?

Jeg vet i hvertfall at ei eventuelt dame for meg vil bo hvertfall 1 time unna meg og det alene gjør jo at vi ikke sees 24/7, men snarere for det meste når en har fri.

Skjult ID to. 29 des. 2011 19:33

støtter kongekebab..
Er hva man gjør det til selv.. Start med å slenge ut tv og ikke opphold deg på forumet på sukker. Da er mye gjort :)

Ellers så kan jeg faktisk anbefale å prøve å sove litt mindre. så sant man ikke allerede er nede på 5 timer søvn pr natt, så kan de fleste fint sove litt mindre. Sover man 8 timer hver natt, så klarer man seg sannsynligvis med 7 timer også med litt trening (må nok slite litt ett par tre uker i en overgangsperiode...hehe)

Har du tenkt på at en time mindre søvn pr dag er hele 7 timer i uka, dvs nesten en hel arbeidsdag. Tenk hvor mye du kan få gjort på en hel arbeidsdag. Samme kan jo være med tv seeing. En time mindre pr dag og så har man nesten en hel arbeiddag ekstra med tid. Klarer man begge deler, så får man nok av tid :)

Skjult ID med pseudonym magnusopus to. 29 des. 2011 19:41

1. prisene på kjøp og leie av bolig er idag ekstremt mye høyere enn for 30-40 år siden, og før det igjen var de også lavere. På 60 tallet kunne man fint finansiere en egen enebolig med tomt med 2 årslønner - tomtene fantes det også mange av silk at den tids generasjon kunne velge og vrake i dagens dyreste områder

2. høyere kostnader på bolig (største utgiftspost) fører til et jag for å kunne jobbe nok for å igjen dekke opp kostnadene man har. Tidligere jobbet et par langt færre timer totalt iløpet av uka enn man gjør idag for å oppnå akkurat samme dekningsgrad. En ting er at mange vil jobbe, men noe annet er når man blir tvunget til det.

3. skatter og avgifter er adskillig høyere idag enn tidligere. Dette skaper en "ond sirkel" hvor man må jobbe stadig mer som igjen generere stadig høyere skatte og avgiftskostnader. Vinneren er selvsagt staten - som igjen tjener store penger på å tilrettelegge for at vi skal sette bort unger raskest mulig siden folk da kan jobbe enda mer og generere enda flere skatte og avgiftskroner.

Selv i den mørkeste middelalder har man slått fast at en bonde jobbet kortere dager enn en gjennomsnittlig norsk arbeider gjør idag. Det samme gjelder for urmennesket. Genetisk sett er vi ikke konstruert for å stresse rundt så mange timer i døgnet på denne måten. Noen takler det - andre ikke. Vi er også stadig flere som har små barn men er alene - noe som også setter sterkt press på både tid og ikke minst muligheten man har til å sosialisere og realisere seg selv i en eller annen form. Dagens foventning om å alltid være tilgjengelig er også stressfremkallende.

Skjult ID med pseudonym sta to. 29 des. 2011 19:56

Nå har jo også inntekt steget og rentene gått ned, så er nok ikke så store forskjeller som man vil ha det til, uten å huske tall.

Kostnadene er nok like høye, men man vil ha høyere standard nå, altså prioriterer man å bruke mer på bolig. Lønnsomt er det også i forhold til andre investeringer og forbruk.

Vi er nok ikke laget for å hele tiden være på nei, og klarer man ikke å slappe av skikkelig går det galt til slutt. Veldig mange utbrente for tiden og det er jo en grunn til det. Mye av stresset er også selvforskyldt gjennom at man skal være med på flere ting enn man har tid til. Men ikke alltid like lett å si nei :)

(kvinne 35 år fra Oslo) to. 29 des. 2011 21:55 Privat melding

Enkelt! Det er bare å droppe å få barn, så har man masse tid

Skjult ID med pseudonym sta to. 29 des. 2011 23:10

Absolutt viktig å slappe av ja, vært der selv og det er veldig tungt når man virkelig treffer veggen hardt. Er bare å forsøke å se det positive i hverdagen og ikke være fullt så perfekt, er jo ikke det man blir lykkelig av om det er ryddig til enhver tid, sikker noen som blir det også da men :)

Ett veldig viktig spørsmål kan være: hvorfor gjør jeg det jeg gjør? For å gjøre meg selv lykkelig, for å få bekreftelse fra andre, eller gjøre andre lykkelige?

Finner kanskje mange gjøremål som man gjør for å få bekreftelse av andre og som tapper en for energi og man glemmer å gjøre ting som gjør en lykkelig og slapper av.

Skjult ID med pseudonym blindebukk to. 29 des. 2011 23:14

viss folk slutter med det tullet ka andre tenker om ein går dette bra:)

Skjult ID med pseudonym magnusopus to. 29 des. 2011 23:19

Sta: renten var negativ på 60-70 tallet. Det betyr at de som tok opp lån den gangen tjente på det. Og jeg snakket nå om prisen sammenlignet med inntekt. Som du sikkert kan lese skrev jeg om hvor mange år du må jobbe for å betale ned et lån. Idag må du stort sett jobbe 20 år for å kunne betale ned lånet ditt. Og selv om renta hadde vært den samme ville 20 år med rente blitt noe helt annet enn 2.

(mann 34 år fra Rogaland) to. 29 des. 2011 23:22 Privat melding

Som KongKebab seier så er vell TV ein rimeleg stor tidssluk. Eg ser svært lite tv i kvardagane, det blir helst i helgane at det blir 2 timer eller meir.
Uansett så merker eg godt tidsklemma, spesielt i det siste har eg vore nødt til å avlyse ettermiddagspizza og pils på jobb fordi tida ikkje strekke til.

Drikker alkohol eit par gonger i året nå og velje heller oftare alkoholfritt. Det er litt spesielt med kompiskveld og nesten alle kompisane mine stille opp med alkoholfritt øl :P

Men det er ein grunn til at me drikker ofte alkoholfritt og det er fordi me i Stavanger har eit uverkeleg lite effektivt kollektiv der bussen bruker 90 min på ein avstand ein kan køyre på 10 min. Den ekstra timen kjem godt med!

Dager der tida ikkje strekke til i det heile tatt er kjipe, men sånn er det når ein er sjuk også. Alt det som skulle ha bli gjort som ikkje blir gjort.

Skjult ID med pseudonym magnusopus to. 29 des. 2011 23:23

blindebukk: 300 000 i lånekasselån, et billån på en bil du trenger til jobb samt hente og levere unge, en bolig som du ikke kan si opp eller kvitte deg med på dagen. Man er så bundet på armer og ben at det finnes så og si ikke den person i dette land som har mulighet til å bare ta seg et friår og finne på noe helt annet.

Vi er alle blitt husmenn - må jobbe for å betale renter, avdrag og det man trenger for å få det til å gå rundt. Og vææær så snill å slutt og sammenlign statussymbolfolkas stress og problemer med vanlig dødelige. Som sagt er det bolig som sluker 50-75 % av folks inntekt.

Skjult ID med pseudonym blindebukk to. 29 des. 2011 23:28

har no over 2 mill i lån sjølv..må jobbe for å betale renter og avdrag,men stresser ikkje,jobber ikkje overtid..nyter den fritiden eg har og livet:)

Skjult ID to. 29 des. 2011 23:41

Blindebukk sa noe helt annet i sitt innlegg i romjulsdill...

Skjult ID med pseudonym sta to. 29 des. 2011 23:41

Nå var det også en stor forkjell på størrelse på bolig den gang og nå dersom man skal flisespikke, de bygde sjelden 150-200 kvm som skulle romme 2 + 2, men klarte seg ofte med mindre forhold. Så det at man betaler mer i dag kommer mer av at man vil ha en større bolig og romsligere forhold. Ikke sjekket kvm pris for bolig?

Dette med penger har også med prioriteringer å gjøre. Bruker ihvertfall ikke så stor % av inntekt på bolig selv.
Raskt lite søk:
http://www.forskning.no/artikler/2010/juni/254143
http://www.ssb.no/ssp/u tg/201003/07/
ikke alle som brenner av alt de tjener på å bo.

Selvfølgelig ikke alle som har valget her, og som oftest går dette hardest utover de enslige/single med kun 1 inntekt ( ofte lav ) som må ta til takke med visse boliger og dermed bruker mye på bolig. Og da særlig i pressområdene. Dette er jo i grunn ett valg det også ;)

Det trenger ikke koste mye å leve dersom man prioriterer annerledes, men om vi vil det er noe helt annet.
Mange som "klarer" seg på godt under 10000 utbetalt pr mnd. så det er mulig dersom man absolutt vil prioritere dette.

Ble litt rotete men senga kaller :)

(mann 38 år fra Østfold) to. 29 des. 2011 23:44 Privat melding

"Nå var det også en stor forkjell på størrelse på bolig den gang og nå dersom man skal flisespikke"

...for ikke å snakke om hva man fyller både boligen og garasjen med.

Skjult ID med pseudonym blindebukk to. 29 des. 2011 23:47

nyte livet kan jo vere å gjere noke;) eg nyter livet mens eg bygger ting heime:)

Skjult ID med pseudonym Enig to. 29 des. 2011 23:47

Herregud for et flisespikkeri. Dere trenger ikke å bekymre dere for å ikke rekke over alt. Det er jo bare å kutte ut kverruleringen deres her så har dere brått noen timer til overs å jobbe for å betale renten. Lord, rart man er singel. Frykten må være å møte på noen av dere.

Skjult ID med pseudonym VoksenMann fr. 30 des. 2011 02:02

@Enig
Hvis du gang etter gang velger en tøffel, sier vel det noe om deg?

For de fleste handler det vel ikke om det, men hvor kult man synes det er å være sammen med en annen.

Jo bedre man selv synes det er å tilbringe tid med noen, dess mer vil man være sammen med dem. Man bør kanskje ikke innlede forhold med noen man ikke digger?

Skjult ID med pseudonym sta fr. 30 des. 2011 11:56

Ikke sant KongKebab. Er litt forskjell hva man faktisk bruker penger på nå og da ja.

Voldsomt å positive vi var i dag da @Enig ;) Må jo være lov å diskutere litt innimellom sånn for avslappningens skyld. Har gjort alt annet jeg skulle gjort så da kan man kverrulere litt på forumet :p

Enig med VoksenMann, det er ikke alle tingene man har/får gjort som gjør at man liker en person, det er hvordan det føles å være sammen med personen. Blir veldig slitsomt å være perfeksjonist, det er selverfart.

(mann 35 år fra Oslo) fr. 30 des. 2011 13:19 Privat melding

FeuerFrei: dame på 29 som IKKE stresser med barn?! Oversendes blomster fra undertegnede :)

(mann 38 år fra Østfold) fr. 30 des. 2011 14:42 Privat melding

aires: IT´S A TRAP!