Alle innlegg Sukkerforum

Møkklei utseende- alders- og vellykkethetsjaget.

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym nattsverme to. 3 april 2008 14:57

Nå har jeg vært på Sukker ganske lenge. Lenger enn jeg orker å tenke etter, egentlig. Og jeg vet ikke om jeg skal orke å trekke noen konklusjon. Jo lenger jeg blir værende her, desto mer begynner jeg å se i øynene at det hele er en slags storstilt "konkurranse". En konkurranse der vi som er litt mer på "mosjonistnivå" ikke har sjans til å måle oss med eliteutøverne.

Eliteutøverne er de som er forholdsvis unge, vakre og vellykkede på alle vis. De er allerede vinnerne. De kan, slik det ser ut for meg, velge og vrake i interesserte av det motsatte kjønn. De kan gå på ny date hver dag i lang tid, helt til de finner han eller henne som får lynet til å slå ned og fiolinmusikken til å tone fra ingenting.

Og så har de oss andre. Vi som er litt mindre modellvakre og kanskje fem eller ti år over den alderen som man antar at er holdbarhetsdatoen for freshe fruentimmer. Vi når ikke opp. Vi får ikke være med å forsyne oss. Ei heller når vi stikker fingeren i jorda og sier til oss selv (i selvinnsiktens ånd): Hør nå her - du må innse at du ikke kan velge på øverste hylle. Styr unna de supervakre mennene. Gå for en som ser alminnelig og litt snill ut - kanskje en som er ti eller femten år eldre. Men nei da ... selv DE jogger etter tetskiktet som de ikke har sjans til å ta igjen, og har ikke tid til å stanse opp ved en som trolig ville vært litt mer på deres eget nivå.

Den nyeste erkjennelsen går på dette med alder. Jeg mener: Jeg visste jo at jeg ikke var drop-dead-gorgeous, selv om det finnes folk som påstår at jeg er pen. Jeg visste derimot ikke at såpass mange menn i mitt eget alderssegment ville vrake meg fordi jeg var for GAMMEL. Det kom som en stor overraskelse. Jeg leser her på forum at det antas at interessefeltet mitt begrenser seg til matlaging og familiebesøk (!). Hva faen?! Hva vet de om det? Hva vet folk som overhodet ikke kjenner meg om hvor ofte jeg går på fest, stikker ut på puben, deltar på kurs, padler i kano og slår opp teltet mitt?

Det kjennes litt som om toget i grunnen har gått. Og jeg lurer på hva jeg somler etter, her jeg fortsatt står på perrongen og glaner. Kanskje det er på tide å la medlemskapet på Sukker gå ut av seg selv, og heller fylle tiden med noe som ikke gjør en fullt så deppa. Det komiske er at når jeg kikker tvers over togsporet, til den andre perrongen - den med alle mennene - så står det haugevis av akterutseilte livsreisende der også, gitt! De kikker ikke til min kant. De ser meg ikke.

Jeg tror jeg er usynlig.

Skjult ID med pseudonym Garfield to. 3 april 2008 15:23

Stakker's deg, jeg kjenner meg igjen til en viss grad.....;o)

Men hvordan har noen klart å gi deg interessene matlaging og familiebesøk - uten du selv har gitt uttrykk for dette i din profil - og så her på forumet............ - jeg håper da sannelig ikke at noen bevisst kaster dritt om hverandre her ???

(Ja, jeg mener det er å slenge dritt å gi noen et begrenset interessefelt - uten å kjenne vedkommende)

Vi har alle tidspunkter hvor selvtilliten går i "knas" - men som oftest reiser den seg som fulg fønix når noen tar kontakt igjen.
Det kommer stadig nye folk til på Sukker - og en vakker dag er det du som sitter på toget - Tut&KJør...... ;o)


Sverm i vei - og vær deg selv - hverken mer eller mindre........ ;o)

Skjult ID med pseudonym nattsverme to. 3 april 2008 15:28

Det med familiebesøk og matlaging var det noen som skrev i en av de andre aldersdiskusjonene. Flere menn ga uttrykk for at de antar at damer som har passert førti ikke interesserer seg for så mye annet enn matlaging og familiebesøk. Det er vanskelig å vite om man skal le eller gråte.

Denne dama sitter ikke i sofaen hjemme, i alle fall. Men når en mulig interessert fyr blir nødt til å vente en ukes tid, fordi jeg har for mange jern i ilden (altså hobbyer; ikke andre menn) til å ha tid til å date ham på to dagers varsel, så er jaggu DET også galt.

Skjult ID med pseudonym vita134 to. 3 april 2008 15:36

nattsverme,
eg kan ikkje fatte anna enn at det må komme en mann din vei snart som blir fascinert av ei dame med så mykje trøkk og til dels både morsomme og skarpe formuleringar oppi det heile! :)

Skjult ID med pseudonym Bloomie to. 3 april 2008 15:41

Kjære nattsverme,

.........dette er nesten ett evigvarende tema i diskusjonsforumet, og etter en kjapp gjennomgang av trådene bare på den 1. siden av overskrifter, så fanger jeg opp 6 tråder som omtaler omtrent tilsvarende tema......

Overskriften på disse trådene er:

"Menn, dere er heldige"
"50+"
"Forundring"
"Hva vil DU egentlig?"
"Hvor mye teller utseendet for dere ved online dating?"
"Generalisering"

Du kan jo ta en titt på disse, kanskje det er mange gode forslag og synspunkter som kan taes med i betraktning i din frustrasjon...

Med forståelse og respekt for de frustererte --- men allikevel med fare for å bli oppfattet som overfladisk, kategoriserende og jeg vet ikke hva --- så våger jeg meg utpå NOK EN GANG og sier :
Det er altfor mange her inne som strever og stresser og analyserer "hvorfor finner jeg ikke den rette" - "ingen vil ha meg" - "jeg tror jeg er usynlig" . De går så grundig til verks at alle hensikter mister sin sjarm!

Jeg kan ikke få understreket nok hvor viktig det er å være litt mere "laid back", "avslappet", "ta det for det det er", "ha det litt gøy både her og ute IRL - fyll opp med humor og latter", "ikke grav deg ned i frustrasjonen fordi den rette ikke dukker opp når du vil" med mere.... Man oppfattes IKKE som USERIØS av den grunn!

"Desperasjon" rygger både menn og kvinner av!

"DET SKJER NÅR MAN MINST VENTER DET" er det ett ordtak som sier --- og DET tror jeg virkelig på!

Skjult ID med pseudonym Smarty to. 3 april 2008 15:44

Da er det tydeligvis noen som ikke får datet deg fort nok, da? :-)

Hvis det er viktig for deg å ikke bli oversett, og få en date, så dropp hobbyen akkurat denne ene gangen, da vel? Du sier at menn ikke har tid til å stanse opp ved deg... Har ikke du sendt samme signal til andre?

PS. hvis man skulle ta alle generaliseringer om menn og kvinner som blir skrevet her personlig, blir jorden et vanskelig sted å være...

Nå kommer våren, og mange menn våkner til liv... Stå på !

Skjult ID med pseudonym nattsverme to. 3 april 2008 15:45

Takk, Bloomie. Du har et poeng. Det er der jeg prøver å være. Laidback og litt mer "ha det gøy både her og der". Jeg var på fest, for eksempel. Regnet ikke med å finne mannen i mitt liv der, så jeg ble ikke skuffet. Jeg hadde det bare gøy, i grunnen. Men jeg innrømmer at det er vanskelig å ikke deppe over de utallige avslagene man får når man drister seg utpå med et aldri så lite forsøk på kontakt.

Til og med mailer med: Kult å lese at vi har hytte på samme sted, kan man risikere å få besvart med "Takk, men jeg tror ikke vi passer sammen." Greit nok det. De svarer i det minste. Det er jo alltids noe.

Skjult ID med pseudonym romling1 to. 3 april 2008 15:55

Et herlig hovedinnlegg nattsverme,du skriver godt:-)

Skjult ID med pseudonym Bloomie to. 3 april 2008 16:30

Nattsverme,

takk for at du tok ordene mine for akkurat det de var ment som! :-)

Innlegget ditt er - som andre har påpekt her - VELDIG godt skrevet, dog bar det utelukkende preg av frustrasjon -- og jeg kunne dessverre ikke spore noen "avslappenhet"/"laid back" i linjene. Imidlertid ser jeg at du nå forteller at du prøver å være det --- og det er SUPERT!!

Dog; du vet fakta, du erfarer de og konfronterer deg selv med de -- og når det er gjort, så bør du skyve de helt ut, bort og vekk ----NULLSTILLE tror jeg man kaller fenomenet. Hvis du ikke klarer det 100%, så vil din adferd bære preg av frustrasjon åkkesom, og du er omtrent like langt....

Jeg er ingen ekspert på fagområdet, ei heller har jeg årevis erfaring fra denne verdenen a la Sukker....jeg har heller ikke noen gang vært "plaget" av slik frustrasjon og oppgitthet som du og andre fremstiller i innleggene. Det kan være fordi jeg ikke har erfart alt det du har erfart , eller ikke har blitt "avvist" tilstrekkelig antall ganger og lignende ---- men mest av alt, så tror jeg årsaken er at jeg IKKE bruker særlig med tid og krefter på å analysere denne til tider "destruktive nettvdating-verdenen" . Jeg har god trening generelt fra livets landevei i å fokusere på MULIGHETENE, og IKKE "BEGRENSNINGENE"..... :-))

Nei - jeg lever IKKE som om "hver dag skulle være den siste" om det er noen som skulle lure.... :-)

Skjult ID med pseudonym flaggermus fr. 4 april 2008 10:06

Men nå har vel jeg vært her såpass lenge at vi ikke akkurat kan snakke om "begynnelsen" lenger. Jeg prøver å være laid-back som Bloomie skriver. Jeg sitter ikke og holder pusten i påvente av kjæreste. I så fall hadde jeg var død. ;-)

Men alle avslagene blir en sum som i lengden faktisk svir ille. Det er så fordømt mange av dem etterhvert. Og det til tross for at jeg fortsatt ser noenlunde bra ut, er rimelig oppegående og har det meste jeg kan ønske meg av livet.

Er det noen som har noen enkle teknikker for hvordan man kan unngå å ta eks antall hundre avslag personlig? For jeg synes det er vanskelig å ikke ha følelsen av at "ingen vil ha meg".

Skjult ID med pseudonym vita134 fr. 4 april 2008 10:25

flaggermus,
eg syns at hvis det å bedrive nettdating har begynt å tære på sjølvtilliten din, er det på tide å ta seg ei god pause og heller bry seg om dei andre muligehetene som finst i livet. Pass på deg sjølv. Gled deg heller over at du faktisk _ser_ bra ut og at du _har_ det du treng til eit godt liv :) Kanskje er det noko du lenge har hatt lyst til å prøve/begynne med som du kan ta opp? Og mind you, ikkje for å treffe ein mann, men fordi dette er noko du har lyst til berre for din eigen del... Ha ein fin dag! :)))

Skjult ID med pseudonym Bloomie fr. 4 april 2008 11:14

Flaggermus.....

Det er klart det finnes noen der ute for deg! Men det er ikke sikkert at vedkommende er her i nettverdenen!

Uansett; ....det å være laid-back har noe med innstillingen man har bestemt seg for å ha FØR man legger ut profil, og følgelig en innstilling som man må minne seg selv på hele tiden --- og også beherske kunsten med å nullstille seg for hver gang et manglende svar eller et avslag kommer...

Jeg har stor forståelse for at det er vanskelig å opprettholde den trenden etterhvert som tiden går ---- og da har jeg bare ett eneste råd når det begynner å bli for "mye jobb": Ta deg en PAUSE fra denne verdenen ---- noe også vita134 så klokelig påpeker...

Og du...nå går vi den flotteste tiden på året i møte: VÅREN!! La den og sommeren være pausen din!!

Skjult ID med pseudonym Mann Oslo ma. 7 april 2008 16:43

Hallo.
I Oslo er det 126 kvinner pr. 100 mann totalt. Blant single i min målgruppe er forholdet sikkert enda verre. Gitt at menn er slik som mange mener, ute etter bare en ting, er det en kritisk masse på dette forholdet. Er det uendelig tilgang på kvinner, hvorfor skal da menn binde seg? Stemmer dette blir det enda verre for kvinner å finne sin sjelevenn. Selv har jeg ikke følt meg særlig pen eller attraktiv, spesiellt da jeg var yngre hadde jeg problemer med å få gehør hos de jeg ville ha gehør hos. I årenes løp har jeg lært meg å kompensere ved å være flinkere å behandle kvinner enn de som har det lett, og nå kommer vi til poenget. Hvorfor, o hvorfor skal jeg lete etter en kvinne på min egen alder. En kvinne fra den aldersgruppen som valgte bort meg og som bærer alderen sin dårlig. Vet at dette er sykt men jeg gidder ikke å analysere meg selv. . Menn vil alltid lete etter den glatteste og mest formfulle kroppen. Det er en biologisk greie. Selv om du ikke er enig må du jo gi meg rett i at du stirrer resultatet av en slik tankegang rett i øya.
Jeg har gått fra å være en stygg andunge til å bli en stygg svane. Jeg har trent og spist sunt, arbeidet hardt og gjort det meste ut av meg. Jeg kan treffe unge damer om jeg vil, men det er jo ikke noe å bygge et forhold på. Jeg er like frustrert som deg. Hvorfor kan ikke jeg treffe ei sprek dame på min alder? Det er sikkert fordi de avslører meg og det gjør ikke ei yngre jente.

Det er to gode ting med å bli eldre; barna klarer seg selv og det er penger på konto

(mann 51 år fra Oslo) ma. 7 april 2008 16:48 Privat melding

Nå skal en litt opp i åra før det blir mer enn 126 kvinner per 100 menn, selv i Oslo. Men for all del, det stemmer helt klart på pensjonistkafeen på hjørnet. Happy hunting :-)

Skjult ID med pseudonym Girlygirl ma. 7 april 2008 17:01

Jaa, "menn vil alltid lete etter den glatteste og mest formfulle kroppen", sier Mann Oslo. Skjønner ikke hvorfor vi er utstyrt med hjerne og tankekraft i det hele tatt, jeg? For meg er det ikke bare en biologisk greie, så hvor bør jeg da lete, blant sjiraffer, elefanter eller??? Det nytter tydeligvis ikke å lete blant menn...........;-(

Happy hunting, ja!

Skjult ID med pseudonym Mann Oslo ma. 7 april 2008 17:16

Hei

Skjønte dette ble tung kost. Men ikke skyt pianisten. Jo, det stemmer faktisk. Er markedsfører og vet hvor reklamekronene skal plasseres. Totalt sett, 126 kvinner pr. 100.mann i Oslo. Gitt at aldersfordelingen opp til 25 år er normal, 107kv/100m, må det bli enda verre for oss på 35 - 45.
Skjønner at innlegget kan virke tendensiøst men hvem kan da forklare resultatet, menn som stormer etter yngre kvinner med sjel og øyne?
Det er fint at man klarer å engasjere og at man blir engasjert men vær så snill, temper, temper...

Nå ufordragelig mann.

Skjult ID med pseudonym kit001 ma. 7 april 2008 17:26

Poenget er at du må ganske høyt opp i alder før det blir noe særlig flere kvinner enn menn, i alle fall 126/100 menn. Normen er at det er flere menn enn kvinner. Oslo er avvikende pga alle kvinnene som flytter inn her i forbindelse med jobb og studier, og blir boende. Tallene finner du hos SSB

Skjult ID med pseudonym Mann Oslo ma. 7 april 2008 18:09

Vi bruker våre øyne og sjel til å løpe etter kvinner. Har aldri påstått at kvinner har sjel.

Skjult ID med pseudonym Jente ma. 7 april 2008 18:32

Det slår meg at den markedsføringen din kanskje ikke er helt vellykket, siden du formulerer deg så krøkkete? Det må da hete: "menn som med sjel og øyne stormer etter yngre kvinner" Ser du forskjellen? (Ikke rart jeg får noia av reklame, nå skjønner jeg hvorfor.)

Du kan betale i kassen når du går ;-)

Skjult ID med pseudonym femme ma. 7 april 2008 18:33

Her var det mye bitterhet. Ikke så mye hos TS da, mer oppgitthet kanskje.

Men Mann Oslo, så grov statstik er null verdt i en sånn diskusjon; det er så ujevn distribusjon - en stor del av kvinneoverskuddet egneres av de over 60 (da snur det; flere kvinner enn menn) - og ved 85 er det dobbelt så mange kvinner som menn.
Uansett - det er nå en verden utenfor ring 3 også.

Men TS, jeg tror nettet kan oppleves mer kynisk enn verden faktisk er.
Jeg tror man skal ruste seg når man er på nett, ikke tenke på at man legge seg ut for å bli veiet og målt, blir man avvist uten av folk man ikke kjenner eller har møtt, så er det strengt tatt ikke du som er avvist, men profilen din. Ogd en kan aldri romme hele deg. S

Forøvrig kan man må jo selv vurdere hvor man legger listen og kanskje søke opp de mennene man kan tenke seg helelr ikke er drop dead gorugous men likevel har mye å gi.
Skjult ID med pseudonym belezza ma. 7 april 2008 21:24

bare tull det med at vi over førti ikke er interessante...jeg får masse meldinger fra interesserte menn, både yngre, eldre og jevnaldrende. otg til de som tror vi kvinner over førti bare er opptatt av matlaging og familie HAHAHA det var det jeg var opptatt av i 20 årene. Life begins at 40 og livet er herlig!

(kvinne 50 år fra Buskerud) ma. 7 april 2008 22:00 Privat melding

Ikke sant belezza :) jeg overstrømmes riktignok ikke av meldinger :) men livet er herlig :)

Skjult ID med pseudonym belezza on. 9 april 2008 20:04

Hadde jeg bare vært mann så skulle jeg jaggu meg ha oversvømmet deg med meldinger :-)

Skjult ID med pseudonym ela to. 10 april 2008 13:25

Tror livet blir som man selv velger det. Og tror det er en naturlig del og være ung og date og smake på livet, og etterhvert som tiden går og en selv vokser så er man kanskje litt mere gjennomtenkt i valgene man tar ut i fra ens egne erfaringer.

Ser ikke meg selv som gammel som 37 pga jeg føler meg tryggere i den jeg er og tror livet blir bare bedre og bedre jo eldre man blir. Vær glad i den du er og nyt alle aldre som kommer.. For alle aldere har sin sjarm. Snart er det også sommer!!