Alle innlegg Sukkerforum

Lite energi

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Sliten ti. 3 jan. 2012 21:59

Heisann.

Tenkte å spørre sukkerbrukerne om noe dere kanskje kan mer om enn meg. Har nemlig så lite energi for tiden! Det hjelper ikke å trene mer, men tenkte kanskje noen gode råd ang. mat eller helsekost eller vitaminer av noe slag? Slitsomt å bare orke jobb og ikke ha ork til å være sosial og hygge meg med andre :)

Er jente, vel 40 år og lever et normalt liv med full jobb og sunne interesser.

(mann 46 år fra Vestfold) ti. 3 jan. 2012 22:01 Privat melding

Anbefaler Avant Garden + Omega 3 i en eller annen form

Skjult ID med pseudonym Koala ti. 3 jan. 2012 22:02

Spirulina og omega 3 ;)

Skjult ID med pseudonym Sliten ti. 3 jan. 2012 22:03

Avant Garden er nytt for meg men vil sjekke det ut :)

Skjult ID med pseudonym Sliten ti. 3 jan. 2012 22:03

Spirulina har jeg nettopp kjøpt i forsøk på å gjøre noe, men hvordan bruker du det? Er litt usikker der jeg

Skjult ID med pseudonym Koala ti. 3 jan. 2012 22:10

Tips: Bland Spirulina pulver godt i et halvt glass vann, fyll resten av glasset med sukkerfri eplejuice, og rør godt. Eller lag det som mellommåltid, blandet i en "smoothie".

NB! Mange klarer ikke lukt og smak som aktive enzymer i god Spirulina avgir. Da råder jeg deg heller til å velge tabletter som alternativ!

Skjult ID med pseudonym sans ti. 3 jan. 2012 22:14

Hei, Sliten.
Sjekk først hos legen om du har noen matintoleranser (ofte feilaktig kalt "matallergi"), for det kan føre til slapphet og lite energi som kommer "snikende" på en. (altså ikke det samme som vanlig allergi som gir reaksjon umiddelbart)
Hvete (evt. andre korn/melsorter) og melkeprodukter er ting som folk ofte kan reagere negativt på uten å vite det, blir bare sliten, slapp + andre plager. Men greit å få det sjekket hos en lege eller ekspert på matintoleranser før man prøver å eliminere matvarer på måfå selv.

Stoffskiftet kan kanskje også være greit å ta en prøve av... Lavt stoffskifte kan også føre til energimangel.

Helsekost...hmmm..rosenrot, perhaps... :)
Mat: masse grønnsaker, og tilstrekkelig med proteiner. Unngå sukker, som kanskje gir deg "gira" følelse et øyeblikk, men som så "bedøver" og gjør deg trøtt/tom. Kunstige søtningsstoffer er heller ikke gunstig. Fakefood er aldri bra. ;)

God bedring. :)

Skjult ID med pseudonym Sliten ti. 3 jan. 2012 22:18

Chlorella var det jeg hadde kjøpt, huska feil :)

Var til legen og tok allergitester og alt så fint ut. Men blir ofte oppblåst av brød og får hodepine av sukker, så vet ikke helt om det stemmer. Stoffskitfte har jeg også sjekket, og det skal også være i orden.

Takk for tips!

Skjult ID med pseudonym sans ti. 3 jan. 2012 22:22

hehe, måtte le litt da jeg leste hva jeg skrev her..: "Unngå sukker, som kanskje gir deg "gira" følelse et øyeblikk, men som så "bedøver" og gjør deg trøtt/tom."

mener da fortrinnsvis sukker i MATVARER, ja, ikke den "opphøyede åndelige føde" man får her på sukker.no ;P
(selv om man visselig kan føre seg tidvis både gira og tom, her også... *flir*)

Skjult ID med pseudonym Sliten ti. 3 jan. 2012 22:27

Det skjønte jeg....hehe

Skjult ID med pseudonym Koala ti. 3 jan. 2012 22:31

Chlorella er også supert! :)

(kvinne 51 år fra Møre og Romsdal) ti. 3 jan. 2012 23:55 Privat melding

Før du begynner med alle mulige kosttilskudd, kan det være lurt å ta deg en tur til legen din. Få målt BT, SR, CRP og stoffskifte + evt. hormonnivåer dersom det kan være aktuelt. Lykke til :-)

Skjult ID med pseudonym Pro-MdG on. 4 jan. 2012 05:13

Spørre legen om matintoleranse?

He-he, ikke glem at det er Norge vi snakker om her, fastlegene har ikke peiling før du er både gul og blå midt i trynet, de tjener mesteparten av penga sine på at du står på deres, ofte overfylte liste.

Mye å sette fingern på med Kina, men den opprinnelige filosofien om at legen ikke tjener penger når pasienten (fortsatt) er syk, har jeg sansen for. (No cure, no pay)

Her i vesten holdes vi syke med deler av hvordan systemet virker - pøs ut reseptfrie smertestillende, til salgs i hver en matbutikk så evt. alvorlige underliggende sykdommer kan få utvikle seg, så selger vi enda flere legemidler og ikke minst legetimer. Joda, de fleste blir friske igjen, bortsett fra en nær venn som daua av nyrekreft fordi fastlegen bare vaste i trekvart år med diverse infeksjonsprøver, men knapt nok det i starten.

De siste månedene fikk han en kreftmedisin til kr 30000 i måneden, som selvsagt ikke virka, så fikk han en som sikkert var dyrere, så var det kroken på døra og lokket på kista.

Ikke rart det nærmer seg en mill helt eller delvis uføretrygda i Norge, misforstå meg rett, det er bra vi har velferd, men mange av velferdskronene går tapt pga et korrupt system hvor det ikke er meningen at man skal være helt frisk, jmfr at sosialøkonomer kynisk sier at det lønner seg for arbeidsgiverne, at det er høy arbeidsledighet.

Kommunismen virka ikke, det kommer dessverre til å ta enda lenger tid, før det er klart for alle, at heller ikke kapitalismen gjorde det, det blir bare mer seigpining av menneskeheten først...

Skjult ID med pseudonym Pro-MdG on. 4 jan. 2012 05:31

Ok, jeg ble rivi med - "sans" sitt råd var godt ment, og riktig tenkt, men IKKE, IKKE, IKKE stol på fastlegen, KREV å få komme til spesialist - husk også at fastlegene var de dårligste legestudentene, de som ikke ville videre med studiene sine, som nøyde seg med å sitte rolig bak et skrivebord og "kurere" halsbetennelser.

Bare vær obs på at hele helsesystemet er basert på at noen skal tjene penger på din dårlige helse, det er ingen bevisst konspirasjon, ingen skumle menn som klapper katter har sittet rundt et bord og planlagt ting, men store systemer har emergens, dvs. det oppstår en helhet ut i fra mekanismer som ligger i systemet, drevet av enkle behov, som altså for oss menneskers vedkommede, er å TJENE PENGER!

Dette ødelegger troverdigheten til "skolemedisinen", og gjør plass til kvakksalvere, og dette er ille, det svekker tiltroen til vitenskapen. Når det er sagt, er det mye bra i helsekostbutikker, legg merke til at også "offisielle" apoteker selger kosttilskudd og vitaminer, slik som helsekostbutikkene, men man har ikke lov til å skrive hvilken dosering som er virksom for disse midlene. Myndighetene anbefaler daglig dose av C-vitamin på 60mg, mens 600mg er det
som trengs for et voksent menneske for optimal beskyttelse av cellene, mot oksidering, i et forurenset miljø.
(Fikk vite dette av en lege som hadde funnet ut hvilken dose vi trengte, i forhold til de dyrene som produserer
sitt eget c-vitamin, for mennesket er ett av få dyr som ikke gjør det, og må spise frukt o.a. for å få behovet dekket)

Samme med Sambucol, svarthyllekstrakt som selges på apotek, for å være virksomt mot virus, eller enkelte bakterier der må man ta ihvertfall dobbelt dose av det pakningen forteller, for vi vil jo ikke at salget av Tamiflu skal synke, vel? :-)

Når det er sagt, skal man ikke stole på naturmedisin alene, ved alvorlig influensa, da hadde nok jeg tatt både Tamiflu, og Sambucol, men de fleste hadde nok greidd seg fint med naturmedisin eller la kroppen ordne opp selv ved mindre alvorlig influensa!

(mann 36 år fra Oslo) on. 4 jan. 2012 06:44 Privat melding

Selv har jeg tatt blodprøve hos legen for å finne ut om jeg virkelig ikke tåler hvete. Jeg blir oppblåst, slapp, vondt i magen og noen ganger diare aktig symptom. Eneste testen som påviste intoleranse var prøve og feile metoden fant jeg ut. Så tror ikke du skal stole altfor mye på hva evt konklusjoner tester hos legen har å si deg men heller prøve deg frem. For meg skulle det bare en diett til for av jeg fant ut av jeg ikke tåler hvete og laktose. Men jeg har også hørt at kroppen kan bli dårligere til å bryte ned ulike stoffer fordi kroppen ikke utsettes for disse stoffene lenger. Noe med noen enzymer som ikke produseres annet enn når kroppen trenger det o.l. Jeg kan absolutt ikke nok om dette som dere forstår. Ønsker lesestoff om dette. Noen som har anbefallinger?

(mann 43 år fra Oslo) on. 4 jan. 2012 07:28 Privat melding

Regner med at du har googla laktoseintoleranse og glutenallergi, Ceca? Personlig finner jeg mye nyttig informasjon her:

www.lommelegen.no

De skriver om veldig mye forskjellig rart, noen kroniske lidelser blir det jo etter hvert, merkelig nok.

Skjult ID med pseudonym Mano on. 4 jan. 2012 08:44

Hva med å gå til legen for å sjekke om det er noe du mangler, istedet for å spørre wannebeelommedoktorene på sukker?

(mann 36 år fra Oslo) on. 4 jan. 2012 08:54 Privat melding

Jeg føler selv at lommelegen er ok på noe men ikke i det vide og brede. Da føler jeg heller for å søker etter studentoppgaver innen relevant tema innen samfunn og/eller ernæring.

Skjult ID med pseudonym Mano on. 4 jan. 2012 09:07

Jeg mente da å gå til fastlegen sin Ceca83, istedet for å spørre noen som har mikroskopisk grunnlag for å svare.

Skjult ID med pseudonym Callienta on. 4 jan. 2012 09:10

http://www.candidaallergy.com/

dette kan være en behjelpelig side for både Ceca83 og Sliten...
Veit ikke om dere har hørt om kandida tidligere, mn jeg vet av egen erfaring at legen ikke vet så mye om hvordan dette kan fungere...
Ta kontakt om dere føler dette treffer dere og trenger råd =) =)

(kvinne 39 år fra Sør-Trøndelag) on. 4 jan. 2012 10:24 Privat melding

Jeg anbefaler Medox :) Man må ta det en stund før man merker endring, men det funker i alle fall på meg :) Les om det på medox.no

(kvinne 39 år fra Sør-Trøndelag) on. 4 jan. 2012 16:19 Privat melding

Det første jeg tenker på, er også candida.
Oppstår ofte etter antibiotikakur/gjentatte kurer, der den naturlige mikrofloraen kommer i ubalanse.

Tips nr en: Sove nok, til rikitg tid.
Tips nr to: Nok frisk luft
Tips nr tre: Probiotika (helsekost)

Skjult ID med pseudonym Pro-MdG on. 4 jan. 2012 17:05

Svampebob1:

Jeg burde selvsagt ha presisert - hvis legen er vag og ikke finner ut av ting innen rimelig tid, og du fortsatt er syk, eller blir sykere, så har du like mye grunn til å ikke stole på legen(s vurdering/dømmekraft) som alt annet, f.eks. om du ber meg fikse PCen din, og den fortsatt ikke virker, eller er dårligere når du får den tilbake!

Min fastlege ville ikke sjekke standard kolesterol og blodtrykk enda jeg var i en ekstremt stressende livssituasjon med samlivsbrudd, og pga at faren min fikk hjerteinfarkt i 50-årsalderen, så var det objektivt sett, egentlig rimelig sterk grunn til å sjekke at f.eks. hjertet var i orden, men legen mente det var verre å finne litt "uregelmessige" prøveresultater og gå å bekymre seg over det, enn å sjekke parameterne.

Legen vektla også at sånne vitamin og kolesterol-tester kan være unøyaktige, og legen _kan_ ha et poeng her, men sluttsummen er at det hele blir vagt, og legen er dermed ikke mer nøyaktig i sitt anslag om min helse er ok, enn en god helbreder f.eks. Joralf Gjerstad... Vi snakker altså om en lege som ikke ville ta blodtrykk og kolesteroltest, og gjett hvor jeg fikk tatt ihvertfall blodtrykket - hos en akupunktør!

Det var heldigvis normalt etter en halvtimes beroligende akupunktur! :-o Selv hadde jeg tidligere målt opp til 160/100 i situasjoner hvor jeg trodde jeg slappet av.

Som vi alle vet, finnes det dårlige bilverksteder, dårlig evne til å honorere Forbrukerkjøpsloven hos enkelte selgere - i det hele tatt at du som forbruker kan få dårligere service enn du har rett på, og som kan utføres.

Det hele koker ned til et spørsmål om penger - selvsagt tjener selgeren mer (på kort sikt) på å ikke fikse/bytte det du har trøbbel med, men på lengre sikt er en annen situasjon.

Siden leger ikke bedriver absolutt vitenskap, i den forstand at ingen medisin er garantert å kurere en sykdom, er det vanskeligere å luke ut de legene som er dårligere enn andre, legene har dessuten en autoritet og status, og samfunnet har investert mye ressurser på å utdanne dem, og har høy terskel for å diskvalifisere selv en dårlig lege.

Og mye av innlegget mitt beskriver ganske enkelt de mekanismer som gjør at det ikke alltid blir gitt best mulig behandling, akkurat som du kan risikere å forlate mobilbutikken med (fortsatt) defekt mobiltelefon, selv om garantitida ikke er gått ut, en gang!

Samme prinsipper, bare mer komplisert når det gjelder helse, enn rene tekniske ting - vær kritisk til alt som ikke funge

Skjult ID med pseudonym Pro-MdG on. 4 jan. 2012 17:10

fungerer (slik som Sukkers forum som kutter den siste linja med tekst når du skriver omtrent så langt som du har plass til i ett innlegg! :-) )

Skjult ID med pseudonym RAWR on. 4 jan. 2012 18:03

ts trenger bare (mere) sex