Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID fr. 6 april 2007 21:50

Hei,

Jeg får ikke album til å fungere lenger. Jeg kan se hovedbildet som folk har i profilen sin, men når jeg går til "Album", er det bare tomt selv om vedkommende vitterlig har bilder i albumet sitt. Hva skjer?

Skjult ID med pseudonym The grudge lø. 7 april 2007 01:23

Hei!
At albumet ikke fungerer, henger sammen med at koden som benyttes ikke er beregnet for Mozilla nettlesere (for eksempel Mozilla Firefox.) Dette er svakt av webutviklerne, og sikkert en standard kode som er lastet ned fra Internett..En såpass stor nettside bør støtte de største nettleserne...

Jeg bruker ikke Internet Explorer selv, som også er tilfelle for mange andre brukere, og da blir dette et minus for en tjeneste jeg betaler penger for å benytte.

Forøvrig har det blitt praktisk og fint med faneinndeling på profilsidene. Enkelt og ryddig. Jeg forstår ikke vitsen med matchtreet, må jeg innrømme. Jeg ville mye heller hatt en mer intuitiv modell... Men, forandring fryder!

Mvh Anon TG

Skjult ID med pseudonym The grudge lø. 7 april 2007 01:33

Må rette på meg selv...

Albumet er tydeligvis i flash, men jeg opplever uansett problemet i Mozilla Firefox, og jeg har Flash installert. Så det er tydeligvis en bug allikevel. Kjører nyeste versjon av Firefox.

-TG.

Skjult ID med pseudonym tingelinux lø. 7 april 2007 01:35

Jeg bruker også Firefox, men har ikke problemer i det hele tatt med å bruke album-funksjonen.

Skjult ID lø. 7 april 2007 08:14

Albumet fungerer ikke for meg heller. Og jeg kjører Internet Explirer. Men da må forklaringen være at jeg har disablet flash. Flash brukes jo stort sett til blinkende og forstyrrende reklame på nettavisene (dette gjelder iallfall det utvalget av sider jeg normalt frekventerer), og derfor har jeg altså disablet det. Skjønner ikke hvorfor de må kjøre albumet i flash - burde være unødvendig for å vise enkle bilder.

Men takk for svar,da vet jeg iallfall hvorfor det ikke fungerer.

Også enig i et fanene er veldig ryddig og fint - ingen innsigelser mot ideen altså - bare gjennomføringen.

Skjult ID lø. 7 april 2007 08:20

OK, jeg enablet nå flash. Det fungerer da et hakk bedre, dvs jeg får opp albumbildene til folk som thumbnails, men jeg får ingen mulighet til å velge dem og få dem større. Skal det virkelig være slik?

Skjult ID med pseudonym Sukker.no lø. 7 april 2007 08:40

Nei det skal ikke være slik. Vi har testet albumet i alle de store nettleserne, Firefox, Opera og IE i tillegg til på Mac, og det fungerer bra i alle sammen. Albumet i tillegg til matchtreet er laget i flash så du må ha flash installert og aktivert som du påpeker.

Albumet fungerer slik at i det du åpner det så starter et slideshow med bildene. Man kan selv stoppe slideshowet og vise hvert enkelt bilde manuelt ved å klikke på thumbnail bildet. I tillegg kan man åpne bildet i fullformat ved å klikke på selve bildet. Det er også en side viser nede i venstre hjørnet av albumet hvor man kan velge hvilken side man vil se på hvis det er flere.

Hvis du fortsatt har problemer, send oss en mail på support@sukker.no med litt mer info. Hvilken versjon av browser du bruker og om problemet er der dersom du bruker andre browsere etc. Du kan også prøve å laste ned nyeste versjon av flash player fra www.adobe.com. Vi skal selvfølgelig også se på koden igjen og se om det kan være en bug.

Kommentar til The Grudge: Vi syns forøvrig matchtreet er veldig intuitivt, det var nettopp derfor vi laget det slik. Når man skal representere 70 spørsmål på en ryddig måte så setter det en del begrensninger på formatet. Men man kan jo se forskjellig på ting ;-)

Skjult ID med pseudonym The grudge sø. 15 april 2007 15:57

Hei!
Om det fremdeles er noen som har problemer med Firefox, så kan det være at de har gjort samme blemmen som jeg - nemlig å blokkere flashanimasjonen på forsiden av Sukker.no Jeg misliker reklame og blinkende dilldall av alle slag, og blokkerer dem hardt og kynisk med Adblocker, som er en kjekk reklameeliminator...!

I dette tilfellet blokkerte jeg www.sukker.no/flash/ Dette blokkerte like greit det flashbaserte fotoalbumet også. Kanskje det kan være en idé at dere legger Flashreklame i en annen filkatalog enn den dynamiske koden? Sikkert andre som kan gå i samme fella.

Problemet mitt har uansett løst seg, og godt er det!

Når det gjelder flashtreet, ser jeg at mange er fornøyd med løsningen. Jeg tenker ikke så billedlig selv, og skulle gjerne sett at dere hadde hatt et alternativ for oss tekstknusere "[...] som ser forskjellig på ting." ;-)

Vennlig hilsen
TG.

(kvinne 58 år fra Oslo) sø. 15 april 2007 16:35 Privat melding

Hei "The grudge"!

Alternativet til flashtreet eller Matchtreet, finner du på profilene under tab'en "Autotekst". Der er den samme beskrivelsen og litt til slik den pleide å være på profilens eneste side tidligere. Så du kan lese så mye du lyster!
God fornøyelse ;-)

Vennlig hilsen
Kreative

PS: Takk til Sukkergjengen for alt de har gjort for å få i stand gårsdagens fest :-)