Alle innlegg Sukkerforum

Har guttene forpliktelsesangst?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Jente ti. 10 jan. 2012 17:13

Jeg sliter med det samme som mange andre jenter. Jeg får en del oppmerksomhet på byen, og mange ville date meg, men etter noen få dater finner gutten som regel ut at han ikke har de rette følelsene. Hadde jeg blitt avvis etter første date hadde jeg forstått det bedre, men jeg blir alltid dumpet i det jeg føler vi begynner å bli kjent og blir klar for å knytte litt bånd til hverandre. Ofte er jeg ikke da stupforelsket selv, men interessert nok til at jeg vil se om det kan utvikle seg videre. Det er noe med meg som skremmer bort guttene, og jeg vet ikke hva. Jeg har satt profilen min her at jeg er ute etter fast forhold, for å holde de mest useriøse unna. Hvordan kommer man seg over den kneika i den første fasen? Blir ofte dumpet før vi har hatt sex, så det har neppe noe med det å gjøre.

(mann 38 år fra Østfold) ti. 10 jan. 2012 17:16 Privat melding

"Det er noe med meg som skremmer bort guttene, og jeg vet ikke hva."

...spør noen av de som ble skremt?

Skjult ID med pseudonym sta ti. 10 jan. 2012 17:22

Godt tips og du får kanskje ett godt svar også :) Bare ikke dra "Vart du skræmt no?" kan tolkes feil :p

Gjør du noe forskjellig når du mener det bør endre seg fra dating til noe mer fast? Er vel en mulighet for at du endrer adferd som gjør at de mister interessen? evt at den egentlig ikke har vært så stor i utgangspunktet? Er ihvertfall ett utgangspunkt.

Tror nok de fleste menn ikke har noen som helst frykt for dette om de føler det er den rette kvinnen.

(mann 30 år fra Hedmark) ti. 10 jan. 2012 17:23 Privat melding

Hvis du er attraktiv så vil så vil de fleste prøve seg iom at du består det første punktet på potensiell kjæreste testen, det er først på de neste datene man klarer å se forbi utseende og gi mer rasjonell vurdering om du er den rette kjæresten for dem.

Skjult ID med pseudonym Jente ti. 10 jan. 2012 17:25

Jeg har spurt, men får bare til svar at de ikke har de rette følelsene.

Skjult ID med pseudonym sta ti. 10 jan. 2012 17:28

Da har de nok rett for sin egen del da, kanskje fordi de merker at ikke du er sånn veldig interessert heller. Da mister man jo fort interessen.

Hva det skyldes kan jo være nesten alt mellom himmel og jord: guttene, deg, andre forhold som kom iveien osv mulighetene er mange og tenker man for mye på det er vel galskapene nærme ;)

Det mest nærliggende for egen del er nok om du endrer adferd på ett eller annet punkt som trigger denne reaksjonen hos dem?

Skjult ID med pseudonym Jente ti. 10 jan. 2012 17:37

Jeg endrer kanskje atferd når jeg begynner å bli mer interessert fordi jeg da blir mer usikker og får dårligere selvtillit. Men tåler ikke gutter at man ikke alltid er på sitt beste? Har også følelsen av at de mister interessen dersom man tar for mye initiativ. At dette skjer en gang i blandt, og at man finner ut at man ikke passer sammen er forståelig, men når jeg har vært singel i mange år og datet mange titalls gutter må jeg jo begynne å lure på om det hviler en forbannelse her.

(mann 38 år fra Østfold) ti. 10 jan. 2012 17:40 Privat melding

Dårlig selvtillit + masete (evt "tar for mye initiativ", som du kaller det).... Tipper du har svaret der.

Skjult ID med pseudonym Jente ti. 10 jan. 2012 17:44

Så dere mener man må leke kostbar for å vinne en gutt? I så fall foretrekker jeg å forbli singel. Magien forsvinner om man har for lite kontakt i starten synes jeg.

(mann 38 år fra Østfold) ti. 10 jan. 2012 17:46 Privat melding

Man må ikke leke noe som helst.

Forskjellige folk har forskjellige behov og ønsker mtp mengden kontakt.

Kan du ikke bare finne deg en masete fyr da?

Skjult ID med pseudonym marini ti. 10 jan. 2012 17:46

Det kan jo være akkurat som de sier: at de ikke har de rette følelsene. Jeg skjønner nøyaktig hva de mener, for som oftest skjer det samme med meg etter noen dater. Jeg kan like en mann, men ikke godt nok til å gå videre. Det behøver ikke være noe galt med mannen i det hele tatt, men det kan være noe med kjemien, at jeg ikke føler meg tiltrukket nok av han....

PS! Attraksjon er særdeles smittsomt, hvis du er litt fjern og ikke viser følelser, er det smittsomt også. Hengivenhet og kjærlige blikk er katalysator for god kjemi, men du kan jo ikke spille skuespill heller da. Min erfaring er at hvis ikke kjemien er der, da er den ikke der.... da er det ikke mening at det skal bli noe mer. Men jeg er jo av den oppfatningen at det er svært få mennesker som virkelig passer sammen, og at man skal være både tålmodig og målbevisst for å finne den partneren man virkelig har lyst til å dele resten av livet sitt med. Har man dårlig tid velger man ofte på feil premisser, man velger en partner fordi man er ensom og ikke ut av kjærlighet.

Skjult ID med pseudonym -missi- ti. 10 jan. 2012 17:47

Kjente meg igjen på den omvendte greia..og jeg er jente..har helt klart forpliktelses angst og ikke redd for å inrømme det jeg mister veldig fort interessen og det ska lite til...men jeg er litt der at jeg dumper etter sex da...men ofte før og..men i vertfall da..eller hvis de litt som du beskriver du gjør blir litt for ivrig..,,da får jeg totalt hetta! Men når det er sagt ikke enkelt å være den veien heller..kan være verdens mest herlige gutt..men jeg får ikke følelser og får totalt angst hvis jeg skjønner han begynner å bli seriøs uansett hvor godt jeg likte han i utganspunktet..er nok kansje litt icequuen ja og det blir ikke akkurat bedre,,føler meg omtrent som den store stygge ulven etterhvert :P og akkurat det der pleier jeg å svare og..at jeg ikke har de rette følelsene men det er jo faktisk sant har jo ikke det. ..så jeg har en forbannelse jeg og bare omvendt :P

Skjult ID med pseudonym Jente ti. 10 jan. 2012 17:49

Jeg prøver jo å finne masete fyrer, men virker som de er svært sjeldne. De som er masete i starten gir seg med en gang man viser interesse tilbake. Har vel begynt å innfinne meg med at det er svært få jeg passer sammen med, og får vel bare vente til jeg finner den ene som er villig til å gi meg litt ekstra.

(mann 61 år fra Buskerud) ti. 10 jan. 2012 17:51 Privat melding

La meg se.....du har vært sammen med mange gutter over flere år og alle har sagt nøyaktig det samme til deg
At de ikke har de riktige følerser ......

Virker lite troverdig dette her , mest sansynlig fortelller du ikke hele historien sett i mine øyner La meg stille deg et spørsmål

Har du aldri dumpet noen ?

Skjult ID med pseudonym Jente ti. 10 jan. 2012 17:54

Jo, jeg har også dumpet noen også, men da ofte etter kortere tid. Har ikke vært sammen med mange gutter, men har datet mange gutter uten at det blir noe forhold ut av det.

(mann 38 år fra Østfold) ti. 10 jan. 2012 17:55 Privat melding

-missi-: Det du snakker om er ikke forpliktelsesangst... Det er de-skal-ihvertfall-ikke-få-muligheten-til-å-dumpe-meg-fordi-det-takler-ikke-det- skrantne-egoet-mitt-syndromet.

(kvinne 37 år fra Oslo) ti. 10 jan. 2012 17:57 Privat melding

I oslo by er det jo masse av "mye vil ha mer" gutter.... Og de som ikke er den typen har gjerne noen mangler som mange jenter ikke greier å leve med. Lav sexlyst, mangel ambisjonsevner, eller generelt ønske om å få til noe.
Dette er på ingen måte en fast oppskrift. Men siden jeg snakker med mer enn bare mine nærmeste single og ikke single venninner om dette, så kommer vi frem til at dette er et storby fenomen som finnes i de fleste "vestlige kulturelle" storbyer verden over..

Finnes garantert mange "mye vil ha mer" jenter og. Men de burde være enda lettere å spotte.

Dette er på ingensom helst måte en fasit. Men de gutta trenger ikke å forplikte seg for å få sex lenger.. og de fleste klarer seg så lenge de får et eller annet noe engang i blandt, så lenge de slipper å ta standpunkt til å være følelsesdyr osv..

Trist egentlig.. For det er jo kjempe å være i en tosomhet om man virkelig går inn for at man skal glede hverandre.. Kjedelig at vi fokuserer kun på det negative med å ha en fast partner man er følelsesmessig tilknyttet til..

Skjult ID med pseudonym Jente ti. 10 jan. 2012 17:59

Bor i Oslo ja

(mann 33 år fra Vestfold) ti. 10 jan. 2012 18:03 Privat melding

Ble nysgjerrig på hvem du er så får poste med åpen profil så du kan se profilen min. Jeg har vel en tendens til å bli litt ivrig selv og ser ikke noe feil i det. Jaja, jeg trenger ikke skrive mer, kanskje jeg hører fra deg. Uansett er jeg i samme situasjon som deg for å si det sånn...

(mann 61 år fra Buskerud) ti. 10 jan. 2012 18:06 Privat melding

Det er kjent at de fleste av oss har en ubevist tendens å bli tiltrukket av menesker med like egenskaper igjen og igjen , tro meg jeg har funnet ut av det stemmer ihvertfall med meg men så er dette med å endre mønster

Skjult ID med pseudonym sta ti. 10 jan. 2012 18:15

Ha du har ikke sendt melding til meg altså. Kan mase i endinga jeg, går fint det :)
Veldig fint om du tar initiativ også, litt kjedelig når det kun er ensidig altså.

Men ja, da velger du nok "feil" menn, de som ikke egentlig har samme behov som deg. For regner med at denne endringen er til slik du vil ha det når det blir forhold ut av det? Og de da ikke føler at de har behov for det samme. Ble nysgjerrig på dette "lille ekstra", hva er det i grunn?

Denne halveis interessen er nok det mest avgjørende ja, man merker jo at man ikke er helt prioritert av ei jente og da daler ihvertfall min interesse veldig fort også. Man må jo kunne vise at man liker hverandre og snakke om hva man trenger i forholdet for at det skal føles bra for begge. Eller ryker man fort på de velkjente antagelsene, som ofte ender på helt feil jorde :)

Som kvinne81, det beste er jo ett man er ett team og at man nyter hverandre, både selskap og utseende. Det beste som finnes er jo en glad kvinne da. Da hadde jeg blitt glad også :) Man må jo synes det å være sammen er mer positivt enn negativt, og skal man fokusere på det negative, så blir det jo slutt fort uansett.

(mann 30 år fra Hedmark) ti. 10 jan. 2012 18:17 Privat melding

Tror det er viktig å huske at ingen kan lese tankene dine, og usikkerheten kan ofte tolkes som noe annet en det den er.

Gjelder i alle datingsituasjoner egentlig.
Personlig er jeg sterk motstander av dette her: "jeg vet med en gang om en person er noe for meg eller ikke"

Nei du gjør ikke det, den setningen går ikke lenger en det ytre, folk er så og si aldri helt seg selv i spente situasjoner!

Skjult ID med pseudonym Jente ti. 10 jan. 2012 18:20

Med det lille ekstra så mener jeg den oppmerksomheten er gutt gir til den han vil ha som kjæreste fremfor tilfeldige bekjentskaper.

Skjult ID med pseudonym sta ti. 10 jan. 2012 18:27

Perfekt, den er jeg med på jente, er ikke det opplagt da, at man gir dama si mer oppmerksomhet enn andre man kjenner? Var under den tro at det var en selvfølge jeg men.

Skjult ID med pseudonym Jente ti. 10 jan. 2012 18:31

Ingenting er en selvfølge har jeg lært

Skjult ID med pseudonym sta ti. 10 jan. 2012 18:34

Bare jeg som er litt smårar da sikkert, og ikke fått med meg at man skal behandle potensielle kjærester som en hvilken som helst annen person man treffer på gata... * leter i bokhylla etter boka med denne kunnskapen *

Skjult ID med pseudonym McCloud ti. 10 jan. 2012 18:38

Nope, ikke forpliktelsesangst her.

Skjult ID med pseudonym sta ti. 10 jan. 2012 18:40

Er det noe som heter forpliktelsesdesperat kanskje? Burde jo være perfekte.

Skjult ID med pseudonym olonkin ti. 10 jan. 2012 18:49

Siden jeg ikke bare kan flyte på utseende fra den ene søte jenta til den andre tar jeg vare på de sjansene jeg får. Tipper mange av superkjekkasene ikke har den samme innstillingen. :)

Skjult ID med pseudonym Jente ti. 10 jan. 2012 18:51

Jeg snakker ikke bare om superkjekkaser da.

Skjult ID med pseudonym askeladd67 ti. 10 jan. 2012 18:57

@TS

Du skriver:
"Har også følelsen av at de mister interessen dersom man tar for mye initiativ. "

Ja et gi og ta kveles ofte av for mye fra den ene siden, som gjør at den andre føler seg overkjørt overrumplet.....og da stopper det, uteblir følelsene... som du skriver, som jag har opplevd selv noen ganger.
Blir stille, helt stille, ikke noe svar, aldri mer :-(

Vanskelig når man ikke kjenner til den andre så godt at man allerede vet hva som er fo mye eller ikke?

ganske vanskelig dette.

Takk for fint innlegg !

Skjult ID med pseudonym olonkin ti. 10 jan. 2012 18:59

Det kan jo hende du har hatt maks uflaks? :)

Skjult ID med pseudonym uflaks ti. 10 jan. 2012 19:00

Nei, hun har aldri hatt meg :)

Skjult ID med pseudonym banditten ti. 10 jan. 2012 19:03

En ting jeg selv synes er rigtig røvet, er når damer pludselig begynder at spille kostbar/holde sig lidt igen, selvom man er ved at starte noget. Jeg har ret svært ved at tolke hvad som er hvad når det sker og det er en ret god måde at dræbe al min lyst.

Jeg har intet imod at en kvinde er masete, tværtimod så er jeg glad for at vide at hun er glad i mig. Det gør ikke mit jagtinstinkt mindre og jeg bliver ikke mindre mand af den grund. Find mig en person der ikke bliver glad af bekræftelse ;)

Skjult ID med pseudonym askeladd* ti. 10 jan. 2012 19:16

@ uflaks

nei, det var ikke deg hun hadde,

det var Max Uflaks, som rotet seg bort i henne, kanskje storebroren din?

Skjult ID med pseudonym marini ti. 10 jan. 2012 19:24

Det med masing og klamring er helt fantastisk dersom man er forelsket eller betatt, da får man jo ikke nok av hverandre, og for min del kan utveksle 50 sms i løpet av en spesielt god dag...
Hvis man ikke har de helt store følelsene er klamring og masing ganske slitsom og absolutt til å få panikk av.

To mennesker som er forelsket i hverandre trenger ikke å spille noe spill, da går alt av seg selv.

Skjult ID med pseudonym uflaks ti. 10 jan. 2012 19:30

Aldri hørt om ham.

Skjult ID med pseudonym Powpow ti. 10 jan. 2012 19:34

Mulig han går under et annet navn også, Severin Suveren. Kanskje hørt om han? :P

Uansett, fokuser på det positive, nemlig at gutta ikke kun er ute etter å komme ned i buksa på deg.
Før eller senere finner du fyren som faktisk ønsker å bli hos deg. :)

(mann 57 år fra Vestfold) ti. 10 jan. 2012 21:58 Privat melding

Sitat:

"Så dere mener man må leke kostbar for å vinne en gutt? I så fall foretrekker jeg å forbli singel. Magien forsvinner om man har for lite kontakt i starten synes jeg."

Hei Jente,

dette er jeg helt enig i. Siden du skriver lenger oppe, at du har vært singel i mange år, antar jeg at du ikke er en ungdom som bare vil leke.

Dette "spill" som mange mener er nødvendig at det skal være spennende synes jeg er bare tull. Om noen intresserer seg for deg, så skal han intressere seg for deg fordi du er akkurat som du er...og da trengs ikke noe spill, for da er du sååå spennende for ham.
Og alle andre, de kan du bare glemme, for de er bare ikke de rette.

Noen passer ikke til alle og det kan være trist å se at man selv er mindre kompatibel enn andre kanskje. Men det hjelper ikke, å late som om noen passet, når den ikke passer helt.

Lykke til :-*