Alle innlegg Sukkerforum

Skiflyvning.

Vis siste innlegg
(mann 42 år fra Telemark) sø. 15 jan. 2012 16:26 Privat melding

Er sikkert noen sportsinteresserte her. Lurer på noe som akurat skjedde, Schlierensauer ble disket fordi drakta hans var ødelagt.
Fis har sikkert regler, men hva slags fordel kan hopperen ha hatt av det, han blei stående på toppen i flere minutter mens det ble forsøkt å reparere den. Da han endelig var klar hoppet han til seier med dressen full av teip. Så blir han diska og Bardal vinner.
Seier med bismak?

(mann 47 år fra Buskerud) sø. 15 jan. 2012 17:08 Privat melding

Det er strenge regler i denne hoppsporten. Han hadde neppe noen fordel, men regel er regel. Så enig med deg. Dette var en seier med bismak.

En annen ting jeg syntes har forandra seg til det negative de siste åra er at alt dreier seg om denne vinden og oppdrift.. Det blir nesten ikke snakket om annet. Jeg forstår selvfølgelig at den har alt å si, men før i tiden syntes jeg det ble mye mere spennende da fokuset kun var lengde og stil som telte. Idag kan man på forhånd nesten si om det blir enten ett langt eller kort hopp. Spenningen blir liksom litt borte.

Hva med å få hoppsporten innendørs slik at alle får like forhold?

(mann 46 år fra Akershus) sø. 15 jan. 2012 17:12 Privat melding

Disse hoppdressene er laget for å slippe inn en viss mengde luft. Slipper man inn mer luft i dressen så får man en fordel av større oppdrift/bæreevne, ergo lengre hopp.. Derfor er de også plomberte (godkjente), og dette blir sjekket etter hvert hopp i konkurranser. Når Schlirensauer hopper med en dress med ødelagt glidelås, så er det naturlig at han blir disket fordi utstyret ikke er i orden, og dressen slipper inn mye mer luft enn tillat.