Alle innlegg Sukkerforum

Folkeskikk og respekt

Vis siste innlegg
(mann 46 år fra Akershus) sø. 15 jan. 2012 16:30 Privat melding

Er dette noe som er i ferd med å forsvinne i dagens samfunn?? Tenker da litt på trådene mokkamann og forundret, og en generell trend jeg synes å se i samfunnet.

Vi har vel alle kommet med uheldige kommentarer, eller vært uoppmerksomme og dultet borti andre. Men er vi da flinke til å beklage og unnskylde oss for det vi har gjort?? Og er vi oppriktig ærlige når vi evt unnskylder? Jeg har mer enn en gang vært uheldig med kommentarer, uten at det har vært noe ondsinnet ment, og jeg har vært uvøren og dultet bort i andre. Men jeg har da respekt nok til å beklage.

Hva er folkets erfaringer med dette?? Har dere folkeskikk og respekt for andre individer, og opplever dere at andre har det overfor dere?

(mann 33 år fra Akershus) sø. 15 jan. 2012 16:56 Privat melding

Folk er og blir folk. Noen er høflige, andre er frekke. Det som skjer i større grad nå enn før er at kjendiser blir uthengt for stadig fler av feilene de gjør, for det er stadig flere kameraer og mikrofoner og blogger og nettaviser.

(mann 57 år fra Rogaland) sø. 15 jan. 2012 16:58 Privat melding

Ja jeg er enig med deg, synes at nordmenn generelt er uhøflige. Høflighet er litt relativt, slik at mange nok ikke oppfatter sin oppførsel som uhøflig. Men reiser du til Frankrike eller England eller USA så ser du en veldig tydelig forskjell. Og det gir deg bare en helt annen og god følelse når folk er oppmerksomme, smiler og anerkjenner din tilstedeværelse. Sier god morgen og hei til fremmede. Hvis jeg sier god morgen til en fremmed i Norge så hender det ofte at vedkommende bare ser rart på deg, hvem er denne rare som snakker til en fremmed? Kanskje vet de ikke svaret? Og respekt for personal space, ikke bare dultes det borti uten å si omforladelse, men man trenger seg foran i køen, strekker seg forbi, osv. I USA sier man jo Excuse me om man går forbi en på fortauet.

De godt voksne er jo ikke noe bedre enn de unge, så lett å se hvor dette kommer fra. Burde hatt folkeskikk som fag på skolen, stedet for å forme små folk til godtfolk..

Ha en strålende søndag - smil til verden og den vil smile tilbake!