Alle innlegg Sukkerforum

Trenger vi egne dating-regler på Sukker?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Pastorius lø. 5 april 2008 17:24

Har lest meg gjennom mange rare og til dels morsomme (rent skjær underholdene) diskusjoner her på forumet, men det er noen jeg registrerer er av mer alvorlig karakter som går igjen som bl a om det å ikke svarer på mail, aldersegmentering, bilder av barn, første date osv osv ...

Har fått med meg at mange har tråkket litt utenfor spesielt på første date og derfor søker råd fra andre. Noen ser jeg har hatt førstegangs date hjemme hos seg selv - noe jeg personlig syntes er helt uansvarlig.

Jeg vet at et par av sukkers konkurrenter har inntatt en egen "vær - varsom - plakat" for hvorledes en bør forholde seg til hverandre på nettet og i starten av kontakten som knyttes, og kunne tenke meg noen synspunkter på om vi burde få noe tilsvarende regler her?

Skjult ID med pseudonym lars lø. 5 april 2008 17:27

som denne ?

http://sukker.no/index.php?page=legal&action=advise

Skjult ID med pseudonym Smily lø. 5 april 2008 17:33

Den er vel grei .. bortsett for at jeg ville ALDRI gitt tlf.nr. til noen jeg ikke har møtt .!!!!!!

Skjult ID med pseudonym b*tch lø. 5 april 2008 17:57

Jeg har faktisk hatt en date hjemme hos meg selv med den eneste jeg har datet fra sukker, jeg tar noen få forhåndsregler når jeg har date hjemme hos meg selv, jeg passer på at daten vet at folk vet han skal hit, passer på at venner/familie vet at jeg skal ha en date hjemme (man vet jo aldri så greit at folk vet og at daten er klar over det), dessuten bor det fire andre i samme hus om noe skulle skje, passer også på å ha sett mye bilder av personen, prate på tlf og ha sett personen på cam så jeg vet at personen er den som er på bildene (har nemlig møtt en for noen år siden som liksom skulle være en kjekkas på 19 men som viste seg å være en ganske ekkel fyr på 33). Når de forhåndsreglene er tatt er jeg ikke redd for å få daten hjem hit (barnet mitt er såklart ikke hjemme når jeg har date), og skulle det vise seg at daten ikke faller i smak, eller han ikke føler jeg faller i smak er jeg ikke redd for å si at det er på tide at han drar hjem.

Når det er sagt så hadde jeg som nevnt denne ene daten hjemme hos meg, det var kjempekoselig! Vi så film og lo og fjaset:) Det ble ikke noe flere dater ut av det men vi prater fortsatt på msn og sender sms med hverandre som venner:)

Skjult ID med pseudonym lilje78 lø. 5 april 2008 18:17

Hva er uansvarlig med å ha en date hjemme hos seg selv?

Skjult ID med pseudonym b*tch lø. 5 april 2008 18:32

Det lurer jeg også på...?

Skjult ID med pseudonym Effektiv lø. 5 april 2008 18:54

jeg også ...

Skjult ID med pseudonym Bloomie lø. 5 april 2008 19:07

....tar man alle forhåndsregler slik eksempelvis b*tch gjør, og føler man har kommunisert nok med hverandre, begge føler seg trygge, begge har vært tydelig på hvordan dere skal håndtere situasjonen om det går motsatt vei av hva man håper --- så kan jeg ikke se noen grunn til at man ikke skal kunne ha en date hjemme første gangen......

Grunnen til at Sukker og tilsvarende nettsteder oppfordrer til møter på nøytrale steder 1. gang, er vel ganske logisk.............. :-)))

(mann 56 år fra Hordaland) lø. 5 april 2008 19:28 Privat melding

Det er jo alltid drit hvis du merker med en gang at daten du dro inn i huset viser seg å være en psykopat ala fatal attraction eller en spaner for nokas. Ellers ok skulle jeg tro ; )

Skjult ID med pseudonym Bloomie lø. 5 april 2008 19:43

....Morpehon........man kan aldri med sikkerhet vite hvem man får inn døren hjemme 1. gang, selv med "grundig" overveielse og særdeles god kommunikasjon på forhånd.....det er en del spilleregler som bør følges i så måte, men dette er jo noe hver enkelt må avgjøre, og også ta konsekvensen av om ting skulle gå galt.

Personlig foretrekker jeg -- og gjennomfører -- alltid 1. date på nøytralt sted.........av sikkerhetsmessige grunner + rett og slett fordi jeg synes det er veldig mye mere behagelig for begge parter....jeg føler at det hele blir mere avslappet, og gir litt bedre rom for absorbsjon av inntrykkene underveis... :-)))

Skjult ID med pseudonym ElFrodo lø. 5 april 2008 19:44

hehe...har avtalt treff på hytta langt inni i ødemarka...HJEEEELP!!!!!!!

Skjult ID med pseudonym Smarty lø. 5 april 2008 20:01

Det er jo nettopp derfor det er så fint å kunne google litt.... Skal på date i dag.... og har googlet. Vet hvor personen jobber osv. Hadde ikke vært redd for å dra hjem til ham. Men det blir jo litt nært og intimt, så enig med Bloomie at det er best å starte ute i alle fall...
Ps. Denne gangen har jeg fulgt magefølelsen og gleder meg...

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt lø. 5 april 2008 20:33

(Hehe, Frodoen, det ble permanent sløyfeløypemerking tilslutt? )

;) :)))

(mann 51 år fra Oslo) lø. 5 april 2008 20:35 Privat melding

Ventet på deg ;-)

Skjult ID med pseudonym t.. lø. 5 april 2008 20:49

Jeg har hatt to førstedater hjemme hos meg. Mitt barn lå og sov, og var ikke involvert mer enn at jeg gav beskjed om at pappa skulle ha besøk i kveld.
Jeg er enig med dem som mener at det ikke er helt optimalt. Men pga samvær med barn og jobb for oss begge parter, så er det litt vanskelig og få til ellers.

Nå kan jeg som er en stor og sterk gutt, DESSVERRE, tillate meg og være litt mer dristig enn en jente ;(

Skjult ID med pseudonym mokkisen lø. 5 april 2008 21:05

Følg mavefølelsen, den stemmer som regel alltid, hvis man virkelig kjenner godt nok etter! Er man usikker, treffes man på et offentlig sted, slik at begge har retrettmuligheter. Kommunikasjon er viktig, snakk sammen om hvilke forhåpninger/forventninger man har til en date. ....eller at man ikke har forhåpninger/forventninger til en date. Vi er jo voksne mennesker, en spade er en spade osv. Snakk gjerne også om hva som kan skje hvis det ikke er kjemi......at vedkommede du inviterer faktisk må reise hjem etter kort tid, uten å bli forbannet eller sende 100 stygge sms i løpet av kvelden.
Men, det beste, for begge parter er nok å treffes ute, offentlig, slik at ingen føler seg som den "store stygge ulven"!
Uansett, nytter ikke å sitte på gjerdet å vente, man lever bare en gang....og ingen vet hvor kort/langt livet vil være, så....stå på, lev livet! Hvor galt kan det gå egentlig? Noen sjanser må man faktisk ta! Min personlige mening da....og jeg er singel...he he ;)

Skjult ID med pseudonym b*tch lø. 5 april 2008 21:16

Googlet daten min jeg også hehe, han var ganske så harmløs men enormt sexy;)

Skjult ID med pseudonym ElFrodo lø. 5 april 2008 21:19

Googlet meg selv jeg...ikke mye spennende der i gården nei :-q

Skjult ID med pseudonym mokkisen lø. 5 april 2008 22:14

Æsj, fant et rævabilde av meg selv på google.....ikke rart jeg er singel ;)

Skjult ID med pseudonym b*tch lø. 5 april 2008 22:16

Hehe man finner kun dikt fra meg når man googler meg:P

Skjult ID med pseudonym ElFrodo lø. 5 april 2008 22:17

Skattelister fant jeg ikke...

Skjult ID med pseudonym mann28 lø. 5 april 2008 22:36

Nødvendig med regler for adferd? Kanskje.

Men de som ikke skjønner hvordan man bør oppføre seg vil tvilsomt rette seg etter eller i det hele tatt lese regler i en undertekst eller i en meny uansett.

Det får vel kanskje være grenser for hvor mye ansvar man forventer at et nettsted skal ta. Kanskje vi heller bør sørge for å ta ansvar selv?

Skjult ID med pseudonym Scary meg lø. 5 april 2008 22:43

Det er vel sånn som ellers i livet...uskrevne regler og vanlig praksis som gjelder....;-D

Skjult ID med pseudonym sekai lø. 5 april 2008 23:50

Jeg ser ingen grunn til å lage regler for alt mulig. Vi er da voksne mennesker og flere av oss er også ansvarsfulle og oppegående :o)

Jeg har hatt flere førstedater hjemme hos meg av praktiske årsaker, og har ingen dårlige erfaringer med det. Og skal en først se for seg skrekkscenarioer, er det vel også vågalt å treffe en fremmed for en tur i skogen...?

Det er mulig jeg er naiv og utrolig blåøyd i tillegg, men jeg har en viss magefølelse i forhold til dem jeg møter på nett, og så langt har den stemt hver gang. Jeg har hatt kontakt med menn der utsagn og respons har skurret, og da har jeg bare valgt å ikke treffe dem. Selvfølgelig finnes det "dårlige kort" og sjansen for at ubehagelige situasjoner kan oppstå.

Jeg velger å tro at mennesket i utgangspunktet er et godt vesen, ikke et som er ute etter å gjøre meg ille :o)

Skjult ID med pseudonym Pastorius sø. 6 april 2008 02:02

Hei alle sammen - og takk for engasjenementet.! Det er dere gode på

Har akkurat kommet hjem etter å ha vært ute ute og opplevd en fantastisk forrykende konsert iog sjekker nå ut responsen på mitt innspill fra tidligere i dag. Svarene er jo som forventet, noen seriøse og andre som glir helt ut. Antar at det skyldes at det er lørdagskvelden. Ut fra hva jeg leser ser det heldigvis ut til at de fleste har vært heldige så langt, men mitt utgangspunkt for innlegget er hva hvis noe skulle skje? Står vi ikke sterkere rustet og langt mer komfortable dersom vi kjenne til en del grunnleggende regler som gjelder nett-date? Faktiske kjenner jeg tilfeller som har vært så graverende at det er utrolig at at de ikke har endt opp på forsiden av VG eller Dagbladet. Til sammenligning kan jeg foretelle at i Amerika er det til og meg varsomhetsregler som er utarbeidet spesielt for kvinnelige eiendomsmeglere som de må forholde seg til ifm befaringer og boligvisninger på kveldstid Og som "halvveis" amerikaner som tilbringer ca 3 måneder "over there" hvert år kan jeg love at de på mange måter er langt tryggere å forholde seg til enn hva vi nordboere ønkser å tro, Personlig syntes jeg det er mer komfortabelt å rusle gjennom Los Angeles gater nattestid enn i Oslo, for ikke snakke om San Francisco.
Leser jo mellom linjene at vi svaret er at vi får klare oss selv. Syntes at jeg ikke har får de svarene jeg innviterte til i begynnelsen,. Har vi virkelig så liten omtanke for våre medmennesker? Burde kanskje ha lagt ut denne tråden på en vanlig hverdag.

Skjult ID med pseudonym mann28 sø. 6 april 2008 04:48

Jeg for min del er ikke så sikker på at USA er et godt forbilde for regler og "omsorg".

Tvert imot ser jeg på det som et kompliment at vårt samfunn er så fritt at det faktisk er lov til å handle etter eget skjønn. Et stort kompliment til oss nordmenn. Hvordan mener du at USA har noe å lære oss her, Pastorius?

Jeg mener forøvrig det samme om det er lørdags kveld eller onsdag morgen :-)

Skjult ID med pseudonym sekai sø. 6 april 2008 23:18

Jeg, i likhet med mann28, mener det samme uansett kveld :o)

Og jeg er også enig i at vi ikke nødvendigvis trenger å følge etter USA i alt. Det er godt å kunne ta litt ansvar for eget liv og egne handlinger, også når det gjelder dating. Ønsker du trådstarter, et samfunn som er gjennomregulert med lover og regler som vil frata mennesker ethvert ansvar, og der enhver handling, god eller ikke, kan saksøkes om den ikke passer andre? Vi kan da ikke bli helt paranoide heller! Uansett lover og regler vil det alltid finnes noen som ikke greier å innrette seg.

Menneskere som lever i gjennomregulerte samfunn er ikke lenger fri, i den forstand at de til enhver tid må ta forholdsregler før de kan handle, uansett hva de skal gjøre. Det er som å leve i et gyllent fengsel, og hvem ønsker vel det? Vi har regelverk og lover i dag som gjelder for uønsket adferd og det bør vel holde?

Skjult ID med pseudonym Pastorius ma. 7 april 2008 13:16

@sekai @mann28

Nei, jeg er ingen tilhenger av et gjennomregulert samfunn og mener som de fleste av oss at vi må stå til ansvar for våre egne liv og handlinger. Men det er stor forskjell på å gjennomregulere contra det å gi veiledning. Selv om nett-dating begynner å bli etablert er det fremdeles mange som har fordommer mot det helt til de selv kaster seg ukritiisk ut i denne verden.. Det finner jo en del andre regler som gjelder nett-vett f eks ungdom og chatting. Etter hva jeg har registrert er det her på sukker også brukere under 18 år som aktualiserer spørsmålet i trådstarten.

Tilfellet fra Statene er trukket frem som et eksempel på en bransje som selv tok affære etter et det tidlig på 90-tallet plutselig forsvant en del kvinner som hadde det til felles at de alle jobbet som meglere og ikke dukket opp etter at de hadde vært på kundebesøk på ukjent adresse ... Syntes det er litt naivt å tro at alt er så langt bedre her hjemme men ser ingen grunn til å dra den diskusjonen videre, men vil bare nevne at det er mange virksomheter/bransjer her hjemme som har egne varsomhetsregler inntatt som en del av sine egne HMS forskrifter.

Ønsker bare alle lykke til videre med livet her på sukker ...