Alle innlegg Sukkerforum

Ekte menn kontra ekte kvinner.

Vis siste innlegg
(mann 38 år fra Østfold) ma. 16 jan. 2012 17:26 Privat melding

(OBS, ikke jeg som har skrevet dette. Fant det på et annet forum, men har igrunn lagt merke til det samme selv, og det kunne jo alltids vært interessant å debattere her. Det dreier seg da altså om "ekte menn", hva og hvordan disse omtales og beskrives som, kontra "ekte kvinner", og hva og hvordan disse omtales og beskrives som).
---------------

Er det bare meg eller er det sånn at når det prates om ekte menn, så snakkes det om brautende, sterke, muskuløse, trente, barske karer som rager over gjennomsnittsmannen, mens når man prater om ekte kvinner er det for å fraskrive kvinner fra idealet og lære oss at ekte kvinner ikke ser ut som catwalkdamer og at det skal være sånn.

Altså:

Ekte menn - idealet, eksludering av gjennomsnittlige menn som ekte menn.

Ekte kvinner - motvekten til idealet, inkludering av gjennomsnittlige kvinner som ekte kvinner.

Er det bare jeg som er uenig at det er kvinner som blir utsatt for mest press om å se slik og slik ut?

(mann 38 år fra Østfold) ma. 16 jan. 2012 17:30 Privat melding

Hahha. Denne var litt morsom. Fra samme tråd:
-----------

Så at ei på Facebook hadde delt dette bildet, som liksom er av "ekte kvinner":

http://www.diskusjon.no/index.php?app=core&module=attach&section=at tach&attach_rel_module=post&attach_id=475965

Da må jo dette være en "ekte mann", perfekt for alle de ekte kvinnene?

http://www.diskusjon.no/index.php?app=core&module=attach&section=attach&atta ch_rel_module=post&attach_id=475966

Skjult ID med pseudonym Kokelimonk ma. 16 jan. 2012 17:47

-Det har vel blitt litt sånn etterhvert, ja.

Grunnen til det er vel at kvinnene har "gått til motangrep" mot kroppsidealet i moteindustrien, mens de samtidig har begynt å stille strengere krav til det meste, inkludert menn.

Derfor er presset blitt større på menn, men noe svakere på kvinner. Det er ihvertfall en større aksept for "formfulle kvinner", men ikke så mye for "formfulle menn". Og det er vel ingen som tror at menn generelt har digget catwalk modellene, ihvertfall ikke de fleste av dem, så "formfulle kvinner" her betyr ikke "FHM chubby", men en del kilo over det.

Er det negativt? Tja... nei, det er vel greit nok - det oppveies kanskje av at mange kvinner er blitt treningsnarkomane kostholdseksperter. Så det er vel noen for alle, i alle former og fasonger.

Men presset på mannen er nok blitt en del høyere enn det var, ja. Men når det er sagt var det vel nærmest ikke-eksisterende for ca. tretti år siden og bakover i tid.

Skjult ID med pseudonym useriøs ma. 16 jan. 2012 18:01

kommer av at i gamle dager så var de fleste menn slik, altså sterke, muskuløse, trente, barske karer. de ble det fordi de enten var bønder som jobba dagen lang, eller krigere. det blir man stor og sterk av.

så "ekte" menn burde egentlig byttes til "gammeldags" mann

Skjult ID med pseudonym bønna ma. 16 jan. 2012 18:03

..kjenner igjen fra dater nummer to og fire i kvinnerekka, :-b

(kvinne 28 år fra Sør-Trøndelag) ma. 16 jan. 2012 18:04 Privat melding

vel. når jeg sier at jeg vil ha en "elte mann", så er det fordi jeg ønsker å styre unna de metroseksuelle rosagutyene med bling i øret og brunkrem.i ansiltet. see?

(kvinne 28 år fra Sør-Trøndelag) ma. 16 jan. 2012 18:04 Privat melding

kanskje ikke en elte mann..... mente ekte. såklart :-P

(mann 38 år fra Østfold) ma. 16 jan. 2012 18:05 Privat melding

Spongebob: Det er liksom litt i de baner jeg tenker også... Derfor syns jeg jo denne nærmest hysteriske "DET ER IKKE SÅNN ORDENTLIGE DAMER SER UT!!!"-greia som "gjennomsnittlige" damer holder på med er litt sånn ja... Hvem er det de tror de lurer, liksom.

Setter man en gjeng hetrofile, gjennomsnittlige damer forran to svære plakater, en hvor det er en typisk modellberte, og en hvor det er en typisk modellhunk... Hvilken plakat fokuserer de på? Hvorfor er alle dameblader fylt av bilder av andre damer? "Kari gikk ned 7kg med lavkarbo" på forsiden, osv osv...

Skjult ID med pseudonym Kokelimonk ma. 16 jan. 2012 18:06

Nja... menn i de tyngre typiske mannsyrkene var jo sterke og slanke, men de var vel ikke akkurat treningsstudio-ripped. Mer senesterke, tror jeg. Men joda - et poeng det der allikevel.

Presset bør vel komme fra en selv og hvordan man selv ønsker å se ut og hvilken helse man vil ha, og gjør det ikke det så får man leve med resultatet.

Skjult ID med pseudonym Mannehora ma. 16 jan. 2012 19:35

TS

Helt korrekt, du treffer spikeren på hodet med innlegget ditt. "Ekte menn" er idealet kvinner vil ha, "ekte kvinner" er er det motsatte av idealet, det motsatte av drømmedama. Godt innlegg!

(mann 33 år fra Oslo) ma. 16 jan. 2012 20:12 Privat melding

Vel det er jo også kulturelt, om du er i et annet land legger du merke til at folk ofte bruker de klærene de har og det ja utseende de har..og de godtar hverandre.

Går du rundt i Oslo skulle du tro at det var forskjellige divisjoner innenfor militæret, uniformsplikten er helt ekstremt...på grunerløkka kan du se en 100-150mennesker i samme gate på noen få minutter med de EKSAKT samme klærene..samme feminine stilen på guttene og jentene ironisk nok..samme jakkene, skjerfene....det er så farlig for dem å være seg selv at de til og med på en søndagskveld en liten tur til narvesen må se ut som de er uniformert med kulhetsstilen sin.

Så idealmannen i Oslo vil nok være ganske feminin, hengslete kaizersorchestra pudding type..politisk korrekt og veldig glad i alle kulturer selv om han A L D R I !!! hadde bodd på holmlia, men you know..politisk korrekt uten en eneste muslimsk venn er jo lov det og.

Ekte kvinner...vel det er noe fint med jenter som er veldig stolte og går veldig feminint, ikke sånn dinosaurgange og mørk bassStemme men sånn hofte-gange som er litt fint, samtidig er de superstolte og oser selvtitlitt.

Skjult ID med pseudonym Paraply ma. 16 jan. 2012 20:33

Jeh jeh jeh.

Nå vet ikke dere hvordan jeg ser ut, men uansett om jeg ser sånn eller sånn ut vil det ikke by meg store problemer å skaffe til veie en bekreftelse på at jeg er en _ekte_ kvinne.

*himler*

Skjult ID med pseudonym 1234 ma. 16 jan. 2012 20:45

Veldig veldig enig.

Jeg har lenge ment at det er generelt vanskeligere å være en god mannlig rollemodell enn en god kvinnelig rollemodell - rett og slett fordi jeg mener vi lever i et samfunn dominert av feminisme.

Skjult ID med pseudonym banditten ma. 16 jan. 2012 20:50

Lidt morsomt er at jeg i sommers sad på Olaf Ryes plads på løkka i 1 times tid og ventede på en kammerat.
Når jeg siger at over 90% af alle mænd i hele parken og alle dem der gik igennem der hvor jeg sad alle havde "skovmandsternet" skjorter på i variationer, så er det ikke løgn.
Bare for at drage en parallel til det JimJimJ skrev.

Skjult ID med pseudonym gerimax ma. 16 jan. 2012 20:52

@ paraply ,Nåååå , vi vet hvordan et paraply ser ut i formen , oppslåt og nedslåt :)

@ jim jim , godt poeng !

(mann 38 år fra Østfold) ma. 16 jan. 2012 22:18 Privat melding

"uansett om jeg ser sånn eller sånn ut vil det ikke by meg store problemer å skaffe til veie en bekreftelse på at jeg er en _ekte_ kvinne."

...jada, er vel bare å dra til legen å levere en blodprøve det, så vente en uke eller tre på resultatet. =P

Skjult ID med pseudonym Paraply ma. 16 jan. 2012 22:20

Det var vel strengt tatt det jeg mente Kebabs. Jeg hadde ikke akkurat planer om å stille på neste sukkerfest og løfte på skjørtekanten ;)

Skjult ID med pseudonym eugene ma. 16 jan. 2012 22:34

Menn trenger ikke bruke hendene for å løfte skjørtekanten, det går av seg selv :)

(kvinne 48 år fra Oslo) ma. 16 jan. 2012 22:42 Privat melding

Brååååbrems der 1234!!! Det er ikke det spøtt vanskelig å være en kvinnelig rollemodell, men det krever at man har funnet tryggheten i seg selv, i sine verdier, hva man står for og ikke minst; feire at man er kvinne og være stolt av sin femininitet :-) Vit hva du vil kvinne og lev det! Det skylder vi de unge jentene som kommer etter oss ;-)

(kvinne 48 år fra Oslo) ma. 16 jan. 2012 22:45 Privat melding

Øiii! Sent om kvelden og leste omvendt der gitt!! Typisk kvinnfolk? Hahaha ...Anyhow, det samme gjelder for menn uansett, vær stolt av det du definerer som å være et mannfolk, skap din egen definisjon på hva det betyr å være mann, hvorfor skal andre legge premissene? Du vet hva som er rett, det er du som er mann, go for it!

Skjult ID med pseudonym sans ma. 16 jan. 2012 22:56

I mitt hode - og hjerte - er det mye som kan kvalifisere til "ekte mann"-kriterier og "ekte kvinne"-kriterier,
og jeg trives best i en verden der ikke alle er støpt etter den eksakt samme formen. Men det jeg kaller "ekte" framfor "ikke-ekte" er ikke begrenset til stereotypene som nevnt i hovedinnlegget, selv om noen vil plassere seg i disse kategoriene også - jeg ser det først og fremst som menn og kvinner som er naturlige, og ikke tilhører den tilgjorte, falske, plæstic-typen.
Altså, en ekte mann er en som tør være den mannen HAN er, og ikke må gjøre seg til eller spille en rolle som ikke passer ham, men som f.eks. er "myk mann" dersom det ER ham, og overleve-i-naturen-hardhaus om han foretrekker det. Eventuelt en fin blanding. :)
Og en ekte kvinne i mine øyne, er en som tør gå sine egne veier, følge sitt eget engasjement og interesser framfor trender eller tradisjoner hun ikke føler seg vel med. Og en kvinne som ikke er "all fake", med et tonn sminke, påmalte strekøyenbryn, hvitbleket hår og solariumsmørkeorange hud, eller som har blåst opp puppene sine, leppene sine, og alt mulig annet ekstreme kroppsforandrende ting. (her snakker vi ikke kosmetisk kirurgi pga en ulykke eller lignende, altså)

Foretrekker også menn uten spraytanorange hudfarve og ihjelblekede tenner, forresten, bare så dét er sagt.
Fake er fake, uansett om det er fake kvinner eller fake menn.

Heia EKTE _og ulike_ mennesker - og vær de ekte mennene og kvinnene DERE er, uten å måtte kopiere andre eller å presse dere inn i en unaturlig form, eller å forandre utseendet deres til det ugjenkjennelige! :)

(kvinne 48 år fra Oslo) ma. 16 jan. 2012 23:17 Privat melding

Hear hear Sans :-))

Skjult ID med pseudonym MikkeMoose ma. 16 jan. 2012 23:33

Det ene er vel ikke nødveldigvis noe mere ekte enn det andre. Noen liker moteriktige byfolk, andre liker staute "arbeidskarer". La oss ikke få et samfunn der alle "må" leve etter de samme idealene, men la folk få være som de vil, og la folk få tiltrekkes av hva de vil!! Hurra for mangfoldet og for folk som driter i hva andre synes!!

(kvinne 48 år fra Oslo) ma. 16 jan. 2012 23:43 Privat melding

Som HaraldDK sa en gang i en annen tråd...komplisert nok å være oss selv, hvorfor da streve med å være noen annen... Eller noe i den duren ;-)

(mann 47 år fra Oslo) lø. 11 feb. 2012 18:16 Privat melding

Liten avsporing utfra innlegget til JimJimJ:
Da jeg gikk på musikklinjene på Foss og Harvig Nissen, kledde nesten alle gutta seg i like svarte klær, fikk langt hår og så dype og smådeprimerte ut for å skille seg ut fra alle andre. Jeg som var den desidert streiteste og kjedeligste fløtepusen var plutselig den som skilte seg mest ut. Go figure.

(mann 42 år fra Telemark) lø. 11 feb. 2012 19:17 Privat melding

Mekanismen kan nok være tilstede til en viss grad men er det dumt? Jeg sier som jeg sa i en annen tråd, er det ikke bra at maskulinitet fremdeles er etterspurt av kvinner?