Alle innlegg Sukkerforum

Feriepenger nå

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Lovely ma. 16 jan. 2012 23:53

Hei :-)

jeg skal til USA i påsken, og for å sikre meg ekstra penger, har jeg sendt mail til gamlesjefen min med forespørsel om å løse inn feriepengene jeg tjente opp i fjor som er 10700 kr. Er det noen her som vet om det er lov å gjøre dette før feriepengene "normalt sett" blir utdelt? Som er i juni en eller annen gang. Jeg er ikke i denne jobben lenger, som dere sikkert skjønte når jeg refererte til "gamlesjefen".

Skjult ID med pseudonym sta ma. 16 jan. 2012 23:56

Du har krav på å få pengene utbetalt når du slutter i jobben faktisk. Går helt fint å få dem utbetalt når du vil. Eneste er at det trekkes skatt av dem dersom du får dem utbetalt samme år som de er opptjent.

Skjult ID med pseudonym Lovely ti. 17 jan. 2012 00:32

Jeg sluttet i fjor, så det er ikke noe problem når det gjelder skatting av pengene fordi nå, i 2012, er de skattefri. Men har jeg krav på de pengene, før jeg i utgangspunktet får dem, som er i juni en gang?

Skjult ID med pseudonym bønna ti. 17 jan. 2012 00:32

Jadda, jeg fikk mine nettopp.

Skjult ID med pseudonym sta ti. 17 jan. 2012 00:34

Jepp kan bare si fra at du vil ha dem nå, det er dine penger, og siden du har sluttet kan du like godt få dem nu.

Skjult ID med pseudonym Khione ti. 17 jan. 2012 00:34

Vil jo tro at du har krav på de ja, du har jo tross alt sluttet i jobben... Men de fleste venter nok til feriepengene utbetales da det ofte kommer godt med å ha litt ekstra til ferien... Men om du spør sjefen din om du kan få de til påske så burde ikke det medføre noen store problemer, han vil jo ha god tid på seg om han får vite det nå... :)
God tur til USA! I sommer er det min tur! :D

Skjult ID med pseudonym 345 ti. 17 jan. 2012 00:36

Du har krav på de nå om du vil. Spiller ingen rolle hva din gamle sjef måtte mene om det!

Skjult ID med pseudonym Lovely ti. 17 jan. 2012 00:40

Okei. Angrer litt på valget av setning når det gjelder den mailen. Jeg burde bare sagt at jeg gjerne vil ha utbetalt feriepengene jeg tjente opp i fjor, nå, istedetfor å spørre om det er mulig og få dem nå.

Skjult ID med pseudonym Lovely ti. 17 jan. 2012 00:40

Khione@ tusen takk! God tur du også :-))

Hvor i USA skal du?

Skjult ID med pseudonym Khione ti. 17 jan. 2012 00:42

Skal til Drammen å snekre sammen reiseruta i februar, så den er ikke fullstendig... :) Men planen er å fly til NYC først, for så å kjøre over til vestkysten! Om det blir for langt å kjøre på den tiden vi har satt av så får vi fly litt og... Gleder meg vilt! :D

Du?

Skjult ID med pseudonym Lovely ti. 17 jan. 2012 00:46

Khione@ så spennende!! Jeg har alltid hatt lyst til å dra til NY, men vi skal til Florida, Orlando :-) vi er en stor familie på 10 stk, så det blir mye fornøyelsesparker osv. Også har de jo laget Harry Potter-land, det er noe av det jeg gleder meg mest til. Også se alle de feite menneskene der, haha :D

Skjult ID med pseudonym Khione ti. 17 jan. 2012 00:48

Det blir sikkert kjempe moro! Riktig god tur! :)

Skjult ID med pseudonym sta ti. 17 jan. 2012 00:51

Amazing, bare å glede seg lovely! var der i sommer, genialt!

Hehe feite folk ja, nok av de altså! Kan leie egne elektriske biler i parkene og kjøre rundt hehe

Skjult ID med pseudonym Calienta ti. 17 jan. 2012 06:29

grfunnet jeg egentlig ikke har tid til å skrive, har jeg heller ikke lest svarene du har fått.
Det jeg vet, er at om du ber om feriepenger tidligere, må det være fra året de skal være utbet, dvs året etter du har tjent dem opp.
Skal du ha dem før det, vil det bety du må betale skatt av de pengene, og mener å huske det ikke er alle som gir tillatalese grunnet noe som jeg ikke husker.
Etter Januar det året du skal få feriepengene utbet kan du be om skattepengene så mye du vil, men husker ikke hele reglemanget.
Nå er det jo slik at noen arbeidssteder opererer med å betale ut feriepengene sammen med sluttoppgjøret også, så lurt å dobbeltskjekke dette ikke har skjedd for deg