Alle innlegg Sukkerforum

Sex med stedatter...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Eikers1 ti. 17 jan. 2012 20:26

Ett litt kontroversielt tema...

Hørte på nyhetene idag om at en mann hadde blitt dømt til fengsel for å ha hatt sex med sin stedatter. Hun var over 18 når det skjedde, og slik jeg forsto det så hadde de innledet ett forhold.. Om det var ett rent seksuelt forhold eller om det var noe mer aner jeg ikke. Men det var ikke noe tvang inne i bildet. Allikevel ble han dømt etter incestparagrafen..
Det fikk meg til å undre litt.. Er det incest når begge er myndige, alt skjer frivillig og hun ikke er hans biologiske datter?? Og om det er det, hvor går grensa for om det er incest eller ikke?? At det burde ringe en bjelle hos han (og henne forsåvidt) om at slikt gjør man ikke er jo så sin sak.. Men incest? Det ble ikke sagt noe om hvor lenge de hadde kjent hverandre, og jeg kan skjønne det dersom han innledet ett forhold med hennes mor når stedatteren var ei lita jente, og han har vært en farsfigur for henne i hele hennes oppvekst. Men hva om hun var 15-16-17 år når han traff hennes mor? Går det en skillelinje her, eller er det ett fett så lenge han har vært sammen med hennes mor??

(kvinne 28 år fra Sør-Trøndelag) ti. 17 jan. 2012 20:30 Privat melding

det er vel det at han skulle vært den voksne omsorgspersonen, og dermed står i en sterkere posisjon en henne som han kan ha utnyttet..

(mann 64 år fra Akershus) ti. 17 jan. 2012 20:31 Privat melding

Hun hadde i ettertid hatt kostnader til psykolog (som retten mente mannen ikke kunne dømmes til å dekke), så jeg regner med at dette ikke har fortont seg helt uproblematisk.

(mann 46 år fra Akershus) ti. 17 jan. 2012 20:34 Privat melding

@Askja.

Joda, jeg ser så absolutt den. Og det er jo noe jeg aldri kunne ha funnet på å gjøre selv. Men det var det at han ble dømt for incest som fikk meg til å tenke litt.. Det finnes jo andre paragrafer de kunne brukt, dersom de anså det som ett overgrep fra en som var i en maktposisjon i forhold til henne.

(mann 46 år fra Akershus) ti. 17 jan. 2012 20:37 Privat melding

stianen.. Det fikk ikke jeg med meg, og jeg skjønner jo at noe måtte ha skjedd siden det ble en sak av det.

(mann 48 år fra Vestfold) ti. 17 jan. 2012 20:41 Privat melding

Snedig, men jeg antar at incestparagrafen kan anvendes på myndige, ikke-biologiske parter, dersom det legges til grunn at stefar har utnyttet den maktposisjonen som følger av farsrollen for å tilegne seg sex.

At du skal være rimelig tjukk i hue for å gå på en sånn smell er forsåvidt irrelevant ;-)

(kvinne 28 år fra Sør-Trøndelag) ti. 17 jan. 2012 20:41 Privat melding

jo enig i det, det er nok av paragrafer å ta av, vet alt om det. kjenner ikke til saken utover hva som står her, så kan ikke si så mye mer. men hvorfor kommer denne saken opp i nyhetene?

Skjult ID med pseudonym Puslespill ti. 17 jan. 2012 21:07

Hvis du er stefar i juridisk forstand (altså du har giftet deg med mor/adoptert henne som datter) - så er du juridisk sett hennes far. Juridisk far/datter-forhold er incest etter loven, selv om hun ikke er din biologisk.

Skjult ID med pseudonym blah ti. 17 jan. 2012 21:12

dette er et tema som berører meg veldig, fordi jeg har vært utsatt for overgrep selv. ikke incest vel og merke men overgrep. jeg har en periode nå der jeg ikke følger med på nyheter, så jeg kjenner ikke til den saken der.
uansett ville jeg tro at ikke alt som blir sagt på nyhetene kommer frem. jeg vil heller tro at dette må ha foregått i flere år med han mannen selv når hun var umyndig. og som andre sier kan det ha med at hun så på han som en far, og ble utnyttet. kanskje hun ble utsatt for press eller noe. det er jo ingen som vet det bortsett fra henne selv.

Skjult ID med pseudonym blah ti. 17 jan. 2012 21:21

...og det hun har fortalt til andre så klart.

(kvinne 28 år fra Sør-Trøndelag) ti. 17 jan. 2012 21:21 Privat melding

han er vogså.hennes foresatte, og derfor også forelder..

Skjult ID med pseudonym Cato ti. 17 jan. 2012 21:56

Det gikk jo greit for Woody Allen. :P

Nei, her må det vel være noe mer inne i bildet, tror jeg, med mindre han har adoptert henne, da, da gjelder jo de samme lovene og reglene som om hun hadde vært hans biologiske barn.

Skjult ID med pseudonym Eikers1 ti. 17 jan. 2012 22:22

@puslespill
Dersom jeg gifter meg med hennes mor, så er det vel ikke noen automatikk i at jeg også adopterer hennes barn vel? De fleste har jo en biologisk far fra før som innehar rollen som far..

(kvinne 28 år fra Sør-Trøndelag) ti. 17 jan. 2012 22:34 Privat melding

nei, men du blir automatisk barnets foresatte.

Skjult ID med pseudonym jente on. 18 jan. 2012 09:26

Stemmer det, da? Du blir ikke automatisk barnets forestte om du gifter deg med mor dersom barnet er 50% hos mor og far.... Men en viktig omsorgsperson er klart man blir.

Jeg tenker vel at en person som er villig til å innlede forhold til stefar i utgangspunktet er en som kanskje trenger psykolog, jeg da.... Og det trenger vel strengt tatt stefaren også - selv om han ikke føler behovet selv...

Skjult ID med pseudonym Hound Dog on. 18 jan. 2012 09:41

Incest er etter loven ikke avhengig av biologisk opphav, men etter hvem som juridisk er i familie med hverandre. Det betyr at denne mannen trolig hadde gått fri hvis han bare hadde vært samboer med jentas mor og ikke gift med henne. Han må vel her i tillegg ha adoptert datteren antar jeg. Nå kan man selvsagt spørre seg om den burde gjelde for voksne mennesker, jeg kan jo teoretisk tenke meg en 50 åring som blir dømt for og hatt sex med sin 30 - 40 år gamle stedatter eller stesønn (kanskje til og med etter at foreldrene har blitt separert, men ikke skilt ennå), men det er jo uansett ikke bra. Egentlig ganske ekkelt. Men burde det være straffbart? Tja. Likevel, at loven er slik den er må vel regnes for å være en god ting, i og med at det gir stebarn og adoptivbarn mer beskyttelse.

(kvinne 28 år fra Sør-Trøndelag) on. 18 jan. 2012 09:56 Privat melding

jo, du blir utomatisk foresatt for barn når du gifter deg inn :-)

(kvinne 28 år fra Sør-Trøndelag) on. 18 jan. 2012 10:15 Privat melding

eller. nå skal ikke jeg være bastant. men begge mkne steforeldre blir omtalt som foresatte.

(kvinne 28 år fra Sør-Trøndelag) on. 18 jan. 2012 10:16 Privat melding

og om du skal søke stipend feks, så kan både mlr og ar være arbeidsledige, men så lenge stefar om man har bostedsadresse his mor) tjener fett, så har ikke eleven rett på noe.

Skjult ID med pseudonym Humle on. 18 jan. 2012 13:03

Det jeg ikke forstår er hvis dette skjedde da hun var over 18 da det skjedde, de er ikke i slekt, det var ikke tvang, hun hadde hatt issues med det som retten mente mannen IKKE trengte å betale så lurer jeg på hvorfor kun en av dem fikk straff for incest?

Og har man foresatte når man er myndig?