Alle innlegg Sukkerforum

Klart vi er sammen! Eller...?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Joda fr. 20 jan. 2012 11:46

Jeg leste nylig (fra en studie fra USA) at i de tilfellene der en mann og en kvinne dater, og de ikke har definert forholdet eksplisitt, bruker menn i snitt 10-12 mnd. på å føle seg sikker på at de er i et seriøst forhold, mens kvinner bare bruker 6-8 mnd på å føle det samme. Altså kommer: Klart vi er sammen-følelsen tidligere hos kvinner enn hos menn i følge dette.

Tror dere at det er noe i det?

(kvinne 39 år fra Sør-Trøndelag) fr. 20 jan. 2012 12:56 Privat melding

Det som er interessant å vite, er jo om damer og menn som er i samme forhold, føler de er sammen eller ikke, på samme tidspunkt.
Jeg tviler på at en mann som ikke er sikker på at han er i ett forhold, greier å utstråle trygghet slik at damen føler seg sikker på at de er sammen. Og omvendt.

I tillegg til *klart vi er sammen-følelsen*, så har vi også:
*lurer på om jeg kan finne noen bedre-følelsen*

Skjult ID med pseudonym banditten fr. 20 jan. 2012 12:57

Lyder logisk i mine ører.

(mann 37 år fra Oslo) fr. 20 jan. 2012 13:31 Privat melding

Hvis jeg har følelser, må jeg få det avklart mye tidligere enn dette.
Er et naturlig tema etter senest 3-4 måneder, spør du meg.
I hvert fall ha avklart at man kun dater hverandre..

Mulig jeg er sær og konservativ.

(mann 35 år fra Oslo) fr. 20 jan. 2012 13:36 Privat melding

Hmm... så når man har denne "klart vi er sammen" følelsen samtidig så betyr det at f.o.m da at man ikke dater andre? Eller kan det være en annen følelse FØR det igjen som gjør at man ikke ønsker å date andre?

Skjult ID med pseudonym Joda fr. 20 jan. 2012 16:52

Nei, altså det var snakk om en mann og en kvinne i samme forhold. Han føler senere enn henne at de garantert er sammen - hvis det ikke har vært tatt opp.

Å date andre har ikke nødvendigvis så mye med saken å gjøre. Mange som bare dater en person lenge men man vet at det kun er dating. Dette er mer sånn at om man får: Er dere kjærester - spørsmålet på fest f.eks. vil hun være mer tilbøyelig til å tenke JA etter et halvt år enn ham.

Når pleier du å tenke at ting er avklart?

Skjult ID med pseudonym bønna fr. 20 jan. 2012 16:57

...har ikke vart så lenge at den følelsen har rukket å komme :-)

(mann 38 år fra Østfold) fr. 20 jan. 2012 16:58 Privat melding

...hadde det ikke vært noe i det, så hadde vel studien fått et annet resultat, eller?

Ellers så ja, det stemmer godt med mine erfaringer også. Det er stort sett damene som først får behovet for å definere.

Skjult ID med pseudonym marini fr. 20 jan. 2012 17:02

Det kommer jo an på hva som menes med "seriøst forhold". Er det å være kjærester, samboer eller å gifte seg?
Uansett tror jeg at det er noe sant i undersøkelsen, kvinner har nok av natur lettere for å knytte seg til mennesker enn menn, tror det er hormonellt betinget.

Men en mann kan være bomsikker på sin forelskelse vel så tidlig som kvinnen, uten at mannen kanskje har like stort behov for å legge bryllupsplaner som mange kvinner kan ha, med det første.

Skjult ID med pseudonym Jente fr. 20 jan. 2012 17:14

Et halvt år hørtes lenge ut. Jeg hadde blitt lei av å date en som ikke var klar for forhold etter et halvt år. 2-3 måneder er passe lang tid synes jeg. Jeg synes også det er lurt å ta en prat, så slipper man å havne i situasjonen der den ene tror de har et forpliktende forhold, mens den andre mener det motsatte.

Skjult ID med pseudonym neptun fr. 20 jan. 2012 17:31

Ett år? Nei takk, jeg ønsker avklaring litt før det, man blir jo ikke yngre med årene.

Men jeg lurer litt på hvordan spørsmålsstillingen er, har de spurt folk som er i forhold om når de opplevde at forholdet var spikret, eller har de spurt folk generelt om når de sist de datet noen og hvor lang tid det tok før de følte de fikk en avklaring? Jeg mistenker at det er det første, og da betyr det vel heller at det tar så lang tid å være sikker på at man er i et forhold. Og det er jo kanskje ikke så ille.

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) fr. 20 jan. 2012 17:49 Privat melding

hmm... jeg har alltid regnet med at når det blir eksklusivitet, at en har et forhold? at når en ikke er lenger er åpen for å date andre?

for da kan en jo stille spørsmålet.. de som sier de var i et forhold i 3 mnd.. er det etter de har datet i ett år? eller er det etter at de ble ekslusive og ikke datet andre lengre?

Skjult ID med pseudonym Jente fr. 20 jan. 2012 18:00

Bruker ikkedet teite uttrykket eksklusive, men vil jo mene det er det samme som å ha et forhold!

(mann 38 år fra Østfold) fr. 20 jan. 2012 18:14 Privat melding

Dere to over her. Dere kan igrunn mene akkurat hva dere vil, men man er nå en gang faktisk ikke i et forhold med noen, før man faktisk har blitt enige med vedkommende at man er det, og det helt uavhengig av alle andre faktorer.

Som det ble sagt lenger opp her:

"Jeg synes også det er lurt å ta en prat, så slipper man å havne i situasjonen der den ene tror de har et forpliktende forhold, mens den andre mener det motsatte."

...ikke at jeg helt skjønner at det i det hele tatt er mulig å tro at man er i et forhold, når man ikke har avklart det med den man er i dette "forholdet" med, men men. Det er jo enkelte som har tendenser til å tolke ting ut av løse lufta.

Skjult ID med pseudonym Hmmm... lø. 21 jan. 2012 01:49

Menn skravler ikke så mye om følelser&forhold&sånn med kompisene og får derfor ikke spørsmålet så ofte om de er i ett forhold.

Damene derimot assa - der går det jo i sex&småkaker på alle venninnetreffene og spørsmålet kommer derfor tidligere opp.

Hadde kvinner fra Venus snakket tydligere til mennene sine ville de også oppfattet det når hun gjorde ham oppmerksom på statusendringen så kunne de svart riktig mye tidligere :-)