Alle innlegg Sukkerforum

SMS forholdet

Vis siste innlegg
(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) sø. 22 jan. 2012 17:32 Privat melding

Hva skjedde med rosene på døren? Eller hva med kjærlighetsbrevet dynket i velduftende parfyme, prospektkortet og den hypernervøse stemningen før den første telefonsamtalen? Hva skjedde med det brutale bruddet? Borte. Alt sammen. Vi har jo SMS.

Det er strengt tatt ikke så lenge siden ordet «melding» var noe vi forbandt med noe helt annet enn to pip og femogåtti tastetrykk. «Jeg sender en melding, jeg» sier vi nå, uansett om det handler om et møtetidspunkt eller et postkort fra de fjerne strøk.

Når det kommer til dating og gryende forhold er det nesten vanskelig å tenke seg til hva vi gjorde før mobiltelefonens tid. Var det virkelig slik at vi ringte til den stasjonære telefonen og håpet at noen var hjemme? Turte vi virkelig det? Uten å sende en melding først?

I disse dager kan man nærmest ha et forhold gående, kun på SMS. Fra den spede begynnelse til den definitive slutt. Selvfølgelig vil man på sett og vis måtte møtes, men den hovedsakelige kommunikasjonen kan bokstavelig talt foregå via verdensrommet. En ukes dating ville eksempelvis sett slik ut:

Lørdag
Han møter henne på et travelt utested. Det blunkes, flørtes, klemmes og spanderes. Telefonnumre blir tastet inn i de respektive mobiltelefoner. De går begge hjem med et smil om munnen.

Søndag
Tøysemelding fra han til henne som også innebærer et hint om at det var hyggelig å treffe henne (eller omvendt). Tant og fjas om været og TV-programmer til de begge sovner smilende på hver sin side av byen. Med moben på puta.

Mandag
Det ventes en hel formiddag. Jobb, studier (eventuelt dagslys) gjør det av en pussig grunn litt lite «naturlig» å sende melding. Ved sekstiden piper det endelig i en av telefonene til stor glede for den andre. Mer eller mindre vittige meldinger med gryende seksuelle undertoner.

Tirsdag
Forholdet har muligens ekspandert til også å gjelde e-mail på jobb, og det mailes flittig om dette og hint. Dagen avsluttes ved at den ene skriver «God natt, vennen», hvorpå den andre sukker og lurer på om det muligens kan være noe på gang.

Onsdag
Mailingen tar helt av, og nerver og maktproblematikk blandes inn, ettersom paret begynner å telle minuttene mellom «Sendt» og «Mottatt». Bluferdigheten er på vei ut kontorvinduene, mailene blir for lange, og man avtales å ringes. På kvelden snakker de sammen i to timer mens pulsen slår. Dette kan være greia. Tekstmelding før man sovner.

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) sø. 22 jan. 2012 17:33 Privat melding

Torsdag
De begynner begge å få litt noia for å virke «overklare», og har nærmest litt fylleangst ovenfor den særdeles intime praten som foregikk kvelden før. De har begge bestemt seg for å holde litt tilbake denne dagen. Hun sprekker like før arbeidslutt, han svarer på tekstmelding senere. De er begge litt glade for å være tilbake på meldingstadiet, selv om det er laaangt heitere enn før.

Fredag
Uken avsluttes med fredagspils på hver av arbeidsplassene. Både hun og han snakker konstant om den andre part, og kolleger himler muligens vennligsinnet med øynene. Pils bøttes nedpå med iver, mens teksmeldingene øker i frekvens. Det er ingen vei tilbake. De MÅ treffes. Lidenskapelig klining, brennheite erklæringer, nakensirkus og sengegymnastikk inn i de små timer. The walk of shame. Nervøse sammenbrudd og fullstendig paranoia.

Lørdag
«Biip, biip» (Åh, nei!) «Hei du. Vanvittig hyggelig å treffe deg, men jeg tror ikke egentlig dette vil komme til å fungere. Håper vi kan være venner likevel;-)»

(PUH!!) Svar uteblir. Nummerene slettes på begges telefonlister. Det er lørdag. Here we go again.

(kvinne 54 år fra Oslo) sø. 22 jan. 2012 18:04 Privat melding

Herlig kjærlighetsnovelle - i meldingsformat! :-) Godt skrevet, Nortibia!

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) sø. 22 jan. 2012 18:06 Privat melding

er ikke jeg som har skrevet det da Leporine.. den ligger på humor911 :) bare stjal ^^ er mye sannhet i det da :p

Skjult ID med pseudonym Enigma sø. 22 jan. 2012 18:15

Thanks, nortibia! :-)
Ikke lest den før.
Bra beskrivelse og meget gjenkjennbar.

Vil ha en å veksle hete meldinger med ... snart - NÅ! :-)))))

Skjult ID med pseudonym blindebukk sø. 22 jan. 2012 18:15

ja takk og pris for sms:) enkelt å få tak i,enkelt å bli kvitt..:p

Skjult ID med pseudonym sushibabe sø. 22 jan. 2012 18:20

Jeg hater disse sms greiene, synes det er rett og slett kleint på langt sikt.

Skjult ID med pseudonym Enigma sø. 22 jan. 2012 18:23

sushibabe:
Med den rette er det bare bra og deilig!
Hvis ikke, blir det helt feil.

NÅ - kommode1! :-)

Skjult ID med pseudonym sushibabe sø. 22 jan. 2012 18:25

Enigma
Jeg synes sms er bra for utveksling av korte meldinger og når man er på reise. Ellers foretrekker jeg å ringe eller skrive email

Skjult ID med pseudonym Enigma sø. 22 jan. 2012 18:29

Enig med deg, sushibabe!
Sms blir et supplement. Selv foretrekker jeg å skrive masse (mail) og samtaler. Men om man ikke er tilgjengelig pga. jobb etc. er det digg med meldinger, trenger ikke være lange.

Skjult ID med pseudonym sushibabe sø. 22 jan. 2012 18:30

Nettopp ;-)

Skjult ID med pseudonym sushibabe sø. 22 jan. 2012 18:31

Den var ti Enigma :)

Skjult ID med pseudonym Enigma sø. 22 jan. 2012 18:37

Skjønte det, sushibabe :-)

Kommode1:
Tålmodigheten settes stadig på prøve. Er litt stuck her ...
Kjenner og kjenner ... hmm ... Tja, men blir ikke helt rett, da :-)

Skjult ID med pseudonym askeladd* sø. 22 jan. 2012 19:07

@nortibia

den var fint å lese,masse sanhet, tusen takk !
morsom slikt, tragisk på en annen måte.

sms er fint for utveksling av lite info, som klokkeslett, antall liter melk og aktuell stand, smilefjes og i dårlig dekknings området.

Skal allt bli redusert til sms, er det suuuuuuuuper rart. Enig @sushi.

Det finnes fortsatt roser, håndskrevne brev som tar DAGER for å nå frem og noen som møter opp irl for å avslutte noe som begynnte så godt .
veldig få, kanskje?

(kvinne 35 år fra Buskerud) sø. 22 jan. 2012 20:11 Privat melding

ha ha ha ha ha ha!
FUNNY!

Skjult ID med pseudonym Kokelimonk sø. 22 jan. 2012 20:24

Via Sukker så kommer gjerne den siste lørdagsmeldingen i historien over her på mandagen. Eller så blir det bare stille. I min erfaring da. Sikkert en del som har både blitt sammen og gifta seg osv. herfra også. :)

Skjult ID med pseudonym Enigma sø. 22 jan. 2012 20:31

For å presisere ... jeg er ikke -desp- selv om det kan høres slik ut. Bare at jeg savner så innmari å være i den settingen (ikke avslutningen!) ... å sende flørte- og kosemeldinger til hverandre, spesielt ut i de små timene ... kjenne at det kribler i magen ... så det sender ilinger fra hårrota og ned i tærne, en blir varm og matt ... og så rastløs at det ikke er til å holde ut ... den følelsen - ja, DEN! :-)
*kom i mimremodus*

(mann 43 år fra Akershus) sø. 22 jan. 2012 21:07 Privat melding

Hadde et sms forhold noen uker før jul på grunn av stor avstand . Det skal jeg ikke ha igjen ..

Skjult ID med pseudonym action sø. 22 jan. 2012 22:16

Nedtur at du ikke hadde skrevet den selv, men en flott og morsom fortelling uansett! :)