Alle innlegg Sukkerforum

Media Nrk, o.l.

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym blahmann ti. 24 jan. 2012 10:44

Blir så provosert noen ganger, her slår man opp på VGnett og får utøya-greiene midt i fleisen.
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/oslobomben/artikkel.php?artid=10076 490

...også begynner man å lure på hvorfor man betaler NRK-lisens.
her håver inn NRK penger på noe, også eier de ikke presseskikk.
er det rart man blir provosert.

nei, jeg skal slutte å verken se eller lese nyheter fra nå av. jeg har ikke noe interesse for sånt.

Skjult ID med pseudonym blahmann ti. 24 jan. 2012 10:45

også God Morgen til alle. starter dagen med en god kopp kaffe.:)

Skjult ID med pseudonym Paraply ti. 24 jan. 2012 10:49

Ja, det var et godt tiltak. Da blir nok alt så meget bedre. Anbefaler deg også å unngå alle steder hvor aviser selges og hvor nyhetssendinger kan sendes. Egentlig burde du ikke snakke med folk heller, såeh... lås døra og spis nøkkelen?

Skjult ID med pseudonym blahmann ti. 24 jan. 2012 10:52

Paraply: :D nei, tror du tolket det litt feil jeg du. lyst på en date? du kan komme på besøk til meg en tur, eller vi kan gå ut på en café så tar vi den praten over en kopp kaffe. :)

Skjult ID med pseudonym Paraply ti. 24 jan. 2012 10:56

Tolket det feil? Neeei.. Jeg forholdt meg egentlig bare til den siste setningen din. Isolert sett var det ikke så mye å tolke :))

Jeg synes ellers det er dårlig gjort å respondere på provokasjoner med tilnærmelser!

Skjult ID med pseudonym blahmann ti. 24 jan. 2012 11:00

det er jo NRK som er isolert, de klarer jo ikke å la være å ringe eller oppsøke personer som er i nød vet du!

Skjult ID med pseudonym blahmann ti. 24 jan. 2012 11:01

skål for den! =)

Skjult ID med pseudonym jonas ti. 24 jan. 2012 11:17

hva var problemet??

Er du dritleie av å lese om utøya saken du også??

Skjult ID med pseudonym ps ti. 24 jan. 2012 11:49

Ja, media mesker seg med 22/7, men så er det også en del ting som gjør saken unik i verdenshistorien, jeg tror ikke vi helt greier å ta inn over oss dette.

Det er den største massakren, og kombinert med konvensjonell terrorsprengning, noen sinne i fredstid, i et fredelig land. I krigstid og i Afrika mv. er det selvsagt utført mye større massakre, og hva som er "fredstid" kan diskuteres, men uansett er hendelsen unik, ingen andre har dratt ut på en øy slik, og drept så mange mennesker i en så utvilsom fredstid)

Gjerningsmannen er strafferettslig fritatt pga psykose - dette har skapt store problemer for folk.

Diagnosen er nok delvis riktig, men hvis vi sammenligner med vanlige paranoide schizofrene som tror på at de har vært med i UFOer, kanskje til og med blitt gjort eksperimenter på, eller slike som har hatt "agenter" etter seg, så kan ikke Anders Behring Breivik sammenlignes med disse helt. For selv en ikke akutt paranoid schizofren, som ikke hører stemmer, har valget om å løse problemene (i sitt hode) på en fredelig måte, eller skade andre mennesker. Jeg vet ihvertfall ikke om at det finnes spesielt mange paranoid schizofrene som er kalde mordere, for å si det folkelig. Ja, de kan være svært plagsomme og forstyrrende for sine omgivelser, hvis de ikke blir medisinert, men de er verken dårlige mennesker, eller genuint, det vi vil kalle for slemme, og
de kan kjøpe melk og brød i butikken som alle andre, hilse hyggelig på nabokona osv.

Det psykiatrien i Norge mangler, er en klassifisering av psykopater, de som vil andre vondt, som finner unnskyldninger for å skade andre, DETTE er den store verkebyllen i terrorsaken, I TILLEGG til at den er unik.

Problemet er at folk flest ikke har skjønt dette, derfor blir de gående "i skyggenes dal", eller "nede i Platons hule", og vet ikke hvor skoen egentlig trykker.

Psykiatrien har dessverre feilet i denne saken, den feilet vel også da Anders Behring Breivik var barn, og barnevernet ikke grep inn, det får vi vel ikke høre mer om, det kan ikke være så ærefullt å ha missa på å hjelpe han som ble vår histories verste massemorder, før han ble det.

I praksis blir nok aldri Anders Behring Breivik sluppet ut, men holdningen at han er fritatt for straffeansvar, og at han skal vurderes så ofte som hvert 3. år, om det så bare er en formalitet, mediatrykket og - selve katastrofen, som har rystet et ellers nokså arrogant Arbeiderparti, er meget tøft for folk.

Skjult ID med pseudonym jonas ti. 24 jan. 2012 12:05

Norge har et lovverk som ikke fungerer, dettte kan da umulig komme som et sjokk på folk???

du kan gå ut på gaten å slå ned en mann, kansje får du 60 dager fengsel....
kopierer du en 200 lapp hjemme å går i butikken å kjøper deg en burger for 200 lappen får du fengsel i 1-2 år minimum...

Breivik vil bli drept av ola nordmann så fort muligheten byr seg, det vil være mye status poeng på å likvidere han..
Han får sin straff uansett så det er ingenting å irritere seg over :)

Skjult ID med pseudonym blahmann ti. 24 jan. 2012 12:08

*gjesp*

Handler om mennesker. Ikke om politisk parti. Desverre mange som har fått inntrykket av at det handler om et parti, og i tillegg skal liksom "partiet" stå oppreist etter en slik katastrofe. Jeg kaller AP for Offerpartiet. Det er fordi de gang på gang har sagt det i Media. "Arbeiderpartiet er et offer". Så liksågreit å kalle det for Offerpartiet. Jeg satte mitt standpunkt etter det: jeg vil ikke være medlem av noe offer-parti. Partiet er et offer for resten av Norges historie.

Jeg tipper man kan sette paraleller mellom politiske-parti og religion. Folk er mer opptatt av politikk i dag en religion. De har satt ordet religion i negativt lys, og politikk i et positivt. men denne hendelsen får de til å tenke annerledes. Hvis man sier at politikk er som religion. Da sier man også at politikk er like farlig som religion, noe denne katastrofen har påvist.

(mann 46 år fra Akershus) ti. 24 jan. 2012 12:11 Privat melding

@TS..

Jeg synes du er litt ensidig når du bare anklager Nrk for å ha ringt folk på Utøya mens massakren pågikk. Det var hundrevis av pårørende som ringte for å finne ut hva som skjer, det var flust av media som ringte for å forsøke og få en oversikt over hva som virkelig foregikk der ute.

Med tanke på hva som nettopp hadde skjedd i Oslo, så synes jeg ikke det er så rart at media prøver å finne ut hva som skjer der ute når de får inn meldinger om skyting. Tror ikke det er noen som selv med sin villeste fantasi kunne forestille seg hva som virkelig skjedde.. Det er veldig lett å sitte i etterkant og se at alle innkommende samtaler var med på å sette mennesker i fare på Utøya. Og skulle en lignende tragedie skje igjen, så håper jeg at de fleste av oss har tatt med oss noe lærdom inn i den neste tragedien.