Alle innlegg Sukkerforum

Hvorfor er du negativ og hvorfor er du positiv?

Vis siste innlegg
(mann 49 år fra Troms) on. 25 jan. 2012 00:02 Privat melding

Hva er det som gjør at en del er negative her inne?

Eksempel:
"ingen skriver"

Hva er det som gjør at du er positiv?

Hva foretrekker du av negative eller positive mennesker når du skal velge en partner?

Har det noe å si?

Skjult ID med pseudonym sta on. 25 jan. 2012 00:06

Foretrekker absolutt en positiv partner. Er stort sett positiv selv så da setter jeg pris på det samme selv.

Det har nok en del å si over tid ja. Nå er det lov å ha dårlige dager også da, bare ikke de er hver eneste dag :)

Skjult ID med pseudonym Powpow on. 25 jan. 2012 00:11

Til vanlig er jeg særdeles blid, positiv og en smule sjenert.
Men når jeg kommer inn her, som desverre er for tiden mitt eneste mulige arena for sjekking av jenter, så blir jeg en sjenert nazi-negativ trollfjott. Eller hvertfall på forumet da. Godt jeg aldri skriver med åpen profil for å si det sånn.. :P

Skjult ID med pseudonym Z on. 25 jan. 2012 00:11

Jeg foretrekker positive mennesker når jeg skal velge en partner. Negative mennesker utgår faktisk. Orker ikke.
Så ja, det har noe å si.

Men det hører med til historien at det er lov å være deppa, dritt lei, sur, grinete osv.
Likevel mener jeg dette med positivitet kontra negativitet har med holdninger å gjøre.

Det å være glad, lykkelig og ha det ordentlig bra, har med valg å gjøre.
Man må velge at dette er viktig for en, og man må jobbe for å lære hvordan man skal forholde seg til seg selv.
Man er ikke følelsene sine - og det tror jeg er noe av cluet.

Dessuten krever det iherdig innsats, hver dag for mange av oss, å velge et positivt liv. Det kan være en kamp...
Det krever ingenting å være negativ annet enn energibruk fordi negativitet suger kraften ut av oss.
Men å være negativ er lett. Å være positiv betyr at man må bidra på en annen måte.
Noen sier dette er lett, og for noen ER det lett. Men det er også en unnskyldning negative mennesker ofte bruker.

VI har alle evnen til å være den vi ønsker å være - men ingen av oss har blitt lovet at det er lett.
Likefullt: Det er hver og en av oss sitt valg.

(mann 42 år fra Hordaland) on. 25 jan. 2012 00:12 Privat melding

@ts: Hva mener du med negative eller positive mennesker?

(mann 47 år fra Oslo) on. 25 jan. 2012 00:14 Privat melding

For min del er det en del av mitt Johnny Deppske Cry Baby- image.

(mann 64 år fra Akershus) on. 25 jan. 2012 00:20 Privat melding

@Powpow: Det er lett å henfalle til syting når forventninger ikke innfris, men det er lurt å prøve å besinne seg. På den ene siden er det litt slitsomt for de andre på forumet å lese sytetråder, og på den andre siden blir det en selvforsterkende effekt for syteren. :)

Skjult ID med pseudonym negativ on. 25 jan. 2012 00:56

Jeg er negativ dvs. egentlig pessimistisk, fordi min erfaring er at kvinnene her har store problemer med å komme seg ut på date, samme erfaring med Møteplassen, så det er ikke spesielt for Sukker. Erfaringen er, og det er helt generellt, gjelder selvsagt ikke alle, at de haler det ut, for å få til mest mulig utveksling av meldinger, til de eventuell finner noe de kan bruke som påskudd for å ikke gå videre.

Jeg skremmer ingen, og er vennlig og høflig, ingen slibrige kommentarer, og er det på sin plass å kommentere utseendet, gjøres det på litt sofistikert vis, og profilen min er slik at initiell kontakt tross alt oppnås.

Jeg tror rett og slett det er mange kvinner på nettdating, som har enten sosiale fobier, eller har blitt såret mange ganger, så de holder igjen med datingen, fordi de er redde for å falle for "feil" fyr.

For tenk på det - de gangene man fikk kjæreste på vanlig vis, gjennom bekjente, i skoleklassen, på arbeidsplassen, så skjedde det stort sett - smakk - spontant, helt av seg selv, eller nesten helt av seg selv, stort sett uten spill, fram og tilbake, uten usikkerheter med påkledning, sjekkereplikker osv.!

Selv sjekking på byen som har resultert i en kjæreste, har så langt jeg har forstått fra venner og kjente, skjedd "av seg selv" - det bare skjedde!

Så det er vi her inne på nettdatingen, som er det unormale, da de aller fleste finner hverandre uten anstrengelser som tildels går ut på å sabotere det som er målet, men da av de ovennevnte grunnene, sosiale fobier, tidligere skuffelser og kanskje til og med grove krenkelser og mishandling og svik. Jeg tror kvinner er det største offerne, og derfor holder igjen, og leter etter 'svakheter' og "feil" så de "slipper" å gå videre til date.

Man venner seg aldri til at det som ser ut til å være positive "forhandlinger", plutselig tar en negativ vending, ofte gradvis, så man bruker mye unødig tid på å chatte eller sende meldinger, i stedet for å gjøre det ene naturlige - møte personen!

Mange ganger går det raskt også, da avklarer hun det gjerne med at hun "misforsto" et eller annet, eller bare var "positiv" men ikke noe mer, yess, hun kan godt innrømme at _hun_ misforsto, men resultatet er uansett det samme - no date! :-(

Skjult ID med pseudonym Positiv? on. 25 jan. 2012 01:03

Det kommer jo litt an på hva man legger i begrepene "positiv" eller "negativ". Jeg jobber aktivt med å ha en positiv holdning til livet og folkene jeg treffer (og utad lykkes jeg ganske bra med det). Samtidig er jeg kronisk depressiv, noe jeg har vært i rundt 20 år, og lært å leve med det.

Så alt etter hvordan man vurderer det er jeg enten veldig positiv eller veldig negativ.

Skjult ID med pseudonym blahmann on. 25 jan. 2012 01:12

jeg følte meg mer negativ en positiv da jeg våkna opp i morrest. det hadde mye med støyet i huset. jeg bor i ei stor bygning og noen borret og styrte med heisene. det er ikke første gangen det er støy her. hadde jeg kanskje våknet naturlig og hatt en mer positiv vinkling på dagen så hadde jeg vært mer positiv. kan ikke si at dagen har vært spesielt positiv.

Skjult ID med pseudonym negativ on. 25 jan. 2012 01:13

Har bak meg én drøy måned med meldinger fram og tilbake på Møteplassen, hvor vår manglende kjemi kunne vært avklart på én date, og hun innrømmet på slutten, at det var slik det foregikk, man skrev meldinger og datet ikke så raskt, for å luke ut usikre kandidater uten å måtte møte noen.

Møteplassen har også mange gratismedlemmer som meningsløst er medlem, uten å kunne utveksle meldinger, de skriver til og med dette på profilen sin, at de ikke kan svare på meldinger, så da er Sukkersystemet tross alt bedre fordi VIP-medlemmene kan utveksle meldinger med gratismedlemmene...

I høst hadde jeg en fra Sukker, som likte meg svært godt, både holdninger, utseende, stemmen (sexy, syntes hun!) og hun ville ha telefonsex, elsket flørtingen min, og jeg elsket flørtingen hennes, men bremsene hennes kom på hver gang det ble snakk om date, noe som drev meg til vannvidd!

Det har også vært en del episoder av kortvarig kontakt som tilsynelatende kunne ha resultert i en rask date, men så har hun backet ut med en dårlig unnskyldning, hvor hun typisk har tatt på seg ansvaret for "misforståelsen", jessbabberibu, HUN har tatt på seg ansvaret! Blir jo litt lettere å svelge der og da, men også lettere for henne å slippe unna...

Typisk har nok ordvekslingen fra kvinnens side, være klønete og ikke sofistikert nok til å vri seg unna en date, så derav hennes ønske om å påta seg ansvaret for 'misforståelsen', når forhandlingene mot date konkretiseres.

Og merk at selv det å være svært positiv til en date, ikke er et ja, som det ville være i forhold til venner man planlegger å møte: "Ja, det kunne vi gjort", eller "Det høres festlig/interessant/artig ut" er ikke - "Ja, det kan vi gjøre, når skal vi møtes?"

Jeg tror det er mange kvinner på nettdating, som har vært utsatt for skuffelser, krenkelser og mye annet, kanskje også har sosial fobi, dermed så leter de etter unnskyldninger etter "å slippe unna" en date, spørsmålet er hvordan man trenger gjennom de forsvarsverkene, men om ikke folk egentlig har lyst til, eller er klar for å møte det annet kjønn, så er det meningsløst å ha kontaktannonse på nettet.

Derfor er jeg inntil videre, negativ og skuffet over hele greia... :-(

Skjult ID med pseudonym blahmann on. 25 jan. 2012 01:14

må si jeg var mer positiv den dagen/kvelden jeg hadde dialog med ei jente her på sukker.

(mann 33 år fra Akershus) on. 25 jan. 2012 01:16 Privat melding

Jeg er positiv fordi jeg tror det er mer lønnsomt for meg og de rundt meg, men det er ikke alltid jeg orker å dele positiviteten med omverdenen. Jeg er sarkastisk for å vise at jeg ser det negative uten å bli fortvilet. Noen ganger er jeg negativ uten å helt vite hvorfor eller være klar over det selv, og jeg tar egentlig ikke det så tungt heller.

Om partner er positiv eller negativ bryr meg ikke så mye så lenge vi kommuniserer bra og jeg føler meg verdsatt - kjipt om hun stadig syter/hinter om at jeg ikke er bra nok.

Skjult ID med pseudonym sta on. 25 jan. 2012 01:18

Har ikke den samme opplevelsen negativ, har møtt 2 av 3 jeg har fått svar fra. Men er jo ikke akkurat ett statistisk materiale å snakke om da :)

Har vel også noe med hvordan man spør og om det virker skremmende for henne? Kanskje kommer møtes spørsmålet for sent eller for tidlig?

(mann 43 år fra Sør-Trøndelag) on. 25 jan. 2012 01:18 Privat melding

Jeg også foretrekker en positiv partner. :) Men selv så kan jeg være positiv og negativ her inne. :) enkelte dager er jeg positiv og andre dager litt negativ. Kommer litt an på humøret. :)

Tar det egentlig litt med ei klype salt for tiden,litt rolig på meldingsfronten akkurat for tiden. Både for mottak og uttak av meldinger. :p

Skjult ID med pseudonym fjesløs on. 25 jan. 2012 01:21

Lærte i psykologiforelesning i dag at jeg har negativt syn på livet fordi jeg har et realistisk syn på meg selv, mens folk flest har overdrevent positivt syn på seg selv og er derfor fornøyde med livet ;p Jaggu.

Skjult ID med pseudonym blahmann on. 25 jan. 2012 01:22

det er so.m om all negativiteten kommer fra noe som er ugjort. samt tanker og styr. jo fler tanker man har, og jo mer man grubler og lar ting vente jo mer negativ blir man, fordi man vet at man har ting som er uoppgjorte. blir mer positiv etter at ting er gjort ferdige. noe som kanskje har ligget i hodet i over lengre tid.

(mann 47 år fra Oslo) on. 25 jan. 2012 01:24 Privat melding

fjesløs:
Så med et realistisk syn på livet vil jeg ha et positivt syn på at jeg har et negativt syn på meg selv?

Skjult ID med pseudonym blahmann on. 25 jan. 2012 01:29

også skriver jeg så mye tull asså

Skjult ID med pseudonym Tingeling on. 25 jan. 2012 01:53

Finnes det "negative mennesker"? Og "positive mennesker"?
...
Innser at det er mye jeg ikke forstår...

Skjult ID med pseudonym Paraply on. 25 jan. 2012 08:28

Det Powpow sa. Det er forumet sin feil :)

Skjult ID med pseudonym Willard on. 25 jan. 2012 08:31

Det å være negativ bringer negative ting med seg.
Så negativitet elimineres, strykes.
Ved metode for eliminering står en da igjen med en ting, positivitet :)

Skjult ID med pseudonym Paraply on. 25 jan. 2012 08:38

Jeg glemte en ting....

....,men det er så innmari slitsomt med alt det overdrevent positive som noen ganger serveres, så noen må jo ta ansvar for å balansere greiene. Nei, nei. Ikke noe å takke for det ;)

Skjult ID med pseudonym søker on. 25 jan. 2012 08:53

Negativt og negativt blir jo positivt. Så da skulle det vel være positivt hvis begge i forholdet er negativ.
Dette var bare mitt positive syn på det negative, sånn realistisk sett.

(mann 57 år fra Oslo) on. 25 jan. 2012 08:59 Privat melding

Om jeg er positiv eller negativ i virkeligheten overlagter jeg til de som har møtt meg IRL og kjenner meg å avgjøre. Men på nett, både her, på Facebook og andre steder, er målet å være positiv. Alltid positiv til mennesker, men ikke alltid positiv til meninger og holdninger. Jeg kan nok henfalle til både ironi og selvironi, og håper den blir forstått.

Jeg er også positiv til at alle får plass til å fremsette sine meninger, også når jeg ikke deler dem. Hvis alle uttrykker enighet blir det kjedelig og det blir null utvikling. Det er uenighet jeg lærer av.

Jeg har også den holdning at er noe som kommer fra andre mulig å tolke positivt eller negativt, så velger jeg den positive tolkningen til jeg er sikker på at det er feil. Men det er ikke feil.

Og konklusjonen blir at jeg er glad i sukkerbitene her på forumet.

(kvinne 48 år fra Oslo) on. 25 jan. 2012 09:00 Privat melding

Takk Z, du sier det så fint, helt enig :-)

Skjult ID med pseudonym Joda on. 25 jan. 2012 10:32

Jeg hører mange sier til et barn som er oppriktig lei seg: "Tørk tårene! Slutt å gråte nå! Du er da ikke to år, er du?!"Jeg forsøker å si så ofte jeg kan: Bare gråt du lille venn, om du føler for å gråte. Påtvungen positivitet er for meg noe negativt.

Og jeg opplever å få stor takknemlighet tilbake for den holdningen.... Det blir ikke verre av det. Det blir bedre.

For øvrig: Heller en negativ partner som har humor og selvinnsikt, enn en positiv som ikke har det! ;-)

Skjult ID med pseudonym 1234 on. 25 jan. 2012 13:15

Hvorfor skal noen folk på død og liv være enten bare positive eller bare negative? Ser de ikke hvor grunt det egentlig er? Klarer de ikke å se mer enn én side av noen sak?
Å være positiv til noe - samme hva - innebærer jo samtidig at man er negativ til det motsatte.

Min drømmepartner har evne til å se flere sider av samme sak. Og hun vet at det sansynligvis finnes flere.

Ja, det har faktisk noe å si for min del om folk er "positive" eller "negative"; begge deler blir for blondt for meg.

Skjult ID med pseudonym Z on. 25 jan. 2012 17:16

@Tingeling
Hva er det du ikke skjønner? Mener du at det ikke finnes mennesker som er generelt enten positive eller negative?

Skjult ID med pseudonym Z on. 25 jan. 2012 17:58

Vet ikke helt hva du ikke forstår med ordtaket, men det handler vel om det samme som ordene "Det handler ikke alltid om hvordan du har det, men hvordan du tar det" å gjøre til en viss grad.

Om du har fylt et glass halvt med vann, er det like mye fullt som tomt.
Noen ser på det som halvtomt, andre som halvfullt. Dette signaliserer igjen noe med holdning til livet.

Eller?
Eller var det noe annet du ikke forsto? :-)

(mann 38 år fra Rogaland) on. 25 jan. 2012 18:01 Privat melding

Må ha litt av begge deler. Alltid positive mennesker har en tendens til å bli en falsk fasade somregel. Greit å være realistisk, alt i livet er ikke rosenrødt !

Skjult ID med pseudonym Tingeling on. 25 jan. 2012 18:16

Det er jo kun min opplevelse av det, Z. Jeg føler ikke jeg har noen rett til å kategorisere noen som et "negativt menneske", nei. Heller ikke som et "positivt menneske". For det vil til enhver tid kun være min opplevelse av positivitet og negativitet. Og det kan oppleves forskjellig fra den ene dagen til den neste, selv om den andre personen er nøyaktig lik i atferd osv. Og da er det vel min egen holdning (dagsform, energi, fokus...) som avgjør, vil jeg tro og mene.

Så jeg skjønner ikke at dette er begrep som kan ha mening.
Men det er jo fint om noen kan forklare hva som kjennetegner disse mennesketypene. Gi et eksempel på det, f.eks? En kjent person, som alle kan være enig om at ER et negativt menneske? Og et eksempel på et "positivt menneske".
Det hadde jeg satt pris på.

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) on. 25 jan. 2012 18:16 Privat melding

En som alltid fokuserer på det negative, og syter og klager... neitakk, men allikevel, overdreven positivitet kan også bli slitsomt. jatakk til noe midt i mellom ;) kun det ene eller det andre, blir slitsomt i lengden :) variasjon er bra :p
og det dreier seg vel ikke om negative mennesker og positive mennesker, men hvordan de reagerer og utstråler i kontakt med andre mennesker..

Skjult ID med pseudonym Z on. 25 jan. 2012 18:20

Jeg godtar at du ikke forstår måten jeg ser ting på, og ser det på din måte Tingling. Mer er det vel ikke å si.

For meg er det enkelt å se på noen mennesker som negative og andre som positive.
Og at dette skal være en mal som er gjengs for alle, som du etterlyser, ser jeg i grunn ingen mening i.
Dessuten vil et menneske som har blitt lært opp til å være negativ, kunne jobbe med dette og endre seg.
På samme måte kan et positivt menneske endre seg til å se verden med negative øyne.

Du er nok bare vesentlig mer politisk korrekt enn meg.
Eller så SER vi faktisk helt ulikt på ting. Det er nok sånn....

Skjult ID med pseudonym Z on. 25 jan. 2012 18:24

@ Nortibia
"det dreier seg vel ikke om negative mennesker og positive mennesker, men hvordan de reagerer og utstråler i kontakt med andre mennesker."

Igjen er jeg nok "politisk ukorrekt", men hva er egentlig forskjellen?

Klart man kan tolke og være raus og tenke "han er EGENTLIG ikke sånn, han er bare sånn nå i en periode fordi ditt eller fordi datt, det er forståelig siden osv osv. Men resultatet blir likevel negativitet uansett årsak.

Forresten er det forsket også på dette, og et av resultatene er at de med stor suksess i livet blir betegnet som nettopp positive mennesker.

Skjult ID med pseudonym tvilling on. 25 jan. 2012 18:31

Hvor gammel er du egentlig @1234?
Værste jeg har hørt på lenge,og håper du tok utfordringen og leste innlegget dit noen ganger.

Skjult ID med pseudonym mouch on. 25 jan. 2012 18:33

Ah.
Alt er relativt.
Akkurat som 0 er forskjellig på Fahrenheit- og Celciusskalaen.
Og hvis jeg går bortover fortauet, er det jeg som beveger meg bortover det, eller er det verden/fortauet som beveger seg?
Vanskelig å avgjøre...

Skjult ID med pseudonym mouch on. 25 jan. 2012 18:36

@tvilling/tj
Prøv å finne en ting du er positiv til.
Finn dens rake motsetning.
Hvordan er du innstilt til motsetningen?

Skjult ID med pseudonym Z on. 25 jan. 2012 18:38

mouch
Et banalt eksempel:
I hele vinter har jeg hørt folk messe om hvor dårlig vinter det har vært. Ingen snø, bare mørkt og trist.
Så kommer snøen, og hva skjer? Jeg hører de samme folkene messe om hvor grusomt det er med så mye snø...

Skjult ID med pseudonym blahmann on. 25 jan. 2012 18:52

jeg lurer på om denne tråden er negativ?

Skjult ID med pseudonym gerimax on. 25 jan. 2012 19:11

Positivitet eller negativitet mener jeg er noe man skaper , man skaper det med tanker og handlinger .
Ikke glem hvor mye et miljø kan påvirke de fleste av oss ta eks jobben din , Sukker :)osv alene er det vanskelig , sier ikke umulig å klare det men du verden så lett det går når men får drahjelp av likesinnede i + tegn

Idag er vi påvirket av utrolige mengder informasjon fra media og sjelden er de positive , det skal mye til å forholde seg til alt dette uten å bli påvirket og det gjelder også alle andre rundt deg .
altså må du aktiv velge hva du vil slippe inn og forholde deg til .

Har hørt fra en klok mann at i positive tider skapes grunnlaget for negative og omvendt

Blir ikke negativ at damene her ikke tar kontakt eller er arrrogante , jeg skjønner dem godt ... :) det hadde ikke vært noe godt for noen av oss om kontakten var på feil grunnlag

Min kjæreste trenger ikke være født optimist men fint hvis hun er lett påvirkelig i den rettning ,...

Skjult ID med pseudonym Tingeling on. 25 jan. 2012 19:25

Hva er politisk korrekt i denne sammenhengen/dette temaet, Z?
(Eller...mente du at jeg generelt er vesentlig mer politisk korrekt?)

Skjult ID med pseudonym Z on. 25 jan. 2012 19:35

@ Tingeling
En psykolog ville neppe kalle mennesker positive eller negative, de ville sagt noe sånt som pos/neg. atferd.
Det ville vært "politisk korrekt" - fordi da støter man ingen og sier indirekte at alle kan endre seg.
Siden jeg ikke jobber i bransjen, eller liknende bransjer, kan jeg mene at noen er positive eller negative.
(Det vil si at jeg kan forbeholde meg retten til å vektlegge virkning, ikke årsak når det gjelder enkelte jeg treffer)

Skjult ID med pseudonym Kokelimonk on. 25 jan. 2012 19:40

Hvis man skal svare direkte på det TS faktisk skriver...

Dersom dere har vært på Sukker en god stund, og opplever gang på gang å ikke få svar, og de få gangene du får svar så stopper det plutselig opp etter et par meldinger, også dette flere ganger... er dere positive til den typen opplevelser? Tenker dere "Juuhuuu! Ingen svarer, eller synes jeg er interessant nok til å skrive med! Yes baby!!" Eller "Ja ja - det er jo kjempebra at han/hun fant noen andre å skrive med isteden, da. Jeg blir så lykkelig og oppstemt av å tenke på det!". Eller er det lov å bli "negativ" til den typen opplevelser?

Ikke at dette er veldig selvopplevd - til en viss grad er det jo så klart det, men allikevel en tenkt situasjon. Er man en *negativ person* dersom man synes denne typen ting er kjipe?

Skjult ID med pseudonym Z on. 25 jan. 2012 19:59

Jeg undrer meg på om du ikke mer flisespikker enn å stille din nysgjerrighet om hva jeg måtte mene om dette selv om jeg selv synes at jeg har vært ganske tydelig på hva jeg mener, Tingeling. Men jeg tror deg på det du sier....

Jeg vet ikke om man støter noen ved å si at "Det er positiv atferd" og "Det er negativ atferd".
Men alle som har lest snev av psykologi, vet at ved kritikk skal man gå etter ballen, ikke spilleren...Derfor.
Om du ikke ser forskjellen, så ser du ikke forskjellen. For meg er det stor forskjell.
Likevel forbeholder jeg meg som sagt retten til å forholde meg til spiler til tider.

Hva som avgjør om noen er positive eller negative for min del? For MIN? Er det det du spør om?
Ordene de bruker. Kroppsspråket. Fokuset man har. Grad av vilje til å skape positivitet eller ikke. Og mye mer.
Og ja, et menneske kan dele livet med en superpessimist uten at det går innpå dem, men det ville ødelagt meg.
Selvsagt er dette subjektivt til en viss grad når man snakker om hvordan man blir påvirket av andre.

Du kjenner meg godt nok til å vite at jeg ikke er så interessert i ordkløveri. Derfor kommenteres ikke siste avsnitt.

Skjult ID med pseudonym Z on. 25 jan. 2012 20:00

......og der ser jeg at du har slettet innlegget ditt som jeg forsøkte å svare på, Tingeling...

Skjult ID med pseudonym Tingeling on. 25 jan. 2012 21:55

Ja, jeg slettet innlegget mitt. Fordi jeg gikk en runde med meg selv, og fant ut at jeg nå antagelig blir det "negative mennesket"...nettopp fordi jeg stiller spørsmål ved disse begrepene. Kritikeren. ;-)

Jeg bruker IKKE slike begrep. Jeg er konsekvent på det, og det har tatt meg tid å trene på.
Jeg tillegger meg selv ALT ansvar for hvordan JEG opplever alle andre mennesker.
For med hvilken rett kan jeg peke på en person, og si: "Du er et negativt menneske".
Eller motsatt: "Du er et positivt menneske".

Og ja, jeg er enig. I de flestes verden er positivitet oppfattet som...ja, positivt. Bra. Fint. Godt. Oppløftende, berikende, utviklende...osv.
Og negativitet er det som trekker ned, tapper energi, dårlig, begrensende...osv.

Men hvor har jeg disse rammene fra?
Hvordan har jeg satt en standard for hva jeg opplever som negativt og positivt?
I forhold til hva da?
Hva er normalen?
Hvor mye positiv skal en person være for å bli kalt "et positivt menneske"? Og omvendt?

Nope, jeg er uenig. Og jeg skjønner det ikke.
For når alt kommer til alt er det kun jeg selv som har opplevelsen av dette, og det er veldig gjerne en tolkning jeg gjør i mitt hode, i min verden, i mitt følelsesliv...basert på mine erfaringer, mine verdier, mine holdninger og mine. Så jeg forbeholder meg retten til å utfordre slike sannheter som jeg ikke finner meningen i. Jeg leser hva dere skriver, og jeg husker godt hvordan jeg var kjapp med Pluss.-stempelet. Men jeg ser idag, etter å ha trent på å se det positive i ALLE jeg møter, at det ligger en god hensikt bak alle handlinger.
Det er min erfaring, og den kan ingen ta fra meg. Jeg stiller spørsmål, og jeg oppleves kanskje som en ordkløver. Men i et forum som dette er det ikke annet enn ordene vi kommuniserer med. Og ordene vi bruker har liten betydning dersom ikke andre forstår hva vi legger i de.

Og forresten:
Noen av mine viktigste "lekser" har jeg lært av mennesker jeg tidligere ville unngått, fordi jeg mente de var negative. At de hadde en negativ innvirkning på meg, at jeg ble tappet for energi og jeg mente de generelt så på livet på en "dårlig" måte.
Leksen min har vært at JEG er den som ser det positive eller negative, alt etter som jeg velger det selv. Jo tryggere jeg er i min egen tilstand og energi, jo mindre lar jeg meg påvirke av andres energier, atferd og fokus.
Jeg tenker istedet at jeg kan lære noe...av måten de ser verden på. For jeg trenger ikke være den som har "rett".

Skjult ID med pseudonym Tingeling on. 25 jan. 2012 21:57

Derfor blir svaret mitt til TS første spørsmål:
Fordi jeg velger det.

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) on. 25 jan. 2012 22:02 Privat melding

Flott skrevet Tingeling, støtter deg på den :)

Skjult ID med pseudonym Z on. 25 jan. 2012 22:04

Å være kritisk, analytisk eller tenkende har aldri vært ensbetydende med negativ for meg noen gang i alle fall...
Og la det være sagt: Jeg har aldri sett på det som et negativt menneske, Tingeling. Sånn for ordens skyld.

Og da er det jo litt som jeg sier da:
Du ønsker å se årsaken til virkningen, altså trene deg på å se det positive i ALLE du møter (var det positive best?)
mens jeg gjør det ikke lenger. Alle har noe positivt ved seg, men jeg orker ikke å lete etter dette. Det må synes!

Og forresten: Jeg kommuniserer med mye mer enn ord også på forumet. Det er derfor noen "leser" hverandre bedre enn andre, det er derfor noen opplever det subtile mens det går hus forbi andre, det er derfor man sitter i hver sin stue og ler av de samme tingene som ligger mellom linjene. Klart jeg bruker mange sanser. Ord er en av dem.

Til slutt:
"Jo tryggere jeg er i min egen tilstand og energi, jo mindre lar jeg meg påvirke av andres energier, atferd og fokus."
Selvsagt. Men i tillegg opplever jeg manglende interesse for enkelte fordi jeg kan velge noe/noen som føles bedre for meg. Og jeg antar at du gjør det samme med dine venner?

Du lever på din måte. Jeg på min. Det er lov. Ingenting er bedre eller dårligere- kun for hver enkelt av oss.

Skjult ID med pseudonym Z on. 25 jan. 2012 22:06

Mitt svar til TS sitt første spørsmå blir også:
Fordi jeg velger det! :-)

Skjult ID med pseudonym mouch on. 25 jan. 2012 22:32

Noe positivt i alle og en god hensikt bak alle handlinger?

History begs to differ...
Og nåtiden.
Og det er sikkert like greit at man ikke har anledning til å møte alle.

Men alt er vel relativt og kan også ses på ifra subjektets sted, da kan nok alt bli positivt og godt.

Skjult ID med pseudonym 1234 on. 25 jan. 2012 22:35

TJ & tvilling:
Jeg går ut ifra at dere er uenige i min påstand som mouch beskrev bra til dere. Alt er faktisk relativt.

Det aner meg også at dere kan være opptatt av å "være positive" - i en ikke-relaterende, men "generell" betydning. Med andre ord en litt aggressiv variant av den gyldne regelen; "du skal gjøre mot andre som du vil at andre skal gjøre mot deg". Det vet jeg jo selvfølgelig ikke, men jeg fikk det inntrykket av deres bidrag til tråden(s tema).

Fordi:
Jeg har selv inntrykket av at det oftest er de uttalt mest "positive" folkene som er raskest ute med stigmatisering og refs når de innser at ikke alle har blitt født med livslang resept på lykkepiller. Det er de folkene som sier de vil andre mest godt som virker å raskest bli hårsåre og aggressive.

Hvorfor er det sånn?
ER det sånn?

Jeg er opptatt av balanse, av sannhet, av harmoni og av dynamikk.
Når noen jeg kjenner godt nok sitter foran Idol og sukker "Nåååååh!!!!!!<3" og synes alt er søtt, slipper jeg - mer eller mindre diskré - en rap. Stillingen er 1-1, det er pause.
Når de så raper etter å ha drukket brusen sin i pausen, tenker jeg litt på pupper. Kampen blir aldri over, det er pause igjen. Stillingen er 2-2.

Jeg har lest det jeg skrev tidligere. Er kanskje ikke kjempestolt av det, men det beskriver godt hva jeg mener.

Og ikke forstår jeg hvilket spørsmål Tingeling og Z svarer på, men jeg tror mitt svar er "jeg er hverken - eller". Jeg er nok bare kjedelig.

(mann 47 år fra Oslo) on. 25 jan. 2012 22:38 Privat melding

Idag er jeg ufattelig grinete av den enkle grunn at jeg sov elendig i natt. Av og til er det ikke mystiskere enn det.

Skjult ID med pseudonym torsketran on. 25 jan. 2012 22:46

Betyr det at du fikk litt action inatt?

(mann 47 år fra Oslo) on. 25 jan. 2012 22:47 Privat melding

Nei, for da hadde jeg ikke vært grinete uansett hvor lite jeg sov.

(kvinne 39 år fra Sør-Trøndelag) on. 25 jan. 2012 22:52 Privat melding

@TS
Jeg har ikke lest hele tråden.
Jeg er positiv så lenge det ikke finnes gode grunner til å være negativ.

Men orker ikke være i nærheten av negative mennesker i lengre tidsrom. De trekker all energi ut av meg.
Orker heller ikke de over-hyper-positive som forsøker å dekke over for de negative :-)

(kvinne 48 år fra Oslo) on. 25 jan. 2012 22:52 Privat melding

Nuh folkens der er allrids minst tre sider av en sak, hans side, hennes side og den rette sida :-) trudeliduttendei, så fikk jeg sagt noe lurt her i kveld også ;-)
Glad i deg også HaraldBK, og dere andre Sukkerbiter, dere er gode!

Nattinatta og sov godt i natten og ha en glad dag i morra :-)

(kvinne 48 år fra Oslo) on. 25 jan. 2012 22:53 Privat melding

Ekstra god klem og skuldermassasje til deg HerrFekt så sover du nok godt i natt :-))

Skjult ID med pseudonym Aqueena on. 25 jan. 2012 22:57

...og jeg ber til Sukker om å tillate alle tegn i forum via iphone, i meldinger kan jeg bruke alle tegn...mens på forum får jeg stadig ugyldig melding...som en ellers stort sett balansert og harmonisk person går jeg omtrent i frø når jeg må fjerne alle eventuelle tegn!

Skjult ID med pseudonym Joda on. 25 jan. 2012 23:52

Enig med Tingeling i at hva eller hvem som er postiv og negativ i stor grad kommer an på øyet som ser. Legger merke til at ingen kjent person er våget trukket fram som eksempel slik Tingeling ba om. Jeg tør heller ikke nevne en kjent person som ER negativ eller positiv. Anyone?

De som omtaler seg som mest positive opplever jeg ofte som negative, så det kommer nok mye an på øyet som ser... Jeg kjenner ingen som omtaler seg selv om negative, så om det går motsatt vei også kan jeg ikke si noe om.

(mann 47 år fra Oslo) on. 25 jan. 2012 23:54 Privat melding

Nå ble jeg plutselig positiv, takket være Aqueena. Jeg er litt enkel sånn.

Skjult ID med pseudonym Z on. 25 jan. 2012 23:55

Joda
Jeg kan si at Tingeling er en positiv person.
Utover dette må jeg nevne eksempler jeg kjenner, og det vil jeg ikke. Jeg utleverer ikke hvem jeg kjenner.
Det må da være lov å mene noe uten å skulle komme med personeksempler.

Skjult ID med pseudonym Joda to. 26 jan. 2012 00:00

Vi snakker om kjendiser... ikke å utlevere de vi kjenner. :)Det er absolutt mulig å mene noe uten å komme med eksempler. Men det at jeg selv har så vanskelig for å komme på gode eksempler, gjør at jeg tenker det må være få som er enten positvie eller negative!

Skjult ID med pseudonym Z to. 26 jan. 2012 00:05

Jammen jeg kjenner jo ingen kjendiser godt nok til å si om de er positive eller negative?
Men jeg vil tro at mange som virkelig har skapt noe her i verden er positive sjeler. Bill Gates? Men hva vet jeg?
Hvordan kan jeg vite det, liksom?

Kan også nevne som en kuriositet, at kanskje den aller mest positive personen jeg kjenner, finnes på sukker.
Jeg har kjent ham i mange år, og det er en sann fryd og ren inspirasjon å bruke tid sammen med ham.
Kan også nevne som kuriositet nummer to, at den nest mest positive sjelen jeg vet om har jeg vært sammen med.

(kvinne 39 år fra Sør-Trøndelag) to. 26 jan. 2012 00:06 Privat melding

Joda
Har du noengang hatt en samtale med en negativ person?
Det er ikke vanskelig å skille i det hele tatt :-)
Men det betyr ikke at en person er negativ hele livet. Håper jeg.

Skjult ID med pseudonym Joda to. 26 jan. 2012 00:07

Interessant Z - virkelig! For om noen spør meg: Hvem er den mest positive person du kjenner? Så aner jeg ikke hva jeg skulle svart...

Skjult ID med pseudonym Z to. 26 jan. 2012 00:09

Det beviser vel igjen at vi er ulike da, Joda.
Og jeg ser at jeg kan virke kranglevoren i aften - selv om jeg overhodet ikke føler meg noe annet enn glad :-)

Skjult ID med pseudonym Joda to. 26 jan. 2012 00:10

@kameleonen

Nei, jeg kan ikke huske å ha tenkt om en person at vedkommende ER negativ. Negativ til det jeg sier, ja. Men det er noe annet.

(kvinne 48 år fra Oslo) to. 26 jan. 2012 00:16 Privat melding

Hehehe velbekomme HerrFekt :-)

(kvinne 39 år fra Sør-Trøndelag) to. 26 jan. 2012 00:19 Privat melding

Joda
Jeg tenker mer på væremåte, kroppsspråk og holdninger, ikke akkurat det som sies med rene ord.

Skjult ID med pseudonym Z to. 26 jan. 2012 00:20

Signerer Kameleon. Synes ikke dette egentlig er så vanskelig i det hele tatt :-)

Skjult ID med pseudonym Tingeling to. 26 jan. 2012 00:21

Jeg blir nysgjerrig, Kameleonen.
En person som oppleves som negativ i en samtale...ut fra væremåte, kroppspråk og holdninger...
Hva slags holdninger er det f.eks snakk om?
Og kroppspråk?

(kvinne 48 år fra Oslo) to. 26 jan. 2012 00:36 Privat melding

Me too Z og Kameleonen, signerer på den, så enkelt og så vanskelig :-)

(kvinne 39 år fra Sør-Trøndelag) to. 26 jan. 2012 00:46 Privat melding

Tingeling
Tja, vanskelig å sette ord på, du får ta eksemplene med en klype salt :-)
Det er mer en følelse, enn noe konkret. Nesten som en svamp som suger til seg energi fra alt og alle rundt seg.

Det kan være en person som er "innestengt" i sin egen boble og har vanskelig for å se andre perspektiver enn sitt eget.
Det kan være en person som aldri ser det positive i en situasjon. Nesten som å dyrke sin egen negativitet.
Det kan være en person som gir opp før man har forsøkt.
Det kan være en som ønsker støtte i sitt negative syn, og oppsøker personer som tilfredsstiller dette behovet.
Det kan være en som er veldig lite tolerant, og som kun ser ting fra en side.
Det kan være en som bærer på mye bitterhet, som ikke greier gi slipp på fortiden.

Kroppsspråk.... man ser det kanskje best på øynene? Livløse eller fulle av liv. Ansiktsuttrykk. Gester. Kroppsholdning. Humor. Latter. Alt :-)