Alle innlegg Sukkerforum

Feil i matchingen med røyk vs. ikke-røyk? (svart blad)

Vis siste innlegg
(mann 47 år fra Oslo) on. 25 jan. 2012 01:45 Privat melding

Jeg oppdaget en feil i matchsystemet når det gjelder røyk vs. ikke-røyk, etter å ha kjørt matchen på nytt etter å ha gjort et par justeringer andre steder.

Både før og etter justeringene, har jeg hatt alternativet 1 (Anti) og absolutt krav på ikke-røyk.

Mener jeg tidligere prøvde meg med "svært viktig", men da fikk jeg opp god match på en del røykere... :-/

Så oppdaget jeg plutselig at matchtreet var svart på alle kandidater jeg har god match på, med gult blad for "røyk"!

Dette har nok skjedd før også, men da trodde jeg det pga feil, kom opp kandidater som røykte, men nå er jeg sikker på at det må være feil, fordi kandidatene hadde grønt blad og match i forhold til meg på ikke-røyk (anti, og absolutt krav) før jeg kjørte ny match.

Hvis alle som ikke røyker, dermed likeledes får meg opp med svart matchtre, så er ikke det noe kjekt, derfor denne postingen og åpne kritikken av matchsystemet her, kan hende feilen eller buggen, også gjelder andre parametre enn røyk, så flere har fått svarte matchtre med gult blad på 'mismatchen' på tross av god match på dette parameteret.

Skjult ID med pseudonym søker on. 25 jan. 2012 02:38

Hvis du unngår gode matcher bare på grunn av en sigarett så syntes jeg ikke synd på deg.

Skjult ID med pseudonym Thomas1971 on. 25 jan. 2012 03:35

@nostalgisk: (Fint nick!)

Altså for å presisere, kravet om ikke-røyk var absolutt både før og etter justeringer av matchen men etter kjøringen av denne ble treet sort på alle dem jeg sjekket, og som hadde grønt tre først. Og matchtallet var/er godt på alle sammen, det er treet som er feil!

@søker:

Du hadde ikke trengt å synes synd på meg, det er kanskje jeg som skal synes synd på deg, hvis du røyker, eller lar deg utsette for dette. De fleste røyker dessuten ikke.

Om 20-30 år, er mine lunger og hjerte statistisk sett i orden fortsatt, mens selv hos dem som bare røyker litt, eller har partner som røyker, så hveser det og piper av KOLS, og kanskje ligger det en cancer på lur også.

Og jeg har en sunn reaksjon på røyk, det er ekkelt og stinker!

Når elbiler blir vanlig og diesel blir forbudt, blir forskjellen mellom røykere og ikke-røykere tydeligere. Bortsett fra at røyk stripper lungene for forsvaret mot partikler, spesielt asbest men også radon. (20x kreftrisiko fra radon for røykere vs ikke-røykere, moderat asbest/ litt radon er "nesten ufarlig" for ikke-røykere!)

Jeg er spent på om vi kommer til Mars eller ikke, og vil ha med meg de ekstra 10-20 årene med liv på denne planeten. :-)

(mann 38 år fra Rogaland) on. 25 jan. 2012 10:32 Privat melding

Det kunne også vært flere valgmuligheter innen røyk ,sel har jeg sluttet med røyking og snusing, men plages bare gradvis om den andre parten røyker....

nettopp så klarer jeg ikke jenter som røyker rullings, dette er harry og dritstygt, vanlige sigaretter derimot går
helt greit :)

(kvinne 28 år fra Sør-Trøndelag) on. 25 jan. 2012 10:35 Privat melding

jeg pg shnes røyk er helt grjsomt.. eimer fra pusten og ljngene når man kysser.. blir kvalm bare av å tenke på det.. uugh.

Skjult ID med pseudonym watchersky on. 25 jan. 2012 11:58

Jeg tror jeg vil regne røyking inn under selvskading.

Skulle jeg valgt mellom (to onder), selvskading via røyking eller selvskading ved å skjære på huden med kniv,
da ville jeg valgt selvskading med å skjære på huden med kniv fremfor røyking.
Heller få skadet huden litt fremfor å ødelegge lungene/sirkulasjonssystemet og få kreft, kols, infarkt, amputasjoner etc.

Skjult ID med pseudonym Mockis on. 25 jan. 2012 12:21

Send en mail til support på sukker og be de rette opp i feilen. Eller var det heller det at du ville diskutere røyking?

Det er nok ingen feil med systemet. Bare det at nå får du ingen som matcher deg, fordi det er ikke så mange som har en slik absolutt holdning som deg. Trenger ikke bety at den andre personen røyker for det. Bare at vi ikke liker antifolk, de er ikke behagelig å leve sammen med. Er man det på et område har man lett for å være det på andre områder også.

Skjult ID med pseudonym Lurifax on. 25 jan. 2012 16:47

@mockis

Det var veldig godt sagt. Er du jente?

Da var det i tilfelle veldig godt sagt til å være jente;-)

Skjult ID med pseudonym Mockis on. 25 jan. 2012 17:00

Haha, jaha? Er jenta, og misliker sterkt absolutter.

Skjult ID med pseudonym blahmann on. 25 jan. 2012 17:51

Askja: skal prøve å huske på det:) lite problem dog, mange jenter som røyker eller snuser. vet jo ikke om jeg blir å møte en av de eller ei som er totalt avholds slik som deg. et par ganger jeg våkner opp og kjenner eimen. nei, enig i at den ikke er god. burde vel slutte.

Skjult ID med pseudonym søker on. 25 jan. 2012 19:09

@mockis
Helt riktig.

@Thomas1971
Jeg sier ikke at røyk ikke er farlig, problemet er bare at holdningene dine er mye farligere. Du lever gjerne lenger, men du skader andre mennesker rundt deg. Det er et typisk tegn å være anti det som det er populært å være anti, dette er holdinger som har skapt svært mye lidelse i verden.

Skjult ID med pseudonym Diaz on. 25 jan. 2012 19:35

@watchersky
Håper for guds skyld at vi ikke har en match!! Da hadde du vært blokkert promte!
En person med selvskading er ikke sammenligsbart med en røyker..

@Thomas1971
Egentlig glad du har satt absolutt krav. Du forsvant fra min liste.
Jeg forsvarer ikke røykingen. Røyker ikke selv og vil nok helst velge en partner som ikke røyker.
Men holdningene dine derimot??

@mockis
Veldig bra skrevet.

Skjult ID med pseudonym bønna on. 25 jan. 2012 19:48

Dersom en skal kunne bruke absolutte krav her inne, så finner jeg det naturlig at noen bruker det på et tema som røyking. Når en skal lete etter partner blant tusener av profiler er det søren meg lov å stille et krav, skulle bare mangle. Godt at folk vet hva de ønsker seg!

Skjult ID med pseudonym neptun on. 25 jan. 2012 20:14

Problemet er at denne skalaen ikke er helt adekvat her inne. Ytterpunktene er "antirøyk" og "mer enn 20 om dagen", altså holdning vs. praksis. Ideelt sett burde det heller vært "røyker ikke" og "mer enn 20 om dagen". Man kan fint være ikkerøyker uten å være antirøyk, og da indikerer ikke en treer nødvendigvis at du røyker.

Mitt tips, kryss av for 2 og skriv absolutt krav. Da får du både 1,2 og 3 opp, og selv om det kan hende at 3 røyker, så dreier det seg nok maksimalt om festrøyk. Men det kan også være mange ikkerøykere der.

Skjult ID med pseudonym Diaz on. 25 jan. 2012 20:45

@bønna
Jeg er totalt avholds når det gjelder alkohol. Men om jeg setter et absolutt krav der, har jeg faktisk nesten ingen mulighet til å finne en partner her inne. Men mange drikker lite og har ikke satt absolutte krav på det. Disse vil da forsvinne fra mine matcher..selvom de fint kan leve uten alkohol om man først finner tonen:)
Og jeg vet hva jeg ønsker meg!

Så Neptun her har skjønt det:)

Skjult ID med pseudonym bønna on. 25 jan. 2012 20:56

Diaz: Siden du anroper meg: Mitt poeng, som det står over: det må være ei ærlig sak å ønske seg en ikkerøyker. At du ikke synes om holdningene til trådstarter som sier hva han synes om røyking plager ikke meg. Skalaen, som Neptun nevner er et annet poeng.

Skjult ID med pseudonym blahmann on. 25 jan. 2012 21:20

det er værre å være alkoholiker enn røykoholiker. det fins også værre stoffer enn røyk.

Skjult ID med pseudonym søker on. 25 jan. 2012 22:40

@Diaz
Det forholdet du her viser at du har til alkohol er noe helt annet enn TS sitt forhold til røyk. Flertallet nyter alkohol og du har tatt et tøft standpunkt, det du skriver virker ikke dømmende. At du ønsker en partner som ikke nyter alkohol er også forståelig. Alkohol kan være svært skadelig både for den som drikker og for andre.

Slike holdninger som TS her viser er ganske vanlig. Man har da ikke noe anti forhold til alkohol før avhold blir så vanlig at det bare er et mindretall igjen som nyter alkohol. Da kommer det frem svært dømmende holdninger mot mindretallet. De som har slike fordømmende holdninger har det gjerne også på andre områder som mockis skriver. Når denne type intoleranse får vokse så er det svært farlig for samfunnet.

Skjult ID med pseudonym bønna on. 25 jan. 2012 22:46

søker: denne setninga startet krangelen i denne tråden: "Hvis du unngår gode matcher bare på grunn av en sigarett så syntes jeg ikke synd på deg." Du skitner til deg sjøl i samme slengen når du fremstiller andre som intolerante og fordømmende, fordi de ikke liker røyk.

Skjult ID med pseudonym watkins on. 25 jan. 2012 23:09

Verdt å tenke over:
Mange ønsker et langvarig forhold.
Men flere tusen mennesker bare i landet her får denne muligheten nedkortet, og evt med redusert livskvalitet.
Det finnes en identifisert årsak, og denne årsaken trenger folk egentlig ikke.
Er det rart?

Skjult ID med pseudonym søker to. 26 jan. 2012 00:36

@bønna
Jeg liker da heller ikke røyk. Poenget med setningen er at hvis du avskriver masse flotte mennesker på grunn av en slik årsak, så har du jo selv valgt å begrense utvalget.

@watkins
Så hvis alle slutter å røyke så får alle et et langt liv med god livskvalitet?

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) to. 26 jan. 2012 00:37 Privat melding

jeg røyker!!! så bare styr unna :p

Skjult ID med pseudonym Thomas1971 to. 26 jan. 2012 01:19

For det første, endret jeg ikke på røyk-parameteret, likevel så ble det svarte trær pga røyk på mange etter kjøring av match.

For det andre, om dette av en eller annen grunn likevel var riktig, så skjønner jeg ikke at de som ikke passer på et absolutt krav, kommer opp med god match i det hele tatt, for har man sagt nei til røyk, så har man det, evt. en annen egenskap. Så dette burde gi minuspoeng i matchen!

Sammenligning med alkohol holder ikke helt fordi man ikke heller øllen ned i halsen på den andre om man drikker litt selv, mens høyt konsum og mye ved festing, påvirker det sosiale sterkt.

Selv om man ikke drikker selv, er det vel sjelden noe problem om den andre kun tar et par øl på lørdagskvelden, vin til maten ved finere anledninger eller champagne på nyttårsaften, så absolutt krav trengs sjelden med alkohol, men kan være relevant for dem som pga sin tro (ikke bare muslimer) eller er tørrlagt alkoholiker.

Men med røyk så er det litt mer enten eller; enten så røyker man, eller man røyker ikke, og for meg ihvertfall, er selv bare 10 om dagen, 10 for mye, klær og alt stinker, og da burde de som krysser av på at de røyker, ikke komme opp som god match, i utgangspunktet ikke være synlig i toppen av lista.

Så ser man gjennom dem med god match men så er treet sort!

Hvorfor er da alle de andre bladene sorte i såfall, så man ikke ser om matchen er ekstra god på alt annet?

Det er jo selvsagt tenkelig at noen vil kunne gjøre et unntak og vurdere en som feiler på et absolutt krav, men så får man ikke se de andre bladene på matchtreet.

Det burde i såfall være mulig å velge om man vil vise dem som ikke passer i forhold til et absolutt krav.

Eller for å si det enkelt - det burde være mulig å krysse av ja eller nei på om man røyker, og om det er ok at partneren røyker (selv om man ikke røyker selv) i stedet for denne forvirringen med matchtreet.

Går ut i fra at Sukker følger med på diskusjonen siden jeg skrev om feilen i tittelen, og kan komme med kommentarer her, og kanskje oppklare litt og helst gjøre noen forbedringer. For fortsatt skjønner jeg ikke at det ble en endring av matchtrærne etter kjøring av matchen på nytt, uten at jeg endret (anti)røyk-parameteret.