Alle innlegg Sukkerforum

Om det som skjer og ikke skjer

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym fang to. 26 jan. 2012 19:37

Finnes det en dypere mening bak?

Hvis det stemmer:
Bør en prøve å forstå, hvorenn obskurt det kan være?

Kan noe skje som det ikke var meningen skulle skje i hht universets orden (eller noe i den dur)?
Hvordan merkes det?

Skjult ID med pseudonym fjesløs to. 26 jan. 2012 19:38

Nei.

Skjult ID med pseudonym neptun to. 26 jan. 2012 19:49

Ahh - kaosteori! Elsker det!

Donnie Darko, Butterfly Effect, Fringe... Vet ikke helt om det er så mye i det, men fascinerende tanker!

Skjult ID med pseudonym blahmann to. 26 jan. 2012 19:59

fang: til svaret ditt ville jeg sagt ja. at det ligger en dypere mening bak (det er nå min mening, andre får snakke for seg selv). og prøve å forstå noe som er så enkelt eller komplekst som dette er ikke veldig enkelt og jeg tror ikke det er noen vits i å prøve å forstå alt heller.

hvis du vil bruke matematikk til å forstå noe som helst, kan jeg referere til cellular automata der enkle regler kan skape veldig komplekse resultater. det er bl.a. bevisst av Wolfram.
Du har også mandelbrot sin forskning som baserer seg på fraktalle-grener, men er etter det jeg har forstått et mer innkapslet område.

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) to. 26 jan. 2012 20:50 Privat melding

Limer inn mitt svar fra en annen tråd

"Jeg tror på "skjebnen", eller, din skjebne skapes av dine valg. Veien er kanskje på sett og vis staket ut,men formes av dine valg. Velger du en ting formes fremtiden din der etter, hadde du valgt det motsatt ville fremtiden sett anderledes ut.

Du opplever ting i livet fordi det har nnoe og lære deg. Fortiden din (som er formet av dine valg) skaper deg, gjør at du er akkurat du. Gir deg biter til puslespillet ditt.
Limer inn innlegget mitt fra en annen tråd :)

Jeg tror også at folk du møter gjennom livet har noe og si for deg, det er ikke tilfeldig at du møter dem, de har noe og tilføre livet ditt og /eller du har noe og tilføre deres ( flere biter til puslespillet) Så jeg tror at skjebnen krysser våre veier med andre mennesker for en grunn.

Ofte kan du være i en en situasjon som du ikke forstår hvorfor skjer deg.Og du tenker "hva er meningen med dette?" Men kanskje etter noen år forstår du det likevel. og tenker. "aha, selvfølgelig så MÅTTE det skje den gangen,ellers hadde jeg ikke vært her jeg er nå" el.

Jeg tro også det finnes en slags mening med alt som skjer. Men det er ikke alltid vi finner eller forstår den meningen. Men jeg tror ikke det er alt man skal forstå heller, eller finne svar på. Man må bare lære og godta sitt liv som det er, sin skjebne.

Og jeg VET at det finnes bare EN person i hele verden, som kan få meg sint og sur, og til å ha en dårlig dag. Og den personen er MEG SELV! For det er JEG som velger hvordan ting folk sier til meg og gjør mot meg skal påvirke meg. Jeg kan legge meg ned å grine og synes synd på meg selv, eller jeg kan velge å la andre mene og tro det de vil om meg uten at det skal ødelegge dagen min eller livet mitt. :)"
Alt som hender i mitt liv er resultater av mine egne valg og jeg kan derfor ikke klandre noen andre enn meg selv.
Jeg velger selv hvordan min dag, min verden og mitt liv skal være. Jeg kan ikke si at " jeg er sur idag fordi du sa noe stygt til meg" Jo, jeg var kanskje sur, men det var i såfall jeg selv som VALGTE og være det, ikke den som jeg LOT såre meg.

Skjult ID med pseudonym blahmann to. 26 jan. 2012 21:06

må huske på at hvis du gjør godt mot andre så får du igjen for det. gjør du vondt mot andre så gjør du deg selv vondt.

Skjult ID med pseudonym mouch fr. 27 jan. 2012 18:47

Det kan gå å lære seg så mye ren matematikk som mulig, og så se om den kan forklare verden og mening?

Skjult ID med pseudonym 1234 fr. 27 jan. 2012 22:14

Jeg tror at eksistensen er meningen. Ikke at universet - eller en gud - har "planlagt" hva som skjer og skal skje.
Og jeg tror at det absolutt går an å få en dyp forståelse for den; dypere og klarere enn mennesket har pr. nå. Og jeg tror at vi, engang, vil finne forklaringene på "alt".

Dermed tror jeg ikke at det kan hende noe som ikke skulle kunne hende.

Jeg tror på fri vilje, "survival of the fittest", innenfor gitte rammer.

Skjult ID med pseudonym arneand fr. 27 jan. 2012 22:17

@ts
Nei.
Ja.
Ja. - Thank you for all the fish.

Skjult ID med pseudonym fjesløs lø. 28 jan. 2012 16:07

De største mysteriene i universet er mørk materie og mørk energi, som mesteparten av universet består av. Bare noen-og-tjue prosent består av konvensjonell materie (det vi kjenner som fysisk stoff).

Karma finnes ikke, hvertfall ikke som noen guddommelig rettferdighet. Hvis det fantes hadde livet mitt vært mye bedre.