Alle innlegg Sukkerforum

Det åpne forholdet mellom Intelligens og Kunnskap

Vis siste innlegg
(mann 41 år fra Rogaland) sø. 29 jan. 2012 11:00 Privat melding

Intelligens, for meg, er individets evner til å forstå, lære og gjøre.
Kunnskap, for meg, er en bestemt mengde fakta og tillærte egenskaper; f.eks. å kunne fikse en bil hvis sånn-og-sånn er ødelagt, å kunne danse en spesiell dans, å huske et dikt utenat, å kunne lage mat og lignende.

Jeg tror det er en korrelasjon mellom disse to egenskapene og lykke. Jeg tror at jo mer kunnskap, jo lykkeligere. Og jeg tror at jo mindre intelligens, jo lykkeligere.

Hva tror dere? Har dere noen eksempler for eller mot?
Har noen noen andre forslag til (jeg holdt på å si) "biologiske" / medfødte egenskaper som er med i regnestykket?

Ofte tar jeg meg i å ønske at jeg var en katt eller en hund eller noe, kanskje en apekatt - for de kan så mye mer relevante ting enn mange av oss mennesker i forhold til intelligens...

(mann 34 år fra Rogaland) sø. 29 jan. 2012 11:14 Privat melding

Eg trur intelligente menneskjer kan vera meir lykkelege då dei blir lettare entusiastisk over ting andre ikkje forstår.

Er du einsam og ikkje har nokon å prate med om f.eks siste nytt i partikkelfysikken så er du nok mindre lykkeleg då ingen rundt deg deler din interesse.

Så min meining er at lykke går meir på den sosiale statusen din der folk aksepterer deg for den du er og ser på deg som ein interessant person.

Skjult ID med pseudonym søker sø. 29 jan. 2012 11:40

Det er ikke nødvendigvis slik at høy intelligens medfører hør grad av intuisjon.
Med høy intelligens og lite intuisjon kan du være veldig flink til å tilegne deg konkret kunnskap og lære ting utenat.

Problemet med intelligens/intuisjon kombinasjonen er at du vil huske mer generalisert og gjøre tolkninger. Mens andre husker at fisken du fikk var 5,2 kg så husker du bare at den var stor. Mens andre kan gjengi et dikt utenat så husker du bare betydningen, ikke ordene som var brukt (problematisk hvis du har feiltolket).

Med intelligens/intuisjon kombinasjonen vil du lett leve deg inn i andres situasjon. Det vil da være veldig vanskelig å være lykkelig så lenge andre har det vanskelig. Jeg skal bli lykkelig den dagen det er slutt på krig, sult og lidelse i verden.