Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym MrMister ma. 7 april 2008 20:47

Jeg er ca 40, og har to barn fra tidligere forhold. For meg betyr det at barn ikke er en issue for å treffe damer. Med det mener jeg at det er helt greit om damen ikke vil ha (flere) barn, men også at jeg kan være åpen for å få barn med "den rette". Og her er vi ved problemet. I og med at jeg har opplevd et brudd som involverer barna mine tidligere, så må jeg være så sikker som jeg kan på at et forhold skal vare (ja, jeg vet at man aldri kan være helt sikker), før jeg velger å få barn igjen. Og for min del så vil det si at jeg må være i forholdet noen år før jeg er "sikker". Så hva gjør man da, når en dame er 38-39++ og ikke har barn? Skal jeg fortelle henne at vi kanskje kan begynne å få barn når hun er 42-43, hvis forholdet fortsatt fungerer bra? Det er jo slett ikke sikkert hun er i stand til å få barn lengre. Eller så kan jeg gå for de unge, 10 år yngre enn meg, eller mer. Da har vi tid nok til å se om forholdet fungerer, og hvis ikke, så har hun fortsatt tid til å finne en annen å få barn med. Men hvis jeg går etter de unge så er jeg jo en gammel gris... Er eneste løsning å gå for de som allerede har barn, og som ikke ønsker seg flere? Hadde satt pris innspill, kanskje spesielt fra barnløse jenter som begynner å merke den biologiske klokka. Forventer dere å kunne gå inn i et forhold og begynne å få barn etter kort tid?

(kvinne 42 år fra Hedmark) ma. 7 april 2008 20:49 Privat melding

jeg vil ha barn snart, barnløs og snart 33.

Skjult ID med pseudonym mokkisen ma. 7 april 2008 20:52

Du har 2 barn....vil du ha flere? Virkelig? Mange farer ved å få barn over 40.....vil du det m ditt barn? Og hvorfor må alle få barn til enhver tid.?! Egoistisk, spør du meg!

(kvinne 42 år fra Hedmark) ma. 7 april 2008 21:06 Privat melding

jeg har ingen;-)

Skjult ID med pseudonym FEMINI ma. 7 april 2008 21:14

10 år eller mer? Hvor mange år trenger du egentlig på å bli sikker? Hvis du ikke er en gammel gris, hvorfor bry deg hvis noen tror det? Hva er så galt med de som allerede har barn? Visste du at de fleste faktisk fortsatt kan få barn når de er 42-43 og at det også finnes de som ikke kan få barn i det hele tatt og til og med de som ikke vil føde barn?

Kanskje løsningen er å finne ei du kan bli glad i og som gjengjelder det?

Skjult ID med pseudonym lilje78 ma. 7 april 2008 21:15

"Eller så kan jeg gå for de unge, 10 år yngre enn meg, eller mer. Da har vi tid nok til å se om forholdet fungerer, og hvis ikke, så har hun fortsatt tid til å finne en annen å få barn med. Men hvis jeg går etter de unge så er jeg jo en gammel gris..."

Ikke nødvendigvis, fordi mange kvinner søker menn som er eldre enn seg. Det jeg oppfordrer deg til er å respektere den aldersgrensen kvinnene har satt på profilen. Er hun 25 og satt alder opptil 32, så mener hun ikke 42 uansett hvor ung og sprek man vurderer seg selv. Så kontakt yngre kvinner som matcher alderen din i alderssøket, de vil ikke se på deg som en gammel gris.

(kvinne 50 år fra Buskerud) ma. 7 april 2008 21:51 Privat melding

Først og fremst mener jeg jo at man får gå for en som man trives med og det er vanskleig nok bare det :)

Jeg er barnløs og er i grunn innstilt på at jeg vil fortsette å være nettopp det. Jeg har blitt 40 og synes jeg er i eldste laget for å starte med den slag produksjon. Det er ikke alle damer som har noe absolutt forhold til dette å få barn eller ikke. Jeg har aldri vært grepet av panikk fordi jeg ikke har fått mine egne, men har heller aldri utelukket at det kan skje. denne holdningen har jeg hatt siden tidlig i 30 årene.

I 30-årene hadde jeg fohold til en pappa med to barn som ikke ville tro meg da jeg sa at egne barn ikke var så viktig for meg. . Han ville ikke ha flere og var hellig overbevist om at jeg helt klart en dag ville ha barn. Han gjorde det slutt fordi han ikke trodde meg. Alle han kjente fortalte han jo at jeg egentlig var desperat. det var i grunn ganske trist. både fordi jeg virkelig likte han, men også fordi jeg ble satt i en forutinntatt bås om at alle kvinner vil ha barn for enhver pris.

I dag tenker jeg det kan være fint å finne en mann med barn. Særlig fordi jeg sannsynligvis ikke får egne barn noengang. Jeg synes det kan være godt å tenke på at jeg har mer familie rundt meg når jeg blir eldre. Dessuten er jeg full av ressurser og mener jeg er en bidragsyter den andre veien også.

Jeg har forstått at også dette er vanskelig å foholde seg til. Mange mener jeg ikke vil forstå dem og at jeg er for ego siden jeg ikke har egne barn, og dermed at jeg ikke vil forstå foreldres prioriteringer. Igjen blir jeg satt i en bås ut fra at jeg er barnløs og uten at de kjenner meg.

Vi har lett for å lage ting veldig vanskelig for oss selv ved å kjøpe egne forestillinger og ikke ta oss tid til å snakke sammen og bli kjent :)

(mann 49 år fra Oslo) ma. 7 april 2008 22:06 Privat melding

satt på absolut krav " No Kidds" da er det såpass stor missmatch at en ikke se noen profil fra folk uten kidds nesten.. slipper den diskusjon om noen år igjen med pleier , gulp og alt det som følger med... ikke noe imot kidds jeg men har fått mine :)

Skjult ID med pseudonym FEMINI ma. 7 april 2008 22:13

@AmadeusM

Absolutt krav er veldig absolutt. Jeg har fått barn, kan gjerne få flere, men kan også fint leve uten å få flere. Derfor har jeg satt meg midt på og merket med ikke viktig. Kan jo være flere som tenker slik, men ingen av oss vil finnes på lista di.

Skjult ID med pseudonym kit001 ma. 7 april 2008 22:24

TS, gjør det du mener er riktig for deg, ikke tenk så mye på hva andre mener og tror. Men noter deg liljes råd.

(mann 52 år fra Oslo) ma. 7 april 2008 22:48 Privat melding

Denne problemstillingen kjenner jeg meg igjen i. Jeg har to barn og føler ikke noe behov for å få flere barn. Hovedsakelig vil jeg ikke ha flere barn fordi jeg føler det vil gå ut over den tiden jeg har til de barna jeg allerede har fått. På den andre siden kunne jo et forhold til rett person kanskje bragt så mye positivt med seg at det ville vært et pluss også for barna.

De fleste barnløse jeg har møtt ønsker et klart svar på om man ønsker barn på et veldig tidlig tidspunkt. Har faktisk opplevd ved noen anledninger at spørsmål om dette kommer i en av de aller første setningene. Jeg har stor forståelse for at de som ønsker barn ikke ønsker å sløse bort tid på tvilere.

Skjult ID med pseudonym mokkisen ma. 7 april 2008 23:13

Og så kommer 10 000 kroners spørsmålet*: Hvorfor søker menn på 40 + yngre kvinner? Dere vil jo ikke ha flere barn....så...?!

Skjult ID med pseudonym FEMINI ma. 7 april 2008 23:51

:)Godt spørsmål mokkisen. Til de det måtte gjelde.

(mann 49 år fra Oslo) ti. 8 april 2008 00:02 Privat melding

FEMIN.. absolut er absolut her... svømmer ikke venstre - høyre..og setter jeg på svært viktig så har jeg alt full av ungrips på lista.. hva skal en med de da ? setter på peishylle for nips ?..ler

Skjult ID med pseudonym FEMINI ti. 8 april 2008 00:08

:) Gjør som det passer deg du, AmadeusM. Vet ikke om jeg kvalifiserer som ungrips, men på peishylla di vil jeg ikke.

Skjult ID med pseudonym MrMister ti. 8 april 2008 00:18

Takker for en del konstruktive innspill... og så er det desverre enkelte som utbasunerer sine meninger basert på hva de tror jeg har skrevet. Les hva jeg skriver, OG SÅ uttal deg...

(mann 52 år fra Oslo) ti. 8 april 2008 00:25 Privat melding

Kan bare svare for meg selv. Har aldri møtt noen som er vesentlig eldre enn meg selv som jeg har hatt god kjemi med. Sånn er det bare og det er ikke noe poeng i å late som det ikke er sånn. Det betyr ikke at jeg ville prioritere de som er 10 år yngre fremfor de på min egen alder.

Alder er nå en ting og livssituasjon en annen. Hvis vi ser bort fra alder og fokuserer på livssituasjon opplever jeg stort sett disse alternativene:

1. Jenter med barn som er ferdige med å få barn.
a) Har store barn og er ferdige med småbarn.
b) Har små barn som meg og er veldig opptatt på sin side av byen som jeg er det på min:)
2. Jenter med 1 barn som ønsker flere i løpet av relativt kort tid(1-2 år)
3) Jenter uten barn som ønsker barn iløpet av relativt kort tid(1-2 år)
4) Jenter uten barn som kunne tenke seg barn iløpet av 4-5 år
5) Jenter uten barn som ikke ønsker seg barn eller kan få barn. Disse har som regel hund. Min sønn er ganske allergisk mot hund:)

Sånn går nå dagene her på sukker:)

PS! De fleste jeg har vært i kontakt med har hørt til en av disse kategoriene. Jeg mener ikke at alle jenter her på sukker passer inn i disse kategoriene.

Skjult ID med pseudonym lilje78 ti. 8 april 2008 00:34

Confident. Hvorfor krysser du ikke av 9-10 på når barn, det indikere om 10 år/aldri. Jeg blir litt forundret over at jeg som har satt når barn innen noen år og svært viktig, får lysegrønt blad hos deg. Jeg ville ha sett på det spørsmålet igjen, slik at matchsøket finner de damene du kan være interessert i.

Skjult ID med pseudonym Stier ti. 8 april 2008 00:40

man er aldri for gammel til å få barn ser det ut som: http://www.nettavisen.no/verden/article1739993.ece

Skjult ID med pseudonym utenbarn ti. 8 april 2008 00:49

@MrMister
ikke helt lett å svare helt konsekvent på dette ang hvor fort man vil ha barn. I bunn og grunn er jeg enig med deg i at man bør bli godt kjent først, og være sikker på at forholdet er verdt og satse på. Men det er jo denne intervallen som kan være ulik fra person til person. Noen trenger lang tid for å føle seg sikre, andre trenger kortere tid. Er selv 37 år , og uten barn. Jeg er åpen for muligheten til å få barn, og ser ikke på det som umulig å få barn når jeg nærmer meg 40 - dvs 2-3 år etter start av ett forhold. Tror nok at jeg vil revurdere tanken på barn hvis jeg ikke har barn innen jeg er 41-42 år. Samtidig så har jeg eksempel fra nærmeste familie som viser at ting går fint også når ting skjer fort. Mine foreldre var gift etter 6 mnd; hadde barn etter 16 mnd, og er fremdeles gift etter 40 år.

(mann 52 år fra Oslo) ti. 8 april 2008 00:50 Privat melding

@ Lilje78

Jeg har satt 5 på begge spørsmålene om barn. Skal vurdere litt grundigere hva jeg skal svare på disse. Vet ikke om 9-10 på når barn er riktig løsning. Jeg vil ikke være så absolutt på at jeg ikke vil ha barn. Barn om 10 år er jo også veldig uaktuelt. Skal nok først og fremst prøve å være litt tydelig på dette med barn i profiltekstem min.

Skjult ID med pseudonym lilje78 ti. 8 april 2008 00:58

Confident. Da misforstod jeg det jeg leste, jeg trodde du var ferdig med å få barn. 10 indikere også aldri ang. når barn.

(mann 52 år fra Oslo) ti. 8 april 2008 01:04 Privat melding

@Lilje78

Jeg var nok litt utydelig i mitt første innlegg:)

"På den andre siden kunne jo et forhold til rett person kanskje bragt så mye positivt med seg at det ville vært et pluss også for barna."

Burde skrevet rett person som ønsker barn:)

Skjult ID med pseudonym femme ti. 8 april 2008 08:59

Mikkisen, hvofor så fordømmende? Om han treffer kvinnen i sitt liv og hun er barnløs, er det flott at han er villig til å ta en ny runde. Du som vel selv er rundt 40, og ser etter yngre menn, kan jo ikke mene det er så gammelt? En 40åring eller 50- eller 60-åring er ikke det det engang var.

TS,
skjøner problemet, men jeg tror ikke du blir klokere på forholdet om du har tre år sammen først eller ett. Jeg tror det er bare opp til et visst punkt det med fartstid sammen kan si noe om varigheten i fremtiden. Folk kan være sammmen i åresvis før de gifetr seg, for så å skille seg etter kort tid. Jeg tror det har med følelser og grunnleggende verdier, tempo og begges vilje til å få det til å funke å gjøre, og det kan man finne ut på kortere tid enn 2-3 år når man er blitt voksen.

Skjult ID med pseudonym Dame40+ ti. 8 april 2008 09:36

Dersom man bruker tiden man er sammen på å bli ordentlig kjent, er 6 måneder nok til å vite slike ting som TS lurer på. Men da må man snakke om de viktige tingene i livet, ikke bare fotballkamper og kino.............;-)

Jeg lurer på om ikke det egentlige problemet i mange situasjoner er at man ikke kjenner seg selv godt nok til at man vet hvordan man vil "takle" den man er sammen med. Det å grave litt i eget sjels- og følelsesliv før man starter å date, kan være en meget nyttig beskjeftigelse - og du verden så lærerikt!

Skjult ID med pseudonym 6pack ti. 8 april 2008 12:30

Hei MrMister.

Hvem har bestemt at du er en gammel gris om du går etter yngre kvinner? I et samfunn for lenge, lenge siden var det utenkelig at kvinnen var eldst i et ekteskap. Er det noen som har kunnskap om dette er noe vi kan bestemme selv eller er født med?
Har selv ingenting imot aldersforskjell. Det må være opp til de som skal leve sammen. Det jeg virkelig har noe imot er de som bryr seg om hva andre foretar seg.
Husket selv tilbake til barndommen da jeg siklet etter nabodama. Hun hadde oppsatt hår og brukte sminke. Har tenk etterpå at det strider mot naturen at en mann, uansett alder, skal føle seg tiltrukket av jenter under seksuell alder. Hvor skulle den følelsen komme fra, de er jo ikke fertile eller hva det heter. Dette gjelder selvsagt andre veien men det er nå engang slik at menn kan bli far mellom ferdig pubertet og til sin død og det er naturlig at de vil føle en dragning mot damer med "childbearing hips."
En annen ting er jo at kvinner hele livet er mer modne enn menn. I klassen til sønnen min er nesten alle jentene høyere enn guttene. Jentene har full pakke 4 -5 år tidligere enn guttene.

Beklager at jeg skriver anonymt men har fått forståelsen av at alle menn som ikke er politisk korrekte skal sables ned.

Nei, nå skal jeg sette meg ned å høre på Bjørn Eidsvåg for senere i kveld se på "Broene i Madison County." Ja, åsså lese "Berlinerpoplene."

Skjult ID med pseudonym Dame ti. 8 april 2008 14:21

@6pack og andre interesserte:
Jeg har drevet en del med slektsgransking og leser mye historie, ofte lokal sådan, pluss dypdykk i folketellinger og kirkebøker o.l., og det har slått meg at det i 60-70% av tilfellene er kvinnen eldst. Jeg antar at litt av grunnen kan være at mange menn døde unge på havet, i skogen eller i andre typer ulykker, og at det kan være enker det er snakk om i noen av tilfellene. Men det forklarer langt fra alle tilfellene.

Jeg tror folk var mer rasjonelle i sine valg av ektefelle i tidligere tider, og har også mange funn som støtter en slik forklaring. Man måtte kanskje også bruke vettet i større grad før, det handlet om overlevelse og å få et best mulig liv. Det var ikke så mye legevitenskapen kunne gjøre for deg. (Nå leter man vel ofte etter de unge og vakre, med store pupper og blonde lokker - og alt kan kjøpes for penger - som vi jo har nok av?)

Men en aldersforskjell der kvinnen er 3-5 år eldre enn mannen, ser ut til å være det vanligste i alle de tilfellene jeg har sett - ca 500-600 tilfeller, skulle jeg tro, og det er over hele landet.

Skjult ID med pseudonym femme ti. 8 april 2008 20:39

Dame, det var interessant.

At det er 4-5 års forskjell mellom menn og kvinner er bullshit, mange gutter kan være tidlige og jenter kan være sene, så om jentene i snitt kommer før, så er forskjellen mye mindre enn "4-5 år".
Og; det er en myte at alle menn kan få barn til de går i graven, det at mange tror på den forklarer mange av prøverørsforsøkene som blir gjort i våre dager...

(mann 49 år fra Oslo) ti. 8 april 2008 20:58 Privat melding

FEMI.. trenger heller ingen på peishylla.. nips nok fra før :)