Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym pippi on. 1 feb. 2012 11:56

Hvordan er ditt forhold til alkohol?

Jeg har inntrykk av den er veldig viktig for veldig mange

Det skal drikkes hver helg, og man kan ikke treffe venner uten at det må være alkohol på bordet.

Et par glass vin til en god middag er greit nok syns jeg, men at man hver helg skal hive innpå 5-6 øl bare for å drikke
har jeg ikke sansen for. Iallefall ikke i hjem med unger til stedet.

Nå er jeg kanskje litt farget av å ha levd med en periodealkoholiker , men jeg har egentlig alltid hatt det synet på alkohol.

Jeg er ikke avholds altså, men det er sjelden jeg drikker. Bare om jeg skal på fest, bryllup etc.

(mann 64 år fra Akershus) on. 1 feb. 2012 11:59 Privat melding

Jeg drikker sjelden. Det blir to-tre Risk-kvelder med kamerater, et par julebord og en eller to turer på byen i løpet av året.

(mann 48 år fra Vestfold) on. 1 feb. 2012 12:07 Privat melding

Mine barn skal aldri oppleve å se sin far full, enkelt og greit. På den annen side synes jeg det er mye hysteri i alkoholdebatten. Hvis barna ikke skal lære seg å ha et avslappet og nøysomt forhold til alkohol i hjemmet (ved foreldrenes eksempel) hvor skal de lære det da?

Selv setter jeg umåtelig stor pris på god vin, og det avnytes et glass til maten så ofte logistikken tillater det. Flaska som skal deles med partneren en kosekveld i sofaen kommer derimot ikke på bordet før ungene er i seng.

Fest er fest. Det er faktisk lov å drikke seg full hvis man har lyst til det. Og det er faktisk lov å la være hvis man ikke har lyst. Personlig vet jeg ganske nøyaktig hvor min grense for alkoholinntak går før stemmen begynner å bli merkelig og bena uryddige, og forholder meg til det.

(mann 45 år fra Oslo) on. 1 feb. 2012 12:26 Privat melding

Jeg skjønner ikke bæret av alkohol-"kulturen". Begriper ikke hvorfor noen er så opptatt av dette. Hvis ikke det skyldes fjortis-kultur eller sosial usikkerhet eller en kulturelt akseptert unnskyldning for å utføre allverdens idioti. Eller selvfølgelig: Hvis man på sørgelig vis er blitt alkoholiker som en vond flukt fra livet (som gjør livet ytterligere verre). Og det er ikke dem jeg jeg snakker om. Da trenger man hjelp og det hjelper ikke med slike ord som dette...
Allikevel: Alkohol-kulturen. Noen har i mine øyne et ABSURD behov for å prate og prate og prate om øl. Hva kommer det av?

(mann 45 år fra Oslo) on. 1 feb. 2012 12:33 Privat melding

Dette var ikke en kritikk av dere over, altså. Dere har jo balanserte holdninger. Jeg bare undrer meg over at alkohol er tema som kommer igjen og igjen og igjen.

(mann 31 år fra Oslo) on. 1 feb. 2012 12:42 Privat melding

@MarkKK: Fullstendig enig i det du sier! Jeg fikk min første øl da jeg fyllte 15 år, av min far. Da jeg var 14 kunne jeg av og til ha litt øl på bursdager og fester. Nå er det mange som ser rart på det, men jeg har lært å drikke hjemme. Eller nei, jeg har lært at jeg ikke trenger mye alkohol for å ha det gøy. Da jeg ble 16 år var lovlig å drikke (jeg er fra NL), men alkohol var ikke så spennende og ny lenger, så jeg har aldri slått meg helt løs. Så jeg drakk kanskje tidligere enn andre, men derimot kjenner jeg grensene mine og har aldri behov å gå forbi dem. Siste gang jeg var skikkeligfull var jeg 18 år. Det var også den eneste gang.

For meg er alkohol noe jeg nyter til maten eller på fest, men aldri bare for å bli full.

Skjult ID med pseudonym eugene on. 1 feb. 2012 12:43

Det er utbredt, og et litt enklere og lettere offentlig samtaleemne enn BJs? :)

(mann 57 år fra Oslo) on. 1 feb. 2012 12:49 Privat melding

Alkohol er vårt eneste legale rusmiddel. Og mennesket har såvidt jeg vet brukt rusmidler i all den tid vi har oversikt over. Så dragningen mot rus må være sterkt nedlagt i oss.

Samtidig så vet jo alle at rusmidler er skadelig. Og midt mellom dette manøvrerer vi.

Jeg liker smaken av øl. Gjerne noe mørkere enn pils, og i hvert fall med mer smak enn industripilsen. Men i praksis går det mest i vanlig pils likevel, en sikspack eller to i måneden.

Så kan det andre dager være godt med et glass vin til maten eller i stua på kveldstid. Og da er det greit å ha en boks å ta det fra. Noen ganger hvit, andre ganger rød.

Og i festlig lag? Jeg kjører gjerne, men noen ganger unngår jeg det. Jo mer jeg drikker, jo mer prater jeg. Humøret stiger, og begrensningens kunst på tullprat forsvinner fullstendig. Uten at det er så stor endring fra hverdagen i følge mine venner.

(mann 45 år fra Oslo) on. 1 feb. 2012 12:57 Privat melding

@HaraldBK
"...dragningen mot rus..." som du skriver om er jo 1000 forskjellige ting. Jeg har forsåvidt aldri prøvd noe slags narkotika (Har aldri engang vært nevneverdig alkoholberuset.) men jeg forstår på en helt annen måte at noen er nysgjerrige på feks LSD. Men har ingen planer om det heller.

(mann 52 år fra Møre og Romsdal) on. 1 feb. 2012 13:01 Privat melding

Jeg har ett helt naturlig og avslappet forhold til alkohol.Nyter det ved passende anledninger,men aldri så mye at kroppen reagerer ved forgiftning.Alkohol er kultur og passer seg best i sin naturlige form enten presset fra druer eller brygget på korn. Cognac er destillert vin mens whisky er destillert øl (sånn enkelt forklart)
Det finnes også brennevin laget av sukkerroer,kaktus og poteter,men det er ikke helt min greie.

(mann 57 år fra Oslo) on. 1 feb. 2012 13:06 Privat melding

@tresnitt.
Min eneste ruserfaring er vanlig alkoholbruk. Av diverse grunner har jeg ikke søkt etter inntak av andre rusmidler. Men rusmidler har vært brukt på mange måter tidligere, både i religiøs og kulturell sammenheng. Og forsøk på å forby alkohol har tidligere vist seg mislykket. Og vil neppe bli forsøkt igjen. Fordi det ikke respekteres av mange nok.

Men jeg får lett hodepine av å drikke, og det tror jeg kommer av en psykisk komponent av dårlig samvittighet for å ha tilført kroppen gift. Men det er jo en sunn begrensning, så jeg ser ingen grunn til å gå i terapi for dette.

Skjult ID med pseudonym pippi on. 1 feb. 2012 13:19

Jeg kan ta meg et glass vin , en øl eller en baileys selv om ungene er i hus jeg, men å drikke seg full er uaktuelt.
Jeg kommer til å lære dem og ha et naturlig og avslappet forhold til alkohol

Det jeg har litt problem med er hvis folk MÅ ha den 6-pack`en HVER helg omtrent.

Ser det jo feks på facebook. på statusen til folk, " Nå er det endelig helg, finne fram ølen/drammen da..." og det er flertallet av de på min venneliste som skriver slike statuser,

Jeg kan ha en 6- pack i flere mnd. Jeg kommer aldri på å ta meg en liksom.

(mann 47 år fra Buskerud) on. 1 feb. 2012 13:20 Privat melding

At man skal ut og drikke med venner er en slags kultur. Sånn er det bare. Skal man på byen skal det også drikkes. Jeg antar at dette gjelder de yngste og ikke de som har kommet litt opp i åra. Burde iallefall være sånn.
Jeg var selv slik. Hver fredag og lørdag var det ut på byen. Man ble liksom uglesett hvis man ikke drakk. Og da ble det til at man gjorde det, selv om man kanskje hadde mest lyst til å la det være.

I voksen alder nyter jeg alkohol i mere forsiktige former, og egentlig mest til kos. Det blir sjelden mengder, men en gang i blant kan det fortsatt bli et glass for mye. Det kommer an på hvem man er sammen med og hva man er med på. Sånn er det bare, hehe :)

Men... For min del har jeg blitt en tryggere person og jeg trenger ikke drikke for å ha det moro. Tvert i mot, er jeg glad for å tørre å være meg selv uten å måtte ha noe i hodet. Slik var det ikke før...
For det er akkurat dette som ofte er et problem. Folk tør ikke være seg selv, og slippe hemningene løs. Man skal jo liksom ha det moro. Med alkohol slipper hemningene og man tør å by på seg selv. (på både godt og vondt)
Noen mennesker blir ekstra ekstra mye seg selv, andre blir roligere, mens andre igjen blir direkte fandenivoldske og livsfarlige. MYE utløp kan man si.

Henger meg på innlegget ditt MarkKK :)

Skjult ID med pseudonym neapel on. 1 feb. 2012 13:22

@Tommy
finnes ingen Hydrokarboner i alkohol.Det er i olje og gass og det er vel ingen som drikker : )

(mann 33 år fra Akershus) on. 1 feb. 2012 14:50 Privat melding

Neapel: Jeg skrev litt fort i stad. Det jeg mente er at et hydrokarbon sammen med et hydroksid blir til et alkohol. Feks. Methanol (CH3OH) består av hydrokarbonet CH3 bundet med OH (hydroksided), men ja det kan nok ikke faglig kalles for hydrokarbon etter at det er bundet sammen med et hydroksid.

(kvinne 36 år fra Buskerud) on. 1 feb. 2012 15:18 Privat melding

Jeg liker ikke smaken, det er ikke mer komplisert enn som så. Jeg kan drikke, men det skal mye til å finne noe jeg liker. Hverken vin eller øl. Og jeg er for gammel til å drikke kun for å glede andre. Cider eller så søte drinker at de smaker saft går an, men jeg har det like fint med vann, eventuelt brus. Sistnevnte blir ofte fort for søtt. Vann er bra!

(mann 34 år fra Rogaland) on. 1 feb. 2012 16:36 Privat melding

Lite nå for tida, skal ikkje så mange øl før eg sliter med fyllesjuka dagen etterpå. Og eg har ikkje lenger tid til å kaste vekk ein heil søndag i veka. Så det blir nokre få turar i året. Drikker meir alkohol fritt øl enn øl med alkohol.
Ellers er kaffe med vanilje min store favorittdrink :)

(mann 38 år fra Østfold) on. 1 feb. 2012 16:40 Privat melding

I snitt så drikker jeg vel tja... En gang i mnd kanskje. Det er ikke uvanlig at det går 2-3 mnd mellom hver gang heller.

Skjult ID med pseudonym Lixx on. 1 feb. 2012 16:51

Det året, ifjor, da jeg var russ og nylig fylt 18 2011, drikkes det mye, ofte og hver helg 1,5 liter sprit på en lørdagskveld. Det er ingen god vane, men slik var det. Siste tiden før folk flyttet bort, studerte, militær osv... nå i 2012 blir det neppe så mye, mangler hovedgjengen.. for min egen del er jeg på slankern så dropper alkoholen på grunn av det og...

øl er ikke noe godt, det er bare mer kvalmende...drakk alkohol fordi det var godt, bror jobbet som bartender så han lærte meg en del gode drinker, drakk fordi det var godt...men skal sies at jeg aldri kommer noensinne til å drikke så mye som jeg gjorde i 2011, rett etter fylte 18 år. (minst 150 liter sprit i 2011)

Men ble syk etter russetiden av all alkoholen, kunne gått riktig dårlig! Det er som å drikke gift! Du bør lære å finne dine grenser!

Skjult ID med pseudonym fyr84 on. 1 feb. 2012 17:14

Glad i en fest innimellom, drikker veldig lite ellers. Selv når jeg er ute og reiser så drikker jeg veldig lite alkohol, spesielt sett i forhold til de andre på reise. Der er dagsdosen 4 pils og to gin tonic (som malariamedisin!). Selv har jeg ikke rørt siden lørdag da jeg var ute med noen finner.. Tar gjerne en flaske rødvin over hos noen venner eller naboer en kveld, gjerne med litt spill og hygge. Men noen stordranker er jeg ikke..

Skjult ID med pseudonym fjesløs on. 1 feb. 2012 17:31

Alkohol er et rusmiddel. Selv om jeg godt kan ta meg en kald øl eller tre på en hverdag, bruker jeg det hovedsaklig for å oppnå rus i helgene. Jeg har et sunt forhold til alkohol, ettersom jeg ikke drikker så ofte :)

Skjult ID med pseudonym tresnitt on. 1 feb. 2012 17:38

Hvordan kjøpes forelskelse? I pulverform?

Skjult ID med pseudonym tresnitt on. 1 feb. 2012 17:47

Nei nei jeg er helt enig med deg. Ang hva denne tråden startet med: Jeg har ingen interesse for alkohol.

Skjult ID med pseudonym chuckboris on. 1 feb. 2012 17:50

Og fulle menn på sin side er ikke noe interessant å omgås.
Fulle kvinner, hvis de er hypp på noe, men ikke så fulle at det blir ulovlig.
Selv om sengekosen ikke blir så storveies pga alkoholen den heller.

Skjult ID med pseudonym neptun on. 1 feb. 2012 17:54

Det er noe med alkoholkulturen i Norge. Da tenker jeg ikke på helgefylla, men hvordan det veldig lett blir et samlingspunkt i ungdommen og tidlige voksenår.

Det er så mye av det man gjør som er knyttet opp til flaska. Ta studietilværelsen som et eksempel. Mye har vært skrevet om fadderukene som er lite annet enn en ukes kontinuerlig flatfyll, en slags videreføring av russetida. Dette er introduksjonen man får til studiestedet. Så er det studentorganisasjoner - jeg har aldri vært på et møte i en studentorganisasjon der det ikke er vanlig å gå ut og ta "en" øl etter møtet. Eller sosiale begivenheter på faget - det begrenser seg stort sett til fagfester, høyst til et foredrag som etterfølges av "en" øl. For ikke å snakke om den gangen vi var på "studietur" i utlandet - hvis man ikke skulle drikke en dag, ble man avkrevd svar på hvorfor. Og så har du hele studentkulturen, med studentsteder av typen Chateau Neuf i Oslo, Samfunnet i Trondheim og Kvarteret i Bergen - de lever jo av ølsalget. Å være edru på konsert? Nææhhh...

For meg ble derfor overgangen til jobblivet stor på dette området, men jeg merker jo fortsatt hvordan kulturen henger igjen. Når jeg skal treffe gamle studiekamerater (flere av mine nærmeste venner er også nettopp det), så står alkoholen veldig sentralt. Jeg må fortsatt svare på hvorfor de gangene jeg ikke har lyst til å drikke. Og er det for eksempel Fotball-VM og en kompis spør om jeg vil komme og se kampen sammen med ham, ja, da er det sjelden det ikke diskes opp med gin tonic eller lignende før det blir en tur ut på livet etterpå.

Dette er ett eksempel på hvordan studenter og studentkulturen har et ansvar her, et ansvar de ikke helt er seg bevisst. Og tilsvarende ansvar finnes det på andre områder. Hva gjør man for eksempel når man ikke er god nok til fotballaget mer og skal oppsøke andre miljøer? Selv hadde jeg musikken som gjorde at jeg begynte å drikke relativt seint sammenlignet med de fleste jeg kjenner (selv om jeg var under 18), men det er for de færreste, siden det koster (instrumenter og øvingslokale - om du i det hele tatt finner det). Jeg mener, finnes det noe mer destruktivt på dette feltet enn russefeiringa? Greit nok, det er lov å feire at 12 (nå 13) års skolegang er ferdig, men må det være et veritabelt fylleslag?

Jeg ser over her at de som er barn er mye mer forsiktige enn vi som ikke har det. Men er det bra at det først er når man får et ansvar for et annet menneske at man skal begynne å ta ansvar for seg selv

(mann 37 år fra Vestfold) on. 1 feb. 2012 18:10 Privat melding

Mitt forhold til alkohol er at jeg ikke har begynnt enda. Har ikke sett behovet, men den dagen jeg begynner så har jeg mye å ta igjen... Det største problemet med å ikke drikke er at man alltid blir sjåfør.

(mann 33 år fra Akershus) on. 1 feb. 2012 18:41 Privat melding

Drikker ofte, men vanligvis lite om gangen. Sier ikke nei til en skikkelig fyll en gang i blant men langt ifra hver helg. Funker for meg :)

Skjult ID med pseudonym Z on. 1 feb. 2012 18:55

Hvordan er ditt forhold til alkohol?
Helt avslappet på egne vegne. Jeg drikker alkohol når jeg har lyst på...

Skjult ID med pseudonym blahmann on. 1 feb. 2012 19:10

pippi: er det noe vits for meg å si noe?

Skjult ID med pseudonym pippi on. 1 feb. 2012 19:51

@blahmann

Om det er noe vits for deg å si noe?

Hva mener du med det? Aner jo ikke noe om ditt forhold til alkohol.

Skjult ID med pseudonym arneand on. 1 feb. 2012 19:52

@ts
Må ha det, bare må ha det.
Når det passer slik selvfølgelig.
Enkelte KAN faktisk ta ansvar og kjenne egne grenser :p

Alkohol er forøvring en greie hvor folk må finne sin egen grense, funker ikke å sette en EU-standard for hvor mye alle tåler.

Skjult ID med pseudonym pippi on. 1 feb. 2012 19:58

Men har det noe å si for dere om en fremtidig partner drikker hver helg/flere dager i uken?
( snakker da ikke om å nyte et glass vin eller en øl, men sånn at han/hun blir synlig beruset/ full)

Det er uaktuelt for min del iallefall.

Skjult ID med pseudonym Pocahontas on. 1 feb. 2012 20:03

Alkohol og meg har slått opp :) Vi hadde et langt forhold gjennom mange år, noen ganger huske jeg alt...andre ganger ikke noe.
Dårlig for kroppen og dårlig for lommeboken.

Skjult ID med pseudonym sta on. 1 feb. 2012 20:07

Drikker selv kun fordi det er godt og veldig sjelden mye. Ser ikke helt poenget med å drikke seg fra sans og samling :)

Veldig enig med drikke rundt barn, skal ofte ikke mer enn 2-3 glass vin før barn merker forskjellen. Og det kan være skremmende å oppleve at foreldrene endrer personlighet.

Skjult ID med pseudonym sta on. 1 feb. 2012 20:07

Drikker selv kun fordi det er godt og veldig sjelden mye. Ser ikke helt poenget med å drikke seg fra sans og samling :)

Veldig enig med drikke rundt barn, skal ofte ikke mer enn 2-3 glass vin før barn merker forskjellen. Og det kan være skremmende å oppleve at foreldrene endrer personlighet.

Skjult ID med pseudonym blahmann on. 1 feb. 2012 20:11

pippi: du vet jo ikke hvem jeg er, du kjenner meg jo ikke. så derfor jeg sier om det er noen vits for meg å si noe.

Skjult ID med pseudonym cruella76 on. 1 feb. 2012 20:21

hm.. jeg drikker når det er fest.. og det blir gjerne en fest den helgen jeg har barnefri.. hadde aldri drukket om jeg ikke likte smaken... jeg liker cava, cosmpolitans og div drinker.. vin til mat og uten mat :P
men jeg drikker ikke når barna er tilstede, og aldri mer enn et par glass selvom de sover..

Skjult ID med pseudonym blahmann on. 1 feb. 2012 20:34

hvis man absolutt må drikke for å være sosial så til helvete til alle som gjør det og sier at jeg er usosial!

Skjult ID med pseudonym sans on. 1 feb. 2012 20:35

Liker ikke flatfylla, misliker overstadig berusede folk og vil heller ikke havne i den tilstanden selv.
Kosebrisen kan være sjarmerende iblant, og jeg deler gjerne en vin med noen venner (drikker aldri andre alkohyler), men savner aldri alkohol selv om det kan gå lang tid mellom hver begersvingingsanledning.
Nå er det nesten ett år siden jeg var nevneverdig bedugget, og har ikke kjent "suget" etter det what so ever.
Men det har jo litt med settingen å gjøre også; noen ganger er det koselig med et glass vin eller flere
"i godt selskap", på en konsert eller lignende. Men liker uansett ikke FYLL, med påfølgende bakrus og sjabre overnattings-/nachspielgjester. *urk*

Forstår godt at de som har barn vil unngå alkoholbruk med barna til stede, men ser heller ikke at det nødvendigvis er noe galt i om en av foreldrene tar seg et glass vin til maten eller no, selv om barna ser det.
Det har med mengen å gjøre, og så lenge én av dem er klinke edru i tilfelle det skulle skje noe.
Hvis det er selskap, jul/nyttår eller lignende, synes jeg også at en av foreldrene bør være helt alkoholfri hvis barna er med i selskapet, og at alle voksne uansett begrenser alkoholinntaket; barn bør være skjermet for fulle folk.

Skjult ID med pseudonym pippi on. 1 feb. 2012 20:37

@blahmann

Jeg kjenner jo ingen av dere her inne da, men var interessert i høre hva dere mener om saken. Og det er opp til hver enkelt å svare eller ikke.

Skjult ID med pseudonym kompromiss on. 1 feb. 2012 20:45

Jeg husker en episode på en slags familesammenkomst på hytta til noen slektninger, jeg var ganske liten og laget var lystig, mamma sa jeg måtte legge meg fordi verten var full - jeg synes han oppførte seg fint jeg, han satt og spilte kort og alle koste seg. Jeg tenkte ikke noe særlig over det da, men i ettertid synes jeg mamma var litt overbeskyttende/dømmende den gangen. Fatter har vært avholds mesteparten av livet, jeg tok ikke del i fest- og drikkekulturen på ungdomsskolen og videregående.. lang historie kort, jeg gav ikke alkohol en ordentlig sjanse før noen få år siden.

Skjult ID med pseudonym blahmann on. 1 feb. 2012 20:45

pippi: ja, beklager hvis jeg var litt kvass. noen ganger får jeg bare sånne holdepunkter.
jeg liker vin og øl i godt selskap. et eksempel var da jeg studerte på høgskolen. og kom i kontakt med noen folk som delte samme interesse som meg. jeg dro på vors til de og vi drakk og koste oss med øl eller vin. deretter ut på byen i god stemning, og så tilbake på nach i god stemning. alle vi var tilbakeholdne og ikke fyllefanter. det er sånne personer jeg liker å omgås med, som kan kose og ha rolig stemning og pratsomme. da er det greit å hygge seg med litt alkohol. bortsett fra det så misliker jeg bruk av alkohol spesielt misbruket

Skjult ID med pseudonym blahmann on. 1 feb. 2012 20:47

i tillegg til det så hadde vi relativt samme musikk-smak. faktisk fikk jeg høre mye musikk jeg aldri hadde hørt før som var enda bedre enn det jeg selv hadde hørt før. Eksempel BT og Chicane. det var chill asså ;)

Skjult ID med pseudonym neptun on. 1 feb. 2012 20:51

Tror det er viktig for barn å få en naturlig inngang til alkohol, som uansett eksisterer i samfunnet vårt. Husker at en av dem som skulle fortelle oss om alkoholens farer på ungdomskolen presterte å si at når du åpner din første øl, er det første skritt på vei til å bli narkoman. En slik holdning er rett og slett kontraproduktiv. Jeg så aldri foreldrene mine fulle før jeg var voksen, men et glass vin til lørdagskosen var slett ikke uvanlig.

Har også hørt en historie fra en eldre kvinne jeg kjenner. Da sønnen hennes var 14-15 lot hun ham og vennene hans ha fester hjemme hos dem mot at hun var til stede, ikke på festen, men på soverommet sitt. I følge henne har ingen av dem fått alkoholproblemer siden (derimot har én blitt en av Norges mest kjente artister, mens sønnen hennes gikk hen og vant et realityprogram av et litt annet kaliber enn Big Brother for noen år siden).

Skjult ID med pseudonym blahmann on. 1 feb. 2012 20:54

mao folk er forskjellige.
jeg trenger ikke drikke meg drita når jeg er i god stemning og dette er på i bakgrunnen feks: http://www.youtube.com/watch?v=UDukXIPvtJk

Skjult ID med pseudonym pippi on. 1 feb. 2012 20:54

Det burde vært en "Liker" knapp her inne

Skjult ID med pseudonym noppnopp on. 1 feb. 2012 21:00

Det er ikke noe problem at foreldrene drikker. De kan jo bare gjøre det på do. Barna ser det ikke da.

Skjult ID med pseudonym blahmann on. 1 feb. 2012 21:06

denne også: http://www.youtube.com/watch?v=76z1SeenuH8

Skjult ID med pseudonym noppnopp on. 1 feb. 2012 23:10

tj

Barn ser det meste. :)

(mann 52 år fra Møre og Romsdal) on. 1 feb. 2012 23:32 Privat melding

avslutter kvelden med en liten anekdote.

jeg kommer fra en familie som er svært forsiktige med alkohol og for noen år siden skulle hele familien feire jul hos en av mine søstre.Der var mange barn tilstede og jeg reagerte da det ble satt fram spritflasker på bordet.Gjorde min søster oppmerksom på at jeg syntes det var høyst upassende å servere kranglevann på julaften.Hun repliserte tørt at
" vi bruker å ha akevitt til maten og vi krangler aldri"
Ikke så lenge etter var min far og svoger i full gang og frese til hverandre.Dette var nokså tilfeldig da min svoger likte å fyre pappa,og pappa var ingen erfaren akevittdrikker.Jeg ble sittende med en tilfreds og skadefro mine ovenfor min søster : )
Dette ble fort glemt og vi hadde alle sammen en uforglemmelig,hyggelig julekveld ; )

god natt.

(kvinne 48 år fra Oslo) on. 1 feb. 2012 23:40 Privat melding

Enkelt TS, i enhver sosial setting du befinner deg i, drikk kun den mengden du er komfortabel med, det er du som styrer dette :-) vet det er lett å si, og ikke alltid like lett i praksis, da man kan påvirkes til å ville holde tritt med -de andre-, men senk skuldrene, hygg deg i selskapet og drikk i ditt eget tempo, det blir lettere etterhvert om du vil ha et sunt forhold til promillene :-) ...hvis selskapet ditt ikke takler det, har de heller ingen respekt for deg og kanskje ikke er så gode buddies allikevel? ;-)

Skjult ID med pseudonym Bryggern73 on. 1 feb. 2012 23:43

Skål:)

(mann 57 år fra Oslo) to. 2 feb. 2012 11:06 Privat melding

@
(Skjult ID med pseudonym Kommode1) - ons 1 feb 17:35
Du spør "Harald: -alkohol vårt eneste legale rusmiddel-? Har du aldri vært forelsket? ;-)"

Jeg var inne på denne problemstillingen i hodet mitt, og i mitt andre innlegg skrev jeg at jeg ikke har "inntatt" andre rusmidler. Regner dette med forelskelsens rus som litt på siden av denne tråden, men har heldigvis opplevd den. Jeg håper (og tror) jeg får oppleve den igjen. Og selvfølgelig du og de andre flotte sukkermenneskene også.

Skjult ID med pseudonym Alene to. 2 feb. 2012 13:02

Jeg har aldri drikki og ser egentlig ikke behovet for å begynne heller, overhodet ikke frista verken av smaker, lukt eller det faktum av at det er så mange hindringer når man drikker, kan ikke kjøre bil, er dyrt, man kan bli ganske ufyselig etc Jeg er ganske stabil av meg og trenger samtidig ikke alkoholen for å tørre å drite meg positivt ut. Har ingenting med religion å gjøre da jeg er ateist på min hals. Allikevel har jeg opplevd utallige ganger at selv om folk respekterer deg når du sier at du ikke drikker så blir de heller ikke tiltrukket av det og avfeier deg nærmest pga. det fordi de da tror at du ikke er noe morsom eller ikke er spennende nok. Det er skuffende. Mange som sier at jeg sikkert "hadde fått meg no" hvis jeg bare hadde drikki, men hvis det faktisk er det som skal til så er jeg redd for utviklingen av samfunnet...

Skjult ID med pseudonym blahmann to. 2 feb. 2012 13:04

Alene: det er kanskje noen som roer nervene sine med å drikke, men er enig at det er en skikkelig ukultur om man må ut hver helg for å drikke seg dritings.

Skjult ID med pseudonym sta to. 2 feb. 2012 13:11

Helt enig Alene, det at man ikke drikker ses på som man er asosial og ikke liker andre. Man blir sett rart på om man ikke har noen GOD unnskyldning, eneste er vel såvidt at man kjører.
Er man jente kommer spørsmålet om man er gravid med en gang.

Er det så vanskelig å respektere at vi er forskjellige og har forskjellige behov? Og hvorfor er det så grusomt at noen ikke drikker? Når ble dette verre enn å drikke så mye at man må pumpes?

Barn har godt av å se at foreldre drikker ett glass ja, at det går å ha ett normalt forhold til dette. Fikk selv lov til å drikke noe hjemme før jeg fylte 18 uten å ha blitt alkoholiker av det.

(mann 38 år fra Akershus) to. 2 feb. 2012 14:38 Privat melding

Hmm. Detta med alkohol mener jeg er blitt ett stort problem for meg. Jeg kan ta meg 2 øl og ferdig med det. Sjelden oftere enn hver 3 mnd. Men når jeg nevner dette for jenter så blir kontakten brutt umiddelbart. Hvorfor det? Og så da om man ikke liker flatfylla hver helg. Hva er problemet med det?
Er det ingen som liker karer som prioriterer hjemmet og det som hører med der lenger?

Skjult ID med pseudonym pippi to. 2 feb. 2012 15:28

@SvenÅke

Det er nettopp en slik mann jeg er ute etter.

som jeg skrev lenger opp

"Men har det noe å si for dere om en fremtidig partner drikker hver helg/flere dager i uken?
( snakker da ikke om å nyte et glass vin eller en øl, men sånn at han/hun blir synlig beruset/ full)

Det er uaktuelt for min del iallefall."

(mann 38 år fra Akershus) to. 2 feb. 2012 18:52 Privat melding

Helt uaktuelt for min del med fulle damer. Blir bare kvalm av det.

Skjult ID med pseudonym bønna to. 2 feb. 2012 19:04

Det blir veldig sjelden. To halvlitere i festlig lag er det meste jeg har drukket i senere år. Til jul i år bragte jeg med to bokser juleøl som hadde ligget siden i fjor da jeg dro på julefeiring hos min bror. Kjøpte 4-5 bokser året tidligere, og greide ikke å drikke dem opp. Da er en ikke akkurat avhengig :-)

(kvinne 41 år fra Oslo) to. 2 feb. 2012 19:17 Privat melding

Vel... jeg "ødelegger" det engelske i meg ved å si at jeg ikke liker øl. Vin drikker jeg en sjelden gang til mat her hjemme, og på fest har jeg den siste tiden ofte kjørt, så da holder jeg meg alkoholfri. Har dessverre familiemedlemmer som har valgt å gå sin egen vei (med flaska høyt hevet), og er kanskje litt preget av det, men ikke mer enn at jeg fint kan kose meg med vin e.l. på fest.

(kvinne 35 år fra Buskerud) to. 2 feb. 2012 21:17 Privat melding

Nå får jeg sikkert trøbbel, men...
Har virkelig aldri sett verken vitsen, eller moroheten med den norske fylla... Drikke seg sanseløs til du ikke vet hvem du er lenger og alle som ikke var like fulle om deg i går må rapportere for deg for at du skal vite hva du gjorde dagen før, hvem du gjorde og hvorfor klærene har de og de hull/flekker osv... nope.... ikke min greie...

Er ikke noen prippenbolt av den grunn... Kan drikke både mye og lenge,... Men drikker med måte og sakte, så dirkete full blir jeg aldri og mister aldri kontroll.. Drikker ikke for å bli full, men for å kose meg i godt lag.
Nå er det en sjeldenhet at jeg drar på fester, nettopp på grunn av den norske drikkekulturen. Finner den ubehagelig og unødvendig.
Så tar heller og koser meg i middager av div slag, til høytider og et glass vin eller noe i ny og ne på kvelden, når ungen er i seng.
Rett til kos har jeg og.
Forskjellen er vel strengtatt at jeg foretrekker å ha verdigheten, kontrollen og hukommelsen i behold når alt kommer til alt...
Alltid vært sånn.

Skjult ID med pseudonym Jente to. 2 feb. 2012 21:23

Foretrekker menn med et avslappet forhold til alkohol. Greit om han er åpen for å ta en øl eller vin midt i uka, men at det heller ikke er noe problem for han å være edru en lørdag. I nærheten av barn synes jeg moderate mengder alkohol er ok, så lenge ingen blir synlig beruset.

Skjult ID med pseudonym neapel to. 2 feb. 2012 21:29

Ikke for å forsøke å stjele noen billige poeng hos damene her inne.Men det aller beste jeg vet med alkohol er å drikke en flaske eller to med rødvin sammen med en dame.Eller en hel 3 liter for den saks skyld.Det er mine beste stunder med alkohol.Utover akkurat dette overlater jeg resten til deres fantasi : )

Skjult ID med pseudonym pippi to. 2 feb. 2012 21:29

Veldig enig med deg Calienta

(mann 33 år fra Oslo) to. 2 feb. 2012 22:13 Privat melding

Drikker når det passer og ikke til det renner over. Ikke til det svartner og ikke husker noe som helst. Drikker kun for å smile enda mer og tør å danse foran ukjente folk:p