Alle innlegg Sukkerforum

Ambisjoner

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym yogi fr. 3 feb. 2012 00:45

Ser noen skriver i profilteksten sin at de søker en mann som vet hva han vil, og som har ambisjoner. Hva betyr det, egentlig? Når jeg leser slike profiler, så får jeg en ekkel følelse av å ikke strekke til. Er det ikke nok å ha en "vanlig" jobb og få sin lønn utbetalt hver måned?

Skjult ID med pseudonym OMG fr. 3 feb. 2012 00:48

Så du tror ikke du kan leve opp til mannemann med store karriereutsikter? ;)

Like greit å styre unna profiler med de formuleringene der, det er ihvertfall ikke den type damer jeg ser etter.

Virker ikke som det er noe for deg heller.

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) fr. 3 feb. 2012 00:50 Privat melding

ja det hørtes egentlig ganske skremmende ut ^^ greit nok for de som skriver at en må vite hva en vil med livet osv, men der er vel grenser for hvor fantastiske en skal være på absolutt alle områder i livet for å få seg en kjæreste ;)

(kvinne 46 år fra Akershus) fr. 3 feb. 2012 00:53 Privat melding

For å bagatellisere litt, så er det å ha vanlig jobb og fast lønn hver måned en som vet hva han vil, og som har ambisjoner. Han vet at han vil være en som klarer seg selv og ikke er til belastning på trygdesystemet uten at han må. Ambisjonene er å ha denne vanlige jobben. Holder i massevis det for meg:)

(mann 51 år fra Oslo) fr. 3 feb. 2012 00:54 Privat melding

Haha, vi mannfolk har noen "angst"-krav. Ambisjoner behøver du ikke å være redd for, det er bare å påpeke at du er mester blant gutta i lang rap, og at du satser på ny rekord til våren.

Det er verre med de som krever "Mannfolk med stor M". Da titter man bekymret ned mot skrittet....... :-)

(kvinne 36 år fra Oslo) fr. 3 feb. 2012 00:54 Privat melding

For å svare på spørsmålet ditt: NEI æsj! Parkér stasjonsvogna di et annet sted, din gjeldsbetyngede, rekkehusbeboende, verpesjuke vanskapning

(mann 47 år fra Oslo) fr. 3 feb. 2012 01:03 Privat melding

Vel, jeg har en uvanlig jobb og får som regel ikke lønn utbetalt hver måned, så det er en grunn til at jeg er superbruker og til stadighet viser trynet mitt på forumet i ren og skjær desperasjon. Så du har nok dessverre rett, TS.

Skjult ID med pseudonym yogi fr. 3 feb. 2012 01:05

@Feuer_Frei: Hehe... Ja, det er sånn man kan føle at man blir mottatt enkelte ganger.

:)

Skjult ID med pseudonym Danty fr. 3 feb. 2012 04:59

Den som er fast bestemt på ikke å ville vite hva han vil, -som målrettet tar ting som de faller seg -og som har besluttet å ikke sette seg mål,,, er den mest ambisiøse

Skjult ID med pseudonym kjeks fr. 3 feb. 2012 05:09

Ja............

Skjult ID med pseudonym Me fr. 3 feb. 2012 09:31

Om det er nok eller ikke, er det DU som avgjør. Men om du ikke selv ønsker en dame med ambisjoner, og ikke ønsker at hun skal lete etter det hos deg, så bla videre. Jeg ville aldri skrevet at jeg var ute etter det som kvalitiet.

Skjult ID med pseudonym sta fr. 3 feb. 2012 09:47

Kort oppsumert så er ambisjoner = masse penger som dama kan bruke på seg selv??
Greit å vite :)

(mann 57 år fra Oslo) fr. 3 feb. 2012 09:59 Privat melding

Noen ganger tror jeg det er en omskriving for at man ikke søker en som går på langvarige trygdeytelser. Eller det kan bety at man ikke vil ha en som er lat.
Men etter å ha jobbet med trygdesaker i 20 år, vet jeg at nesten alle som går på de langvarige trygdeytelser ønsker å få en bedre helse og komme seg ut i arbeidslivet.

Så hvorfor ikke bare skrive at man ikke vil ha latsabber?

Skjult ID med pseudonym Danty fr. 3 feb. 2012 16:46

....og hva med de som har store ambisjoner, men som ikke får til noenting? Dem er det faktisk veldig mange av.. Egentlig har vel alle ambisjoner og mål? eller

Ref: Alf Prøysen; "Vi skulle tømt en sjokoladeautomat" - som det er mye sannhet i ;)

Vi skulle tømt en sjokoladeautomat,
men vi fikk aldri, aldri tid.
Det ble å sitte ved et TV-apparat
i hjemmets harmoni.
Der sitter far, der sitter mor,
der sitter søster, der er bror,
og frøken Jensen kommer ned
og følger med.
Vi skulle slått ei gammal kjerring tel a gol.
og tatt en pung med penger i.
Det ble å sitte foran TV på en stol,
så vi fikk aldri tid.

Skjult ID med pseudonym Danty fr. 3 feb. 2012 16:48

Eller så signerer jeg glatt under på det HaraldBK skrev - skål ;)

(mann 38 år fra Østfold) fr. 3 feb. 2012 16:53 Privat melding

"Så hvorfor ikke bare skrive at man ikke vil ha latsabber?"

...fordi det er bedre å fokusere på det positive enn det negative?

På samme måte som det er bedre å være FOR FRED, enn MOT KRIG. Selv om det strengt tatt går ut på akkurat det samme. Men ja... Noen er jo opptatt av hvordan de fremstår og slikt vettu. Positive og sprudlende og alt det der... =P

(mann 38 år fra Østfold) fr. 3 feb. 2012 16:54 Privat melding

...jeg glemte glimt i øyet. Det er jo veldig viktig med dette glimtet.

Skjult ID med pseudonym Danty fr. 3 feb. 2012 16:59

Babben..
Problemet er at alle har ambisjoner - eller kall det drømmer eller mål. Ingen anser seg (iallefall vil de fortrenge det) at de er late..

De fleste skal bare først.. det kalles; skal-bare-syndromet.. Skal bare slappe av litt først, ta det til uka.. eller neste uke..

Til slutt kan en bare sette strek over det med ønske om en med ambisjoner, siden det er opplagt at alle bærer på ambisjoner eller drømmer.. I hvilken grad de er realistiske eller ei, må en finne ut av selv..

Skjult ID med pseudonym OMG fr. 3 feb. 2012 17:07

Jeg har selv masterutdannelse, en interresant jobb og en rekke sosialt korrekte interesser jeg dyrker.

Mulig jeg ville kvalifisert som ambisiøs, jeg er drømmemannen om jeg skal tro 99 prosent av profilteksteneher inne.

Allikevel lukter dette med "han må være ambisiøs" en desperat gold-digger som drømmer om enebolig på Ullern i tospann med en hvitsnippforbryter.

Så de kvinnene som kanskje ikke legger noe i den retningen i formuleringen, bør nok omformulere seg.

Skjult ID med pseudonym undrende fr. 3 feb. 2012 17:23

Jeg er en av dem som nok indikerer i profilteksten at jeg er ute etter en "mann med ambisjoner". Det har imidlertid ingenting med at jeg ønsker å bli forsørget, enten det er i enebolig på Ullern eller et annet sted, jeg har grei nok lønn selv. Derimot har det noe med at jeg har en tro på at allefall litt like barn leker best og at et liv med en navlebeskuende sofagris a la Al Bundy ikke er noe for meg. Men jeg har ingen bestemt oppfatning om hva disse ambisjonene skal bestå i, det kan være så mangt ;)

(mann 38 år fra Østfold) fr. 3 feb. 2012 17:26 Privat melding

Danty:

Ja, selvfølgelig har alle ambisjoner, men at evnen og viljen til å gjennomføre disse også er tilstede er jo underforstått når det nevnes i en setting som dette, syns nå ihvertfall jeg.

Selvfølgelig kunne de jo skrevet at de ikke vil ha en typisk sofagris, men igjen så var det dette med å fremstille segselv på en positiv måte da, noe som er viktig for mange, og da nevner man den positive ekvivalenten til det negative man ikke ønsker. Samt at man er sprudlende og alt det der...

Det er jo fult opp av floskler og klisjéer overalt her, lett sprinklet med smileys i alle former og fasonger. "Alle" skal jo fremstille segselv på en best mulig måte, og det gjør man ikke ved å fokusere på det negative.

...men klart, noe sier meg at kvinner er mer opptatt av slikt enn menn, som gjerne mer har en tendens til å ta det som står skrevet bokstavelig, istedet for å lese mellom linjene. Jeg lagde f.eks en egen tråd om dette med bruk av smileys, og det kom jo ikke akkurat som noe sjokk at mange kvinner tolker tekst uten smileys som at den som skriver det er sur og gretten... (Selv om det selvfølgelig ikke henger på greip noe som helst sted).

Og ja, så er det jo denne velkjente "på segselv kjenner man andre". Folk har jo en lei tendens til å projisere hva og hvordan de selv gjør og reagerer over på andre. "Jeg bruker smileys når jeg er glad" = ALLE bruker smileys når de er glade, og gjør de ikke det så er de ikke glade. Er man ikke glad, så er man sur...

"Jeg er positiv, så jeg velger å fokusere på det positive og ikke det negative" = ALLE andre gjør også det, og skriver de "Jeg er imot krig" så er de negative, og skriver de "Jeg er for fred", så er de positive.

"Jeg vil ha en positiv mann" = "Menn vil ha en positiv dame, så da fokuserer jeg på det positive i profilen min, fremfor det negative, for da tror han jo at jeg er positiv generellt sett, og jeg setter selvfølgelig på noen smileys for å understreke poenget mitt. At det jeg skriver ikke nødvendigvis henger på greip hvis man skal analysere teksten er ikke så farlig, han klarer jo å lese mellom linjene, FOR DET KLARER JEG". Osv osv....

Det er jo en mildt sagt heftig logisk brist her, men ja... Det er jo mennesker det er snakk om, ikke lesemaskiner. Folk reagerer (også på tekst) utifra sine egene forutsetninger og perspektiver.

Jeg har ingen problemer med å forstå hva som menes med at noen vil ha en fyr med ambisjoner ihvertfall. Det er jo at de ikke vil ha en sofagris... (Her hadde en sm

(mann 38 år fra Østfold) fr. 3 feb. 2012 17:29 Privat melding

Arg.

"(Her hadde en smiley passet fint).", skulle det stå.

Skjult ID med pseudonym marini fr. 3 feb. 2012 17:37

"Jeg trenger en mann som er reflektert, og som har ambisjoner i livet, men ambisjoner har ingenting med inntekt å gjøre. "

Dette har jeg i min profiltekst, og jeg står for det! Ambisjoner behøver ikke nødvendigvis å ha noe med yrkesvalg å gjøre, men at han har noe han VIL gjøre her i livet, og at han klarer å gjennomføre det. Kall det lengsler, håp eller ren livsglede, livskvalitet handler om å kunne ta kontroll over viktige deler av sitt eget liv og skape det livet man ønsker for seg selv.

Det er en egenskap jeg setter stor pris på hos både menn og kvinner.

Skjult ID med pseudonym undrende fr. 3 feb. 2012 17:57

@marini

Godt sagt ;)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv fr. 3 feb. 2012 18:11

Jeg vil ikke ha en mann med ambisjoner.

Hadde jeg vært 20, hadde jeg tenkt at det var en grei ting å ha.... Nå har de fleste i min målgruppe funnet sin hylle yrkesmessig, i alle fall sånn cirka. De fleste bor omtrent slik de trives med å bo. De fleste bedriver de hobbyene de ønsker å drive med. Hva slags ambisjoner skulle han ha? Alle har noen lyster og drømmer, men ambisjoner??

Nei, det leter jeg ikke etter. Og sett at han slår seg sammen med meg og vi har det fint og greit. Er det virkelig da en fordel at han fortsetter å ha så himla mye ambisjoner i livet?

Skjult ID med pseudonym Danty fr. 3 feb. 2012 18:13

@marini

Jodda, jeg forstår hva du mener - og jeg forstår hva de som ytrer slike ønsker i profilen sin egentlig mener. Men det blir fort for en floskel å regne allikevel, fordi fortolkningen ligger hos mottageren. Når 99% anser seg selv som abmbisiøse, fordi alle har planer, mål og drømmer (helt til de havner på aldershjemmet), blir den ambisiøse typen først å finne når han gjennom resultater kan vise til at han faktisk èr ambisiøs..

@babben

Det med positivitet er essensielt. Folk har en tendens til å skumlese og folk er intuitive. Det skapes et inntrykk.. Positivitet virker - like så mye som negativitet virker i mot..

Skjult ID med pseudonym Tingeling fr. 3 feb. 2012 18:22

@Danty
Påstand, mening eller fleip?

(Skjult ID med pseudonym Danty) - fre 3 feb 04:59
"Den som er fast bestemt på ikke å ville vite hva han vil, -som målrettet tar ting som de faller seg -og som har besluttet å ikke sette seg mål,,, er den mest ambisiøse"

Og hva er egentlig ambisjoner?
(Tydeligvis noe utenom en "vanlig jobb" og lønn hver mnd, som jeg leser det av startinnlegget)

Skjult ID med pseudonym Danty fr. 3 feb. 2012 18:34

@Tingeling--

Det innlegget du refererer til var kanskje litt kryptisk?.. Jeg skrev det med glimt i tanna (den høyre rovdyrtatta) -men med en snert av mening..
En kan være besluttsom, målrettet og fast bestemt - oppflylle kriteriene for å være ambisiøs.
Eks: I dag er det fredag, det er helg og jeg her fri.et par dager. Jeg har bestemt meg for ikke å ha noen planer, men å ta ting som de faller seg, i henhold til -og styrt av mine egne lystprinsipper. Dette er et mål som jeg ønsker å realisiere. Har jeg da store ambisjoner for denne helgen? -eller ikke?.. Skål :P

Skjult ID med pseudonym banditten fr. 3 feb. 2012 19:38

@Marini - Hvad er det for ambitioner en voksen mand på din alder skal have som han ikke allerede har fået udrettet? Skal han redde verden, brystfodre små afrikanske børn, bygge børnehjem i Nicaragua?
For mig lyder den floskel mest som at "i" vil have noget at kunne skryte af til jeres venner ved middagsselskaber.

I mine øjne er "jeg vil gerne være glad!" den største ambition en menneske kan have - og det er netop dén jeg lever efter.

Skjult ID med pseudonym Tingeling fr. 3 feb. 2012 20:28

Tja, kryptisk kanskje, Danty...men jeg synes det sier mye om ambisjoner. Samtidig har ikke ordet (for meg) mening før jeg setter til ordene "om å".
Jeg har en ambisjon om å...(fyll inn det som passer)
Dersom ambisjonen er å ikke gjøre noe, eller som jeg ser mange skriver på FB - gjøre ingenting...synes jeg fortsatt det sier noe om en målsetning. Jeg har forresten alltid lurt på hvordan man gjør ingenting, men det passer kanskje i en annen tråd.
I det øyeblikket man sier at man skal gjøre "noe"...f.eks ingenting, har man jo samtidig satt seg et mål - og handler ikke ambisjoner om å sette seg mål? For mange ihvertfall?
Så dersom målet for din helg er å ikke ha planer - hva har du da planer om? For "noe" har du vel mål om å bruke helgen til, om du IKKE ønsker å bruke den på planer? Jo - ta ting som de faller seg. Så kan man jo spørre om det er en ambisjon å ta ting som det faller seg, eller å ikke bruke en helg på planlagte ting.
See?

Store og små ambisjoner...aner ikke hvordan det oppleves for den enkelte, jeg. Men får høre jeg har høye ambisjoner. Av enkelte. Andre som jeg omgås har langt høyere ambisjoner enn meg selv...og innen samme bransje. (Nå tenker jeg jobb) Men jeg kan ikke huske jeg har fått høre jeg har lave (evt FOR lave) ambisjoner.
Så er dette kanskje noe man legger best merke til dersom man opplever at noen har høyere ambisjoner enn seg selv på et område. Eller flere?
Aner ikke, jeg. Men jeg tror det er en fordel å treffe en partner som har noenlunde samme tanker om mål, ambisjoner og fremtidplaner/-visjoner. Ellers kan det jo virkelig gå gærnt avsted....;-)

(mann 47 år fra Oslo) fr. 3 feb. 2012 20:50 Privat melding

Hva er ambisjoner?
Å oppnå høyest mulig materiell velstand? Isåfall er jeg en døgenikt, for jeg vil med største sannsynlighet aldri kunne skryte på meg en årslønn på over en million (gullgravere, grav videre).
Å nå en slags fullkommenhet innenfor det levebrødet jeg har valgt? Isåfall er jeg i det minste et ørlite stykke på vei.
Å innse at fullkommenhet innenfor det levebrødet jeg har valgt både er uoppnåelig og uønsket, men at veien snarere er målet? Tja, da har jeg nok så langt lykkes ganske bra, tør jeg påstå.

Kloke hoder vil nok påpeke at dette ble ganske snevert jobbprat, men for meg er nok det viktigst akkurat nå. Kanskje litt uambisiøst, men, men...