Alle innlegg Sukkerforum

Jeg er ordentlig lei meg...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Din venn on. 9 april 2008 19:20

...fordi det viser seg at min kjære, gode venn er alvorlig syk...

Få ut d i n sorg.....

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) on. 9 april 2008 19:24 Privat melding

Fokuser heller på at du har en venn i det hele tatt, og at han/hun blir alvorlig glad når han/hun blir bedre.

Skjult ID med pseudonym Din venn on. 9 april 2008 19:26

...jeg er veldig glad for at jeg har denne vennen, men vennen blir antageligvis ikke bedre..

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) on. 9 april 2008 19:30 Privat melding

Vel, make the best out of it, å være deppa og lei seg hjelper vennen neppe noe spesielt, eller deg for den saks skyld. Tenk mer på de positive sidene ved alt og se mulighetene, and so forth.

Skjult ID med pseudonym Din venn on. 9 april 2008 19:34

...sant nok - det hjelper nok ingen, men samtidig er det godt å ta av lokket av og til og ikke bare ta seg sammen....

Skjult ID med pseudonym Din venn on. 9 april 2008 19:39

..Takk for oppmuntrende ord...livet går i bølger - det er det ingen tvil om....

Skjult ID med pseudonym FEMINI on. 9 april 2008 19:40

Jeg er også av den oppfatning at det er best å fokusere på de positive sidene. Men man skal likevel kunne ta seg tid til å kjenne på sorg og det som ikke er så bra. Det er nemlig mulig å gjøre begge deler. Noen ganger kan det å oppleve noe vondt og jobbe seg gjennom den prosessen faktisk til og med hjelpe en til å se alt som er godt i livet.

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) on. 9 april 2008 19:48 Privat melding

femini: helt klart en god ide, men å oppmuntre det og mate det er egentlig bare bortkastet energi. Såklart sier jeg ikke man skal bare undertrykke det og si "lalala alt er vel i den skinnende verden jeg lever i". Jeg sier bare "handle it", og ikke sitte og mate negative følelser. Det blir som å isolere seg når man har det vondt, og sitte og tenke over hvor kjipt den kjipe tingen er hele tiden, og prate om den til alle, det forsterker bare det negative og bygger flere negativiteter. Dette er ikke en god ting. Det er bra å føle motgang, det er der man vokser som person, men å håndtere det bra kontra å håndtere det dårlig er en relativt stor forskjell.

Skjult ID med pseudonym Din venn on. 9 april 2008 19:55

Du er dyp Brødmannen.

Skjult ID med pseudonym FEMINI on. 9 april 2008 20:53

Tror egentlig ikke vi er så veldig uenige her, Brødmannen.

Det er jo mulig å gå gjennom en sorgprosess og samtidig ha en positiv innstilling. Men folk har gjerne forskjellige måter å takle sorg. Noen trenger nærmest å isolere seg i perioder for å komme seg gjennom prosessen. Andre snakker seg seg gjennom det. Osv. En skal kjenne på sorgen og gå gjennom de forskjellige trinnene i prosessen på sin måte. Men jeg er helt enig i at dersom en bare graver seg ned i det som er vondt, er ikke det godt for noe - heller det motsatte. Litt av poenget med en sånn prosess, er jo å komme seg videre og gjerne vokse på det.

Til trådstarter vil jeg si at jeg føler med deg og vennen din og at jeg håper du makter å være til god støtte og oppmuntring for din venn i tiden som kommer. Husk de gode stundene og samle noen flere av dem. Sett pris på at du faktisk har denne gode vennen uansett hvor lang tid han blir der.

Selv har jeg ingen ubearbeidede sorger og kan ikke bidra med noe på den fronten.

Skjult ID med pseudonym m on. 9 april 2008 21:56

En sorgprosess tar tid, og den er personlig. Ingen kan ha oppskriften på hvordan det skal kjennes..
Jeg har bearbeidet en pågående sorg i flere år fordi min mor ble syk, og nylig døde.
Det har vært svært dårlige dager, mindre dårlige dager, og gode dager. Så svinger det gjerne tilbake igjen. Det viktigste er å ta seg tid til å gå gjennom det på den måten som er best for en selv. Se fremover, men ikke skynde seg med å "bli bra" fordi folk flest vil at ting skal gå raskt over. Etterhvert kjennes i hvert fall min hverdag "normal" igjen, og det er greit at livet fortsetter..

Skjult ID med pseudonym T to. 10 april 2008 00:27

Ønsker deg styrke i det du gjennomgår nå. Og at de gode følelsene du har for din venn er de som blir igjen hos deg og lindrer din sorg når vennen din ikke lenger er hos deg her på jord. Klem til deg