Alle innlegg Sukkerforum

Hypnose - røykeslutt

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym gladmiss74 sø. 5 feb. 2012 12:52

I ettermiddag skal jeg på hypnosekurs for å slutte å røyke og er super-spent på om jeg endelig nå får sparket i baken som skal til for å slutte med denne galskapen!

Er det noen som har erfaring med dette?
Jeg har hørt om mange som har klart å slutte ved hjelp av denne metoden, men lurer på om det egentlig er en annen grunn som ligger i bunnen. Synes det virker litt merkelig, men gir det nå en sjanse :)

Det er ledig plass om du vil være med?
Send meg i såfall en melding. "Happeningen" skjer kl 1800 på Lørenskog.

Skjult ID med pseudonym Everett sø. 5 feb. 2012 13:07

Et positivt tiltak, bra gjort.
Det er synd at så mange ødelegger seg selv på denne måten.

Skjult ID med pseudonym Paraply sø. 5 feb. 2012 13:18

Jeg er enig i at hypnose er litt far fetched Everett, men å ødelegge seg selv.... :P

Skjult ID med pseudonym Lurifax sø. 5 feb. 2012 13:19

Hvis det ikke funker, gå til legen å be om Champix. Funket veldig bra på meg:-)

Skjult ID med pseudonym gladmiss74 sø. 5 feb. 2012 14:54

Liker ikke tabletter, men det blir alikevel neste forsøk dersom dette ikke virker :)

(mann 38 år fra Østfold) sø. 5 feb. 2012 15:02 Privat melding

Du vil ikke ha en boks Selvdisiplin™ istedet da? Den har 100% dokumentert effekt, noe jeg kan bevise med fine fargerike grafer og anekdoter fra en håndfull meget fiksjonelle personer av høy integritet.

Prisen nå i introduksjonsfasen er kun 799.- + frakt.

Ta kontakt på innboks for bestilling.

Skjult ID med pseudonym Kevin1985 sø. 5 feb. 2012 18:01

Torgrim Holte har laget en slik hypnose dvd som har gitt mange positive tilbakemeldinger. Han er en kunde av meg og spurte han litt rundt det og han sa han selger veldig mye av dette.

(mann 64 år fra Akershus) sø. 5 feb. 2012 18:08 Privat melding

Meh... Skeptisk.

http://skepsis.no/blog/?p=1306

Skjult ID med pseudonym fjesløs sø. 5 feb. 2012 18:38

Selv tenkte jeg å begynne å røyke. Jeg klarer ikke å ødelegge meg selv fort nok med snus og ganske lavt alkoholkonsum, så må nok øke innsatsen. :p

Skjult ID med pseudonym Paraply sø. 5 feb. 2012 18:39

@Fjesløs

Jeg anbefaler motorvei. For effektivitetens del.

(mann 64 år fra Akershus) sø. 5 feb. 2012 18:44 Privat melding

@Fjesløs: http://mp3.platekompaniet.no/site/web3/view.ftl?page=product_track&productId=418 582

Skjult ID med pseudonym mouch sø. 5 feb. 2012 18:44

@fjesløs
Mye større alkoholkomsum anbefales.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 5 feb. 2012 18:45

299,- betalte jeg for "Endelig ikke-røyker" (boka til Carr). Verdt prisen... Ikke tatt et trekk etter at siste side var lest! Mange år siden nå..

(Men helt ærlig så leste den sakte, for det ante meg hvordan det ville ende).

Skjult ID med pseudonym stianen_ sø. 5 feb. 2012 18:47

@Lilleulv: Hvordan kan du vite at det var boken, og ikke din egen selvdisiplin som hjalp deg til å slutte å røyke?

Jeg tenker vi kan notere majoriteten av solskinnshistoriene på kontoen til placebo-effekten, jeg. :)

(mann 47 år fra Oslo) sø. 5 feb. 2012 18:57 Privat melding

Jeg synes vi skal ønske ham lykke til med forsøket på røykeslutt i stedet for å være negative/skeptiske.

Ja, hypnose kan være av varierende kvalitet, og ikke alle lar seg hypnotisere, men saken er at mange, i prinsippet alle!) mennesker trenger ytre kriterier for å endre adferd, dette er dypt nedfelt i filosofihistorien.

Hvis hypnose kan utgjøre et slikt ytre kriterium for noen, er jo det bra, for avhengighet til nikotin er større enn avhengighet til heroin.

Champix er et godt alternativ, men virker ikke på alle og har kraftige bivirkninger, så er man motivert for hypnose, kan det være fornuftig å prøve mildeste tiltak først.

Skjult ID med pseudonym stianen_ sø. 5 feb. 2012 19:02

Jada, joda, jeg ønsker selvsagt gladmiss74 all mulig lykke i å stumpe røyken! :) Er det noe jeg er mer kritisk til enn humbug, så er det røyk. Hehe...

Men kan man ikke heller være motivert i sin egen selvdisiplin? I prinsippet er det revnende likegyldig for meg om man bruker hypnose, akkupunktur, piller, plaster eller hva som helst. Problemet jeg har med hypnose, er at det er sjarlataner som sitter og tar penger for det.

Argumentene for å slutte å røyke er jo overveldende i seg selv. Ytterligere påvirkning _burde_ ikke være nødvendig. :)

Skjult ID med pseudonym lomas sø. 5 feb. 2012 19:11

Ang hypnose:
Er det ikke kun profesjonsutdannede leger og psykologer som har lov til dette iflg norsk lov?

Skjult ID med pseudonym Lurifax sø. 5 feb. 2012 19:12

Stianen

Du, og andre ikke-røykere, snakker om ting dere ikke har peiling på når du snakker om selvdisiplin alene.

Sier du det samme til alle narkomane, alkoholikerer, overvektige osv du møter?

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 5 feb. 2012 19:13

Hvordan jeg vet det? Jo, det skal jeg si deg. Jeg hadde fylt ut et skjema for å komme med på kommunens røykeslutt-kurs. Jeg måtte krysse av på hvor motivert jeg var osv. Vet du hva som kom opp?

Beklager - du er ikke motivert nok for å slutte. Ta denne testen på nytt om 6 mnd!

Kjøpte boka til Carr og den startet med å si: Det at du holder boka i hånda er mer enn bevis på at du er motivert nok. Du trenger ingen viljestyrke her, du kommer til å ha LYST til å slutte når du er ferdig med boka! Og du kommer til å synes det er et sted mellom lett og morsomt!

Yeah right! tenkte jeg. Men det stemte. Det var faktisk lett når jeg fikk LYST til å slutte. Når jeg skjønte at jeg ikke egentlig LIKTE å røyke som jeg trodde jeg gjorde.... Rart. Leger og andre bør snart innse at det har begrenset effekt å skremme eller prøve å fortelle røykere at de er dumme.

Her var en som har forstått røykingens vesen og psykologi. Funket i alle fall for meg! ;-)

Skjult ID med pseudonym stianen_ sø. 5 feb. 2012 19:23

@Lilleulv: Jeg tviler ikke på din historie. Men samtidig må det sies at bare følelsen av å bli tatt på alvor, bli hørt, bli vist omsorg, er en hypersterk motivator for å få til det utroligste. Selv om din umiddelbare reaksjon var å avfeie det som totalt usannsynlig, så var det kanskje en del av underbevsstheten din som ønsket budskapet til Carr velkommen som en lenge savnet venn? (Ok, det låt kanskje litt fjernt, men du skjønner vel hva jeg mener? :))

Se bare på hvordan folk blir friske ved "hjelp" av homeopati! Det eneste som skjer når man går til slik "behandling" er at homeopaten tar seg tid til pasienten og lytter til vedkommende. Akkurat hva som mangler ved et besøk hos fastlegen.

Skjult ID med pseudonym Veteran sø. 5 feb. 2012 19:37

Hvis du er motivert for å slutte, så slutter du! Så enkelt! Hvis du trenger all verdens kurs med tilhørende pisspreik, så slutter du ikke. Det krever viljestyrke, hvis du har det så går det bra, hvis du ikke har det så går du på kurs, men du slutter aldri å røyke, ikke for mer enn korte perioder.

Skjult ID med pseudonym nesten sø. 5 feb. 2012 19:39

Først må en få opp øya, så må en slutte også holde seg til det.. Rett og slett bestemme seg og så gjennomføre.. Værre er det ikke.. Har ikke røykt siden november 2010.. Helt uproblematisk i dag. Røykte normalt 2 pakker tobakk + en 20 pakning i uka. Også trappa jeg opp og røyka meg skikkelig lei, snakk om festrøyking hver dag.. Så trappa jeg ned jeg, og gikk helt over til oliver twist over en 14 dagers periode, men fant ut at det var bare tull. Så tyggde tyggegummi på kulsvartelivet i steden.. Men savner ikke noe av det nå. Godt og våkne om morran og ikke hoste opp drit.. og alt det andre positive da:) Bruk penger på riktig mat og trening i stedet:) I dag spør jeg meg hvorfor i he...e jeg drev med det tullet der..

Skjult ID med pseudonym sta sø. 5 feb. 2012 19:39

Motivasjon er vel det eneste som funker ja. Da er det ofte samme hvilket "kurs" man går på.
Er jo ikke store forskjellen mellom røyking og andre "galskaper", spillegalskap, etegalskap ( mitt problem ), osv.

Med motivasjon kommer man langt :)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 5 feb. 2012 20:18

Motivasjon må man ha i den forstand at man har lyst til å bli ikke-røyker. MEN ved kun å bruke viljestyrke er det beintøft! Kred til de som klarer det!

Hvis man er heldig å få hypnose eller i mitt tilfelle gode og ikke minst nye argumenter til å få deg til å miste lysten, er det mye lettere.
@ Veteran - du er svært kategorisk til å ta så feil.

@stianen
jo, du har et poeng ved at det føles godt å bli forstått og tatt på alvor. Motivasjon for den enkelte handler ofte om å høre de rette tingene. De som gjør ting sant og mulig for DEG.

Og JA, det å slippe mer gnål som man har hørt om og om igjen om hvor dumme røykere er som ikke skjønner hvor farlig det er, føltes befriende.

Så klart at jeg hadde litt motivasjon (ellers hadde jeg ikke kjøpt boka). Samtidig er det interessant at kommunen ikke ville ha meg på kurs. Der var det tydeligvis viktig å ha folk som hadde gjort mesteparten av jobben på forhånd... ;-)

Skjult ID med pseudonym Veteran sø. 5 feb. 2012 21:21

Hvordan vet du at jeg tar feil Lilleulv? Jeg har slutta å røyke på ren viljestyrke, du mister motet når kommunen nekter deg kurs.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 5 feb. 2012 21:58

Ved å kalle alt annet enn viljestyrke for pisspreik mener jeg at du tar feil. Flott at viljestyrke var nok for deg. Joda - vil man nok får man til alt sies det. Likevel - det er da mange som har sluttet på viljestyrke som har sprukket også?
Viljestyrke er vanskelig... fordi (og det ligger i navnet) du går på en måte mot din egen vilje. Du må altså gjøre noe du ikke har lyst til å gjøre.

At det var tilstrekkelig for deg er flott! Godt gjort! Personlig tror jeg at om jeg sluttet på viljestyrke, ville sjansen for at jeg hadde begynt igjen vært større, enn når det rett og slett ikke var fristende lenger. Å høre de rette tingene, eller å se ting på en ny måte kan være andres nøkkel til et røykfritt liv.

Skjult ID med pseudonym Veteran sø. 5 feb. 2012 22:07

Lilleulv:
Hvis du hadde satt like mye inn på å slutte å røyke som du gjør på å trekke feil konklusjoner, så hadde du vært røykfri for lenge siden:-). Tror du er av den sorten som liker bedre å planlegge enn å virkelig gjøre noe. Tipper du stemmer AP eller SV :-)))

Skjult ID med pseudonym Lurifax sø. 5 feb. 2012 22:19

Veteran

Hvorfor begynte du i det hele tatt å røyke? Underlig for en mann med din intelligens og viljestyrke,

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 5 feb. 2012 22:22

@veteran
Må le... hvor i all verden kom politiske partier fra? Og hvordan klarte du å trekke den slutningen ut fra dette?

Saken var jo at jeg hadde prøvd å slutte før, men sprukket noen ganger. Da leter man gjerne etter en ny måte å tenke på. Det fant jeg, og det deler jeg med de som måtte være interessert. Utgangspunktet for tråden var TS som skulle prøve hypnose. Jeg har prøvd hypnose for noe annet, og jeg ble dessverre ikke hypnotisert - så for meg fungerte ikke det. Men det betyr ikke at ikke det har fungert for mange andre! Pisspreik er et sterkt ord - skal vedde på du stemmer FRP.. ;-)

Skjult ID med pseudonym Hvit-ravn sø. 5 feb. 2012 22:23

@ TS
Hvordan gikk det? Var det spennende, artig, skummelt?

(kvinne 51 år fra Buskerud) sø. 5 feb. 2012 22:24 Privat melding

Jeg sluttet for 6 år siden etter å ha lest boken "Endelig ikke-røyker". Og jeg var en skikkelig ihuga røyker. All verdens skremselsreklamer bet ikke på meg.

Det var faktisk skremmende lett å slutte, så lykke til :-))

Skjult ID med pseudonym Lurifax sø. 5 feb. 2012 22:26

Jeg sluttet med Champix. Jeg anser meg for å være svært ressurssterk på alle mulige måter, men mot nikotinen vant jeg aldri.
Lykke til, de som prøver å slutte!:-) Uansett metode! Jeg måtte altså ty til det sterkeste som er lovlig i Norge, så om dere klarer med hypnose eller bøker, så er det bra.

Skjult ID med pseudonym Paraply sø. 5 feb. 2012 22:27

Tro om jeg kan prøve det på naboen som sitter i leiligheten under meg og damper inn i ovnen sin. Avstandshypnose er muligens ikke så effektivt, men hvis jeg senker et lommeur ned via luka i pipa kanskje...

Skjult ID med pseudonym Veteran sø. 5 feb. 2012 22:28

Lurifax: Jeg var ung og dum.
Lilleulv: Jeg har aldri stemt FRP. Du er veldig lett å erte opp, pluss at du tror på alt som er " rett" å tro på, altså lettlurt, derfor tippet jeg på AP eller SV.
Viljestyrke er ikke å gå mot sin egen vilje, det er å bruke sin egen vilje.

Skjult ID med pseudonym Hvit-ravn sø. 5 feb. 2012 22:30

Du kan jo forsøke ganning på naboen @paraply?
hehehehe kjenner igjen det problemet der, samme med folk som tror det ikke lukter når de røyker inn i vifta på kjøkkenet, yeah right! ;)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 5 feb. 2012 22:34

@veteran
Hvorfor trenger man så himla mye styrke hvis man virkelig vil noe? Det man vil av hele sitt hjerte er ikke vanskelig. Det man både vil og ikke vil på en gang er vanskelig. Altså når man kommer i konflikt med seg selv. Når man ikke er villig til å betale prisen for det man på den ene siden vil, DA trenger man viljestyrke... Si meg - er du litt bitter for at du måtte bruke så mye styrke for å nå målet ditt, når du hører andre si at det skremmende lett?

Skjult ID med pseudonym Paraply sø. 5 feb. 2012 22:37

@ Hvit-ravn

Ja, hvis det kan virke så tror jeg jammen jeg prøver. Kan sikkert plukke opp noen triks på YouTube.

Skjult ID med pseudonym Veteran sø. 5 feb. 2012 22:38

Om jeg er bitter for at jeg måtte bruke så mye styrke på å slutte å røyke? :-)
Var det det beste du kom på? :-))

Skjult ID med pseudonym Lurifax sø. 5 feb. 2012 22:38

@Lilleulv

Du må ikke ha så klok refleksjoner om dette.

Du skal heller gå til Dr. Veteran og få vite hva du tenker, stemmer og mener:-)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 5 feb. 2012 22:40

@ veteran
Ja, det var åpenbart det beste jeg kom på. Synes det var et bra spørsmål, jeg. Men du svarte ikke på verken det eller det andre jeg spurte om... :)

Skjult ID med pseudonym Veteran sø. 5 feb. 2012 22:41

Mohahaha. Uryddig på loftet?

Skjult ID med pseudonym Veteran sø. 5 feb. 2012 22:47

Har det aldri slått dere at alle disse kursene og midlene mest av alt tjener til at noen skal tjene penger på dere? Poenget mitt er at om du VIL slutte å røyke, så er det bare å slutte. Om noen trekker alle slags merkelige slutninger ut fra det, så får det bli deres sak. Jeg følger litt med på forumet, og registrerer at det er ikke akkurat de skarpeste knivene i skuffa som uttaler seg.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 5 feb. 2012 22:47

KE?

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 5 feb. 2012 22:49

Som sagt: 299,- betalte jeg. Spart inn på en liten uke! :)

Skjult ID med pseudonym Veteran sø. 5 feb. 2012 22:51

Jeg betalte ingenting. Men så har jeg hatt nesten tjue år å spare det inn igjen på:-)

Skjult ID med pseudonym Lurifax sø. 5 feb. 2012 22:51

@veteran

Hva er galt med at noen tjener penger på oss? Jeg tror jammen du er sosialist, likevel. Søtt:-)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 5 feb. 2012 22:52

Hehe... søtt er ordet! :-)

Skjult ID med pseudonym Veteran sø. 5 feb. 2012 22:56

Sosialister er de som liker å bli lurt. Og blir det, hele tiden. Men det er ikke så farlig, for dere er jo sammen om det:-)

Skjult ID med pseudonym Lurifax sø. 5 feb. 2012 23:03

Det er klart vi vil bli lurt. Hadde vi sett verden slik den egentlig var hele tiden, ville tilværelsen vært uutholdelig.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 5 feb. 2012 23:13

Hypnose er jo faktisk å bevisst gå inn for å la seg lure eller manipulere det vi normalt tenker. Dersom det virker, er det jo flott å bli lurt! Mål oppnådd! Spent på å høre hvordan det gikk med TS!

Skjult ID med pseudonym Tingeling sø. 5 feb. 2012 23:55

Det kjekkeste er vel om det funker for den som prøver hypnose, tenker jeg. Evt om en bok funker. Evt om det funker på rene skjære viljen.
Funker det så funker det. Hvorfor påstå at noe er bedre enn annet da da?
*Me not get it...*

Grattis til dere som har greid det, forresten.
Uansett metode. :o)

Skjult ID med pseudonym Hvit-ravn ma. 6 feb. 2012 00:40

Thumbs up for Tingeling :)

Jeg er i hvertfall for valgfrihet og alternativer. Hvis vi alle hadde vært prikk like, hadde vikke trengt utvalg av noe.

Lurer på om TS er fortsatt under i hypnose....

Skjult ID med pseudonym Lilleulv ma. 6 feb. 2012 09:07

Var "Me not get it" til meg?

Funker det så funker det, sier du. Jepp. Det er jo akkurat det jeg også sier. Mange veier fører til det samme. Jeg sier ikke at noe er BEDRE enn noe annet. Tvert i mot, roser jeg de som slutter på vilje, for det klarte ikke jeg selv. Jeg har enda tilgode å høre noen som har sluttet på ren viljestyrke sier at det var LETT å slutte. Når det var min erfaring at det var lett, ønsket jeg å dele den med, som jeg skrev, de som måtte være interessert.