Alle innlegg Sukkerforum

Uforsiktig

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Elregn ti. 7 feb. 2012 18:16

Ser at noen jenter oppgir Facebook info på sin sukkerprofil , dvs. fullt navn og etternavn.

Er det bare jeg som synes det er vel mye utlevering av seg selv privat ?

Man kan jo risikere at det står en tulling på døren imorgen liksom.

Mulig jeg er litt gammeldags altså..

Men syntes at man bør vite litt om personen før en gir fra seg kontakt info o.l

Hva sier dere?

:)

Skjult ID med pseudonym arneand ti. 7 feb. 2012 18:21

@ts
Næh, du er ikke gammeldags, men folk bryr seg ikke før det er for sent.
Se gjerne : http://abstrusegoose.com/433 ;p

Skjult ID med pseudonym mann55 ti. 7 feb. 2012 18:29

Helt enig, Elregn. Det er dessverre utrolig mye naivitet omkring dette. Her tror jeg Norge skiller seg ut på en spesielt dårlig måte. Mange forstår ikke betydningen av å ivareta sitt eget personvern før det er for sent. På et nettsted som dette bør en aldri flagge identiteten sin offentlig.

Arneand: God stripe! :-)

Skjult ID ti. 7 feb. 2012 18:38

ikke gammeldags, men bare litt paranoid :)

Er nok mye farligere å kjøre bil på glatt føre enn det er å legge ut litt info på sukker :)

Skjult ID med pseudonym Elregn ti. 7 feb. 2012 18:59

Ja det er nok det.
Men skal bare en galning til for å gjøre livet surt for noen vet du.

@ arneand. stripen var bra den ja :D

(mann 33 år fra Akershus) ti. 7 feb. 2012 19:01 Privat melding

Man risikerer alltid at det står en tulling på døren, så sant man har en dør vedkommende kan stå på.

Skjult ID med pseudonym Powpow ti. 7 feb. 2012 19:03

Uforsiktig? Det kan godt hende. Men alle profiler som inneholder enten email adresse eller Facebook adresse er fake på en eller annen måte.
Enten fake med formål å lure til å sende de penger eller betale for noe eller fake som at noen har laget en profil i hennes navn og lagt til den informasjonen for at hun skal bli spammet ned.

Så enkelt er det. Bare rapporter som uekte først som sist.
Syns forsåvidt Sukker burde følge en del andre datingsider og forby det å legge ut email/Facebook adresse i profilteksten.

Skjult ID med pseudonym useriøs ti. 7 feb. 2012 19:38

oppmerksomsyke fjortiser

(kvinne 28 år fra Sør-Trøndelag) ti. 7 feb. 2012 19:52 Privat melding

Jeg skjønner det heller ikke. jeg er ganske naiv selv, men å legge ut facebookinfo helt åpent er jo langt ute på jordet. Skjønner ikke hvorfor folk vil ha folk de ikke vet hvem er på face..

Skjult ID med pseudonym kompromiss ti. 7 feb. 2012 21:08

Man trenger ikke akseptere venneforespørsler fra folk man ikke kjenner da :)

(kvinne 28 år fra Sør-Trøndelag) ti. 7 feb. 2012 21:10 Privat melding

Nei men hvorfor skrive "legg meg til på fb: kari normann" da? :-P da kan man jo heller gi infoen pr post til dem man faktisk vil ha der :-)

Skjult ID med pseudonym **Milla** ti. 7 feb. 2012 21:12

Er nok ikke bare jenter som legger ut fullt navn, har sett det på mange manneprofiler også. Men selv om man ikke legger ut fullt navn på profilen sin, så finnes det faen meg stalkere blant forumtrolla som klarer å finne en på facebook (via felles bekjente) og kontakter en der, etter at man har avvist veldig tydelig her inne!

Skjult ID med pseudonym fresh ti. 7 feb. 2012 21:15

Enig med **Milla** over her.
Det er utrolig mange gutter som både legger facebook navn OG/ELLER mailadressen sin.
LItt kontaktsøkende kan man si????

Virker litt despo for min del...

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) ti. 7 feb. 2012 21:25 Privat melding

jeg er blitt forsiktig med å gi ut fornavnet mitt også, før vi har skrevet en god stund etc, fordi jeg bor på en relativt lite sted, og jeg har fått en fyr på døra mi engang, etter at han fikk fornavnet mitt, og hadde klart å finne ut hvem jeg var kun med den informasjonen.. *creepy*

Skjult ID med pseudonym Powpow ti. 7 feb. 2012 21:32

Som sagt, slike profiler er fake. Bare å rapportere i vei!
Så får vi håpe Sukker for ut fingeren og forbyr å legge slik informasjon i profilteksten.

Skjult ID med pseudonym Alene on. 8 feb. 2012 09:55

Er dette feil også nå... Jeg har lagt ut facebookprofilen min fordi jeg ville vise at jeg var ekte og ikke redd for å vise den jeg er og fordi man der finner endel andre bilder av meg og fordi det der vises en annen side av meg også. Det finnes nesten ingen bilder av meg uten andre personer på bildet og jeg vil ikke legge ut bilder av venenr på steder de ikke vet om, de to bildene jeg har her er det enste jeg har funnet av meg selv alene. På Facebook derimot vet jo vennene mine at de bildene finnes og derfor kan jeg godt be folk se på bilder der. Jeg er ikke opptatt av å være hemmelig innpå her hvis man først har sett på profilen min og jeg vil gjerne at det skal være lett å få kontakt med meg. Hvis noen synes det er lettere å sende meldinger på facebook enn her så værsågod. Jeg svarer begge steder. Og skulle jeg plutselig få ei jente på døra så hadde jeg vært veldig happy. For jenter er dette kanskje annerledes, men for meg er ikke dette en stor greie. Jeg presenterer meg også med ekte navn i første melding fordi det er sånn jeg ville hilst på noen irl og synes det er høflig og hører med til profilpresentasjonen. Så dette er altså turnoff? Hadde jeg sett ei jente med facebookprofil lagt ut så ville jeg jo snoka det jeg kunne og sannsynligvis likt det jeg fant. Jeg liker nemlig en person mer og mer dess mer jeg finner ut av. Gitt at jeg var inteerssert i utgangspunktet.

Ja, jeg er kanskje desperat og vil at folk skal ta kontakt uansett hvordan, men at folk trodde at en profil var falsk pga. en facebookprofil lagt ut, det hadde jeg aldri trodd.

Skjult ID med pseudonym Maggs on. 8 feb. 2012 10:05

Så lenge man har fornavn, alder og fylke, så er det ingen problem å spore opp mennesker.

(kvinne 48 år fra Oslo) on. 8 feb. 2012 10:27 Privat melding

Hei du Alene, forstår hvordan du tenker, og setter pris på åpenheten din, men desverre så finnes der altfor mange fake profiler som operer med facebookprofiler og mailadresser og jeg er redd for at du vil bli regnet som en av disse når du har den informasjonen åpen. På den annen side, så består Sukker av en blanding typer mennesker og selv om det nok hadde vært hyggelig med en dame på døren, så kan det faktisk koste mer enn det smaker om du ikke har en viss kjennskap til personen. Det ER bedre å være føre var.

Jeg vil anbefale deg å fjerne Facebook-informasjonen og eventuelt annet som gjør at folk kan identifisere deg og heller oppgi dette i en melding når du er i dialog med en dame du ønsker å bli kjent med.

Lykke til!

(kvinne 32 år fra Oslo) on. 8 feb. 2012 10:48 Privat melding

Jeg har skjult nummer jeg, så da får man ikke adresse og navn fra tlfnummer i alle fall :)
Alle kan jo finne en på facebook uansett.. Er jo bare å lete litt

Skjult ID med pseudonym Alene on. 8 feb. 2012 11:26

Jaja, da får jeg vel fjerne det da. Makan :P Er ikke lett for oss desperate å skjønne hva som er turnoff eller turnon...

Da blir jeg mer utilgjengelig da gitt. Når det er sagt så er fylke og fornavn, evt. arbeid og fornavn mer enn nok for å finne en person. Om man tar kontakt er en annen ting. Ingen er anonyme lenger, derfor har jeg aldri sett vitsen ved å late som. Jeg har heller ingenting å skjule.

(kvinne 48 år fra Oslo) on. 8 feb. 2012 11:35 Privat melding

Klem til deg Alene, skjønner det ikke er lett, men better safe than sorry :-) Du får heller finne frem sjarmen, legge merke til og gi komplimenter til de skjønne damene du ser rundt deg :-)

Skjult ID med pseudonym Alene on. 8 feb. 2012 12:06

Aqueena: Haha, er faktisk ei jente på jobben som ikke snakker til meg, ikke ser på meg engang, lenger etter at jeg prøvde meg litt forsiktig:P Skikkelig kald skulder :P

Skjult ID med pseudonym Elregn on. 8 feb. 2012 13:22

Man trenger ikke gjøre det enkelt for folk å finne deg andre steder var poenget mitt iallefall.

Skjult ID med pseudonym Enigma on. 8 feb. 2012 14:34

Elregn:
Flere som tenker som deg. Blitt mer og mer sikker på at jeg vil beholde anonymiteten. I tråden der vi blir oppfordret til å si vårt virkelige navn (fornavn), har jeg avstått. Nettopp pga. at det blir mye lettere å spore meg opp da. Har til og med vurdert hemmelig telefonnummer. Nå høres jeg vel paranoid ut, men er så lei av uvelkomne henvendelser, og da må en ta sine forholdsregler.
Du er ikke alene! :-)

Skjult ID med pseudonym sushibabe on. 8 feb. 2012 14:38

Den eneste som jeg ikke kjenner personlig og har han på facebook er HerrFekt.
Tror dere jeg er i faresonen her? :-)

Skjult ID med pseudonym Alene on. 8 feb. 2012 14:47

Har så mange jeg ikke kjenner på facebook at jeg ikke har oversikten. Både i inn- og utland. Dette er pga. en slags hobbygesjeft som jeg promoterer mye via facebook og har mye kontakt med folk angående det. Tlfnr. mitt ligger også åpent tilgjengelig flere steder på nett med oppfordring om at folk tar kontakt. Ikke opplevd én gang at dette har blitt misbrukt eller vært plagsomt. Hadde jeg ikke vært desp og glad for enhver kontakt så hadde jeg kanskje sett annerledes på dette, men inntil videre så er jeg opptatt av at så mange som mulig så lett som mulig skal få tak i meg. Tror profilen min er ganske åpen også, håper jeg ikke har stengt den hvertfall.

Skjult ID med pseudonym Powpow on. 8 feb. 2012 15:02

Telefonnummeret mitt står registrert i et annet navn og jeg bruker aldri det ekte navnet mitt.
Eneste ekte med meg er bilde. :P

Og jeg sier det for tredje gang, folk med email/Facebook adresse i profilen er bare tull og fake profiler.
Rapporter uekte snarest!

Skjult ID med pseudonym Alene on. 8 feb. 2012 16:35

Powpow: Trodde jeg motbeviste den påstanden der ganske greit med mitt innlegg, hehe. Hadde blitt grinete hadde noen rapportert profilen min som fake pga. det altså siden jeg gjorde det for å være så åpen som mulig og gjøre det lett for folk å finne ut så mye som mulig om meg. Er det så vanskelig å skjønne at noen tenker sånn?

Skjult ID med pseudonym Powpow on. 8 feb. 2012 16:47

@Alene
Tja, du er da 1 av hva, 1000 som ikke er fake? Hvorfor skal du ha email/Facebook adressen i profilteksten?
Kan du ikke heller gi den til de som eventuelt tar kontakt?
Av de profilene jeg har sett (jenteprofiler vel og merke) som har dette i profilteksten så er alle fake. Absolutt alle!
Det er ingen grunn til å ha den informasjonen der, rett og slett.

De fleste nettdatingtjenester operer med forbud mot sånt i profilteksten og det syns jeg godt Sukker kunne gjort også. Finnes absolutt ingen grunnt til å IKKE ha et slikt forbud.

Skjult ID med pseudonym Alene on. 8 feb. 2012 16:56

Powpow: Jeg så simpelthen ikke problemstillinga. Derfor jeg satte det der. Kan jo ikke være feil det, tenkte jeg, får sikkert flere meldinger av det. Men neivel, folk henger seg opp i mye rart... Jeg får bare fjerne det da, siden vanlige folk tydeligvis bare skal prøve å gjemme seg så godt som mulig her inne. Trodde det var om å gjøre å gjøre seg synlig. Sier jeg med skjult nick, haha. Men ja, akkurat på forumet så vil jeg helst ikke være synlig pga. jeg har postet veldig personlige ting. Dog ikke verre enn at jeg hadde sagt det til hvem som helst face2face uansett. Så jeg er sikkert bare rar.

Skjult ID med pseudonym Powpow on. 8 feb. 2012 17:00

@Alene
Altså, isolert sett er det ikke noe galt i det. Men når dette er den mest brukte fremgangsmåten for fake profiler og for folk som oppretter profiler i andres navn for "morro", så må du finne deg i og eventuelt bli rapportert som uekte av folk.
Du gjør selvsagt som du vil, ingen skal fortelle hva du skal gjøre, jeg bare forklarer konsekvensen for deg, så får du ta en avgjørelse basert på det.

Skjult ID med pseudonym Charleene on. 8 feb. 2012 17:01

Har selv funnet en her inne fordi han hadde face på profilen. Jeg har ikke møtt opp på døra hans, og ikke truet han heller.... Kunne ikke tenke meg å gjøre det selv, men jeg har jo bilde her inne.. så ser ikke det veldig skumle i det... Fritt valg ;)

Skjult ID med pseudonym Alene on. 8 feb. 2012 17:03

Powpow: jeg visste jo ikke at det var slik falske profiler så ut da. Må si jeg ikke har sett en falsk profil her med facebooklink selv enda så var ikke oppmerksom på den koblingen.

Skjult ID med pseudonym mann55 on. 8 feb. 2012 17:15

Jeg er ikke blant dem som tror en profil nødvendigvis er fake, selv om det oppgis en mailadresse. En Hotmail-adresse, f.eks., kan være like anonym som et nick her inne, og det kan jo tenkes at vedkommende ønsker å kommunisere via mail, i stedet for å (måtte betale for å) bruke Sukker.

Det er nok først og fremst dette som er grunnen til at en del datingtjenester forbyr mailadresse i profiler - altså at en ønsker å sikre at kommunikasjonen skjer gjennom datingnettstedet. Hvis det ble utbredt å oppgi mailadresse, ville datingstedene ha grunn til å frykte gratispassasjerer - antakelig med rette.

Skjult ID med pseudonym hum on. 8 feb. 2012 17:24

På hvilken måte er det verre å legge ut info her enn på facebook?

Skjult ID med pseudonym Charleene on. 8 feb. 2012 17:27

man 55...godt poeng....!

Skjult ID med pseudonym Enigma on. 8 feb. 2012 18:03

Bare minner på om at gratisbrukere kan kontakte Superbrukere, og da -må- de ikke betale.

Skjult ID on. 8 feb. 2012 18:17

ai ai ai...tenk på de som har navn og adresse i telefonkatalogen. Da snakker vi om å utlevere oss....adresse også! Tenk å gi ut slik informasjon til alle......folk er gærne :)

Skjult ID med pseudonym bønna on. 8 feb. 2012 20:40

Jeg sitter på internettkafeen på Oslo S, og har lukket ørten åpne facebook-profiler på datamaskina!! DET kaller jeg å være uforsiktig!!!