Alle innlegg Sukkerforum

Ufrivillig mye fritid...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym rastløs to. 9 feb. 2012 13:00

Jeg har for tiden ingen fast jobb. Men jobber som ekstrahjelp mens jeg søker jobb. Nå er jeg imidlertid inne i en periode med lite jobbing, og således mye ufrivillig fritid som jeg ikke vet hva jeg skal fylle med.

Dere som er i fast jobb vil muligens hevde at dette er et luksusproblem. Men jeg går faktisk litt på veggene her.
Fritidsaktiviteter begrenses litt både på grunn av økonomi (må spare til flytting) og mangel på bil.

så jeg trenger litt gode forslag her på hva jeg kan fylle dagene med, og som ikke koster særlig..

Skjult ID med pseudonym Paraply to. 9 feb. 2012 13:06

Begynn å strikke. Ryktet sier at de har grisebillig garn på åhlens (?), pinner kan du spikke selv. Forumet var ganske enstemmig i det at ullsokker er bra i en annen tråd her, og noen kom til at det var litt av et sjekketriks også. Tror et par til og med avtalte en strikke hæl-date.

Vinn-vinn.

Og forresten. Hvis du rapper sauen til naboen istedetfor å kjøpe garn, så får du deg fårikål også.

Skjult ID med pseudonym :-D to. 9 feb. 2012 13:09

Skaff deg en urelevant og enkel jobb på vei mot drømmejobben. Ikke vær så kravstor!

Skjult ID med pseudonym **Milla** to. 9 feb. 2012 13:11

Strikking er rimelig dyrt om man skal ha garn av god kvalitet, Paraply ;)

Hva med å melde deg som frivillig? Røde Kors og lignende organisasjoner trenger alltid folk som kan stille opp for andre :)

Evt kan du ta noen fag på universitetet mens du venter på mer jobb! Semesteravgifra er ikke all verden, og biblioteket har mange bøker, så man slipper å kjøpe alt pensumet.

Skjult ID med pseudonym rastløs to. 9 feb. 2012 13:18

hmmm.. nå har jeg faktisk studert nok, jeg har en mastergrad. Og bor på et sted hvor det er langt til disse frivillige organisasjonene. Jobbsøking gjør jeg jo nokså kontinuerlig, t.o.m ventejobber.

Strikking er en fin aktivitet. men det syntes jeg er mer en kveldsaktivitet mens man ser på tv.

Skjult ID med pseudonym -missi- to. 9 feb. 2012 13:20

Ts er i omtrent samme situasjon som deg akkurat nå og skjønner akkurat hva du mener...går meg litt på nervene også :P For meg blir det litt joggeturer og serier på pcn etc..lese bok..til å bli litt smågal av! Nå kommer heldigvis jr tilbake til meg i dag så sa får jeg mer enn nok å henge fingra i :) Lite med fritidsaktiviteter her og da kontoen er tom som fy og de pengene man får tak i må gå til mat :P

Skjult ID med pseudonym albajos to. 9 feb. 2012 13:21

Legge kabal

Skjult ID med pseudonym Paraply to. 9 feb. 2012 13:45

http://rockchick91.tripod.com/id23.html

Jeg har tro på "bygg din egen taxisjåfør"..

Skjult ID med pseudonym rastløs to. 9 feb. 2012 13:48

ja.. man blir ikke akkurat i tipp topp humør av å gå slik. Er lite jobbmarked her jeg bor også. Så søker jo over alle hauger.

Skjult ID med pseudonym rastløs to. 9 feb. 2012 13:56

Spongebob: mange fine tips her :) foto skulle jeg gjerne ha hatt mulighet til.. men mitt kamera er knapt eget til å ta bilder :D

Hund.. kanskje jeg skal legge ut en annonse i avisa, der jeg tilbyr meg å gå tur med hunden din mens du er på jobb eller noe i den duren hehe! da blir det litt gøyere også og gå tur i skog og mark.

trene gjør jeg, trener mer gutta i styrkerommet når jeg ikke trener kondis :D

Nå som det er nok med snø har jeg også brukt noen av dagene til aking.

Skjult ID med pseudonym rastløs to. 9 feb. 2012 13:59

artig link du ga meg der Paraply :) Jeg hiver meg over oppgavene med en gang :D

Skjult ID med pseudonym Pia to. 9 feb. 2012 14:25

Jeg skulle til å foreslå biblioteket, den siste institusjonen som er gratis:) Men du er kanskje lei av å lese bøker... Men du kan leie filmer også. Et tips er å bli hekta på serier, da går tida...
Du kan lage deg noen småprosjekter hjemme, sånn som pusse alle skoene dine, rydde i sokkeskuffen, vaske kjøkkenskapet/kjøleskapet. Kjedelig, men greit å ha gjort!
Eller gå en tur/fjelltur hvor du aldri har vært før... Eller spør noen kjente om de trenger hjelp til noe. Barnepass/hundepass/husarbeid. Kanskje du til og med kan tjene noen kroner...
Ellers så er det jo allerede nevnt mange gode forslag. Lykke til med jobbsøkinga!:)

Skjult ID med pseudonym sta to. 9 feb. 2012 15:30

Gå tur med hund for venner/kjente på dagtid, treffer sikker noen søte piker i parken samtidig, to fluer i ett smekk der :)

Søk etter likesinnede som også har litt mye tid til overs, så får du noen nye venner i samme slengen.

(kvinne 35 år fra Oslo) to. 9 feb. 2012 15:34 Privat melding

Gå turer er en fin aktivitet. Lese bøker/se på film/tv, høre på musikk, spille dataspill er også bra.

Skjult ID med pseudonym Enigma to. 9 feb. 2012 16:40

TS:
Hva med å prøve seg som støttekontakt? Som regel stor mangel på det. Du kan gi litt av din tid, kanskje få noe tilbake og samtidig tjene en liten slant.
Har selv vært det en liten periode.

Liker du å synge, kan kor være en fin mulighet til sosialisering.
Ellers har du fått mange gode tips her.

Lykke til med jobbsøking og å finne noe "meningsfullt" å fylle fritiden din med!

:-)

Skjult ID med pseudonym iPodagra to. 9 feb. 2012 16:48

@TS

Aktivitet/trening er nevnt flere ganger, med god grunn. Det hjelper!

Ellers må man okkupere seg med noe som man fatter interresse for. For min del flyr tiden veldig fort når jeg lærer meg noe nytt jeg har lyst til. Ny kunnskap og å utvikle ens egne evner er givende. Lær et instrument? Jeg har lært 3 nå. :-)

(kvinne 48 år fra Oslo) to. 9 feb. 2012 17:03 Privat melding

Nå har jeg ikke lest alle innleggene... Men det slår meg...venter dere på å få jobb? Å være jobbsøker er en heldagsjobb, hva har du virkelig lyst å jobbe med? Hvor mange bedrifter har du kontaktet innenfor det området du ønsker å jobbe med? Hvor manges bedrifter har du sjekket f eks nettsidene til for å se hva slags muligheter som finnes? Hvor gammel er du? En del bedrifter har traineeprogrammer, men da må man være innenfor en viss aldersgruppe... Så har du mange vikarbyråer som også kan hjelpe deg å finne jobb.... Ønsker man seg en god jobb må man stå på og være veldig aktiv. Du må vise potensielle arbeidsgivere at dette vil du virkelig!
Egentlig burde du være veldig opptatt med å lete etter jobb om dagen, om det virkelig er så at du vil ha en jobb.
Der finnes alltid muligheter, men du må se etter de og gripe de... De kommer ikke valsende inn døra av seg selv!

Jeg utfordrer deg herved TS, og jeg mener der var en til i samme situasjon, finn frem -driven- i deg selv, finn ut hva du virkelig vil med livet ditt og kom deg ut på jobbjakt...så får du komme tilbake og fortelle oss om jobben du skaffet deg, står du virkelig på, burde det ikke ta mer enn en måneds tid på denne tiden av året!

Høye heiarop og lykke til!!!! Du kan, husk det, bare du vil nok!!!

Skjult ID med pseudonym Enigma to. 9 feb. 2012 18:12

IPodagra:
Hvilke instrumenter er det snakk om?
Bra innstilling! Gikten har tydeligvis ikke tatt deg :-)

(mann 34 år fra Oslo) to. 9 feb. 2012 18:19 Privat melding

Kjør igang med gitarspilling!

Selv startet jeg med å spille på en 200krs gitar fra rema 1000, så kan man heller oppgradere når man vet det er noe man vil fortsette med.

Internett er fullt av flotte ressurser for å lære seg spillinga selv, send meg en melding hvis du trenger noen tips.

Skjult ID med pseudonym Tingeling to. 9 feb. 2012 18:24

@rastløs
Hvor mye tid brukes på jobbsøk pr dag, da?
Som Aqueena påpeker er jo det en jobb i seg selv...og da kan du jo fint fylle en 6/8-timers dag med dette.
*Sånn sett. ;-)*

(mann 33 år fra Akershus) to. 9 feb. 2012 19:01 Privat melding

MMO-spill. Du kan bruke så mye tid du vil på et spill og det koster bare ca. 100 kr/mnd pluss strøm, internett og PC så klart. Jeg regner med du har PC og internett siden du er her på sukker, og det du bruker ekstra på strøm sparer du inn på redusert forbruk av såpe og varmtvann :p

Skjult ID med pseudonym rastløs to. 9 feb. 2012 22:24

jobbsøking er en heltidsjobb, det er helt sikkert!!!!!!!!!!! og jeg har vært heldig og kommet på flere jobbintervju.. men der har det jo også stoppet da..
Men å sitte og søke jobb hver dag, det funker bare ikke. Jeg sitter og leter på nett hver dag, og luker ut stillinger som jeg vil søke på. Så bruker jeg gjerne god tid på å skrive en søknad, tilpasser den i forhold til stillingen. Men det er jo oftest på selve jobbintervju det stopper opp da, jeg er ikke så flink til å selge meg selv hehe!

@Veteran; det er ikke gitt at man får jobb rett etter en master, jeg er jo nokså nyutdannet..og her jeg nå bor er jobbmarkedet nokså dødt, så det er ikke bare å gå ut og finne seg en midlertidig jobb heller :)

men ja.. kanskje jeg skal bruke min fritid til å utvikle min kompetanse.. er jo nok av dataprogrammer jeg kan sette meg inn i :D

Skjult ID med pseudonym Lurifax to. 9 feb. 2012 23:51

Det er godt du bor i velferdsstaten Norge, skjønner jeg

Hvor bor du siden du som en ung person tydeligvis er dømt til ledighet?

I Sheffield på tidlig 80-tall?

(kvinne 48 år fra Oslo) fr. 10 feb. 2012 00:12 Privat melding

Rastløs...tror du kanskje står litt fast i et spor, du trenger å komme deg ut og få arbeidserfaring, og det behøver nødvendigvis ikke være innenfor det området du har master i, om det er skrant mellom jobbene der... Det er ikke lett å selge seg selv sånn til å begynne med, men du kan la arbeidet ditt snakke for deg, da vil du aldri mer behøve å selge deg inn noe sted...(da vil ryktet om hvor dyktig du er gå foran deg, og hva skulle vel kunne hindre deg i å gjøre ditt virkelig beste?). En fin måte å begynne er å ta oppdrag via vikarbyråer og stå på, jobb og ta imot alle utfordringer du får med åpne hender, hiv deg på ting du finner interessante og for all del: ta initiativ, ser du ting som burde vært tatt tak i, spør om du kan få gjøre det og go for it! Det er også lettere når vikarbyråene gjør selgerjobben for deg, og noen av disse blir også med på intervju og kan gi deg tilbakemeldinger, øvelse gjør mester faktisk. Se på det som øvelse når du går på intervju, da blir det gjerne litt lettere og du slapper mer av :-) Husk også: you-re never to big to do a small job and never to small to do a big job!

Vær kreativ, oppsøk gjerne bedrifter, tråkk ned dørene, vis at du vil jobbe :-))

(kvinne 48 år fra Oslo) fr. 10 feb. 2012 00:18 Privat melding

...og @Rastløs, nå vil jeg ikke høre flere unnskyldninger for hvorfor du ikke har jobb! ...du virker ung, og verden ligger foran dine føtter! Spørsmålet er om du er villig til å stå på, jobbe hardt og skape et godt liv for deg selv eller om du vil vase vekk dagene dine? Håper du blir litt provosert av meg nå, det er meningen det ;-) ...bruk den følelsen og vis oss at du kan... Hva kan hindre deg?

Skjult ID med pseudonym Tingeling fr. 10 feb. 2012 01:00

Hmmm...
*Det er sikkert deilig å få pepper på sukker. Tanken bare slo meg. Og så er det lite som er så enkelt som å løse andres "problemer". Faktisk. :-)*

Hva er det @rastløs skal vise OSS?

@rastløs
Jeg ønsker deg mye lykke til, med å finne meningsfulle aktiviteter mens du har denne fritiden. Håper du finner overskudd til å bruke god energi til å stå på videre i jobbsøkprosessen. Og jeg ønsker deg masse lykke til i jakten på ny jobb.
Det finnes tips å få her inne på Sukker. Jeg vet det er flere fra rekrutteringsbransjen og lignende her på Sukker. Det finnes også flere tråder som går på intervjuteknikk, noe som kan være kjekt for deg å trene på...siden det er der det stopper seg. Og VIPS er du et skritt nærmere målet! :o)
*Tvitvi!*

(kvinne 48 år fra Oslo) fr. 10 feb. 2012 16:04 Privat melding

Godt poeng @Tingeling, og du har helt rett! Rastløs behøver ikke vise OSS noe som helst, det er helt opp til vedkommende selv å velge hva han-hun vil gjøre og hvordan. Nå er det enda godt jeg ikke er perfekt og ble vel en smule revet med av min egen rådgivning, men står ennå fullt og fast på hva jeg sier, ser bare at jeg kunne ha formulert meg en smule annerledes. I bunn ligger et oppriktig ønske om å vise vei til TS også fordi utifra hvordan du skriver TS, så oppfatter jeg deg som en svært oppegående og motivert person.

Nå er kanskje min holdning farget av å ha bodd, og arbeidet, i utlandet noen år.... Og et av de største kultursjokkene jeg fikk når jeg kom hjem var rett og slett alle de som sitter og venter på at samfunnet-noen andre- osv skal gjøre noe.... Ikke et pøkk om hva folk selv kan gjøre... Og litt mangelen på -drive- hos ganske mange. Bare så det er sagt TS, jeg tror du har -drive-, bare det at du tok initiativ og skrev om situasjonen din her på forum fortjener respekt og viser at du vil gjøre noe, og så satser jeg på at du tar denne gamle tantas velmenende råd med knusende ro og finner en vei som er rett for deg :-)

Ønsker deg av hjertet lykke til!

Skjult ID med pseudonym Pia fr. 10 feb. 2012 16:18

Kanskje du må vurdere å flytte på deg for å ha muligheter for flere relevante jobber...:)

Skjult ID med pseudonym Lurifax fr. 10 feb. 2012 17:06

Nå er det vel ikke akkurat "her er en person med drive" jeg tenker når jeg leser innleggene til TS.

Men de siste her har helt rett. Hvem er vi til å kritisere? Vi har ikke grunnlag for det. Så beklager!

TS spurte bare om fritidssysler i ledig tid. Jeg sier bare langrenn. Og har du ikke utstyr , får du det billig både nytt og brukt. Her snakker vi om en aktivitet som gir deg trening, natur, rask fremgang og mestringsfølelse og en følelse av å ha gjort noe nyttig for egen del. Kanskje du treffer drømmepartneren der ute, også.

Alt som har med pc, spill og tv å gjøre, er bare ødeleggende i din situasjon.

Skjult ID med pseudonym Enigma fr. 10 feb. 2012 17:24

Nå ble jeg imponert over deg, Lurifax. Beklagelsen din.

Hvem er vi til å dømme?
Sikker på at det sitter en god del rundt om som verken har utdanning, nettverk eller jobb. Mange ensomme også.
Noe som gjør hele datingprosessen enda vanskeligere.
Viktig å fokusere på det som er viktigst, prioritere.

Håper TS finner ut av ting - og får ekstra drive.
Masse lykke til og god helg! :-)