Alle innlegg Sukkerforum

Ukens dillema

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym The One fr. 10 feb. 2012 21:07

I ly av en annen tråd her kom jeg til å lure på noe. Ville dere valgt å være single frem for å leve i et forhold der forelskelsen og den stor atraksjonen ikke var til stede. Personen du levde med kunne gjerne være en god venn og partner. Du kunne til og med føle kjærlighet overfor den personen, men den store kjærestebiten manglet.

Hva ville dere valgt. Singel resten av livet eller levd i et forhold med en som ikke var 100% kjæresteemne?

(kvinne 48 år fra Oslo) fr. 10 feb. 2012 21:16 Privat melding

Det behøver da ikke være et valg mellom singel resten av livet (og hva er så egentlig det...kan være alt fra frem til imorgen og 100 år frem i tid.. og mye kan skje som man ikke har forutsetning for å forutse) og å være i et forhold der forelskelse og den store attraksjonen ikke er tilstede. Der er mange lykkelige forhold som har begynt uten nevneverdig forelskelse og stor attraksjon, men som har endret karakter og vokst til dyp forelskelse og attraksjon, og sikkert like mange forhold som har startet med stor forelskelse og fortsetter å være det, og igjen alle typer forhold som har kræsjlandet eller gått over av seg selv.... der er like mange forskjellige forhold som det er to og to av oss :-)

Ser ingen poeng i å ta et slikt valg, hvorfor skal forhold forhåndsbestemmes? Kjærligheten kommer når man er klar for det tror jeg....og gjerne når man minst venter det, er min erfaring....vet at jeg ønsker et forhold der kjærligheten helt klart er tilstede...så får heller fremtiden vise hvordan den kjærligheten blir :-)

Goklem til deg The One, uansett, håper du finner det du søker :-)

Skjult ID med pseudonym marini fr. 10 feb. 2012 21:33

Singel resten av livet eller vennskapsforhold?

For å si det sånn, hvis alternativet hadde vært å leve i sølibat i resten av mitt liv, kunne jeg ha måttet bli lesbisk. Nød lærer naken kvinne å spinne :-)

Men det var kanskje ikke en del av det dilemmaet, å leve i sølibat altså, du snakker om å være singel resten av livet (med tilgang til det meste bortsett fra kjæreste) ELLER være kjærester med en venn, og da hadde jeg valgt å være kjæreste med en venn fremfor å være singel i resten av mitt liv.

Skjult ID med pseudonym McCloud fr. 10 feb. 2012 21:46

Så ikke engang 90-95 er bra nok?
Så vente noen år til 100.
Og enda noen år.
Og noen år til.
Pluss et par år til.
Oops, game over...

Skjult ID med pseudonym marini fr. 10 feb. 2012 21:53

Mc Cloud

Hva mener du med 90-95, snakker du prosent?

Skjult ID med pseudonym Lilleulv fr. 10 feb. 2012 22:02

Lett! Jeg ønsker ikke å være singel resten av livet. Og om jeg finner en som er min beste venn og som jeg i tillegg synes det er behagelig å være fysisk med og føler kjærlighet for, ja da er ikke det så langt unna det ideelle egentlg...

Er ikke 20 lenger og trenger ikke kjenne blodet bruse og bli mo i knærne for å ha det bra...

Skjult ID med pseudonym neptun fr. 10 feb. 2012 22:04

Selvsagt det siste!

Grunnen til at man velger bort det nest beste, er at man håper på det beste, men i valget mellom disse to, er jo det beste utelukket. Derfor det nest beste.

Skjult ID med pseudonym Enigma fr. 10 feb. 2012 22:08

The One:
Hvis det kun var de to alternativene, ville jeg vel valgt det siste, om det var snakk om livet ut. For jeg har ikke lyst til å oppleve alderdommen alene.
Det spørs jo litt hva du mener med at "den store kjærestebiten manglet." :-)

Skjult ID med pseudonym Sirrikit fr. 10 feb. 2012 22:18

Jeg synes du stiller ett interessant og aktuelt spørsmål.
Jeg valgte engang det nest beste, men heldigvis for meg så valgte han noe annet etter en stund, og DET var det beste som kunne ha hendt meg.
Jeg tror mange, kanskje ikke i utgangspunktet, men etter å ha vært sammen en stund velger det nest beste fordi det er en vane, trygt og godt, kanskje har man en liten frykt for det å være alene, starte på nytt, bekymringer for økonomi osv. og velger da å bli i ett forhold som kanskje bygger på mer ett kjærlig vennskap enn lidenskap..Ikke at det nødvendigvis er feil for alle.
Jeg vet iallefall nå at jeg aldri igjen vil velge det nest beste :)

Skjult ID med pseudonym The One fr. 10 feb. 2012 22:20

@Aqueena

Jeg er enig at man ikke burde behøve ta et valg, men jeg vet om flere bekvemmelighetsforhold og de har jo på en måte tatt et slikt valg

@marini

Ja jeg tenkte på kjæreste. Egentlig kunne man få dekket alle behov uten en kjæreste, nesten iallefall. Man kan ha en elsker/elskerinne for å dekke det fysiske. Gode venner kan dekke andre behov, men allikevel er det noe en kjæreste kan gi deg som er litt udefinerbart som ingen andre kan gi deg. Er det ikke?

@Lilleulv

Hvorfor er det så mange som forlater hverandre med begrunnelsen at vi vokste ifra hverandre og forelskelsens brus ikke er der lenger da?

PS. Skjønner at du ikke kan svare for alle

(kvinne 48 år fra Oslo) fr. 10 feb. 2012 22:21 Privat melding

Expect nothing but the best and you'll very often get it ;-)

Skjult ID med pseudonym The One fr. 10 feb. 2012 22:31

@Enigma

"Det spørs jo litt hva du mener med at "den store kjærestebiten manglet." :-)" Den er litt vanskelig å svare på for vi alle legger jo litt forskjell i hva det er. Men vil tro at de fleste mener at attraksjon, passion og begjær viktige ingredienser for alle.

Skjult ID med pseudonym Z fr. 10 feb. 2012 22:33

Tror jeg velger alternativ 1, jeg :-)

Skjult ID med pseudonym Enigma fr. 10 feb. 2012 22:45

The One:
Det er jo en grunn til at jeg er singel og har vært det i flere år. At jeg ikke vil være i et forhold, bare for ikke å være alene. Men - slik ser jeg det ikke for meg fram i tid. Fordi jeg savner den nærheten, samhørigheten og båndet til et annet menneske. Og så tror at jeg blir litt avstumpet, følelsesmessig, av å bare ha meg selv å ta hensyn til ... i lengden. Litt selvmotsigende, ser det. Men livet går i forskjellige faser, og ting endrer og utvikler seg. Jeg endrer og utvikler meg. Ønsker det, helst sammen med en spesiell en, og jeg ønsker jo at han skal være en Venn, kanskje min bestevenn. :-)

Skjult ID med pseudonym neptun fr. 10 feb. 2012 22:51

Problemet, TS, er at du setter det opp som et dilemma. Enten ikke 100 % kjæresteemne (men kanskje 99 %?) eller evig singel. I det valget tror jeg veldig mange vil velge det første. Spør du derimot om du vil lege en som ikke er 100 % kjæresteemne uten at alternativet er evig singel, tror jeg manges svar vil bli annerledes.

Skjult ID med pseudonym Z fr. 10 feb. 2012 22:54

Neptun
Dette er visst en sort hvitt tråd, så da får man svare så godt man evner utfra forutsetningene :-)

Skjult ID med pseudonym The One fr. 10 feb. 2012 22:56

@neptun

For meg er så er man et kjæresteemne eller ikke. Det finnes ikke noe imellom. Ingen er 100% prosent perfekte og vi må alle finne en partner som ikke er 100% perfekt uansett.

Bortsett fra meg selv da selvsagt ;-)

Skjult ID med pseudonym The One fr. 10 feb. 2012 22:58

@Enigma

Ja, det er jo en grunn for at vi er single ;-). Derfor jeg lurer på om vi som er/har vært single over en lengre tid tenker annerledes en de som er i forhold evt finner seg en ny partner raskt.

Skjult ID med pseudonym neptun fr. 10 feb. 2012 22:59

@The One
Men at man er 100 % kjæresteemne betyr ikke at man er 100 % perfekt.

Skjult ID med pseudonym The One fr. 10 feb. 2012 23:11

@neptun

Helt korrekt og jeg lurer da på hvordan du kan få noen til være 80 eller 95 prosent kjæresteemne? Enten så er man det eller så er man det ikke.

Skjult ID med pseudonym neptun fr. 10 feb. 2012 23:16

Jeg tenker at en person ikke alltid er den man tror den er. Type folk som har kjent hverandre i årevis før plutselig følelsene veller over en. Hadde du spurt dem da de ble kjent om den andre var et kjæresteemne, er sannsynligheten stor for at svaret hadde blitt nei, men så viste den seg å være det likevel. Sagt på en annen måte - det er ikke alltid man kan se hvem som er og ikke er et kjæresteemne.

Skjult ID med pseudonym Tingeling fr. 10 feb. 2012 23:17

Valget blir enkelt. Singellivet fremfor å være sammen med en som ikke er kjæresteemne for meg.
Soleklart. :-)

Skjult ID med pseudonym Lilli fr. 10 feb. 2012 23:35

Helt klart singellivet. Det er vel en av grunnene til at vi er single nå, eller så kunne vi vel bare blitt i forholdet/forholdene vi har vært i ???

Skjult ID fr. 10 feb. 2012 23:43

Ellers kunne vi bare blitt i forholdene vi har vært i?

Nei, vi kunne ikke det når den andre velger å gå.

(mann 47 år fra Oslo) fr. 10 feb. 2012 23:47 Privat melding

Med største sannsynlighet: ja. Spesielt hvis hun hadde vært hodestups forelska i meg. Bare le og himle med øya, folkens.

Skjult ID med pseudonym Z fr. 10 feb. 2012 23:49

* himler *

(mann 47 år fra Oslo) fr. 10 feb. 2012 23:54 Privat melding

Haha, var forberedt på å bli mobba, men ikke av Z...

(mann 37 år fra Rogaland) fr. 10 feb. 2012 23:58 Privat melding

Her går jeg for singellivet. Å trøster meg med en Porsche 911 heller.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 11 feb. 2012 00:03

* smask *

:-)

(mann 57 år fra Oslo) lø. 11 feb. 2012 00:05 Privat melding

Jeg er ikke så god til å beregne prosenter, så føler jeg det er klaff, går jeg "all in".

Skjult ID med pseudonym The One lø. 11 feb. 2012 00:09

Godt poeng HerrFekt. Det er jo vesentlig hva den andre tenker og føler om deg også. Det er jo en egen beruselse det å bli elsket og begjært av andre......har jeg hørt.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 11 feb. 2012 00:13

Nei, det er i lengden svært tungt å gå med en annens hjerte i lomma...synes jeg.

Skjult ID med pseudonym marini lø. 11 feb. 2012 00:18

Nei, hvis jeg skulle bli dømt til å ha FGF, ONS i resten av mitt liv, fremfor en super venn med benefits, ville jeg ha valgt et forhold som varer over tid.

Men så lenge jeg har mulighet , tro og håp om å finne den store kjærligheten, så går jeg definitivt for den!

Og dette med 80, 90 eller 95%, jeg skjønner ikke helt det. Enten eller..... På min skala dreier valg seg mellom ca 29 ELLER 100%. Er jeg forelsket føles det som 100%, selv om jeg måtte ha ankepunkter...

Skjult ID med pseudonym Z lø. 11 feb. 2012 00:22

Har du noen gang prøvd å bo sammen med en venn med benefits, marini? Jeg lover: Du hadde blitt ulykkelig :-)

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) lø. 11 feb. 2012 00:24 Privat melding

singel...
en person som ikke er kjæresteemne er en person som ikke passer til et forhold.. han vil være notorisk utro da.. så neitakk..

hvis det var snakk om å være singel resten av livet, eller i et forhold med en jeg ikke hadde passet helt sammen med, så hadde valget vært anderledes...

Skjult ID med pseudonym neptun lø. 11 feb. 2012 00:26

@marini
Det er vel dette som reflekteres i matchtallet? :-P

@nortibia
Grattis med nytt bilde!

Skjult ID med pseudonym The One lø. 11 feb. 2012 00:28

@Z

Men vil ikke den andres hjerte du har i lommen påvirke synet litt på forholdet dere imellom.

(mann 47 år fra Oslo) lø. 11 feb. 2012 00:28 Privat melding

The One: Forhåpentligvis.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 11 feb. 2012 00:29

Når man bor sammen et langt liv, vil man alltid bli virket av hverandre. Men slett ikke alltid positivt nei, The One.

Skjult ID med pseudonym marini lø. 11 feb. 2012 00:33

Z

Jeg har ikke bodd sammen med en slik mann nei, jeg har heller brent meg den andre veien og levd i et forhold med for mye følelser og turbulens.Til tross for det vil jeg prøve meg igjen!

Jeg hadde nok blitt ulykkelig av å leve med en mann jeg ikke elsket. Men jeg hadde blitt enda mer ulykkelig av å leve hele mitt liv alene...... Men vi er jo i en posisjon der vi fremdeles kan velge da! Så det ultimatumet TS ga oss er ikke reelt, med mindre vi hadde blitt strandet på en øde øy da!

Skjult ID med pseudonym arneand lø. 11 feb. 2012 00:35

@marini lør 11 feb 00:33
Nå er vi jo strengt tatt strandet på en klump som vaser rundt i ring i verdensrommet ;p

(mann 47 år fra Oslo) lø. 11 feb. 2012 00:36 Privat melding

Faen, jeg MÅ lære meg å slutte å poste på forumet etter to øl på fredagskvelden. Greit, lover å jobbe iherdig med machoimaget. *Raper, slipper en fredagsfjert og harver nonchalant over naboen*

Skjult ID med pseudonym Z lø. 11 feb. 2012 00:39

Men du som er så empatisk, marini:
Hvordan tror du det ville vært for mannen som elsker deg som du bor sammen med å leve med deg på sikt?
Hva vil denne ikke gjebfågjeldteckjærligheteb gjøre med ham? Og hvordan ville det å se dette påvirke deg?

og joda....det vil alltid være en som elsker mest i et forhold. Og når ikke du elsker.......ergo.... ( påstand )

Skjult ID med pseudonym Z lø. 11 feb. 2012 00:41

Hvorfor maestro? For å ikke få slengkyss av meg? :-)

(mann 47 år fra Oslo) lø. 11 feb. 2012 00:43 Privat melding

Slengkyss er bare fint, men jeg blir jo så følsom og femi av det. Må jo prøve å opprettholde det maskuline bildet folk allerede har av meg her. Øøh...

Skjult ID med pseudonym Aqueena lø. 11 feb. 2012 00:43

Hehehe PerrFekt, du er fin du :-) Fortsett å poste og si som du gjør, du får meg til å humre så godt :-) Herrlig rett og slett herrlig :-)))

Skjult ID med pseudonym Z lø. 11 feb. 2012 00:45

Alle vet at du er en følsom sjel som innerst inne bare ønsker å bli beundret, sett og elsket, så du kan bare slappe av, maestro. Du er som oss andre :-)

Skjult ID med pseudonym Aqueena lø. 11 feb. 2012 00:45

Godt poeng Z, det bør være en rimelig godt balansert toveiskjøring i et forhold :-)

Skjult ID med pseudonym marini lø. 11 feb. 2012 00:46

Z

Jammen hvis jeg ikke har noen alternativ, så har ikke mannen det heller, altså ingen andre muligheter! Da blir kjærlighet bare en parantes. Et dilemma er et dilemma, altså finnes det bare to muligheter....... Singel for resten av livet eller ikke! Jeg er helt sikker på at vi besitter de samme holdningene bare semantikken blir ryddet av veien, kjenner jeg oss rett :-)

Forhold (med alt det innebærer) eller singel i resten av ditt liv.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 11 feb. 2012 00:47

Mitt valg er lett: singel.
For begges del :-)

Skjult ID med pseudonym The One lø. 11 feb. 2012 01:01

Jeg er klar over at dilemmaet er litt urealistisk, men det er jo en grunn for at noen mennesker finner en ny partner før de har skiftet sokker, mens noen av oss andre går år etter år uten å klare å finne en ny partner. Jeg lurer da på om vi stiller andre krav eller om vi faktisk er mer fornøyd med singeltilværelsen?

Skjult ID med pseudonym neptun lø. 11 feb. 2012 01:04

Jeg lurer i hvert fall ikke på om jeg er mer fornøyd med singeltilværelsen. Jeg vet jeg ikke er det. Problemet er kanskje at jeg tiltrekkes av kvinner som er det...

(kvinne 36 år fra Buskerud) lø. 11 feb. 2012 12:22 Privat melding

Jeg er ikke i et forhold bare for å være i et forhold. Jeg er heller singel resten av livet enn å være sammen med en jeg kun har vennskapelige følelser ovenfor, om det er eneste alternativ.

(mann 43 år fra Akershus) lø. 11 feb. 2012 12:29 Privat melding

Enig med Cielo

Skjult ID med pseudonym Lilleulv lø. 11 feb. 2012 17:59

Det sto at men at man kunne føle kjærlighet for dette menneske, selv om noe av kjærestebits-følelsen manglet.
Jeg ser sånn på det:

Å være i et dårlig forhold er nederst. Bånn i bøtta.
Å være evig singel er bedre, men ikke det jeg ønsker.
Å være i et vennskapelig kjærlighetsforhold uten den store lidenskapen anser jeg langt bedre enn å være singel resten av livet.
Å være i et godt, sunt og samtidig lidenskapelig forhold er det aller beste.

Men jeg kan leve fint med tre av fire mulige. I dag er jeg på to av fire. ;-)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv lø. 11 feb. 2012 18:02

@the one

Hvorfor så mange går fra hverandre hvis vennskap er greit? Kanskje fordi de IKKE er så gode venner lenger? Kanskje de har begynt å lete etter feil hos partneren og små sarkastiske stikk kommer oftere enn godhet og omtanke? Det har skjedd før ;-)

Noen kan ikke leve uten intens lidenskap. Jeg kan. Og jeg gjør det i dag. Bare at jeg gjør det alene...

Skjult ID med pseudonym The One lø. 11 feb. 2012 18:05

Smiler Lilleulv, jobber du deg oppover i hierarkivet ;-)

........som resten av oss andre også når jeg tenker meg om

Skjult ID med pseudonym marini lø. 11 feb. 2012 19:22

Jeg befinner meg også på nr 2, men har ingen planer om å være der i resten av mitt liv!

Og hadde jeg blitt satt i kvinnefengsel for livstid, hadde jeg gjort alt jeg kunne for å bli tiltrukket av kvinner, jeg trenger fysisk nærhet som går utover det vennskapelige, og da snakker jeg ikke bare om sex, men også kos. Jeg er avhengig av det for å kunne fungere normalt.

(mann 46 år fra Akershus) lø. 11 feb. 2012 19:37 Privat melding

@nortibia
Det var da en veldig merkelig konklusjon du dro om at en som ikke er kjæresteemne i dine øyne vil være notorisk utro!!! Det er jo du som betrakter han som ett ikke-materiale som kjæreste, for alt du vet så kan han jo se på deg som drømmedama. Og fordi om du ikke mener han passer som din kjæreste, så betyr det da ikke at vedkommende er utro.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv lø. 11 feb. 2012 23:22

Nå nei, The one!
Arkivet har jeg ikke plassert meg i enda.... hehe ;-)

Skjult ID med pseudonym The One sø. 12 feb. 2012 09:05

Oooops..hehe, nei hold deg unna det ;-).

Det blir vel det siste punktet på listen forhåpentligvis!