Alle innlegg Sukkerforum

Kveldens gjest i Skavlan

Vis siste innlegg
(mann 38 år fra Buskerud) fr. 10 feb. 2012 22:19 Privat melding

John Grey. Respektløs og nedlatende. For en utrolig irriterende mann. Omtrent som et norovirus.

(kvinne 48 år fra Oslo) fr. 10 feb. 2012 22:25 Privat melding

Ja...uff....han mistet anseelse hos meg nå....han har nok gode intensjoner, men respekt for de han snakker med burde han ha lært.... don't impress me much!

(mann 47 år fra Oslo) fr. 10 feb. 2012 22:28 Privat melding

Skriver han her på forumet?

(mann 38 år fra Buskerud) fr. 10 feb. 2012 22:29 Privat melding

Der satt han med tidligere statsminister i Sverige og nåværende utenriksminister i Norge, var nedlatende og viste generelt lite respekt. Lyttet ikke og snakket i munnen på de. Ren hersketeknikk. Utrolig provoserende. Forundrer meg ikke om han her opplevde store utfordringer i kommunikasjon med kvinner.

(mann 38 år fra Buskerud) fr. 10 feb. 2012 22:32 Privat melding

@HerrFekt

Nei, men han har skrevet boken "Menn er fra mars, kvinner er fra venus". Han har riktignok noen likemenn her i forumet, he he...

Skjult ID med pseudonym Lionking41 fr. 10 feb. 2012 22:58

En smule irriterende og intens, uten tvil.... men helt spot on når det gjelder årsakene til at så mange samliv går over styr i dag. At en panserfeminist som Mona Sahlin har problemer med hans synspunkter, er vel helt naturlig.

Skjult ID med pseudonym Jopp fr. 10 feb. 2012 23:35

@ LMAOROTF Mona Sahlin har nok aldri vært statsminister i Sverige.... Beklager, kun visestatsminister, en liten forskjell der. Tror nok opplevelsen hadde vært ganske annerledes hvis det kun hadde vært borgerlige tilstede. Men må nok si meg enig, ikke en veldig lyttende person :-)

Skjult ID med pseudonym marini fr. 10 feb. 2012 23:58

Mannen var i forsvarsposisjon, og kjempet hardt mot Skavland og alle gjestene hans, og et publikum som bare lo av alt han sa, noe jeg selv også gjorde ved et par anledninger foresten.

Litt merkelig opplevelse, jeg leste boken for 15 år siden og syntes den hadde noen gode poeng. I dag var omtrent alt JG sa bare flaut..... Han skjønte ikke en gang at løpet var kjørt etter tre minutter, men kjørte på med alle sine overbevisninger, men ble så emosjonell på slutten at alt han sa bare ble dumt!

Konklusjon: Vi taler ikke hans språk i Skandinava (lengre), Amerika og Norge er like lang fra hverandre som Venus og Mars (hvis ikke mer)

(mann 57 år fra Oslo) lø. 11 feb. 2012 00:13 Privat melding

Et glimrende studium i hvordan man ikke skal utvikle en dialog. Men så var han jo også innstilt på monolog,

Akkurat nå er det deilig å kjenne på mine androgyne sider.

Skjult ID med pseudonym Enigma lø. 11 feb. 2012 00:21

m38:
Greit at du står for det Mr J sa. Men at du snakker på vegne av "alle menn" ... virker ikke særlig gjennomtenkt utsagnet ditt.
Du mener med andre ord at kvinnens plass er i hjemmet, fortrinnsvis på kjøkkenet og kun der!?

(mann 38 år fra Buskerud) lø. 11 feb. 2012 00:25 Privat melding

@Jopp

Sorry, my mistake.

Det endrer likevel ikke det faktum at han var respektløs og nedlatende. Hvorvidt hun var statsminister eller visestatsminister utgjør ikke den helt store forskjellen i denne sammenhengen. Om han hadde oppført seg slik overfor deg og meg hadde vært akkurat like ille.
Kommer man med kontroversielle utsagn, må man også være lydhør for motargument.

Skjult ID med pseudonym marini lø. 11 feb. 2012 00:26

Harald BK
Dette var et klassisk eksempel på monolog ja, men fikk sympati for fyren da, han er jo vant til å bli lyttet til, og nå ville ingen høre og alle lo....

m38

Reagerte du ikke på noe av det han sa, som f.eks: Hvis mannen sitter på sofaen og barna løper rundt. og du kommer hjem fra arbeid og han også. Du (kvinnen) skal lage mat og organisere lekser, blir sint fordi mannen sittet på sofaen og ser på TV. Da burde du ikke si: Kom hit og hjelp meg (hvor kom meg inn i bildet, fikk de ikke barn sammen da?) , du kan ikke sitte å se TV nå. Du burde heller si: Jeg skjønner at du er sliten nå, men kom hit og hjelp meg når du kan!

Mannen mente altså at det var kvinnens barn og kvinnens husarbeid.

Skjult ID med pseudonym Puslespill lø. 11 feb. 2012 09:59

Jeg har lest boken og den har mange gode poenger.

Men ble overrasket over hvordan han fremsto på Skavlan - pratet som en ustoppelig foss og ikke i stand til å se an publikumet sitt. Der skuffet han.

(mann 37 år fra Oslo) lø. 11 feb. 2012 11:44 Privat melding

Han fyren dere snakker om her, er sikker ganske dustete og jeg har ikke sett Skavlan, så gidder ikke bruke for mye energi på akkurat hva han har sagt og gjort, men generelt irriterer det meg litt at det har kommet så langt i Norge at det ikke er stuerent å mene at det er medfødte biologiske forskjell på kvinner og menn som påvirker de valgene vi gjør og er med på å forme personlighetene og ferdighetene våre. (Ref. ramaskriket etter Harald Eias "Hjernevask")

Personlig mener jeg at det er helt naturlig at det er forskjell på kjønnene og menn er best på noen ting mens damer er best på andre ting (Dette varierer selvfølgelig fra individ til individ også) uten at det burde være politisk ukorrekt å si.

Skjult ID med pseudonym tresnitt lø. 11 feb. 2012 12:11

@Erikmy
Om jeg får lov: Jeg signerer alle dine ord over, Erikmy.
Han kan opptre dustete, men feminismens budskap idag om kvinner og menns likhet er pinlig...

(kvinne 48 år fra Oslo) lø. 11 feb. 2012 12:23 Privat melding

Takk og lov for den -lille- forskjellen!! Stolt av å være kvinne, virkelig kvinne, som også vet å sette pris på alle de fabelaktige fasettene i en Mann!

(mann 47 år fra Oslo) lø. 11 feb. 2012 12:33 Privat melding

Er ikke problemet ofte dem som blander sammen biologisk likhet og like rettigheter?

(kvinne 48 år fra Oslo) lø. 11 feb. 2012 12:38 Privat melding

Yepp HerrFekt, er redd for det ja...de lager en salig suppe av hele greiene...

Skjult ID med pseudonym marini lø. 11 feb. 2012 12:55

Heldigvis er det forskjell på mann og kvinne, og jeg er fullstendig overbevist om at mann og kvinne er skrudd sammen på ulike vis. Den biologiske forskjellen er der, både inni og utenpå :-) Forskjellen kan faktisk også måles, gjennom hormonene. Vi påvirkes i stor grad av våre hormoner. alle våre følelser styres gjennom hormonene; Aggresjon, lykkefølelse, stress, tilknytning, irritasjon, opphisselse, osv kommer som følge av hormoner som utskilles i kroppen. Det vil si, følelsene oppstår fordi hjernen får beskjed om at den skal sende ut singnaler som skiller ut de hormonene som gjenspeiler følelsen. Mengdene av hormoner er ulik hos mann og kvinne, derfor reagerer vi ulikt, eller rettere sagt i ulik grad.

Men det er problematisk å være så kategorisk som forfatteren av boken Menn er fra Mars og kvinner fra Venus (tror jeg den heter), og gjest på Skalvland i går. Dessuten er amerikanske menn ikke like norske menn, så da blir jo mannen også påvirket av miljøet, og da faller litt av grunnlaget for tankesettet til John Grey sammen. Når det er sagt er det flere ting i boken jeg mener han har rett i, jeg leste den for mange år siden.

(mann 38 år fra Buskerud) lø. 11 feb. 2012 13:34 Privat melding

Siden dette er "min" tråd er det både min rett og plikt til å påpeke at den i utgangspunktet ikke hadde til hensikt å omhandle forskjellen mellom menn og kvinner, og den hadde i alle fall ikke til hensikt om å omhandle likestilling og feminisme. Det handlet forsåvidt ikke det John Gray snakket om heller, for det handlet om kommunikasjon mellom menn og kvinner, og det faktum at denne kommunikasjonen kompliseres av at menn og kvinner er ulike. Dette er et faktum som ikke kan bestrides. Selv en gutt på to år kan når han ser sin egen mor naken se at moren er annerledes enn han selv. Dette er et resultat av biologi. Den samme biologien resulterer i at menn og kvinner utvikler ulike kognitive egenskaper, blant annet i form av ulike måter å kommunisere og tolke et budskap på. Her ligger kjernen i "problemstillingen". Med denne kunnskapen er det, slik også John Gray ser det og argumenterer for, mulig å redusere misfortolkningene i kommunikasjonen mellom menn og kvinner. Problemet i Skavlan-studio var at John Gray serverte noen svært bastante stereotyper på menn og kvinner, som kanskje ikke passer så godt inn i skandinavia som er den mest likestilte avkrok av verden. Samtidig var han ikke lydhør for andres argument, men var respektløs og nedlatende overfor de andre i studio. Og ja, i utgangspunktet hadde denne tråden til hensikt å omhandle hans måte å kommunisere på. Resultatet av tråden vitner om at kommunikasjon generelt kan være komplisert.

(kvinne 48 år fra Oslo) lø. 11 feb. 2012 13:49 Privat melding

Ja kommunikasjon er en kunst TS og samtidig har vi kun, og egentlig knapt nok, kontroll over hva vi selv skriver...og det er gjerne nettopp det at i en dialog er det man skriver, eller ordene om du vil, kun 5 prosent av dialogen, resten er vel ujevnt fordelt på tolkninger hos både avsender og mottaker, og der man ser hverandre; kroppspråket m.m. I slike forum hvor vi deler våre tanker som her... eller mer ...den skrevne varianten av våre tanker, er ordet også sluppet fri for andre å plukke opp og leke videre med og da blir det gjerne litt hipp som happ hvor dialogen farer, alt ettersom hvem som plukker opp stafettpinnen, hvor mye føringer man har fått av TS eller ei....samt hvor mye man tar hensyn til eventuelle føringer....samtidig er det jo nettopp dette som er fascinerende da, hva skjer med en rekke med ord når du slipper de løs... ? Kanskje vel så viktig å huske på og være ydmyk for at ord har makt :-)