Alle innlegg Sukkerforum

Hvorfor er livet så mye bedre når man er to

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym ovallo lø. 11 feb. 2012 21:24

Det fokuseres sterkt på at liver er sååå mye bedre når man er to og har et fast forhold , jeg leser den ene profilen etter den andre av jenter som søker et fast forhold , er dette bare politisk korrekthet , kan ikke lese menns profiler av naturlige grunner :)

Personlig har jeg alltid hatt faste forhold og det er sikkert en grunn til at jeg er alene den dag idag og alle andre ganger hvor jeg ble alene .Idag er jeg i den situasjon hvor jeg synes at et fast forhold kan være mer til hinder enn til glede og derfor finner jeg det vanskelig å finne det jeg vil ha i jungelen av damer som søker etter tryggheten og et fast forhold .......sier DE ! Hvor mye skal jeg tro på dette ?

Finns det noen damer som kunne tenke seg et fritt forhold ( mener særboer ) Eller et annet type forhold , finnes det noen som ikke trenger å ha en mann fast ved sengestålpen , kjøkkenbenken , ikea prosjekter ,oppussing ,bilkjøring , etc

Skjult ID med pseudonym Især lø. 11 feb. 2012 21:30

Børrss!

Skjult ID med pseudonym meibibeibi lø. 11 feb. 2012 21:33

Der har du meg....

(kvinne 42 år fra Akershus) lø. 11 feb. 2012 21:34 Privat melding

Næh, jeg vil ha full pakke. Ikke med en gang, men det må være målet for oss begge.

Samhørighet, å dele små og store gleder, en å diskutere verden med.

Mitt univers er for lite.

Skjult ID med pseudonym ovallo lø. 11 feb. 2012 21:42

@lillah

Kan ikke se noen hinder i å ha samhørighet dele og å diskutere verden uten å ha det kvelende fast på kjøkkenbenken ......:)

(mann 43 år fra Akershus) lø. 11 feb. 2012 21:44 Privat melding

Enig med Lillah

Skjult ID med pseudonym Lillah lø. 11 feb. 2012 21:45

Om du føler det kvelende, er det ikke noe for deg. Men det er noe for meg. Jeg vil ha det.

(kvinne 46 år fra Akershus) lø. 11 feb. 2012 21:48 Privat melding

Ikke verdt å lese profilen min da. Spar deg for bryderiet. Du vet hva du vil ha, jeg vet hva jeg vil ha. Enkelt og greit, uten at noe er værre enn det andre

Skjult ID med pseudonym neptun lø. 11 feb. 2012 21:48

...og her skulle man hatt en "like"-funksjon så jeg slapp å skrive meg helt enig med Lillah...

(kvinne 46 år fra Akershus) lø. 11 feb. 2012 22:07 Privat melding

lør 11 feb 21:48....var siktet til TS

Skjult ID med pseudonym ovallo lø. 11 feb. 2012 23:13

@ Lillah , nå forstår jeg hva du mener med liten univers , men hva er det du vil ha , du sier bare det du ikke vil ha

@er- du - der du kan spare deg å svare på denne tråden , jeg har ikke spurt etter den meningen du legger fram her til det er det for mange som sier det samme.....gud bedre slutt å bruke denne tråden til å fremstille dere som ordentlige , føler meg ikke som et dårlig menenske av at jeg stiller et vannlig spørsmål relatert til mellommesnskelig forhold .......Kan godt forstå at dette ikke er for enkelte av dere et godt livsform men at dere tør å dømme andre fordi dere føler dere bedre .......det gjør meg perpleks ! og der kommer Lillah univers i bilde

Skjult ID med pseudonym Lilleulv lø. 11 feb. 2012 23:26

"Mitt univers er for lite".

Godt sagt.. tror jeg! Skal i alle fall tenke litt på den i kveld.

Skjult ID med pseudonym bønna lø. 11 feb. 2012 23:35

Det er ikke to forhold som er like, håper jeg. Tenker at det finnes nok av dem som vil ha et forhold som TS etterspør, andre vil være sammen og gjøre ting sammen mesteparten av tida.
Forhold går ofte gjennom faser der partene gjør mer eller mindre sammen.

Skjult ID med pseudonym sta lø. 11 feb. 2012 23:38

Er nok noen som passer til denne typen forhold ja, som ikke trenger noen rundt seg hele tiden som er fornøyd med noen dager i uken og ikke trenger bo sammen. Så det finnes nok håp for deg også :)

Nå kan jo ett fast forhold spenne fra 1 dag i uken til 24/7 da, så er mange fasetter i det å være i ett forhold, alt etter hva som passer den enkelte.

(mann 37 år fra Vest-Agder) lø. 11 feb. 2012 23:53 Privat melding

Man trenger jo ikke leve som siamesiske tvillinger om man kjører sambo heller da ;)

Skjult ID med pseudonym Paraply lø. 11 feb. 2012 23:59

Jeg vil gjerne tråkle en mann fast i skulderen min. Kanskje korssting. Eller løkkesting.

Skjult ID med pseudonym bat sø. 12 feb. 2012 00:20

Trenger ikke gjøre det så omfattende.
Det holder å bruke håndjern, tau, lenker etc :)

Skjult ID med pseudonym Anon sø. 12 feb. 2012 00:22

Særboer høres egentlig helt toppers ut, det. Greier meg selv, jeg, Det jeg ikke har like lyst på er forhold av typen "null forpliktelser".

(kvinne 50 år fra Troms) sø. 12 feb. 2012 01:07 Privat melding

Å være kjærester, men ikke å bo sammen høres ut som en god løsning. Kunne prioritere hverandre noen helger i ny og ne ,men ikke alle hverdagene.
Men et forhold med ingen forpliktelser for hverandre blir feil for meg.

Skjult ID med pseudonym dh sø. 12 feb. 2012 12:23

Det bør jo være noen der ute for alle. Vær åpen om hva du ønsker deg, så er det lettere å finne rett person.

Skjult ID med pseudonym kortspill sø. 12 feb. 2012 12:48

>Mitt univers er for lite

fair nok. det betyr imidlertid ikke at "kvinner vil ha det slik" . Det er en god del kvinne-profiler som understreker at de ikke vil ha en samboer, f.eks kvinner som har hatt barn og familie og gir uttrykk for noe a la "det var hyggelig, men en gang er nok". Kvinner +/- 35-40 er vel erfaringsvis også ofte litt mer ytterliggående en andre kvinner på akkurat dette punktet.

>er dette bare politisk korrekthet

det har nok mye med psykologi å gjøre. For mange er noe på skalaen fra vanskelig til angstskapende å være alene. Det er vel betydelig færre som har antipatier / angst mot struktur og trives med å nyte "mikrokosmos" (stelle med sine egne tanker og interesser alene) / føler det noe på skalaen fra utilfredstillende til at de blir kvalt om det er folk rundt dem for mye - enn motsetningen - betydelig flere føler det vanskeligere å fylle dagen med mening om de kan bruke dagen, uka, livet eksakt slik de vil og har sterkere behov for å ha noen rundt seg.

på et nivå er jo barn og familie noe som gjør samliv utrolig enkelt å forholde seg til - alle vet eksakt hva som forventes av dem og hva de skal gjøre til enhver tid.

(kvinne 46 år fra Akershus) sø. 12 feb. 2012 13:52 Privat melding

TS....på hvilken måte gjør jeg meg bedre enn deg? Forstod du det du leste?

Skjult ID med pseudonym ovallo sø. 12 feb. 2012 18:42

@kortspill

Godt innlegg , du har tent et lys hos meg vdr. angstskapende å være alene :)

Jeg begynner å forstår at dette har noe med alder og hvor i livet man befinner seg med hensyn til småbarn og forhold til exer , men finner det vanskelig å ikke finne jenter som utlyser dette i profilen selv om jeg tror at det er flere som ønsker det . Bare se på den reaksjonen jeg fikk innledningsvis inntil jeg poengterte at dette er seriøst , reaksjonen fra både menn og kvinner . Mitt inntrykk er at mange ønsker seg det men få tør å inrømme det offentlig atlså ikke politisk men sosial korrekthet .......

Bare for å ha sagt det i mine tanker var det ikke et forhold uten forpliktelser til forholdet , bare ikke dele klesvasken , oppvasken økonomien og alt det trivielle som på sikt kan skape konflikter når man ikke har felles barn og felles ansvar .......

Jeg synes det er deilig å være forelsket og forpliktet til en kvinne og samtidig operere alene i verden ......og møtes ved passende anledninger ........

Skjult ID med pseudonym Charleene sø. 12 feb. 2012 19:18

Lillah...enig.....
Jeg ønsker en kjæreste, en som blir min beste venn, en å sovne med,våkne med.. er ikek ute etter "hushjelp", men trives bedre når det er noen her. Har unger ja, men det er ikke det samme. Kan gjerne dra på turer med venninner/kamerater og, men savner han ene..og vil dele hus og...

Skjult ID med pseudonym Vimsi sø. 12 feb. 2012 22:19

For meg blir det for tett med samboerforhold, får klaus ved tanken faktisk.. :-S

Skjult ID med pseudonym Fjott sø. 12 feb. 2012 22:22

Ovallo - hva gjør du her????? Her lukter det singelliv.....

(mann 64 år fra Akershus) sø. 12 feb. 2012 22:33 Privat melding

Hvorfor det er bedre vet jeg ikke akkurat. Men studier viser jo i hvert fall at menn lever lenger i et forhold. Andre studier viser at man lever lenger dersom man har hund enn ikke, så det har vel kanskje noe med gleden av å gi og motta kjærlighet å gjøre. Det er vel sunt for hjertet eller noe sånt. :-)

Som singel og uten hund har man dårlige utsikter. Blir gammel, grinete og sær.

Skjult ID med pseudonym neptun sø. 12 feb. 2012 22:37

@stianen_
Mulig vi blir grinete og sære, men gamle blir vi jo ikke...

(kvinne 54 år fra Oslo) sø. 12 feb. 2012 22:38 Privat melding

Fast, langvarig forhold betyr ikke det samme som samboerskap. Kanskje det burde være flere valg for type forhold på Sukker, for å unngå misforståelser.

(mann 64 år fra Akershus) sø. 12 feb. 2012 22:42 Privat melding

Er det mange som ønsker seg en livsledsager, men ikke vil bo sammen med vedkommende? Da er man vel mest bare venner som går på besøk til hverandre?

Skjult ID med pseudonym kortspill sø. 12 feb. 2012 22:43

>TS....på hvilken måte gjør jeg meg bedre enn deg?

bare for å bry meg, så er jeg tilbøyelig til å være enig i at du ikke sier du er bedre. På den annen side så er blir defansiv og går i forsvarspossisjon - noe som nesten alltid er en dårlig løsning - uten at du vel egentlig blir noe videre provosert? Kanse det fungerer bedre å være saklig eller humoristisk isteden?

Ellers så slår det meg at vi er mange som er utrolig forbeholdne når det kommer til dette med samliv i samfunnet vårt. En skal liksom holde rettrettmilighetene åpne i utrolig lang tid i mange tilfeller;).

Skjult ID med pseudonym kortspill sø. 12 feb. 2012 22:45

>Er det mange som ønsker seg en livsledsager, men ikke vil bo sammen med vedkommende? Da er man vel mest bare venner som går på besøk til hverandre?

etter det resonementet, så blir vel så vidt jeg kan forstå du og broren din kjærester, dersom dere deler en leilighet sammen? Ertekrok i kveld :p?

Skjult ID med pseudonym Vimsi sø. 12 feb. 2012 22:48

Kjærestevenn :-)

(kvinne 54 år fra Oslo) sø. 12 feb. 2012 22:50 Privat melding

Sæboerskap er ikke så vanlig, men for noen holder det lengre enn de fleste ekteskap. Det blir litt mer sånn kjæresteopplegg enn praktisk felles husholdning. Fullstendig politisk ukorrekt, men for noen funker det veldig bra :-)

(kvinne 42 år fra Akershus) sø. 12 feb. 2012 23:16 Privat melding

Skjønner ikke helt hvor dette med politisk ukorrekthet kommer fra, det er vel ingen i denne tråden som sier noe negativt om særboerskap?

"Idag er jeg i den situasjon hvor jeg synes at et fast forhold kan være mer til hinder enn til glede og derfor finner jeg det vanskelig å finne det jeg vil ha i jungelen av damer som søker etter tryggheten og et fast forhold .......sier DE ! Hvor mye skal jeg tro på dette ? "

Jeg syns du skal tro på det vi sier, jeg. Jeg tror folk som regel vet hva de vil ha. Du vil ha særboerskap, noe jeg finner helt uproblematisk, og jeg vil ha samboerskap. Ikke fordi det er politisk korrekt, men fordi jeg vil bygge et hjem, et liv sammen med en mann. Det skal være høyt under taket, med tid til seg selv og sitt, men vi skal bo sammen. Hjemme er hos hverandre, med hverandre.

Det er nok noen for deg også, bare vær åpen på at du vil bo for deg selv og ikke lide kvelningsdøden ved kjøkkenbenken. ;-)

(kvinne 54 år fra Oslo) sø. 12 feb. 2012 23:31 Privat melding

TS har helt klart fått litt pes her for ikke å være og føle som tilsynelatende de fleste alle andre i verden ... ;-)

Skjult ID med pseudonym Lillah sø. 12 feb. 2012 23:32

Leporine - hvor da? Kan ikke se noe særlig pes i denne tråden, jeg.

(kvinne 54 år fra Oslo) sø. 12 feb. 2012 23:40 Privat melding

Fra Fjott f.eks. :-)

Skjult ID med pseudonym Lillah sø. 12 feb. 2012 23:46

Når ts selv sier at han føler et fast forhold er mer til hinder enn til glede, er det vel ikke ubetimelig å spørre om hva han gjør på en datingside?

Om kommentarene i denne tråden er "pes", syns jeg man er hårsår. Ingen som har fordømt Ovallo, den ordbruken er det han selv som har.

Skjult ID med pseudonym kortspill sø. 12 feb. 2012 23:48

>det er vel ingen i denne tråden som sier noe negativt om særboerskap?

Du gjør da blandt annet det. Ikke noe galt i det altså, blir jo ikke noe interessant å diskutere om vi ikke har ulike synespunkter, men du snakker definitivt mot særboerskap og for samboerskap.

>Jeg tror folk som regel vet hva de vil ha. Du vil ha særboerskap

Jeg vet ingenting om de konkrete preferansene til han som startet denne tråden, men generelt betraktet tror jeg kanskje at det kan tenkes du trekker det å bruke deg selv som eksempel litt for langt. Kvinner generelt og antagelig i din aldersgruppe spesielt, har ofte et krystallklart bilde av hva de vil. Jeg tror det ofte forholder seg annerledes med menn, å fortelle kompisene at man foretrekker et forhold der en bor hver for seg på puben på fredag, mens de kommer på quizen på onsdag og sier at de skal flytte sammen og ha barn er noe som jeg har opplevd mer enn en gang for å si det slik.

Merker jeg forresten at du er ved å bli en aaaaning defansiv;)?

Skjult ID med pseudonym Lillah sø. 12 feb. 2012 23:56

Kortspill: Jeg sier ingenting negativt om særboerskap, jeg sier at JEG ikke vil ha det. Det er ingenting galt med hester, men JEG vil ikke ha hest. Skjønner'u? :-)

Trådstarter spør om han skal tro på jenter som sier de vil ha fast forhold, og da svarer jeg ja. Om noen sier noe, tro på dem. På akkurat samme vis som jeg tror på dem som sier de vil bo for seg selv. Det er ikke feil, det er annerledes (enn det jeg ønsker meg).

Defensiv, hvorfor det?

Skjult ID med pseudonym Lillah ma. 13 feb. 2012 00:02

Jeg bruker ikke meg som et eksempel, forresten, jeg snakker utelukkende for meg selv.

Skjult ID med pseudonym Tingeling ma. 13 feb. 2012 00:05

"Finns det noen damer som kunne tenke seg et fritt forhold ( mener særboer ) Eller et annet type forhold , finnes det noen som ikke trenger å ha en mann fast ved sengestålpen , kjøkkenbenken , ikea prosjekter ,oppussing ,bilkjøring , etc"

Dette skjønner jeg ikke.
Er det svært uvanlig å la mannen gå fritt i heimen for tida? Altså, går sambomenn (og menn i forhold) i bånd eller noe? Har jeg vært singel for leeeeeeeenge? OMG, what am I missing?!?
:p

Skjult ID med pseudonym chuckboris ma. 13 feb. 2012 08:28

Kanskje TS mener åpent forhold?
Evt mener TS noe på lavere nivå som elsker, pulevenn, lekepartner etc?

(mann 33 år fra Oslo) ma. 13 feb. 2012 09:25 Privat melding

Det er vel status og økonomiske fordeler, kanskje bare innad i sin egen familie.

Jeg tror ikke jeg vet om eller har sett et eneste forhold der partene er spesielt forelsket eller glad i hverandre, annet enn sånn tull du ser på Facebook som du vet er et spill for galleriet.
Det morsomme her er at mange vil protestere med sånn klisje herskerteknikker, " hvordan verden lever du i, hvilken miljø henger du i, hva slags mennesker har du rundt deg".
Men om jeg tar så grusomt feil hvorfor er det bare 600 av de 23900 som giftet seg i 2010 som fremdeles er sammen ifølge SBB?
De er jo så lykkelige, forhold handler jo bare om kjærlighet?

Tvert imot er det billigere og langt mer praktisk å være i forhold når husleien deles på to og diverse andre utgifter, samt det en blir favoritten til foreldrene og en kan være borte langt mer fra jobb pga syk ditt eller syk datt eller noe.

Er du borte mer enn 4-5 sykedager i året som singel ung mann i 20årene fra en jobb så sliter du, det har jeg selv observert....er du i forhold...ja det blir endel flere sykedager dager og ingen tør å si noe, du er jo respektabel.

Skjult ID med pseudonym meg ma. 13 feb. 2012 09:39

Ovallo Jeg skjønner helt hva du mener her.
Og det er mange som trives med å bo alene ,men som gjerne vil ha en fast kjæreste likevel.
Jeg trives godt alene i hverdagene, jobb unger, faste dager. Men savner en å dele fritid med.
Selvsagt også det å kunne inkludere i hverdagslivet ,men hvorfor på død og liv måtte bo sammen. Det er fullt mulig å dele hverdager i lag nå og da uten å bo sammen.

Men det er nok en tanke som burde komme etterhvert som årene går, det å ønske å dele fremtiden sammen.For mitt vedkommende i allefall. Akkurat nå føler jeg at jeg trives best å bo alene.

Tror ikke TS mener et forhold uten forpliktelser her, et forhold er like mye et forhold selv om man ikke bor sammen. Og respekt og trofasthet er noe de aller fleste ønsker i et forhold.

Hvis det er snakk om enda mer åpne forhold der parterne kan gjøre akkurat som de vil, så er det nok litt vanskeligere å finne, ihvertfall på et fora som sukker.

Skjult ID med pseudonym ovallo ma. 13 feb. 2012 20:29

Takk for mange inntersesante innspill !

@ Meg , du har forståt bedre hva jeg mente med et forhold hvor man ikke bor sammen og deler de vanlige forpliktelser som følger med å bo sammen og etter min mening skaper konflikter i lengden , trofasthet er like viktig for meg som forhåpentlig den utvalgte , likeledes respekt for våres personlighet omsorg for hverandre
og selvsagt vennskap .....leker med tanken om flere alternativer .

@lillah jeg forstår og aksepterer at en kvinne i din alder vil ha det slik du nevner ( Samboerskap ) Fra min omgangskrets har jeg alltid hørt forskelige versjoner av forhold varianter men det er først nå jeg er ved et veiskille og kan tillate meg å leke med tanken , dere alle har bidratt til å utvide min galakse :)

Jeg forstår nå at dette har noe med hvor i livet mann befinner seg i , for et ungt menneske er viktig å etablere seg , skape røtter , for mennesker i 40 års alderen er de fleste på let etter den andre sjansen , når man har kommet over den andre sjansen forstår man at du har bare deg selv med sikkerhet resten av livet alt annet er relativt :)
Dette er ikke for meg pesimistisk , kun livserfaringer å bygge videre på og derfor kommer ønske om å ha det godt med et annet menenske uten at forholdet skal bli komplisert og føre til frustrasjon mer enn nødvendig

I min situasjon idag vil jeg påstå at særboer er det beste alternativet for meg og kan ikke forstå at det ikke er mange jente som ønsker seg det etter 40 års alderen - Kansje de er redde for å bli gammel alene ?