Alle innlegg Sukkerforum

Hvor lenge bør en kaffedate vare?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Misselliot sø. 12 feb. 2012 21:00

Hvor lenge skal bør en kaffedate vare ihv. Når man er interessert og kan tenke seg å møtes igjen og ikke?

Skjult ID med pseudonym kar sø. 12 feb. 2012 21:03

Regulerer seg selv. Begynner det å bli mer pinlige pauser enn prat så er det på tide å tømme koppen og huske p ået viktig ærend.

Skjult ID med pseudonym Jens37 sø. 12 feb. 2012 21:05

Jeg slutter aldri å bli overrasket over alt folk ikke klarer å finne ut av selv her inne....

En kaffedate skal vare NØYAKTIG 78 minutter. Forstått?

Skjult ID med pseudonym Misselliot sø. 12 feb. 2012 21:08

Jens du er teit, spurte ikke min , men sånn ca når det blir for lenge...;)

Skjult ID med pseudonym Misselliot sø. 12 feb. 2012 21:08

Jens du er teit, spurte ikke min , men sånn ca når det blir for lenge...;)

Skjult ID med pseudonym duckman sø. 12 feb. 2012 21:11

79 minutter er helt klart for lenge. :-p

Skjult ID med pseudonym Misselliot sø. 12 feb. 2012 21:12

Ja dere burde prøve en date!!

Skjult ID med pseudonym Paraply sø. 12 feb. 2012 21:12

Over en time er for lenge, så Jens ryker ut av leken. Next!

(mann 38 år fra Østfold) sø. 12 feb. 2012 21:13 Privat melding

Du legger sammen alderen deres, ganger dette med to, da får du antall minutter. Hvis noen av dere har kamferdrops, så legg til likt antall minutter som der er kamferdrops.

Skjult ID med pseudonym Misselliot sø. 12 feb. 2012 21:14

Dere burde virkelig prøve ;)

Skjult ID med pseudonym Powpow sø. 12 feb. 2012 21:39

En kaffedate bør ikke vare spesielt lenger enn det tar å drikke opp kaffen. :P

Skjult ID med pseudonym Noka$ sø. 12 feb. 2012 21:39

Når daten din slurper i seg kaffen av fatet,er tiden inne for å gå hjem.

Skjult ID med pseudonym Jente sø. 12 feb. 2012 21:40

Rundt en time, men ofte det blir 2 timer hvis vi har det veldig hyggelig.

(mann 42 år fra Oppland) sø. 12 feb. 2012 21:41 Privat melding

Hmm...er vel ikke noe fasitsvar på hvor lenge en kaffedate skal vare vel. En kaffedate varer like lenge som man føler den skal vare.

Var en gang på en kaffedate som varte i 5timer og vi syns begge den ikke var lang nok :) Men har også vert på dem som bare varte en halv time og det var mer enn nok.

Ingen fasitsvar på den her altså!

(kvinne 32 år fra Oslo) sø. 12 feb. 2012 21:48 Privat melding

Så jeg kamferdrops??

Skjult ID med pseudonym Iris sø. 12 feb. 2012 21:52

Her er det ikke noe fasitsvar. Kaffedater jeg har vært på har vel gjennonsnittlig vart i ca 2 timer, mens den korteste var unnagjort på 20 min. Den siste var på over 3 timer, var veldig hyggelig selskap:)

Skjult ID med pseudonym Jens37 sø. 12 feb. 2012 21:52

@Beneath

olahalaa... Deg hadde jeg gjerne blitt på en date hele kvelden med. Snakk om en fruktbar og fager kvinne! ohhh....

Skjult ID med pseudonym Kafaen sø. 12 feb. 2012 21:54

Drikk opp kaffen og ta repern ;)

Skjult ID med pseudonym Noka$ sø. 12 feb. 2012 21:56

Ro deg ned,pikenes jens.

Skjult ID med pseudonym neptun sø. 12 feb. 2012 21:56

Husker jeg var på en date en gang som jeg syntes ble i korteste laget til at det skulle kunne bli noe der, men på banen hjem fikk jeg en melding om at den var svært lang til å være henne. Og at det ikke ble noe mer etter et par dater til, var nok først og fremst fordi jeg dreit på draget selv. Så det er individuelt

(mann 45 år fra Akershus) sø. 12 feb. 2012 22:08 Privat melding

Det beror på vem man är på date med.
3 timmar är lagom för en bra kaffedate.
2 minuter är för mycket för en dålig.

Skjult ID med pseudonym utsikt sø. 12 feb. 2012 22:21

jeg pleier å foreslå å dele en flaske vin jeg, fordi det tar litt tid å drikke opp, det er vel så mange hyggelige steder for en date som med kaffesteder, om en ikke klarer å bli enige om å kjøpe en flaske vin sammen så er det vel fare for at en kan slite med å bli enige om andre ting også;) og om vedkommende ikke liker vin så er det en interessant måte å få vite om en har med en si fra før en kjøper flasken eller bli sittende å ikke drikke noe av flasken etterpå type:).

Folk er selvsagt forskjellige, men jeg har personlig ikke noe særlig sans for denne evindelige kaffekoppen. Jeg ser liksom ikke helt problemet med å ha en hyggelig prat og dele en flaske vin i, si, 2 timer med noen som jeg ikke kommer til å treffe igjen. hvor motiverte er noen egentlig for å møtes om det er så forbannet viktig at det skal se naturlig ut å stupe avgårde etter 20 minutter.

Jeg prøver å legge litt arbeid i å tenke ut et hyggelig sted selv og liker at de jeg skal møte gjør det samme om det er de som skal finne et sted. En gang var det ei som foreslo en kaffe på Tveita-senteret og det er langt fra det mest interessante jeg har vært med på for å si det slik...

Ellers er ikke denne førstedaten utpreget variert og oppfinnsom - noen som har testet ut noe litt mere kreative varianter?

Skjult ID med pseudonym kar sø. 12 feb. 2012 22:35

Søndagslunsj har fungert fint for meg. Mer fancy enn en kaffekopp, mindre anstrengende enn en full restaurantmiddag.

Skjult ID sø. 12 feb. 2012 22:48

Møtte en fyr for mange år siden som jeg hadde snakket lenge og vel med både på nett og i telefonen. Superhyggelig fyr som kom fra Lillehammer til Lillestrøm for å hilse på meg. Det var fullstendig kræsj fra begynnelse til slutt fra min side, mens han syntes det var superhyggelig. Siden han hadde reist 2.5 time ens ærend for dette treffet syntes jeg ikke at jeg kunne si ifra heller, så det ble en hel dag og kveld. Forferdelig...

Forsøkte meg igjen forrige helg med noe like skummelt. Han kom også langveis fra og jeg inviterte han hjem til meg. Det ble derimot veldig hyggelig. Litt pinlige pauser innimellom, men noe vi begge lo av, så det var helt greit :) Første date varte da i 5 gode timer. Skal treffe han igjen neste helg og om vi finner ut at vi trives i hverandres selskap er planen at vi tester ut en hel helg. Grugleder meg til det! :)

Så det er vanskelig å si noe tid på en kaffedate. 5 minutter tok det før jeg så tegnet til at alt var helt kræsj med førstnevnte. 5 timer kunne gjerne vart lenger med sistnevnte :)

Skjult ID med pseudonym Lionking41 sø. 12 feb. 2012 22:56

@ Skjult ID

Hvorfor var det fullstendig kræsj med førstnevnte? Så han helt annerledes ut i virkeligheten enn på bilder? Sa han noe rart? Interessant å høre...

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt sø. 12 feb. 2012 23:05

Når den andre personen ser etter mer kaffe i en kopp som allerede er tom er det på tide å avslutte tenker jeg.. :P

(mann 38 år fra Østfold) sø. 12 feb. 2012 23:07 Privat melding

Beneath:

Trick or treat?

Skjult ID sø. 12 feb. 2012 23:07

nå var dette for 8-9 år siden, i min forrige singelrunde...huff..., så jeg husker ikke så mange detaljer. Husker bare at han på telefonen virket veldig oppegående, hadde mye fornuftig å si. Vi kunne prate i timesvis om alt og ingenting.

Jeg hadde nok dannet meg et bilde av han som viste seg å ikke helt stemme. Utseendemessig var han ikke helt som forventet, men jeg er heller ikke så fryktelig opptatt av utseende. Man er aldri lik i virkelighetens hverdag som man er på bildene man legger ut på nett alikevel. Det vet jeg jo med meg selv også. Det er klart jeg velger bilder fra en god dag og ikke fra en dag jeg er sliten og lei :)

Det var mer måten han var på. Smiskete, snakket meg etter munnen, skrytete. Han forsøkte bare å fremstå som en supermann på alle områder. Det ble bare for mye. Han snakket høyt og jeg var bare rett og slett flau over å bli sett sammen med han.

Skjult ID med pseudonym kortspill sø. 12 feb. 2012 23:27

enig med forrige poster om at det kan være interessant å høre om hva som skar seg. Jeg har vært ute for noe lignende en gang - hadde hatt kontakt med ei jente i lang tid på mail og sms, vi avtalte å møtes og det var vel ganske åpenbart at hun ikke trivded noe videre i det hele tatt. Jeg er vel mer den direkte typen og etter å ha forsøkt en del ulike temaer, hennes svar, kroppsspråk og mangel på å bidra noe til samtalen selv, så spurte jeg henne rett ut om det ikke var bedre at hun bare gikk, når hun åpenbart ikke trivdes? Og det gjorde hun;)- like greitt egentlig.

det der med å være direkte er vel min umiddelbare kommentar til forrige poster som led seg gjennom en dag også - ikke være direkte og fortelle hva en har lyst til og ikke lyst til er veldig ofte ris til egen bak i denne bransjen;).

Skjult ID med pseudonym saftis sø. 12 feb. 2012 23:34

Jeg har hatt mange kaffedater, ingen av mennene har jeg sett igjen. Har hatt mange vin/middagsdater, alle mennene har jeg sett igjen... Ingen flere kaffedater på meg!

Skjult ID med pseudonym kjeks sø. 12 feb. 2012 23:38

vil også ha kamfer

Skjult ID med pseudonym kjeks sø. 12 feb. 2012 23:38

(kamferkjeks)

Skjult ID med pseudonym kortspill sø. 12 feb. 2012 23:54

aplaus for saftis - det er noe med dette forbeholdne fjaset som bare er såååå dølllt!

Skjult ID med pseudonym Iris ma. 13 feb. 2012 03:43

Gå på date en time før kafeen stenger. Skulle dere ha så god kjemi at dere er lysten på mer drikke etter stengetid, så er det jo bare å bevege seg til en åpen pub og sitte der til dere går lei :D

Skjult ID med pseudonym jente ma. 13 feb. 2012 09:15

Enig med saftis. Jeg er ferdig med kaffe-dater. Om jeg har en halvime å sette av, har jeg to timer å sette av. Det er det å finne en åpen kveld uten barn som er utfordringen. Å sitte å se på klokka 20 minutter før man skal hente barn osv. gjør romantikk umulig.

Jeg merker når folk foreslår en tid og legger til at de må noe annet en time etterpå.... Det er folk som trenger en easy way out om det ikke er suksess. Og det trekker ned! Det er faktisk bare å si: Takk for nå. Det var hyggelig, men det blir neppe oss... Ha en fin kveld!

Skjult ID med pseudonym meg ma. 13 feb. 2012 10:25

Noen ganger blir kaffedate helt feil.
Mye bedre å ta en lunch, da er det noe å fokusere på og vips også noe å snakke om med en gang hvis den ene eller begge er litt sjenerte i starten. Da vil de første 5 minuttene handle om mat, og hva de skal velge,da bør en benytte sjansen å kikke litt, smile litt å observere kroppspråket til den andre. Også er det litt mindre naturlig å løpe av gårde etter et kvarter så begge får litt mer tid på seg til å gjøre seg opp noen inntrykk.

Syns egentlig hele den settigen der med å sitte på hver sin ende av bordet å glo på hverandre er litt "spent" på en første date, mye hyggligere å gå en tur å snakke litt før en setter seg ned, eller rett å slett treffes på en date der det er litt aktivitet slik at det er litt annet enn kun hverandre å fokusere 100% på. Kan være et slag billiard, en runde på bowling og dele en pizza der. Bare ett eller annet så stemningen tør litt opp.

(kvinne 36 år fra Buskerud) ma. 13 feb. 2012 10:35 Privat melding

Så lenge man har lyst..

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ma. 13 feb. 2012 16:30

@saftis
Er jo ingen sammenheng der. Er jo mange faktorer som kan spille inn enn typen date.

@jente
Det er jo faktisk mulig at en har en annen avtale. Bare fordi at noen bruker det som en easy way out, betyr ikke at alle gjør det.

Vet i hvertfall at jeg er ikke spesielt interessert i hverken hjemmedate eller en middagsdate som første møte.

Skjult ID med pseudonym Fyog faen ma. 13 feb. 2012 16:33

Hjemmedate.... Høh !! Well well , de som har vært på noen dater er vel ikke så dumme?? Den blir nok minneverdig den ;)))

Skjult ID med pseudonym Z ma. 13 feb. 2012 16:36

Slik jeg ser det, har jeg enda ikke vært på noen pinlig kaffedate.
Man finner alltids noe å snakke om, og det blir som regel alltid hyggelig. I alle fall mer enn hyggelig nok for meg :-)

Det betyr igjen at en kaffedate kan bli alt fra 1/2 time til 5 timer eller mer, alt etter som hva som føles naturlig.
Viktigst er jo om man har det bra der og da, og om man ønsker å evt. treffes igjen. Tiden er jeg ikke så opptatt av.

Skjult ID med pseudonym Iris ma. 13 feb. 2012 16:42

Æsj, så kjedelig folk tar i brukt nicket jeg bruker:(

Skjult ID med pseudonym tilbud ma. 13 feb. 2012 16:44

Fikk nylig tilbud på en hjemmedate med overnatting fra fredag-søndag, vi kjenner oss ikke engang. Så jeg ble litt skeptisk da , må innrømme det

Skjult ID med pseudonym Fyog faen ma. 13 feb. 2012 17:04

Høres ut som et planlagt "overgreps"date haha!!;)

Skjult ID med pseudonym tilbud ma. 13 feb. 2012 17:10

Jeg går frivillig glipp av det tro ;-)

Skjult ID med pseudonym meg ma. 13 feb. 2012 17:13

Har vært på helgebesøk fra fredag til søndag jeg som første møte. Men da med både brev og tlf bekjentskap i forkant og også bekjente som kjente til hvem vedkommende var slik at jeg hadde tryggheten sånn sett å vite det ikke var noe farlig. Veldig hyggelig helg ble det og og mange flere helger i etterkant.

Så det kommer litt ann på type bekjentskap i forkant. Hva man vet om personen og hvor god kemi det er før møtet også.

Skjult ID med pseudonym tilbud ma. 13 feb. 2012 17:16

Men det er vel en stooooor fordel hvis noen fra dine bekjente kjente han. Det blir litt anerledes om du kjenner fyren kun fra nettet og hadde noen telefonsamtaler på forkant.

Skjult ID med pseudonym meg ma. 13 feb. 2012 17:31

Hadde ikke reist slik om jeg ikke følte meg trygg på at det var en god kemi tilstede og at det var noe begge ønsket. Hadde nok vært litt mer betenkt om det var et menneske jeg ikke ante noe om, og spontant skulle reise til. Men jeg føler at det er fullt mulig å bli kjent via nett og tlf også, med tidenes skype, cam og slik så blir det som å treffes på mange sånne kaffedates i forkant. Jeg er kanskje ikke så redd av meg, stoler på min egen magefølelse og velger faktisk å tenke og tro ok om folk. Har ikke hatt noen ubehagelige opplevelser ved å stole på meg selv. To ganger har jeg reist bort slik, begge gangene endte med at vi trefftes mange ganger etter det. Det ene var forhold nesten et år, den andre varte noen måneder som åpent forhold/gode venner siden begge var single og det passet begge best den gang.

Men hadde en venninnebekjent i backup i samme byen,tilfelle det skulle bli total skjærings første helgen.

De galeste "mennene " er nok heller ute etter de jentene som er dum/naive og 20 år yngre enn meg. Flest unge jenter som er utsatt for slike tullinger. Litt nettvett og sunn fornuft på veien er godt å ha med.

Skjult ID med pseudonym tilbud ma. 13 feb. 2012 17:40

Det er ikke mulig å bli kjent ordentlig kun via nettet og tlf, man må møttes flere ganger.
1. date med noen du kjenner kun via nettet er en kunstig skapt situasjon. Og webkamera er litt pervo, sorry.
Nei, not my cup of tea.

Skjult ID med pseudonym meg ma. 13 feb. 2012 17:45

Webcam pervo ? Fullt mulig å sitte på webcam med klærne og føre lange hyggelige samtaler og ser ikke noe perverst i det!

Kunstig skapt situasjon, tja det kommer nok an på hvem man skal treffe og om det er god kemi eller ikke.
Når det er en nettvenn man har kjent over en lenger periode på nett og tlf og vennekemien er der uansett ,da er det kun snakk om det fins det lille ekstra som slår gnistrer eller ikke.
Hvis det slår gnistrer og det er gjensidig så blir det ikke noe tilgjort og kunstig for min del.

Skjult ID med pseudonym meg ma. 13 feb. 2012 17:51

Når det er sagt. Ville ikke gjort det etter en uke eller to nettbekjentskap.
Men de jeg har møtt slik har jeg hatt kontakt med i månedevis, uten å egentlig ha noe forventninger eller håp om romantiske bånd. Det er vennskap på nett som har utviklet seg over tid. Og nei det var ikke på sukker, men i nettby sine glansdager :)

Så det er ikke så galt som det høres ut. Og følte meg rimelig trygg på at jeg kjente vedkommende godt nok til å vite at helgen ble hyggelig uansett om det slo gnister eller ikke. Jeg hadde nok ikke gjort det samme for 15-20 år siden.

Skjult ID med pseudonym Tingeling ma. 13 feb. 2012 17:59

For meg er det en utfordring i seg selv å få tid nok til f.eks venner. Kaffeprat, vinkveld, middag...osv.
Så å sette av alt fra 30 minutter til 5 timer + for å treffe en som potensielt kan vise seg å muligens være interessert/interessant å ta en kaffe/vin/middag/annet/aketur/sydentur/bryllupsreise/whatever med senere engang er definitivt IKKE noe jeg gjør ukentlig. Men...så dater jeg jo ikke heller, da...;-)

For meg vil det fungere å ta et treff på samme måte som jeg av og til skviser inn andre avtaler. Med avtalt tidsramme. Ser ikke noe gærnt i det, faktisk. Men så MÅ jeg ikke sette av heeeeeele kvelden for å treffe ei venninne heller, og slike rammer gjør det enklere for begge parter.
:-)

*Jeg skjønner ikke helt hvordan dere som dater flere i uken får ting til å gå i hop. Snakker vi skikkelig strukturert logistikk her?*

Skjult ID med pseudonym Z ma. 13 feb. 2012 18:02

Prioritering, Tingeling.
Noen velger/trenger å fylle opp dagene sine med jobb/must do, andre velger annerledes. Verre er det da ikke :-)

Skjult ID med pseudonym meg ma. 13 feb. 2012 18:09

Skjønner ikke jeg heller hvordan folk greier date flere forskejllige i løpet av relativt kort tid.
Jeg legger både innsats ,vilje, interesse og tid i bekjentskapet når jeg først finner kemi med en.
Og fokuserer på å bli kjent med den ene personen som fanger interessen min.
Dabber den av så trenger jeg uansett en stund for å samle litt tanker å legge et bekjentskap bak meg før jeg gjør ny innsats å prøver på nytt med en annen.

Skjult ID med pseudonym bønna ma. 13 feb. 2012 18:11

En kaffedate varer to kopper kaffe. Eller en kaffe m/påfyll. Er det tilgang til koffeinfri kaaaan den strekkes ut i tre, kanskje fire kopper.

Skjult ID med pseudonym Tingeling ma. 13 feb. 2012 18:13

Selvfølgelig er det en prioritering, Z.
Men jeg tviler på at jeg er den eneste som har en til tider veldig full kalender, og føler jeg må prioritere etter klokka. Og for enkelte er det nok "must do`s" som er av absolutt nødvendighet og plikt også.

Jeg spør om hvordan andre får tid til dating, jeg.
Hvordan får dere ting til å gå i hop? Er dating hovedfokus, eller blir det sånn "når det passer"...eller blir det klemt inn kun når det dukker opp noen som er veldig interessant?

*Oppriktig nysgjerrig.*

Skjult ID med pseudonym bønna ma. 13 feb. 2012 18:15

Har du ikke tid til å date noen, så ta deg en pause!

Skjult ID med pseudonym bønna ma. 13 feb. 2012 18:16

...f.eks en kaffepause.

Skjult ID med pseudonym Z ma. 13 feb. 2012 18:23

Mitt oppriktige svar til det du spør om, Tingeling:
Jeg får til det jeg har lyst til, det jeg velger å bruke tid på fordi jeg bestemmer over meg og tidsbruken min.

Skjult ID med pseudonym McCloud ma. 13 feb. 2012 18:30

Tja, prioriteringer.
F.eks venner vs muligheten for potensiell kjæreste, og kjæreste ligger jo på et helt annet personlig nivå.
På samme måte prioriterer man tidsbruk mellom kjæreste og venner, når man har kommet dit.