Alle innlegg Sukkerforum

Spontan Reaksjon

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym mann45 fr. 11 april 2008 08:52

Si meg er verden blitt helt syk !!

overskrifter i dag:
- Soldater på perm forgriper seg på 12 åringer
- Barnefar på 39 har voldtatt i 10 år
- Pluss Engla saken i sverige der ei 10 års gammel jente er blitt
borte, og en 42 åring er anholt....

og ofte har offrene vært ungdom og barn, syk, syk verden....................

Skjult ID med pseudonym s.a.me fr. 11 april 2008 09:07

Kjempetrist og helt forferdelig. Syns bare så inderlig synd på de som er berørt..
Har stilt meg spørsmålet mange ganger, hvorfor vi ikke bare kan være greie med hverandre. Hvorfor er det noen som må gjøre sånne forferdelige handlinger, og da ofte mot barn/ mindreårige. Som trådstarter.. jeg har heller ikke ord..

Skjult ID med pseudonym Dingo fr. 11 april 2008 13:09

Verden har vel ikke blitt så mye sykere, men i dagens mediesamfunn så blir vi generelt bedre informert om alt det syke som skjer til enhver tid.

Skjult ID med pseudonym Enig fr. 11 april 2008 15:38

Når man er egoistisk og selvsentrert nok og anser at andre individer kan utnyttes/brukes for å tilfredsstille ens ulike behov, og man i tillegg ikke har dette med grensesetting inne, ja da kan en del folk i en kritisk situasjon gjøre vurderinger som gjør at de havner på den gale siden. Nøkkelen til å velge riktig tror jeg er evne til innlevelse i andre menneskers situasjon, liv og følelser.

Men jeg tror personlig at dette problemet har tiltatt i nyere tid, og at noe av grunnen til det er legitimeringen de opplever gjennom deltakelse i nettverk eller gjennom tilgjengelig materiale av ulik karakter (ofte nettet, ja), der dette oppfattes som normalt. Måten de snakker om dette på sier alt om at de normaliserer handlingene de utfører. Skal vi være en motvekt til den interne normaliseringen som skjer, hjelper det neppe å isolere/avvise "raringer" og folk som skiller seg ut på en eller annen måte, slik vi ofte har en tendens til å gjøre i dag. Selv tror jeg de bare blir enda rarere av det, og noen blir tikkende bomber.....

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) fr. 11 april 2008 17:14 Privat melding

Nei, verden er som vanlig, det er bare at det ikke alltids dukker opp som overskrifter hver jævla gang noe bedritent skjer.

(mann 61 år fra Akershus) fr. 11 april 2008 20:57 Privat melding

...som sagt så var det bare en "spontan reaksjon" etter og ha lest litt i avisene i morges....og noen andre vurderinger gjorde jeg ikke, men fælt er det uansett....

Skjult ID med pseudonym Nysgjerrig fr. 11 april 2008 21:12

Er litt enig med brødmannen!
Når nyhetene preges av dritt, så selger det. Hva kunne man tjent på å selge bare gode nyheter mon tro.......

Men til deg som syns at det er tøft å lese om disse tingen. Prøv å finn gledelige nyheter, og forstå at verden stort sett er besatt av gode mennnesker. Om du har mye empati og medfølelse med dem som rammes av tragedier, så bør du kompensere med gledelige ting. Husk Det har sikkert dødd tusenvis av barn i verdn i dag, fordi at altfor mange er egoister.... Men så kan vi også tenke på at det finnes tusenvis av nybakte mødre og fedre som gleder seg over sine små tilskudd ;-)
Man kan si at verden er urettferdig og det kan så være. Men vi skaper vår egen virkelighet. Det beynner med oss selv!

Skjult ID med pseudonym Perle fr. 11 april 2008 21:34

Mer enn 80% av nyheten er negative nyheter. Jo mer oppskakende og ille, jo bedre omsettning. Det er opp til oss kundene å signalisere hva vi vil ha. Jeg har etterhvert begynt å sile litt på hva slags informasjon jeg ønsker å ta inn. Av samme grunn har jeg sluttet å kjøpe tabloidaviser og fortsetter å ikke kjøpe se og hør, og annen sladder presse.
Dette kan virke naivt, verden går sin skjeve gang like vel, men jeg tror at om jeg har fokus rettet mot for mye negativt går det først ut over for meg og mitt humør. Det er noe i at hva hodet er fylt med flyter hjertet over med. Og å lese med en form for skrekk blandet fryd om hvor forferdelig verden har blitt hjelper ikke, da skal det andre metoder til.