Alle innlegg Sukkerforum

Hva er det til middag?

Vis siste innlegg
(kvinne 34 år fra Buskerud) on. 15 feb. 18:21 Privat melding

Hey peeps!

Vi single mennesker har jo lett til å slumre litt på middagen.
Jeg vet at selv om jeg lager mat til lillemor og meg hver dag, orker jeg sjeldent eller aldri å lage
meg noe egentlig middag når jeg har barnefri.

Derimot vet jeg det er kjempeherlig å lage mat når andre enn meg skal sette pris på den!
I dag, til eksempel, hadde vi enkel, men veldig gidd middag;
grønnsaks suppe med spinat. Namme namme!

Men jeg finner det ofte vanskelig å finne på noe godt og enkelt uten å måtte
repetere de samme middagene hele tiden...
Spesielt når man skal tenke pris, enkelt het og at det ikke skal ta lang tid å lage.

Mitt spm er; hva slags middagstips har du?
Hva er din favorittmat i hverdagen?
har du noen supre oppskrifter å dele med oss?

Skjult ID med pseudonym neptun on. 15 feb. 18:23

Jeg lagde moussaka i går, og med så mye fløte, ost og olivenolje jeg har hatt i den, holder den fort vekk i fire dager. Så moussaka i dag også, altså!

(kvinne 40 år fra Buskerud) on. 15 feb. 18:24 Privat melding

nope :P nå jeg har barnefri uke spiser jeg knekkebrød eller ute med venner...
jeg trenger en mann som kan lage mat til meg, eller jeg til han ;)

håper du får mange tips av alle andre! ;)

(kvinne 42 år fra Møre og Romsdal) on. 15 feb. 18:32 Privat melding

må si jeg er sløv med hverdagsmiddagen, når jeg er alene.. da kan jeg gå i en uke uten middag, før jeg plutselig får lyst på noe, og dermed lager dette.. ^^

(kvinne 34 år fra Buskerud) on. 15 feb. 18:33 Privat melding

dette... hva nortibia?

(kvinne 25 år fra Oslo) on. 15 feb. 18:43 Privat melding

Det beste tipset jeg kan gi er å lage alt for mye mat hver gang du lager middag.

Skal du først lage middag, så lag en middag til 4, 6 eller 8 personer. Frys ned alt som blir til over i små porsonspakninger, og wips, så har du mange middager fremover . Da er det lett å hente opp en kjempegod hjemmelagd middag fra frysen de dagene man ikke gidder å lage, eller har dårlig tid.

Skjult ID med pseudonym kjeks on. 15 feb. 18:44

pialsneripøelserpoottittpastna

(mann 41 år fra Sør-Trøndelag) on. 15 feb. 18:51 Privat melding

Jeg orker ikke lage mat hver dag når jeg er alene,det blir for dumt. :)
Så da blir det som regel brødskive 6 dgr i uka. :p

(kvinne 42 år fra Møre og Romsdal) on. 15 feb. 18:57 Privat melding

Cali, det jeg enn måtte få lyst på :p som regel noe med masse fett etc, som biff med pommes frites og bernaise, etc ^^
men jeg har en god hverdags middag til deg cali!

stek karbonadedeig med salt og pepper, mørk buljong pulver og hvitløk og tilsett en løk i biter, la det frese litt og så hell over ca en dl vann og la det koke inn litt,
så koker du ca 8 mellomstore poteter, når de er gjennomkokte, så moser du dem, har i litt smør, melk, hvitløk, og litt buljong pulver, litt salt ( vær forsiktig siden bujong inneholder mye salt, så smak til) og pepper.
så koker du opp vann i en gryte og har i en blomkål og brokkoli blanding (frossen)
når vannet begynner å koke igjen, så tøm det av grønnsakene, og tilsett litt smør.
så legger du alt i en form, Først den stekte karbonadedeigen med løk, så grønnsaksblandingen, så potetmosen du har laget, og til slutt litt ost på toppen. la det står i ovnen på ca 200 grader til osten er gyllen, og server med rundstykker :D

(kvinne 36 år fra Oslo) on. 15 feb. 19:03 Privat melding

Jeg må også ha skikkelig middag!

Er jeg skikkelig sulten hender det jeg røsker med meg en pose salat og blander i kidneybønner og skinke eller kalkunpølse. Ellers går det mye i kylling, ris og grønt nå om dagen. Har ikke fryser, så det er vanskelig å lage stor middag uten å møtte spise det samme hele uka. Akkurat nå fantaserer jeg om kjøttkaker og pølser i brunsaus med potet og makaronistuing til. Tror jeg må legge inn på bestilling på det neste gang jeg skal til mamma. Ellers er hjemmelaga fiskegrateng noe av det beste jeg vet, og det er noe jeg lett spiser flere dager på rad! (Fysj til "God gammeldags fiskegrateng" fra frysedisken som jeg har funnet hår i 3 ganger!!!!). Hiver også lett ihop en viltgryte om jeg har fått meg elgkjøtt.... yummy!

Da jeg studerte hendte det at jeg lagde fiskepinner og hadde dem i pitabrød sammen med salat, var faktisk ikke så ille når jeg tenker meg om. Men der jeg kommer fra skal man ikke spise sånt, så det jeg har ikke sagt!

(mann 35 år fra Østfold) on. 15 feb. 19:32 Privat melding

Kan jeg få bli med til mammaen din da Milla? Det hørtes skikkelig godt ut!

(kvinne 36 år fra Oslo) on. 15 feb. 19:34 Privat melding

Det kommer an på hvor store baller du har, Belkar, for mamma er rimelig rå og direkte. (Hun har til og med reist ut til en kompis for å ta mål av ballene hans, da jeg skulle strikke han en penisvarmer).

Skjult ID med pseudonym arneand on. 15 feb. 19:37

@**Milla** ons 15 feb 19:34
Heftig x)

Skjult ID med pseudonym Paraply on. 15 feb. 19:39

Hvah? Gid'ameg ass. Min mor ville gått rett i bakken bare ved tanken.

Skjult ID med pseudonym Dobbs on. 15 feb. 20:04

Apropos middag og mat, her er kandidatene med hår etc:
(Lånt fra en annen tråd)

Visste du at en gjennomsnittlig persons inntak av fastfood inneholder 12 kjønnshår.
Visste du at under ett år svelger du 14 insekter mens du sover.
Visste du at du puster daglig inn en liter av andres anale gasser.

(mann 35 år fra Østfold) on. 15 feb. 20:12 Privat melding

Haha. Da håper jeg du brukte ull som ikke klør! Men jeg skal klare å se gjennom fingrene med litt ballemåling hvis jeg får servert et slikt herremåltid =).

(kvinne 36 år fra Oslo) on. 15 feb. 20:13 Privat melding

Babyull er tingen! Det hører med til historien at mamma ikke tok mål, men at hun skremte han kraftig ved å legge målebånd, skyvlær, blokk og penn på bordet da hun sa jeg hadde sendt henne. Fyren hadde sjekka om kaffen var klar 6 ganger, klarte ikke sitte i ro. En smule skremt ja!

(mann 35 år fra Østfold) on. 15 feb. 20:27 Privat melding

hehe. Tror jeg hadde svettet litt da selv ja =).

(mann 35 år fra Østfold) on. 15 feb. 20:36 Privat melding

Men litt on topic:
Linsesuppe: Mos gulerot,løk og hvitløk sammen, Kok dette opp med linser , en buljongterning eller kraft og en boks grovhakkede tomater. Omnomnom. Kan også tilsette litt spansk pølse eller salt kjøtt om ønskelig. Ferdig på ca 5 min om du bruker ferdigkokte linser

Skjult ID med pseudonym gerimax on. 15 feb. 20:40

@ ts

Googgle middagstips , der finner du stor variasjon , rema har også begynt med middag for under en 100 lapp
middag er middag , posesuppe og pølser er ikke middag , det er hjemmelaget junkfood :)

Skjult ID med pseudonym **Milla** on. 15 feb. 20:42

Mamma er verdens snilleste da, men man trenger baller for å fungere hos henne ;)

Spis suppa, så får du puppa ja!

(kvinne 42 år fra Oslo) on. 15 feb. 20:50 Privat melding

Tomatsuppe :

Hakk 2 løk, hvitløk, og chili fres dette i en kjele. Tilsett oregano, basilikum, og persille. To bokser hakka tomater tilsettes. Bruk en stavmixer og kjør det glatt. Tilsett 2 terninger buljong, 1 liter vann, kok opp. Tilsett til slutt 200g kokt fullkornsmakaroni og 200g strimla skinke. En liten dæsj med cayennpepper gjør det enda bedre. Serveres med grovt rundstykke eller grov foccacia. Kjempegodt og veldig enkelt:)

(kvinne 36 år fra Oslo) on. 15 feb. 21:03 Privat melding

Har 2 kjappe:

Pastasaus med spinat:
3 klumper frossen spinat smeltes i panna, ha i en halv boks philadephia og en klunk matfløte eller melk. Smak til med masse pepper og litt friske urter hvis du har. Best til fersk pasta..

Pasta med asparges og nøtter:
Kok penne i 5 minutter, ha i asparges og kok i 3 til. Imens varmer du god olivenolje i panna, ha i pistasjekjerner (altså pistasjenøtter uten skall..) og valnøtter (fortsatt uten skall). Når pasta/asparges er kokt heller du av vannet og har de i panna, bland og smak til med pepper. (Bedre beskrivelse finner du på nrk.no forresten..)

Omnomnom...

Slo meg at begge ble vegetar, men det funker som bare med et kyllinglår til den siste iallefall..

(kvinne 34 år fra Buskerud) on. 15 feb. 22:31 Privat melding

-cessa- spennende forslag!
må testes ut en dag!