Alle innlegg Sukkerforum

Om matchtallet

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Sukker.no sø. 19 feb. 2012 00:54

Fra tid til annen så kommer det innlegg fra noen som ikke har troen på at matchtallet betyr noe. Det er flere grunner til dette og et lavt matchtall, eller lite matchende matchtre, blir av mange blir brukt som grunn for at de ikke er interessert.

Matchtallet er ikke magi, men kun en summering av matchen på spørsmålene i relasjonstesten. Hver og en kan selv bestemme hvorvidt det enkelte spørsmål skal telle med. Hvis det at motparten leser masse er det eneste så betyr noe, så kan man gjøre hele filtreriningen på bakgrunn av det. Hvis det er mye lesing, mye friluftsliv og lite porno som er viktig, så tar man med det. Verre er det ikke. Det bli derfor litt rart og misforstått når noen sier at matchen ikke betyr noe. Dette spesielt siden motparten ofte da bestemmer det meste.

Suksessen som skyldes matchtallet er grunnlaget for Sukker. Størrelsesorden 100.000 kjærester er koblet på Sukker og på grunn av dette så anbefales sukker enormt mye. Sukkers totale markedsføringsbudsjett på brøkdelen av de to datingtjenestene som er nest størst.

Den effektive matcingemotoren har en stor verdi for Sukkers brukere. Derfor er det også vanskelig å tillate at folk på forumet sår tvil om matchingens berettigelse. Slik noen skriver får en jo følelsen av at det er like effektivt å velge partner fra horoskopet i ukebladet. Bare så det ikke er noe tvil: Det er det ikke! Matchingsystemet fungerer faktisk eksepsjonelt bra :-)

Så igjen: Matchsystemet er kun et verktøy og matchtallet summerer kun matchen på de enkelte spørsmålene i relasjonsmatchen. Det er altså opp til hver enkelt bruker å lære seg å benytte verktøyet, og det kan de aller fleste klare.
God natt :-)

Les mer her:
http://sukker.no/matchsystem.html

Ha en ellers flott kveld :-)

(mann 45 år fra Møre og Romsdal) ti. 21 feb. 2012 15:22 Privat melding

Falsk/Mathiesen..

"Je hadde løst å forsøke computer dating
og de hadde tusenvis av damer å velge i
Jeg ba om ei me samme bakgrunn som meg
så nå er jeg fordundre meg sammen med søstera mi
Suddendaddendei suddendaddendeisa
åååå suddenduddendattidei"

:)

Men jo, må innrømme at jeg ser mye på matchtallet selv når jeg "windowshopper" :)

Skjult ID med pseudonym Sukker.no ti. 21 feb. 2012 15:28

Noen innlegg som har vært fulle av misforståelser og agresjon i kombinasjon er fjernet. Dette innlegg fra en anonym svarer vi her:

"jeg synes det er teit at innstillingene om hva man søker (altså når det f.eks. gjelder alder, bosted o.l.) ikke brukes i det hele tatt i utregningen av matchtallet.

mange velger f.eks. et aldersspenn de ønsker, og så velger de at match på alder er svært viktig, men så brukes likevel et forhåndbestemt aldersspenn (definert av sukker.no) i stedet for det aldersspennet man selv har valgt!"

Sukker svarer til dette:
- Alder brukes i matchberegningen hvis en av partene vil det. Fordi for mange av begge kjønn synes det er best om den andre er like gammel eller yngre vil det bli for mange som ikke vil møtes. Og for mange som vil lure seg selv. Sukker er opptatt av å skape flest kjærester og minst mulig frustrasjon når man har funnet en partner.
Sukkers default skjevhet i alder skyldes forskjeller i biologisk klokke. Man kan velge om dette ikke skal gjelde og heller sette alderen som et søkekriterie.
- Bodsted har ikke noe med matchtall å gjøre da man ikke ville visst hva man egentlig skulle hatt hvis man flytter til en annen by, pendler etc.

Skjult ID med pseudonym Thomas1971 ti. 21 feb. 2012 18:33

Mente for øvrig ikke noe galt med å bruke begrepet "sosial fobi" i forhold til dem som ønsker å bruke lang tid på å skrive med folk før de eventuelt møtes. Det kan være mange grunner til at man vil det, og det må man respektere, det er mange her ute, som har blitt utsatt for mange skuffelser og det som verre er, og da kan man forstå at de vil bruke tid på å bestemme seg og er ekstra selektive med hvem de vil date.

Men det er nå en kjensgjerning at det er viktig å være i takt mht. hvor mye tid man tror man trenger på å bli kjent med nye mennesker, så dette burde være et parameter, så kan de som ønsker å bruke god tid, matches med dem som er mer spontane og tør å ta en sjanse der og da!

Fikk en assosiasjon til en veldig kjent ABBA-sang her nå, folk kan få gjette hvilken... :-)

Skjult ID med pseudonym mouch ti. 21 feb. 2012 18:36

Nye svaralternativ:
Svarer du på mail? 1-10
Er du her for å booste selvsikkerheten? 1-10
Er du klar for å date? 1-10
Eu du helt sikker på at du er klar for å date? 1-10

:)

Skjult ID med pseudonym blindebukk ti. 21 feb. 2012 18:54

alt på sukker funker 100% perfekt:) er så glad eg får muligheten til å vere ein medlem av denne fantastiske sida:)

Skjult ID med pseudonym sphinx ti. 21 feb. 2012 18:56

*flirer godt av Blindebukken* :p

(mann 61 år fra Buskerud) ti. 21 feb. 2012 19:27 Privat melding

@hallo

Støtter deg 100 % på dette

Jeg synes det blir veldig mange tilfeldigheter som avgjør hvem du har/har ikke match med begrunnet i bruken av
matchsystemet

Skjult ID med pseudonym Paraply ti. 21 feb. 2012 20:51

Snakker vi om dette nå igjen?

Skjult ID med pseudonym Liv ti. 21 feb. 2012 21:55

Ønsker meg en bedre ordning å skille mellom dem som røyker/snuser og dem som bare syns det er ok at en evt partner gjør det. Om jeg setter ikkerøyk som et absolutt krav, forsvinner ikkerøykere som er mer tolerante enn meg. Og om jeg ikke har det som krav, fylles matchlista av folk som snuser/røyker. Selv om jeg skriver at jeg ikke aksepterer tobakksbruk, får jeg meldinger fra folk som bruker tobakk.

Dette må da kunne fikses lettere?

Svar fra sukker?

Skjult ID med pseudonym hallo ti. 21 feb. 2012 21:56

Dere har fjernet mitt innlegg, ser jeg, selv om det verken hadde aggresjon eller misforståelser. Synes det lukter litt svidd av at dere ikke klarer å imøtegå konstruktiv kritikk. Tyder kanskje på at matchesystemet ikke fungerer slik brukerne egentlig ønsker?

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) ti. 21 feb. 2012 22:02 Privat melding

@ hallo.
Det står jo i sukkers reglement, at konstruktiv kritikk, eventuelt tips til forbedrelser skal sendes til support@sukker.no og ikke skrives på forumet..

Skjult ID med pseudonym ruggen ti. 21 feb. 2012 23:15

Hmmm. Også mitt innlegg, fullstendig blottet for misforståelser og aggresjon, er visst fjernet?
Merkelig, noe snev av aggresjon har jeg ihvertfall aldri vist i dette forumet.

Uansett, det jeg mente var altså at når det man svarer på er "Hvor viktig er det at dere matcher aldersmessig?", da mener jeg at det enten må stå klart og tydelig at dette gjelder Sukker.no sin "ideelle aldersmatch" (som altså kan være noe helt annet enn det man selv har valg å søke etter), eller så må det man har valgt bli lagt til grunn for matchingen.
Dersom dere ønsker å beholde det som det er mener jeg altså at dere må skrive det.
F.eks. der man skriver inn ønsket alder - der kan det stå: "NB! Dette aldersspennet brukes ikke i selve matchingen, det blir kun stående på forsiden av profilen din."
Dette for å unngå forvirring.

La meg komme med et eksempel, av flere mulige:
En mann på 30 år har klart og tydelig valgt å ikke ha småjenter på matchlista si (valgt aldersspenn 28-33 år), og har derfor har valgt at det er "viktig" å matche i alder. Likevel flommer matchlista over av "småjenter" (f.eks. på 20-25 år) som akkurat har begynt å studere og er på et helt annet stadium i livet...

(PS. La meg gjenta, jeg har ingen aggresjon i meg...og jeg er stort sett fornøyd med matchsystemet, med enkelte små unntak som dette)

Skjult ID med pseudonym hallo on. 22 feb. 2012 09:12

Synes ikke det er så lett verken å forsvare seg eller holde en saklig diskusjone gående når man aldri vet hva Storebror Sukker sensurerer av innlegg. Her fremstår jeg jo plutselig som en surmaget kritiker som er misfornøyd med alt med sukker. Det er jeg ikke, og det er fint med et matchingsystem, men hvis sukker overhodet ikke er åpne for innspill, er det jo noe som ikke stemmer helt.

Mener nå jeg da.

Og helt enig med ruggen over her. Når sukker nå engang velger å la sitt eget, personlige syn på hvem som "skal" passe sammen, være utslagsgivende for matchingen, bør de i det minste opplyse brukerne om dette.

Skjult ID med pseudonym Thomas1971 on. 22 feb. 2012 11:12

@nostalgisk

Her var saken at ut i fra den andre sin profiltekst, så virket det usannsynlig at den andre hadde krysset av på et absolutt krav, jeg hadde ikke det, og sånt er det jo kjekt å få oppklart.

Skjult ID med pseudonym Gunnar on. 22 feb. 2012 11:16

Man må ta Matchtallet for det det er, verken mer eller mindre. Det kan aldri bli eksakt vitenskap og det er heller ikke slik at jo mer komplisert man lager denne beregningen jo bedre er det. Jeg synes at Matchtreet fungerer helt fint etter formålet og gir meg en svært god pekepinn på de faktorene som er viktig for meg.

@Sukker.no
Hadde det vært mulig å få vite hvor mange fargenyanser det er mellom mørk grønn til mørk rød på disse bladene i matchtreet?

Av og til føler jeg det er litt vanskelig å vite hvor langt unna vi står fra hverandre på et punkt om det f.eks. lyser gult på bladet. Hvor langt unna meg har hun da krysset av på skalaen på det spørsmålet osv.
Er skalaen slik:
Mørk grønn, litt lysere grønn, gul, oransje, rød?

Skjult ID med pseudonym Sukker.no on. 22 feb. 2012 11:22

@hallo

Grunnen til at vi sletter er at det postes for mange innlegg som inneholder for mange misforståelser og for mye negativitet. Det går ikke an å diskutere mot disse, deg inkludert, langt mot natt. Når vi ikke kan sette av ressurser til det, så hagler det med kritikk. Da er eneste middel å fjerne de negative som bare sutrer og krangler uten evne til selvrefleksjon.

Noen eksempler:
Du skriver at
- "sukker overhodet ikke er åpne for innspill"
Hvis du har noe konstruktivt å komme med så send dette til support@sukker.no. Ut ifra det du har skrevet til nå så har du ikke forstått matchingen skikkelig. Det å skrive masse negativt på forumet er sjanseløst.

- "Når sukker nå engang velger å la sitt eget, personlige syn på hvem som "skal" passe sammen, være utslagsgivende for matchingen"
Her viser du at du ikke har forstått det svært mange av de 400.000 brukerne hittil har forstått: Det er vi som har laget matchingverktøyet, men det er ikke vi som fyller inn svarene og skriver hva som er viktig. Det er det du som har gjort, og da må du ta ansvar for dine svar. Alt avhenger av dem. Angående alder så er det slik at kvinner får et handikap i forhold til menn på samme ander p.g.a den biologiske klokken, og dette er lett å undervurdere. Dette i kombinasjon med at de fleste vil ha noen som er yngre enn seg selv gjør at vi har en matchingmodell som gir bedre match hvis mannen er litt eldre. Er man uenig i dette er det bare å sette ikke viktig. Hvis motparten gjør det samme har alderen ingen ting å si for matchen og man kan søke opp folk med visse aldere i søkemotoren.
Lykke til!
Vi er ferdig med å diskutere dette her nå. Måtte alle

Skjult ID med pseudonym Sukker.no on. 22 feb. 2012 11:24

@Gunnar
Det kommer noe på dette og vi har det i køen av ting som skal komme :-)

Skjult ID med pseudonym ruggen on. 22 feb. 2012 13:55

@Sukker.no:
Jeg har ikke luftet verken negativitet, aggressivitet eller misforståelser, og jeg forstår matchsystemet utmerket.
Er det da kanskje dere som misforstår meg? :)

Dere har ihvertfall misforstått @hallo når dere kommenterer hans utsagn (som var en kommentar til mitt poeng):
"Det er vi som har laget matchingverktøyet, men det er ikke vi som fyller inn svarene og skriver hva som er viktig."
Poenget er nemlig at det er dere som har fylt inn "svarene" akkurat når det gjelder matching på alder - ikke brukerne selv...

Før dere sletter denne posten, vennligst les den et par ganger til (med snille øyne) og se om dere forstår den bedre.

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) on. 22 feb. 2012 15:16 Privat melding

@ ruggen... kanskje du burde lese det sukker skrev en gang til da? :p ikke for å være vanskelig altså, men de svarte på det med alderen ;)
du kan bare sette at alder ikke er viktig i matchsystemet, og når du da går på "matchlister" og matchsøk.. så kan du søke spesifikt på alder i stedet.. matchsystemet er et verktøy, den skal ikke på magisk vis gjøre jobben for deg ;)

Skjult ID med pseudonym Thomas1971 on. 22 feb. 2012 15:45

Jeg tror det er bra at matchen ikke er så kritisk på alder, da det er lett å tenke at den og den er litt for gammel eller for ung, før man har sett personen i virkeligheten.

Folkehelsa øker gradvis, oppnåelig alder også, så man oppfattes ikke som "gammel" så tidlig som før, men spørsmålet er om flere nå enn før, ikke blir helt voksne da! Ting er mye mer 'easy come - easy go' enn før, verden har blitt mer virtuell, flere ser ikke helt konsekvensene av det de gjør.

Og mht. kvinner og biologisk klokke, her har Sukker gjort en god vurdering i forhold til matchingen med alder.

Skjult ID med pseudonym blindebukk on. 22 feb. 2012 16:24

dei som har ein dårlig sak er somregel dei som roper høgast....:)

Skjult ID med pseudonym ruggen on. 22 feb. 2012 23:22

@nortibia, jeg leste det godt :)
Ja, de svarte på årsaken til hvorfor de ønsker å bruke "standardvalg" i aldersmatch, men isåfall må de gi klar beskjed om at eget valg av alder blir automagisk ignorert...
Det er ikke opplagt for folk flest at deres valg av aldersspenn ikke brukes til noe som helst.

Selv bruker jeg søkefunksjonen, og den funker fint.