Alle innlegg Sukkerforum

Kjønnssykdommer - er det helt vanlig?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Condyline ma. 20 feb. 2012 17:00

Hei alla i hopa!:) jeg har et seriøst spørsmål! Ved å date, noen ganger fører det til noe..og man blir bedre kjent og har kanskje sex. Så finner man kanskje senere ut at man ikke passet så godt sammen likevel osv. Så er det en ny en senere... Og historien gjentar seg... ( kan gjøre - om det ikke klaffer da!:) selv om man beskytter seg, noe jeg er flink med å passe på, har jeg opplevd å være uheldig å få ulumskheter etter moroa er over.... IKKE gøy! Og tar tid å bli kvitt, er redd for å få herpes - d ødelegger jo som sagt moroa for alltid, da man får utbrudd gjennom hele livet .. Man kan få ting med kondom også ja! Hvordan er det med dere? Er det slik man må regne med når man skal ha det litt gøy? Har inntrykk når man snakker med folk at de fleste har noe og at det er mer vanlig enn ikke å ha noe.. Noe som er urovekkende! Ja- det er en seriøs tråd og ser helst at dere svarer seriøst! :)

Skjult ID med pseudonym nnn ma. 20 feb. 2012 17:04

har ikke noe så langt..... men hopper ikke til køys om det ikke er en jeg vil være i et forhold ,med...så det vil vis seg.. er ikke "der" enda......

Skjult ID med pseudonym blindebukk ma. 20 feb. 2012 17:06

er jo alltid eit sjansespill sjølv om ein bruker kondom,men rekk opp handa han/ho som ikkje vil ta den sjansen:)

Skjult ID med pseudonym Jente28 ma. 20 feb. 2012 17:07

Jo, men tar ikke sjansen med tilfeldig sex, men en man tror det kan bli noe med!

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ma. 20 feb. 2012 17:09

Bruke 3 kondomer, heldekkende latexdrakt og unngå oralsex og kyssing.
Eventuelt kan du gjøre det på den enkle måten, drøye å ha sex og teste seg først.

Vel, hvis ingen av de overstående alternativene er aktuelle for deg, ja da må du bare finne deg i at du kan ende opp med både det ene og andre.

Skjult ID med pseudonym Jente28 ma. 20 feb. 2012 17:10

Ja Powpowgutt , antar at du har litt av hvert da...Hehe

Skjult ID med pseudonym jegern ma. 20 feb. 2012 17:14

Om jeg kan spørre et relatert tilleggsspørsmål her... Noen av disse greiene overføres ved kyssing også, er det sånn? Tenker da på herpes/HPV.. Jeg kjenner at seksualundervisningen er litt langt borte nå. Er det da en munn-variant, eller kan man få kjønnsvorter av det også, eller hvordan er det egentlig?? Kjente jeg ble litt nervøs etter lørdag. Koselig kveld med ei jente som.. vel, jeg tror ikke jeg er den første akkurat. :) Men det ble med klininga etc.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ma. 20 feb. 2012 17:25

@Jente28
Har? Vi snakker vel heller å være paranoid mot å få noe. :P

Men det er klart. Jo mer en leser om all driten en kan få, jo mindre lyst på sex får en. Ikke at det egentlig gjør meg noe, min lyst kan vel knapt bli mindre. :P
Er egentlig livredd for å få noe. Enten det er uplanlagte unger eller kjønnsykdommer. Så sex holder jeg meg langt unna. Når jeg tenker meg om, så holder jeg god avstant til jentene i tillegg. Bare sånn for å være sikker på at det ikke skjer noe. :P

Skjult ID med pseudonym meg ma. 20 feb. 2012 17:33

Powpowgutt vanskelig å vite om du er seriøs eller ikke ang sexpraten din, siden du har så mange tråder der det nevnes at du ikke liker sex og ikke har lyst osv. Ikke så vanlig til gutt å være. Og sikkert en utfordring å finne dame i såfall , de fleste syns jo sex er helt okay ;O)

Skjult ID med pseudonym watkins ma. 20 feb. 2012 17:45

Er det ikke så at 80% har leppeherpes i systemet, selv om det ikke er utbrudd så ofte?

Skjult ID med pseudonym brysom ma. 20 feb. 2012 17:51

Skriver under på det ts, skriver.
Syntes det er så krevende å få det sjekket da. Sist gang satt jeg 3 timer på olafiaklinikken. Burde tatt en ny tur siden det nå har gått et halvannet år og jeg har vært sammen med flere, men så er det tiltaket da. Ta en hel dag fri fra jobb og sitte der nede i timevis.

Noen som vet om en kan skjekke seg på enklere vis? Hva med fastlegen? Men han var vel ikke "utstyr" for å sjekke slikt, eller?

(mann 41 år fra Oslo) ma. 20 feb. 2012 18:05 Privat melding

Fastlege kan sjekke mye ihvertfall, de sender vel inn prøver for å få de analysert.

Skjult ID med pseudonym Mandagskos ma. 20 feb. 2012 18:29

@ts: det er to typer herpes: type 1 som stort sett gir forkjølelsessår rundt munnen og type 2 som gir sår på kjønnsorgan.
Kondom stopper jo det meste, men avhold er det eneste trygg. Det anbefales jo å sjekke seg ved partnerbytte. Det er chlamydia man sjekker seg for da. Evt hiv og hepatitt dersom man har hatt ubeskyttet sex med stor risiko (altså i land med høy forekomst av disse sykdommene, eller med prostituerte).
Chlamydia kan man sjekke seg for hos fastlegen. Det er bare en urinprøve. Evntuell infeksjon behandles med antibioktika (og da skal partner/tidligere partner også informeres og behandles. Dermed greit å teste seg mellom partnere så er det ikke så mange som må kontaktes hvis det er positiv test:-) Menn har ofte ikke symptomer på chlamydia og kan dermed lett føre smitte videre. Og jenter kan bli sterile av chlamydiainfeksjon.

Skjult ID med pseudonym gerimax ma. 20 feb. 2012 19:20

@ts

Skriver av egen erfaring ....Ikke heng deg for mye opp i det , det vil hindre deg når du skal ha sex , det vil synes på deg og det vil ødelege en fin stund ....ta dine forhåndsregler ved valg av partner , bruk kondom og håp på det beste ....min fast lege sier at det er lettere å bli påkjørt av en bil i Norge enn å få en av de skummle kjønnssykdomer.

Skjult ID ma. 20 feb. 2012 21:02

HPV kan ta opp til et år eller enda lenger før det bryter ut, selv om det vanligvis skjer i løpet av et par - tre måneder, så det er det ganske umulig å helgardere seg mot med mindre du vil leve i sølibat. Det blir heller ikke testet for hos Olafia eller gynekologer, og i tillegg er det mange som ikke får synlige symptomer. Du kan altså møte noen du liker, vente i tre måneder med å ha sex (ikke det at noen vel venter så lenge, men i teorien), bruke kondom i de seks - åtte neste månedene, begge kan vare trofaste, begge kan sjekke seg for de vanlige sykdommene og LIKEVEL kan du bli smittet av partneren ett år etter du møtte han eller henne. Dere behøver ikke en gang å ha sluttet å bruke kondom i det hele tatt for at du kan bli smittet, fordi det smitter gjennom huden og ikke gjennom kroppsvæsker. Men heldigvis er de fleste typer HPV virus helt ufarlige da, og ikke en gang vonde eller ubahagelige annet enn kanskje ekle å ha (psykisk), skjønt det finnes et noen varianter som kan bli farlige også hvis kroppen ikke klarer å kvitte seg med viruset selv. Men det er ikke de variantene som gir utvendige vorter, så er de synlige så er de heller ikke farlige. Bare ekle. Det finnes ingen behandling, men kroppen kvitter seg med viruset selv innen 1 - 2 år i minst 90 prosent av alle smittetilfeller. I følge amerikanske myndigheter får minst halvparten av alle seksuelt aktive mennesker HPV en eller annen gang i livet, og kanskje flere, så det er dessverre helt vanlig. Men som sagt, heldigvis som regel helt ufarlig.